Teško objasniti?hizo ramidovic wrote:nama je sve jasno...tebi izgleda nije.zbsn wrote: I šta nije jasno.
"Kao sinteza ovih komponenata, islamski poredak ima dvije temeljne pretpostavke: islamsko društvo i islamsku vlast. Prva je sadržina a druga forma islamskog poretka. Islamsko društvo bez islamske vlasti je nedovršeno i nemoćno; islamska vlast bez islamskog društva je ili utopija ili nasilje."
"Prvi i najvažniji takav zaključak svakako je zaključak o nespojivosti Islama i neislamskih sistema. Nema mira ni koegzistencije između “islamske vjere” i neislamskih društvenih i političkih institucija. Nefunkcioniranje ovih institucija i nestabilnost režima u muslimanskim zemljama, koja se manifestira u čestima promjenama i državnim udarima, najčešće je posljedica njihove apriorne opozicije prema Islamu, kao fundamentalnom i vodećem osjećaju naroda u ovim zemljama. Polažući pravo da sam uređuje svoj svijet, Islam jasno isključuje pravo i mogućnost djelovanja bilo koje strane ideologije na svom području. Nema, dakle, laičkog principa, a država treba da bude izraz i da podržava moralne koncepte religije."
Muslimanska puška na muslimanskom ramenu, BiH je sredstvo, a ne cilj, oslobađati Grude od Hrvata...i td. i td.
Sve to su 1993. izrekli Bošnjački vojni, politički i vjerski prvaci.
no, mlad si, zelen, svo vrijeme ovoga svijeta je pred tobom...u zdravlje.
Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
-
zbsn
#151 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
-
mrAdil
#152 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
aktivacija wrote:
Ovakvi problemi kod Bosnjaka muslimana se javljaju iz jednog prostog razloga.
Biti srbin ili pravoslavac je jedno te isto. (osjecali se oni vjernicima ili ne)
Biti hrvat ili katolik isto tako.
Oni svi u istu tikvu pusu.
Samo Bosnjaci muslimani imaju i domace i "anamone" kao neprijatelje. Ovi domaci su gori, jer se prodaju kao muslimani, a od Islama imaju samo ime. Tako da ga je nekad tesko prepoznati, jer medju njima ima i dosta onih koji bi i da su muslimani, a i da zive mimo pravila Islama. Muslimani ih se ne mogu odreci, a ni prihvatiti ih, jer svojim djelovanjem petokolonasa, prave vecu stetu muslimanima od otvorenih neprijatelja - anamonih.
U islamu nacionalna odrednica ne znaci NISTA.
Ovaj tip ( Vezir ) zajedno sa pajdasima je nacionalnost postavio iznad vjere islama, sto je apsurd.
I to za vremena dok je bio reis.
-
hizo ramidovic
#153 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
nisam ti ja tih kapaciteta...nadji nekog pametnijegzbsn wrote:Teško objasniti?hizo ramidovic wrote:nama je sve jasno...tebi izgleda nije.zbsn wrote: I šta nije jasno.
"Kao sinteza ovih komponenata, islamski poredak ima dvije temeljne pretpostavke: islamsko društvo i islamsku vlast. Prva je sadržina a druga forma islamskog poretka. Islamsko društvo bez islamske vlasti je nedovršeno i nemoćno; islamska vlast bez islamskog društva je ili utopija ili nasilje."
"Prvi i najvažniji takav zaključak svakako je zaključak o nespojivosti Islama i neislamskih sistema. Nema mira ni koegzistencije između “islamske vjere” i neislamskih društvenih i političkih institucija. Nefunkcioniranje ovih institucija i nestabilnost režima u muslimanskim zemljama, koja se manifestira u čestima promjenama i državnim udarima, najčešće je posljedica njihove apriorne opozicije prema Islamu, kao fundamentalnom i vodećem osjećaju naroda u ovim zemljama. Polažući pravo da sam uređuje svoj svijet, Islam jasno isključuje pravo i mogućnost djelovanja bilo koje strane ideologije na svom području. Nema, dakle, laičkog principa, a država treba da bude izraz i da podržava moralne koncepte religije."
Muslimanska puška na muslimanskom ramenu, BiH je sredstvo, a ne cilj, oslobađati Grude od Hrvata...i td. i td.
Sve to su 1993. izrekli Bošnjački vojni, politički i vjerski prvaci.
no, mlad si, zelen, svo vrijeme ovoga svijeta je pred tobom...u zdravlje.
-
zbsn
#154 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Ok.hizo ramidovic wrote: nisam ti ja tih kapaciteta...nadji nekog pametnijeg
http://www.youtube.com/watch?v=h3QkJ7zbZ_4
-
hizo ramidovic
#155 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
tvoj najveci problem je sto si ogranicen. da si ti nacisto sa sobom sta hoces da kazes svima bi bilo lakse.zbsn wrote:Ok.hizo ramidovic wrote: nisam ti ja tih kapaciteta...nadji nekog pametnijeg
p.s. tv hb-veoma pouzdan i objektivan izvor informacija. odlican materijal za kliconose poput tebe...
- duh_sa_sjekirom
#156 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
hizo ramidovic wrote:tvoj najveci problem je sto si ogranicen. da si ti nacisto sa sobom sta hoces da kazes svima bi bilo lakse.zbsn wrote:Ok.hizo ramidovic wrote: nisam ti ja tih kapaciteta...nadji nekog pametnijeg
p.s. tv hb-veoma pouzdan i objektivan izvor informacija. odlican materijal za kliconose poput tebe...
Oduvijek je bilo ljudima najteže objasniti da je mlijeko bijelo.
- ElDzidziIbnDzo
#157 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Kada kažeš nešto što se ne uklapa program Alijinih,Cerićevih i ostalih sljedbenika,odmah te proglase da si jedan od anamo onih,četnik,ustaša,petokolonaš Bošnjak i šta sve ne.
OK
A hajde da sada ovako posložimo stvari ili činjenice,kako god.
Znači u vakat,kada Bošnjaci vode borbu za goli opstanak na ovim prostorima u svakom smislu,hajde što se pojavi jedan Bakir,nego se pojavi njih hejbet drugih,čiji jedan dio prošlosti je obavijen velom tajni.
Pa zato danas imamo Fahru,Kebu i evo Cerića,kao kandidate za Bošnjačke članove.E šta ćemo sad? Možda od njih 4,trojica rade za KOS,ili radili za UDBU,ili jednostavno rade na razbijanju Bošnjaka?
A???
OK
A hajde da sada ovako posložimo stvari ili činjenice,kako god.
Znači u vakat,kada Bošnjaci vode borbu za goli opstanak na ovim prostorima u svakom smislu,hajde što se pojavi jedan Bakir,nego se pojavi njih hejbet drugih,čiji jedan dio prošlosti je obavijen velom tajni.
Pa zato danas imamo Fahru,Kebu i evo Cerića,kao kandidate za Bošnjačke članove.E šta ćemo sad? Možda od njih 4,trojica rade za KOS,ili radili za UDBU,ili jednostavno rade na razbijanju Bošnjaka?
A???
- ultima_palabra
#158 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Veli mi jaran da je svojim očima gledao Cerića kako ispija viski u Americi... a nije baš sklon izmišljanju.
-
svi u napad
#159 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Jebe mi se za Cerom. Necu glasati za njega ali pogledaj komentara. Ovu glupost treba uramiti i citati svaki dan nekoliko puta. Sta je tu licemjerno frajeru osim tvog slijepila i bezobrazluka. Demokratsko je pravo svakog pojedinca pa i naroda da glasa i bira koga hoce. To podrazumjeva politicka analfabeto da i Bosnjaci imaju pravo da glasaju za koga hoce pa i za Cerica. Jesi li spominjao licemjerstvo kad Dodik ili Covic pobjede. To su sigurni znaci da kad oni pobjede da ce Bosna i Hercegovina opstati i to cjelovita zar ne? Ih sto volim ove demokrate. Svi o ni se bore za svoje guzice i zive od nacionalizma ali se stalno potura kukavicije jaje Bosnjacima i oni se stalno nesto moraju pravdati. Sacekajmo izbore a licemjerstvo je Dodik i Covic frajeru jedan.Cybernetic wrote:Ako on pobijedi, Bosnjaci su dali jasan signal da ih cjelovita BiH ne interesuje. Puka potvrda licemjerstva.
-
StupskaBitanga
#160 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
šta te to čudi?ultima_palabra wrote:Veli mi jaran da je svojim očima gledao Cerića kako ispija viski u Americi... a nije baš sklon izmišljanju.
-
JeremyJ
#161 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Mozda je bezalkoholni!?ultima_palabra wrote:Veli mi jaran da je svojim očima gledao Cerića kako ispija viski u Americi... a nije baš sklon izmišljanju.
-
JeremyJ
#162 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Na ovoj slici Zukorlica i Cerica se na licima jasno vidi postenje, kao i mnoge druge ljudske kvalitete
Sto se kandidature tice, u ovoj zemlji cirkusa nikad dosta.
Sto se kandidature tice, u ovoj zemlji cirkusa nikad dosta.
-
jefferson
#163 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Da, glasati za bilo koga znaci upraznjavati svoje demokratsko pravo.svi u napad wrote:Jebe mi se za Cerom. Necu glasati za njega ali pogledaj komentara. Ovu glupost treba uramiti i citati svaki dan nekoliko puta. Sta je tu licemjerno frajeru osim tvog slijepila i bezobrazluka. Demokratsko je pravo svakog pojedinca pa i naroda da glasa i bira koga hoce. To podrazumjeva politicka analfabeto da i Bosnjaci imaju pravo da glasaju za koga hoce pa i za Cerica. Jesi li spominjao licemjerstvo kad Dodik ili Covic pobjede. To su sigurni znaci da kad oni pobjede da ce Bosna i Hercegovina opstati i to cjelovita zar ne? Ih sto volim ove demokrate. Svi o ni se bore za svoje guzice i zive od nacionalizma ali se stalno potura kukavicije jaje Bosnjacima i oni se stalno nesto moraju pravdati. Sacekajmo izbore a licemjerstvo je Dodik i Covic frajeru jedan.Cybernetic wrote:Ako on pobijedi, Bosnjaci su dali jasan signal da ih cjelovita BiH ne interesuje. Puka potvrda licemjerstva.
Ali to nije bas tako jednostavno.
Glasati za bivseg vjerskog vodju koji sam ne priznaje instituciju odvajanja vjere od drzave je ogroman problem. Glasati ne znaci ko magarac biti tvrdoglav. Najveci napredak u zapadnim zemljama se desio kada se crkva odvojila od institucije drzave.
To sto neko glasa za Dodika ili Covica ne znaci da odmah trebas i ti glasati za Cerica. Ovo nije takmicenje ko ce glasati za veceg konja (da se izvinem konjima) nego za nekog smislenog.
Ovaj tip vec 20+godina upropastava svaku normalnu misao, preuzima na sebe sudske instance (slucaj silovanja) i slicno.
Taj tip bi u normalnoj drzavi davno u zatvoru bio a ne kandidovao se za Predsjednika.
-
hizo ramidovic
#164 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
ma pusti...lik mi ne djeluje kao sav svoj, pa ga je bolje pustiti da uziva u vlastitom prdezu.duh_sa_sjekirom wrote:hizo ramidovic wrote:tvoj najveci problem je sto si ogranicen. da si ti nacisto sa sobom sta hoces da kazes svima bi bilo lakse.zbsn wrote: Ok.
p.s. tv hb-veoma pouzdan i objektivan izvor informacija. odlican materijal za kliconose poput tebe...![]()
![]()
Oduvijek je bilo ljudima najteže objasniti da je mlijeko bijelo.
ako pogledas link koji je postavio znat ces ciji je podanik i sljedbenik, pa ce ti mnoge stvari biti jasnije
-
zbsn
#165 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Znači želiš reći da ne vjeruješ da to doista govore ljudi koji su na videu, već smatraš da su ovi sa tog you tube kanala na video bošnjačkih političara namontirali izjave gdje je jasno da se ti ljudi ne zalažu za multikulti BiH.hizo ramidovic wrote:tvoj najveci problem je sto si ogranicen. da si ti nacisto sa sobom sta hoces da kazes svima bi bilo lakse.zbsn wrote:Ok.hizo ramidovic wrote: nisam ti ja tih kapaciteta...nadji nekog pametnijeg
Još jednom ponavljam, jasno je da će Cerić imati sasvim dovoljno glasača.
-
zbsn
#166 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Dobro, već smo zaključili da si ti mjerodavan suditi o nečijem mentalnom stanju.hizo ramidovic wrote:ako pogledas link koji je postavio znat ces ciji je podanik i sljedbenik, pa ce ti mnoge stvari biti jasnije
Evo sad smo saznali i da si vrhunski haker koji je sposoban otkriti you tube muljažu.
Koliko talenata imaš još ću pomisliti da si Leonardo da Vinci.
-
jastuk1
#167 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Pa šta? Svak za se travu pase. Ko je licemjer - sebi je licemjer.ultima_palabra wrote:Veli mi jaran da je svojim očima gledao Cerića kako ispija viski u Americi... a nije baš sklon izmišljanju.
I na kraju krajeva, prema prefriganim drugim političarima se može i treba i mora samo prefrigano. U suprtnom si mala maca i prevare te i pojedu te za doručak. Svima je jasno ko dan da je vrijeme političke finoće davno prošlo vrijeme. Narod se promijenio, političari se u skladu s tim promijenili. ha ja
-
zbsn
#168 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Je li Cerić pio kao vjerski poglavar ili političar?jastuk1 wrote:Pa šta? Svak za se travu pase. Ko je licemjer - sebi je licemjer.ultima_palabra wrote:Veli mi jaran da je svojim očima gledao Cerića kako ispija viski u Americi... a nije baš sklon izmišljanju.
I na kraju krajeva, prema prefriganim drugim političarima se može i treba i mora samo prefrigano. U suprtnom si mala maca i prevare te i pojedu te za doručak. Svima je jasno ko dan da je vrijeme političke finoće davno prošlo vrijeme. Narod se promijenio, političari se u skladu s tim promijenili. ha ja
Je li Ceriću jedan od zadataka bio propagirati da je alkohol zlo?
Nemoj me pogrešno shvatiti, drag je meni alkohol, samo mi nije jasno kako to u Islamu ide?
-
jastuk1
#169 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Ma jasno je tebi i svima je jasno jer znate koliko je kao vjerski poglavar bio pronicljiv i sad je veliki strah - kad je već bio takav kao vjerski poglavar, kakav li bi tek mogao biti kao politički. Pročitani ste i jasni ste ko dan. Pa nismo se juče rodili.zbsn wrote:Je li Cerić pio političar kao vjerski poglavar ili političar?jastuk1 wrote:Pa šta? Svak za se travu pase. Ko je licemjer - sebi je licemjer.ultima_palabra wrote:Veli mi jaran da je svojim očima gledao Cerića kako ispija viski u Americi... a nije baš sklon izmišljanju.
Je li Ceriću jedan od zadataka bio propagirati da je alkohol zlo?
Nemoj me pogrešno shvatiti, drag je meni alkohol, samo mi nije jasno kako to u Islamu ide?
Pa onda ide salva diskreditacija. Problem je u tome što su sve te diskreditacije na kraju krajeva trivijalne i beznačajne. I što ga više diskreditujete takvim glupostima - samo mu dajete vjetar u leđa.
Šta ću vam ja... ko vam je kriv što se velika većina uvijek palila i palit će se na one koji su prije i poslije svega kičmenjaci. Vazda bilo i bit će. Dodik je najplastičniji primjer toga.
-
zbsn
#170 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Ja podržavam Cerićev ulazak u politiku.jastuk1 wrote:
Ma jasno je tebi i svima je jasno jer znate koliko je kao vjerski poglavar bio pronicljiv i sad je veliki strah - kad je već bio takav kao vjerski poglavar, kakav li bi tek mogao biti kao politički. Pročitani ste i jasni ste ko dan. Pa nismo se juče rodili.
Pa onda ide salva diskreditacija. Problem je u tome što su sve te diskreditacije na kraju krajeva trivijalne i beznačajne. I što ga više diskreditujete takvim glupostima - samo mu dajete vjetar u leđa.
Šta ću vam ja... ko vam je kriv što se velika većina uvijek palila i palit će se na one koji su prije i poslije svega kičmenjaci. Vazda bilo i bit će. Dodik je najplastičniji primjer toga.
Od sveg srca vam želim što više Cerića!!!
ps.
Posebno želim da kao političar bude jednako pronicljiv kao što je bio kao vjerski i da nastavi raditi ono šta je radio kao vjerski.
U tom slučaju vam dajem 100% podrške, samo skrećem pažnju na licemjerstvo onih koji pišu bajke o građanskoj BiH.
-
sandokann
#171 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
cericevac wrote: kamo sreće da Bošnjaci imaju više Cerića, Tokića, Zukorlića, Sefera Halilovića Ferida Muhića, u politici, drugačija bi se igra odvijala u Bosni. lako je neprijateljima Bosne vodati za nos slunte poput Bakira, Tihića, Slučajnog Prolaznika ili Avazaša.
Manje bi i poplava bilo
- House
#172 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Glasao sam DA !
Forza Reisulema
-
jastuk1
#173 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Bilo bi manje opstrukcija i razbijanja države, barem kada je Cerić od gorenavedenih u pitanju.sandokann wrote:cericevac wrote: kamo sreće da Bošnjaci imaju više Cerića, Tokića, Zukorlića, Sefera Halilovića Ferida Muhića, u politici, drugačija bi se igra odvijala u Bosni. lako je neprijateljima Bosne vodati za nos slunte poput Bakira, Tihića, Slučajnog Prolaznika ili Avazaša.
Manje bi i poplava bilo
- shibonja
#174 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Jedno mu se mora priznat,zna engleski bolje od sva 3 sadasnja clana predsjednistva 
-
Bosnjak333
#175 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.
Moj glas ima zbog agresivne politike.Slazem se s Dodikom barem u jednom,a to je da mrzim ljude koji jedno misle,a drugo govore.Cerica nisam bas gotivio dok je bio reis,ali otkako je otisao sa te pozicije ucinio je vise za Bosnjake nego dok je bio na njoj.