Alfa 159 kupovina?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
probook
#151 Re: Alfa 159 kupovina?
Joj ovih čobanskih priča kako je tamo negdje auto super očuvano 1000 eur haha. Dobro auto u Evropi treba dobro platiti, mislite da je Njemac lud da plati auto 30 000 eur, pa ga za par godina Balkancu proda za 3-4000 eur haha
- Don Zivconi
#152 Re: Alfa 159 kupovina?
Ja te fino zamolih a ti se opet pravdas 
-
Shavobass
#153 Re: Alfa 159 kupovina?
Koliki ti je budžet prijatelju?elys wrote:Planiram da nadjem alfu sebi vani i da je uvezem. Kakva su iskustva sa autom? Odrzavanje, kvarovi, potrosnja, mane, znam da je alfa masna za odrzavati ali koje skuplje auto nije, tako da me zanimaju da li postoje neki specijalni skupi kvarovi
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#154 Re: Alfa 159 kupovina?
Neka masala emko,kad se radi neka se i zaradi,pa neka se i ima i zelje ispunjavaju. Samo nemoj kupiti auto kojih u gradu novih u roku od pola godine ima 100,a nakon 5 g ih vozaju kvazi mangupi. Kupi brate auto,budi poseban. Kupi Maserati Ghibli ili taman sacekaj nasljednika 159. 
Last edited by mali_milojica on 26/05/2014 15:49, edited 1 time in total.
-
Walther
#155 Re: Alfa 159 kupovina?
To nisu neke posebene licitacije vec to radi svaka malo veca autokuca u EU. Nekih 300km od granica Balkana pokupe sve trgovci sa Balkana (i Istoka) tako da kao fizicko lice uopste nema sanse da nesto pametno kupis. Traze sto vise km (zbog poreza) i sto veci krsh (zbog cijene). Ono sto je bar priblizno vozno ode u SI&HR, a resto proture dalje na Jug.emko1234 wrote: ee mati mila, ko tebe to nauci da tako ide. da se auta kupuju na drotovskim licitacijama za 1000 eura i onda se ovdje prodaju zaa 15 000 maraka.
a par postova iznad me lik ubjedjuje kako 147FL ne moze biti 8000 maraka kod nas kad je u njemackoj 5000 eura.
pa bolan hoces li srati ili pisati?
Koliko je neko nesto pojedinacno ili prodao u ovoj debati nije bitno. I tebi moze neki rodjak uvesti auto iz Minkena od nekog penzionera sto sa generalnim stanjem nema bas nikakve veze.
- _mufljuz_
#156 Re: Alfa 159 kupovina?
da se vratim na temu i coeku da dam odgovor - pazi na rupe, pazi na lafete, "selen" blokove mijenjaces cesto, gdje god mozes ne mijenjaj citavu lafetu ima tu raje na forumu koji su u stanju iskucat selen blok iz lafete i "skuhat" novu gumu i presom vratit selen blok na mjesto - za par desetina KM....
i cesce od propisanog mijenjat spanere, remenje, ulja, filtere za zrak i bice to sve ok....
i da - ne bi bilo lose bitumenom napucat kriticna mjesta na lafetama, blatobranima kao i auspuh zastitit da to sve duze traje ako zelis da imas po PS-u auto....
kad kupis auto - lijepo je ispolirat izgotivit dubinsko odradit - i onda ganola kafica iz daljine godra ti vidjet klince kako se skupljaju i zvjeraju oko auta i u autu sta ima
sretno i pametno vozio
i cesce od propisanog mijenjat spanere, remenje, ulja, filtere za zrak i bice to sve ok....
i da - ne bi bilo lose bitumenom napucat kriticna mjesta na lafetama, blatobranima kao i auspuh zastitit da to sve duze traje ako zelis da imas po PS-u auto....
kad kupis auto - lijepo je ispolirat izgotivit dubinsko odradit - i onda ganola kafica iz daljine godra ti vidjet klince kako se skupljaju i zvjeraju oko auta i u autu sta ima
-
hizo ramidovic
#157 Re: Alfa 159 kupovina?
za cijenu jedne alfe 159 mozes naci golfa 'trojku', ocuvanog i odrzavanog, sa tdi motorom, i da sam na tvom mjestu ne bi se puno dvoumio.
ima cak i 'cetvorki' za te pare, doduse samo sa 'i' crvenim, ali se treba malo potruditi i potraziti...
ima cak i 'cetvorki' za te pare, doduse samo sa 'i' crvenim, ali se treba malo potruditi i potraziti...
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#158 Re: Alfa 159 kupovina?
Na Piku Alfe kad gledas obicno stoji za 147 ,,mjenjam za 159 ili 166 uz moju nadoplatu''. Kod Golfova i Passata stoji samo ,,ponudite..''Ridjobrki wrote:Ok, znači ako rezimiramo temu doći ćemo do zaključka da su mišljenja oko Alfi jako podijeljena. S jedne strane imamo mišljenja ljudi koji voze Alfe, koji su prezadovoljni svojim autima i od kojih većina naglašava da će im i sljedeće auto biti Alfa a sa druge su ljudi koji veze sa Alfama nemaju a upinju se da dokažu neke svoje pijačarske primitivne tripove na dosta iritantan i nekulturan način.
Samo kad vidiš mentalni sklop jednog Emke i njegov način komunikacije i rasuđivanja naučiš još više cijeniti svoju Alfu i ono što ona govori o tvojoj osobnosti.
-
Walther
#159 Re: Alfa 159 kupovina?
na onoj temi o papanluku na automobila je ljudsko vozilo ekstra zastupljeno... alfe skoro pa nemaA1fa wrote:Na Piku Alfe kad gledas obicno stoji za 147 ,,mjenjam za 159 ili 166 uz moju nadoplatu''. Kod Golfova i Passata stoji samo ,,ponudite..''Ridjobrki wrote:Ok, znači ako rezimiramo temu doći ćemo do zaključka da su mišljenja oko Alfi jako podijeljena. S jedne strane imamo mišljenja ljudi koji voze Alfe, koji su prezadovoljni svojim autima i od kojih većina naglašava da će im i sljedeće auto biti Alfa a sa druge su ljudi koji veze sa Alfama nemaju a upinju se da dokažu neke svoje pijačarske primitivne tripove na dosta iritantan i nekulturan način.
Samo kad vidiš mentalni sklop jednog Emke i njegov način komunikacije i rasuđivanja naučiš još više cijeniti svoju Alfu i ono što ona govori o tvojoj osobnosti.![]()
- Ridjobrki
#162 Re: Alfa 159 kupovina?
Btw, dobra primjedba ono za temu o papanluku
Parkira lik sad kraj mene u Mercatoru 159-icu - tačno htjedoh tražit' krug.
-
emko1234
#163 Re: Alfa 159 kupovina?
znam da te je to vjerovatno zanimalo.Don Zivconi wrote:Ja te fino zamolih a ti se opet pravdas
eto vidis, ja uzmem auto da se ne isticem ovdje, a ti me nagovaras bas na to. pa sto neko mora zaradit da je dobit firme prosle godine bila 4 miliona marakamali_milojica wrote:Neka masala emko,kad se radi neka se i zaradi,pa neka se i ima i zelje ispunjavaju. Samo nemoj kupiti auto kojih u gradu novih u roku od pola godine ima 100,a nakon 5 g ih vozaju kvazi mangupi. Kupi brate auto,budi poseban. Kupi Maserati Ghibli ili taman sacekaj nasljednika 159.
lupio si jarane. znam i ja par ljudi koji uzimaju auta i prodaju ovdje i imaju firme naravno. uglavnom se auta uzimaju od lizing kuca kojima firme vrate auta nakon par godina koristenja. to su auta koja su bila na operativnom lizingu i koja kroz 3-4 godine predju po 200-250 hiljada kilometara. nadje su i auta s normalnim kilometrazama al uglavnom to ide tako.Walther wrote:To nisu neke posebene licitacije vec to radi svaka malo veca autokuca u EU. Nekih 300km od granica Balkana pokupe sve trgovci sa Balkana (i Istoka) tako da kao fizicko lice uopste nema sanse da nesto pametno kupis. Traze sto vise km (zbog poreza) i sto veci krsh (zbog cijene). Ono sto je bar priblizno vozno ode u SI&HR, a resto proture dalje na Jug.emko1234 wrote: ee mati mila, ko tebe to nauci da tako ide. da se auta kupuju na drotovskim licitacijama za 1000 eura i onda se ovdje prodaju zaa 15 000 maraka.
a par postova iznad me lik ubjedjuje kako 147FL ne moze biti 8000 maraka kod nas kad je u njemackoj 5000 eura.
pa bolan hoces li srati ili pisati?
Koliko je neko nesto pojedinacno ili prodao u ovoj debati nije bitno. I tebi moze neki rodjak uvesti auto iz Minkena od nekog penzionera sto sa generalnim stanjem nema bas nikakve veze.
a ta auta s licitacija su toliko sjebana da se u njih mora uloziti more para da se dovedu u stanje da se mogu podvalit.
sjedio sam u jednom takvom autu. bilo kod karabinjera. alfa 159 1.9jtdm. unistena skroz.
- _mufljuz_
#164 Re: Alfa 159 kupovina?
dobro si zato se Golf sam obnavlja cim se unisti pritisnes tlacitko - i auto Golf se renovira instantno ko iz Đejmz Bonda iz budzeta.... 
-
Walther
#165 Re: Alfa 159 kupovina?
lizing auta idu na licitaciju, obicno u paketima po 3 ili 4..... lizing kuce se u pravilu ne bave sa prodajom i zajebancijom oko auta jer to nije njihov posaoemko1234 wrote:lupio si jarane. znam i ja par ljudi koji uzimaju auta i prodaju ovdje i imaju firme naravno. uglavnom se auta uzimaju od lizing kuca kojima firme vrate auta nakon par godina koristenja. to su auta koja su bila na operativnom lizingu i koja kroz 3-4 godine predju po 200-250 hiljada kilometara. nadje su i auta s normalnim kilometrazama al uglavnom to ide tako.
a ta auta s licitacija su toliko sjebana da se u njih mora uloziti more para da se dovedu u stanje da se mogu podvalit.
sjedio sam u jednom takvom autu. bilo kod karabinjera. alfa 159 1.9jtdm. unistena skroz.
automobili se prodaju as-is tj. for export i nista se ne sredjiva, obicno se jos nabije 100.000km na sat zbog poreza
gdje su one silne 159 po 2500?€ jesi vec analizirao koji od nabrojanih je vise izgubio?
- Ridjobrki
#166 Re: Alfa 159 kupovina?
Mislim da sam negdje čuo da Kramar uvozi auta sa lizinga u Francuskoj. Navodno imaju ekskluzivne ugovore sa nekim lizing-kućama i onda preuzimaju auta kojima je istekao lizing, koja se mijenjaju ili koja budu zaplijenjena. Zato su im auti onako novi i očuvani, jer su faktički svo vrijeme bili u vlasništvu banaka i lizing-kuća.
-
citroen xm
#167 Re: Alfa 159 kupovina?
Ovaj Emko je nevjerovatno smiješan lik. Pa ti čovječe sam sebe pobijaš.
Prvo si platio A4 90000. Ok. Ajd nam reci koliko sada vrijedi takav Audi, tj. koliko ga možeš prodati? Pričao si nekada da si prošli A4 prodao za smiješno male pare jer ti niko nije davao više.
Druga stvar. NEdavno si punim ustima hvalio Hyundai. Ok, ja nisam rekao ni da je loš, ni da je dobar. Ali kako je to Hyundai dobar kada ga ne možeš polovnog nikome prodati, a i ako prodaš cifra je smijurija-pad vrijednosti ogroman.
Treća stvar na koju ni ti, a ni niko drugi sličan tebi nikada nije smio odgovoriti. Koje su to karakteristične mane/kvarovi Alfe pa ste zaključili da je smeće? Ti nabrojiš neke, utvrdi se da su tačne, ja ti nabrojim bar isti broj mana kod švaba. Može? Pošteno?
Prvo si platio A4 90000. Ok. Ajd nam reci koliko sada vrijedi takav Audi, tj. koliko ga možeš prodati? Pričao si nekada da si prošli A4 prodao za smiješno male pare jer ti niko nije davao više.
Druga stvar. NEdavno si punim ustima hvalio Hyundai. Ok, ja nisam rekao ni da je loš, ni da je dobar. Ali kako je to Hyundai dobar kada ga ne možeš polovnog nikome prodati, a i ako prodaš cifra je smijurija-pad vrijednosti ogroman.
Treća stvar na koju ni ti, a ni niko drugi sličan tebi nikada nije smio odgovoriti. Koje su to karakteristične mane/kvarovi Alfe pa ste zaključili da je smeće? Ti nabrojiš neke, utvrdi se da su tačne, ja ti nabrojim bar isti broj mana kod švaba. Može? Pošteno?
- ElDzidziIbnDzo
#168 Re: Alfa 159 kupovina?
Ako hoćeš da se nasmiješ samo otvori temu o Alfi ili VW i eto dangubljena do unedogled
Ovaj što želi da kupi tu Alfu,neka je kupi već jednom i nek ili uživa u njoj ili nek se razočara.On će znati najbolje šta njemu odgovara i to je to
Uvjek neka prepucavanja ko je koliko izgubio na nečem.Šta koga ima da boli K koliko je ko dobio/izgubio na autu.
Balkanski besposličari
Ovaj što želi da kupi tu Alfu,neka je kupi već jednom i nek ili uživa u njoj ili nek se razočara.On će znati najbolje šta njemu odgovara i to je to
Uvjek neka prepucavanja ko je koliko izgubio na nečem.Šta koga ima da boli K koliko je ko dobio/izgubio na autu.
Balkanski besposličari
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#169 Re: Alfa 159 kupovina?
svako normalan ko kupuje neki auto koji mu se svidja,kupuje ga da se vozi i uziva u njemu.samo prevaranti i besposleni ublehasi ni ne kupe auto ,a vec racunaju za koliko ce ga prodat...
-
RLewis
#170 Re: Alfa 159 kupovina?
Nakon 145, 146, 156, i posebne 166 ice u garazi 159 2.4. Necu da se ukljucujem u raspravu, nisam relevantan lol.
Sent from my L920 Tapatalk
-
citroen xm
#171 Re: Alfa 159 kupovina?
Pa šta ćeš jarane kad nemaš para za Pasat pa kupuješ te kante. ;D
-
RLewis
#172 Re: Alfa 159 kupovina?
Naravno, u isto vrijeme kolega kupio pasata izasao ga neke 4kkm manje i sad misli to je to, da vidis kako psuje kad je pocelo 'redovno odrzavanje' savrsenog pasata lol
- ElDzidziIbnDzo
#173 Re: Alfa 159 kupovina?
citroen xm wrote:Pa šta ćeš jarane kad nemaš para za Pasat pa kupuješ te kante. ;D
Znas kako glupo podjePavanje,da to nije normalno. Dok je takvih ko ti,vazda ce biti ovakvih prepucavanja. Svidja ti se citroen C5,uzivaj u njemu i sretno ti.Neću da ulazim u to jesi li imao više para da kupiš Passata ili Alfu ili Mercedesa.Šta mene boli K za to.
Ali isto tako ne treba nikoga da boli K,hoću li ja prvenstveno izabrati tog istog Passata,a npr.Mercedesa,Alfu,ili Citroena neću ni pogledati. Ovo ti samo karikiram.
Uzimajmo svi što nam u datoj situaciji odgovora a ne serimo drugome kako se zajePo,a eto mi pametni...Mislim nidje veze.
-
probook
#174 Re: Alfa 159 kupovina?
Većina naroda na Balkanu (da ne kažem zatucanog) bi bila najsretnija da svi vozimo VW i kupujemo Android telefone 
-
530i
#175 Re: Alfa 159 kupovina?
bitanga_sa_otesa wrote:svako normalan ko kupuje neki auto koji mu se svidja,kupuje ga da se vozi i uziva u njemu.samo prevaranti i besposleni ublehasi ni ne kupe auto ,a vec racunaju za koliko ce ga prodat...
Vozim auto koje svakim danom gubi vrijednost, kao i dobra većina svih ostalih automobila, ali sva ta vožnja, i obična "pod moranje" recimo u kupovinu, a i ona kad ga samo radi svog ćeifa pičim ima svoju cijenu...i to se plaća u startu, kupovinom auta...