I hoces da kazes da su dijasporci uglavnom stoka? PA znamo to
Zasto dijasporci samo kukaju?
-
jahhjer
#151 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Kako su svi dobili invalidksu penziju?
-
drastic
#152 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
moram kukat mogli bi ljudi pomislit da imam pa me mrzitiZviz wrote:Evo ja cu vam navesti jedan primjerj iz prve ruke gdje ljubomora seze u dubinu dubine.
Kao prvu moja porodica je bila a vjerovatno je i dan danas meta ogromnog ogovaranja izmedju ljudih sa tih prostora. Prvo sto smo u prosjeku nekoliko godina duze ovdje od ostalih, drugo sto od nas niko ne lezi kod kuce nego svak radi a svak zivi svoj zivot, a sto se zna da ipak imamo debele dzepove itd. Sto skoro nikako ne idemo u BiH. Kako to da neko od nas moze sebi piustiti 3-4 mjeseca godisnjeg odmora itd. itd. itd. odakle njima toliko para, sigurno se bave kriminalitetom, ono ovo, cudni so to ljudi, samo se pozdrave, naki su vaki su, imaju cudna imena, imaju cudna prezimena, sigurno su masoni ono ovo bla bla bla bla bla bla, skrti su nece nikome da izadju novcano u susret a vidi se da su ima se moze se.
Najzalostnije je sto niko nece da prizna, da ipak mi svi radimo od jutra do sutra (bukvalno).
Ovdje je vecina kupila kuce a zatim otisla u penziju misleci, da mogu sve podnjeti sa invalidskim penzijama. Treba ipak biti realan covjek i zato neki kukaju, jer su kuce otisle na licitaciju te se prodale za budi posto, a i dalje je ostalo duga pa sad placaju dug a zive u smislu rentanja stana ili kuce. Svak odgovara za svoje poteze isto kao i ja za svoje...
Onda su ljudi od nekih dosada poceli da se bave kriminalitetom. Htjeli vjerovati ili ne samo na poluotoku Jylland je vise od 1.500 ljudi (tacnije 1.648 - od obicnih kradja u prodavnicama preko trgovine oruzijem i dorgom do silovanja i ubistva) iz BiH registrovano kao kriminalci u registru policije od svega 7.000 koji zive na tom dijelu. Znaci svak je bio na jedan ili vise nacina kaznjavan i gonjen kriminalno na sudu. Oni vecini poslje 5 godina ili karace izbirsu iz javne dosije kartoteke mrlju ali to iz sistema policije nece nikada nestati!
-
drastic
#153 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
ili nedao bog traziti para
-
Googlerica
#154 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
ujutro ili poslije podne uz kafu,ne birni ,ide se u hodanje van drzave naredni vikendPol_Pot wrote:Al zato dane i dane provodiš na BiH forumu. Ja bi od tolkog hodanja po svijetu dosad našao neke internacionalne prijatelje i forume, Al džaba, ne možete vi bez Bosne ni virtualno, a duša vam se postavljat nadmeno kao "ma jebeš Bosnu, ja hodam po svijetu".Googlerica wrote:ja nikome ne kupujem poklone, bila sam u BiH tri putaveze s vezom wrote:Pa veci ste vi ludjaci sto ispunjavate zelje![]()
pare se trose za hodanje po svijetu,a ne na BiH
ja sam na jednom intrenacionalnom za avijaciju,
pa imam FB,intrnacionalno maksimalno
pa na forumu ima visok procenat dijaspore,nemas pojma kako se na ovom forumu raja iz dijaposra uponaje,a ne mora ni otici u BiH
-
El malagueño
#155 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Zviz wrote:Evo ja cu vam navesti jedan primjerj iz prve ruke gdje ljubomora seze u dubinu dubine.
Kao prvu moja porodica je bila a vjerovatno je i dan danas meta ogromnog ogovaranja izmedju ljudih sa tih prostora. Prvo sto smo u prosjeku nekoliko godina duze ovdje od ostalih, drugo sto od nas niko ne lezi kod kuce nego svak radi a svak zivi svoj zivot, a sto se zna da ipak imamo debele dzepove itd. Sto skoro nikako ne idemo u BiH. Kako to da neko od nas moze sebi piustiti 3-4 mjeseca godisnjeg odmora itd. itd. itd. odakle njima toliko para, sigurno se bave kriminalitetom, ono ovo, cudni so to ljudi, samo se pozdrave, naki su vaki su, imaju cudna imena, imaju cudna prezimena, sigurno su masoni ono ovo bla bla bla bla bla bla, skrti su nece nikome da izadju novcano u susret a vidi se da su ima se moze se.
Najzalostnije je sto niko nece da prizna, da ipak mi svi radimo od jutra do sutra (bukvalno).
Ovdje je vecina kupila kuce a zatim otisla u penziju misleci, da mogu sve podnjeti sa invalidskim penzijama. Treba ipak biti realan covjek i zato neki kukaju, jer su kuce otisle na licitaciju te se prodale za budi posto, a i dalje je ostalo duga pa sad placaju dug a zive u smislu rentanja stana ili kuce. Svak odgovara za svoje poteze isto kao i ja za svoje...
Onda su ljudi od nekih dosada poceli da se bave kriminalitetom. Htjeli vjerovati ili ne samo na poluotoku Jylland je vise od 1.500 ljudi (tacnije 1.648 - od obicnih kradja u prodavnicama preko trgovine oruzijem i dorgom do silovanja i ubistva) iz BiH registrovano kao kriminalci u registru policije od svega 7.000 koji zive na tom dijelu. Znaci svak je bio na jedan ili vise nacina kaznjavan i gonjen kriminalno na sudu. Oni vecini poslje 5 godina ili karace izbirsu iz javne dosije kartoteke mrlju ali to iz sistema policije nece nikada nestati!
Poenta ove disertacije? I koja je relacija izmedju " debelog dzepa" tvog i tvoje familije i teme?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#156 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Tema je zasto neki kukaju, a kazem da ako hoce da rade nebi kukali ili imali vremena kukati. Nisam duzan da ti polazem racune koliko zaradim ili koliko imam na racunu.El malagueño wrote:Zviz wrote:Evo ja cu vam navesti jedan primjerj iz prve ruke gdje ljubomora seze u dubinu dubine.
Poenta ove disertacije? I koja je relacija izmedju " debelog dzepa" tvog i tvoje familije i teme?
- Zatamnjena stakla
#157 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Zviz de mi nađi kakav pos'o, bilo šta da radim na par mjeseci. Neću te iznevjeriti ^^
-
El malagueño
#158 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Hvala bogu pa nisi duzan da polazes ikome racune - pa onda ih nemoj ni polagati brate! Nema teme na kojoj nisi napisao koliko ti radis, zaradjujes, kako si skolovan, pametan, slika i prilika - a svi ostali jugovici sve shuge naspram tebe. Odvadi malo vise. I to sto kazes na kraju krajeva nije tacno. Ima pun qrac jugovica i ljudi iz svih zemalja koji se slomise radeci, i koji imaju malo vise nego sto ti mislis, pa opet kukaju (ne samo nasa dijaspora, nego su takvi ljudi inace). A ima ljudi koji imaju jako malo ali se ne cuju. Vise prelazis u dosadu tim ocrnjavanjem nasih ljudi jbt. Pa koji si ti qrac da tako ljude ocjenjujes?Zviz wrote:Tema je zasto neki kukaju, a kazem da ako hoce da rade nebi kukali ili imali vremena kukati. Nisam duzan da ti polazem racune koliko zaradim ili koliko imam na racunu.El malagueño wrote:Zviz wrote:Evo ja cu vam navesti jedan primjerj iz prve ruke gdje ljubomora seze u dubinu dubine.
-
grmalj123
#159 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Preskocili ste najjacu Zvizovu poruku:
Zviz wrote:
-
SarajevoHorde
#160 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
@Zviz-iskreno prijatelju ti si rijetko vidjen fosil.Cesto naporan a jos cesce dosadan.
Sto se tice odnosa raja iz Bosne i Hercegovine prema raji iz dijaspore,on je takav kako ko zasluzi.
Ja sam prije 4 godine otisao iz Sarajeva.Imao sam solidan posao i u Bosni,ali jednostavno nije to sve da bi zivot bio dobar.
Depresivna okolina je uticala i na mene,jebi ga nije jednostavno gledat komsije kako u sumraku gledaju sta ima u kanti za smece...
Ja uvijek kazem postoje dvije vrste dijaspore.Jedni su oni koji su otisli zbog rata i bili vec u nekim godinama gdje je tesko napraviti nesto od zivota (poceti studirat,edukovat se i slicno).Nije jednostavno covjeku sa skoro 40 godina uciti jezik i prilagoditi se recimo Njemackoj.
A ima onda i ova nova generacija koja se rodila van Bosne ili otisli veoma mladi,oni imaju sve mogucnosti da uspiju i da vode lijep zivot bez kuknjave.
A malo je ta kuknjava nama i u krvi,cesto se kuka eto onako radi reda,za 80% stvari se kaze da su skupe
Meni je npr hrana eksta jeftina,jeftinija nego u BiH.
I kad dodlazim u Sarajevo,dolazim busem,100 eura povratna karta,nemam nekih briga samo sjedi i vozi
A to da se radi od jutra do mraka pa ne znam,zavisi ko kakav posao radi.A i primjetio sam da je to zagledanje u tudji zivot nesto specificno za nas prostor.Ljudima u cilju da vide sto vise od svijeta a nasi se zakljucali u svoj tor i malo malo pljuc na nekog ko ode.
Jedan zivot imam i steta bi bilo da ne odem u Australiju,Ameriku,Afriku...
Sto se tice odnosa raja iz Bosne i Hercegovine prema raji iz dijaspore,on je takav kako ko zasluzi.
Ja sam prije 4 godine otisao iz Sarajeva.Imao sam solidan posao i u Bosni,ali jednostavno nije to sve da bi zivot bio dobar.
Depresivna okolina je uticala i na mene,jebi ga nije jednostavno gledat komsije kako u sumraku gledaju sta ima u kanti za smece...
Ja uvijek kazem postoje dvije vrste dijaspore.Jedni su oni koji su otisli zbog rata i bili vec u nekim godinama gdje je tesko napraviti nesto od zivota (poceti studirat,edukovat se i slicno).Nije jednostavno covjeku sa skoro 40 godina uciti jezik i prilagoditi se recimo Njemackoj.
A ima onda i ova nova generacija koja se rodila van Bosne ili otisli veoma mladi,oni imaju sve mogucnosti da uspiju i da vode lijep zivot bez kuknjave.
A malo je ta kuknjava nama i u krvi,cesto se kuka eto onako radi reda,za 80% stvari se kaze da su skupe
I kad dodlazim u Sarajevo,dolazim busem,100 eura povratna karta,nemam nekih briga samo sjedi i vozi
A to da se radi od jutra do mraka pa ne znam,zavisi ko kakav posao radi.A i primjetio sam da je to zagledanje u tudji zivot nesto specificno za nas prostor.Ljudima u cilju da vide sto vise od svijeta a nasi se zakljucali u svoj tor i malo malo pljuc na nekog ko ode.
- Kinesko prkno
#161 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Da se moze kako pobjeci i od Bosne,al i od dijaspore,vako vidim nidje rahatluka nema
-
Googlerica
#162 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
ima ima , sve je do tebeKinesko prkno wrote:Da se moze kako pobjeci i od Bosne,al i od dijaspore,vako vidim nidje rahatluka nema
- Zviz
#163 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Nemogu ti nista naci jer u Danskoj da neko ko nije drzavljan drzave EU bukvalno receno moze se *ebat! Trebas prvo traziti dozvolu da zivisi i radis a to moze da potraje mjesecina pa cak i godinu dana ili duze. Po zakonu nepostoji da se rijesenje mora rijesiti u nekom roku! Sve moras platiti unaprijed i kosta debelo. Pa ce te pozvati na razgovor koji ces morati platiti 140€ na sat... Sve u svemu jedini nacin je da se zaposlis negdje u nekoj drzavi gdje je procedura znatno laksa a onda da ta ista firma ima neku suradnju u Danskoj pa na taj nacin do 90 dana kao ne drzavljan neke EU drzave mozes raditi u Danskoj.Zatamnjena stakla wrote:Zviz de mi nađi kakav pos'o, bilo šta da radim na par mjeseci. Neću te iznevjeriti ^^
- Zviz
#164 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
El malagueño wrote:
Hvala bogu pa nisi duzan da polazes ikome racune - pa onda ih nemoj ni polagati brate! Nema teme na kojoj nisi napisao koliko ti radis, zaradjujes, kako si skolovan, pametan, slika i prilika - a svi ostali jugovici sve shuge naspram tebe. Odvadi malo vise. I to sto kazes na kraju krajeva nije tacno. Ima pun qrac jugovica i ljudi iz svih zemalja koji se slomise radeci, i koji imaju malo vise nego sto ti mislis, pa opet kukaju (ne samo nasa dijaspora, nego su takvi ljudi inace). A ima ljudi koji imaju jako malo ali se ne cuju. Vise prelazis u dosadu tim ocrnjavanjem nasih ljudi jbt. Pa koji si ti qrac da tako ljude ocjenjujes?
Skolovan jesam, ljudi mi idu na zivice jer vecina je smotana da sebi dupe opere kako treba... dodji u danski pa vidi sta jugovici rade! Da ima onih koji rade ali njih mozes nabrojati na sve prste koje imas! Ostali su uzeli penzije na racun rata, zajebali se, neki su se vratili u radni odnos, a ostali su poceli da vise po sudovima. Ovdje nema sedmice da neprodje da nisu neki jugovici neko stranje napravili. Prije nepunih 10tak dana u trgovini na kroak ispred mene uhvate jugovici kako krade 1kg mesa i tubu senfa. Prije dav dana jugovic osudjen na tri godine zatvora na okruznom sudu zbog svercanja sa oruzijem a zatim ga ceka deportacija. Ja mi uspjesnih jugovica i pm. Gdje su ti uspjensi jugovici? Imas mozda par u Svicarskoj i Njemackoj i to je sve. Te u BiH i susjednim drzavama i neracunam, to je sve go lopov sa kravatom i flekom na odjelu. Sta ce jugovici, menatalute dno dna u bilo kojih, to samo zna da se sastaje na koje kakvim vecerama gdje oglabaju koju kilu teletine i ko fol nesto su postigli. Ja sam sam sposobnij nego 200 jugovica eto toliko o meni ako ti se ne dopalda moj cinizam i moja arogancija sta ti ja mogu.
-
Googlerica
- Zviz
#166 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Daj drug molim te, danska je davala i sakom i kapom (to je prvenstveno njihova krivica) a 90% jugovica je diglo noge na stol i kurce se. Ja pricam o Danskoj gdje je socilala kao pozicija magistra u nekoj jacoj firmi u Njemackoj. Nije istina da se omladina skoluje od jugovica, ima koji se skoluju a vecina ne. Kakvi roditelji takva i djeca. Na prste mogu narbojati od djece koju poznam da se skoluju, na prste mogu nabrojati od ljudih koje poznam da rade... ja sam tim istim jugovicima po sudu pomagao i ogromne sam pare zaradio kontas 45€ satnica sat po sat a njima kad se sudi to su bili od 9 u jutro do 16 podne po sudu. Opario sam se pravo na tim istim kriminalcima ali znam koliko ih je. Do prije par godina su vecinom bili oni koji ovdje zive, sad dolaze pa ima i onih koje ja zove turist lopovima. Preko 4.000 (u radoblju od tri godine) sati sam proveo nabrao kao TOLK pa racunaj drug!SarajevoHorde wrote:@Zviz-iskreno prijatelju ti si rijetko vidjen fosil.Cesto naporan a jos cesce dosadan.
A malo je ta kuknjava nama i u krvi,cesto se kuka eto onako radi reda,za 80% stvari se kaze da su skupe![]()
I kad dodlazim u Sarajevo,dolazim busem,100 eura povratna karta,nemam nekih briga samo sjedi i vozi![]()
Zaboli mene neka stvar sta ko misli o meni, meni je svejedno da drugi ljudi uopste imaju misljenje, jer meni nicije misljene nije bitno, jer imam svoje. I uvjek sam u pravu jer ne grebem nosom nebo i ne fantaziram, drzim se cinjenica a one su jasne i ciste ko sunce.
-
Googlerica
#167 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Zviz,pa sto se toliko nerviras,ako ti je svejedno
bezveze 
-
SarajevoHorde
#168 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Znas vecinu propaliteta i svega,promijeni drustvo.
Ti si uvijek u pravu,znas sta rade ljudima koji su uvijek u pravu.
A i nas je vala briga sta ti mislis o drugim ljudima,svako svoj zivot zivi.
a ti si svoj nos,ma kakav nos ti si haman pa citav usao kroz guzicu u nekoga.
Jel tebi treba napraviti u paintu nesto da bi skontao da nas zaboli tuki koliko ti zaradjujes ili koliko si zaradio ili koliko ces da zaradis.Samim tim sto to stalno ponavljas i istices,nama odnosno barem meni daje do znanja da patis od neceg i da si u dusi malogradjanin pa gdje god bio i cime se god bavio
Jel tebi treba napraviti u paintu nesto da bi skontao da nas zaboli tuki koliko ti zaradjujes ili koliko si zaradio ili koliko ces da zaradis.Samim tim sto to stalno ponavljas i istices,nama odnosno barem meni daje do znanja da patis od neceg i da si u dusi malogradjanin pa gdje god bio i cime se god bavio
-
doboj71
#169 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Nemojte bolan zviza dirati ,meni kad je tesko ,samo procitam njegove postove ,i odmah mi lakse nekako.

- Zviz
#170 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Googlerica wrote:Zviz,pa sto se toliko nerviras,ako ti je svejednobezveze
Zviz, a misanthropic doctor who operates a small practice and is constantly annoyed by his patients, co-workers, friends, and practically everything and everybody else in his world. He is opinionated and cheap, he smokes, and he doesn't care what any one else thinks. Despite everything, his patients and friends are loyal because Becker genuinely cares about them.
Eto zato
- Dirty_Eastwood
#171 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Zviz..
Pa ispada sada da u Danskoj niko ne pravi sranja samo jugovici... Kako to da ni jedna novina u DK ne pise o tim problemima o kojima ti pricas... Ispada da smo gori od arapa u DK 'ebote..
Ne pretjeruj.. I ako ti smetaju jugovici, zasto zivis u ghettu sa njima....Idi kupi jednu vilu na sjeveru sjællanda...
Nista nisi bolji od ostalih jugovana sto kukaju i kurce se bilo gdje u svijetu...
Pa ispada sada da u Danskoj niko ne pravi sranja samo jugovici... Kako to da ni jedna novina u DK ne pise o tim problemima o kojima ti pricas... Ispada da smo gori od arapa u DK 'ebote..
Ne pretjeruj.. I ako ti smetaju jugovici, zasto zivis u ghettu sa njima....Idi kupi jednu vilu na sjeveru sjællanda...
Nista nisi bolji od ostalih jugovana sto kukaju i kurce se bilo gdje u svijetu...
- Zviz
#172 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
SarajevoHorde wrote:Znas vecinu propaliteta i svega,promijeni drustvo.
Ma bolan ja neganjam neko jugovicko drustvo to vam je gora agonija od harakiri pokusaja. To je samo da izludis. Neki dan upali TV kad sam mislio da nemoze televizija biti gluplja nego sto jesete, ono ko neki show na tv gdje jedan jugovic doce seljak sa dna kace donese neku olupanu tutu u koju je pisao neko prije 300 godina i onaj neki ekspert poglda i procije i to je sve. To je tv program u Danskoj. Jedva cekam da taj isti danal pocnu emitovati u HD da bolje vidim sta se desaje. Ceste pune staraca i danskih i svakavih, hem sto smrde, hem sto se vucare sporo, brate da hoce vise ko izumiti neke rosule da te starce - mozak im se uposrio koliko su spori. Uzmes javni prevoz imas sta da vidis, mater odraslog sina doji, mogla je i sofreu sisu ponuditi. Mene mati dojila prva tri dana vidlila da je rodila supermena, sisa mi vise nije potrebna bila, nista protiv sisie i dojenja ali u autobusu. Ili tamo neki sjednu kupe odjecu na nivou a rugobe u licu i sjede po autobu i dodiruju se... jos malo pa bi mogi i kakv porno film pustiti u javnom prevozu. Jedino mjesto bilo slobodno pokraj nekog jehovog svjedoka - smrdi kao da je krepo prije 3.000 godina. Neki dan dobi kaznu jer nisam imao opasca, jucer jer sam u jednosmjernu ulucu usao te sto nisam imao retrovizora na mustangu iz 1971 godine. Reko policajac ti si materemi glup koji ce mi Q kad i onaki se vozim pogresn u jednosmjernog iza mene nema nikoga. Ja cestit gradjanin dobijem kaznu jer radim i zurim i nekad je krace i u jednosmjernoj se voziti a onaj ljednaros lezi i jos je nagradjen.
-
SarajevoHorde
#173 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Ti si se ubio za Jagomira sta naprica
-
Googlerica
#174 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
aha,ja ti posaljem cmoku,da se malo smmiris,a ti ignorisesZviz wrote:Googlerica wrote:Zviz,pa sto se toliko nerviras,ako ti je svejednobezveze
Zviz, a misanthropic doctor who operates a small practice and is constantly annoyed by his patients, co-workers, friends, and practically everything and everybody else in his world. He is opinionated and cheap, he smokes, and he doesn't care what any one else thinks. Despite everything, his patients and friends are loyal because Becker genuinely cares about them.
Eto zato
- Zviz
#175 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Drug ljepijo sam ja linkove samo mi mrsko jer imas tog na p. preskala... Od dosade pojedini su poceli silovati vlastitu djecu. Ima i ostali i arapa koji sranja prave. Ma da budem iskren sve bi ja to pobacao u more - to nema ni skole, ni pamenti ni logike ni nista. Ko ce to zaliti. Samo trosak marljivim ljudima, jer preko marljivih drzava izdrzava te uhljebe.Dirty_Eastwood wrote:Zviz..