MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Locked
luckylaka

#151 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by luckylaka »

Ja rasprave na ovoj strani da Bog sacuva.Ja znam jedno dijaspora i domaci mogu sakupiti tih u naslovu navedenih 100 mil.bez problema .Problem je sto nema ko pokrenuti tu akciju i sto nema puno ljudi i organizacija od povjerenja koji bi sve to preuzeli na sebe.Kako skupiti novac.Vec objasnjavao milion nas vani po dolar milion dolara,humanitarni koncerti npr,za vikend na kosevu nasi svi najpopularniji privuce 50.000 (ako moze hayat 10.000 moze i Merlin,Besli i ekipa 50.000)...Ima nacina da se pare skupe ali KO
todd_smith

#152 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

Plus sto se u dijasporskoj zajednici (pretezno St. Louis, Ontario) uvijek nadju 2-3 lole koje zele biti kolovodze, drugima krivo, nece kod njega, hoce kod ovoga i sav taj mahalaski primitivizam i onda to jos vise oteza proces.
Trebam te

#153 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Trebam te »

Tako je, 4 dana trazim nacin gdj eda uplatim pomoc, daju mi crveni krst i merhamet...iskreno ne uplacujemi se njima...mozda grijesim ili ?
:sad:

A dijapsora je zila kucavica Bosne, dijaspora 20 godina kupuje socijalni mir u drzavi...kako god nista bez dijaspore!!! ehhh ljubomora je cudo
Googlerica

#154 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Googlerica »

todd_smith wrote:Plus sto se u dijasporskoj zajednici (pretezno St. Louis, Ontario) uvijek nadju 2-3 lole koje zele biti kolovodze, drugima krivo, nece kod njega, hoce kod ovoga i sav taj mahalaski primitivizam i onda to jos vise oteza proces.
upravo radim o analizi pilota iz razlicith drzava u svijetu,i svaki se ponasa drugacije,jer je pod uticajem vlastite kulture

tipicno za pilote nasih teritorija,kao i istocnu evropu je upravo taj "kljalkav" odnos izmedju autoriteta i "ostalih" , a u zpadanim kutlurama su realcije drugacije ,autoritet nije osoba koja iskljucivo naredjuje,vec i osoba koja prihvata savjete od "ostalih" ,takvo ponasanje ne postoji u Blakanskoj kulutri
Googlerica

#155 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Googlerica »

Trebam te wrote:Tako je, 4 dana trazim nacin gdj eda uplatim pomoc, daju mi crveni krst i merhamet...iskreno ne uplacujemi se njima...mozda grijesim ili ?
:sad:

A dijapsora je zila kucavica Bosne, dijaspora 20 godina kupuje socijalni mir u drzavi...kako god nista bez dijaspore!!! ehhh ljubomora je cudo
posalji u pomozi.ba
seln

#156 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by seln »

todd_smith wrote:Pa to, tako odmah kreni sa pricom. Ne daj Boze da bi bio kakav normalan argument.
Eto, tvoj argument je da butum dijaspora dolazi u BiH samo da popravi zube...a kuce prave za sebe (umjesto za ove sto se uz kafu zale da nema posla), a Bosna od toga nema nista....dobro, osim zarade za gradjevince....i takse, poreze, prireze, prikljucke, nareze, mito za salterdzije i tako to.
I naravno, sasvim drugo je kad neko investira u Bosnu, kao npr. Mittal: kupio covjek za marku, od predratnih 20 000 radnika radi tek 2000, zrak zagadjen vise nego prije rata, citav profit ide vani...ali to je investicija. :wink:
Havatar

#157 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Havatar »

todd_smith wrote:
mO k3 wrote:
todd_smith wrote:Joj sto ne mogu na rende kora sa tom pricom kako dijaspora drzi ekonomiju i ulaze sline pare. Da donese se, ali nije to dodje, kaze eh evo ti 3 milijarde odoh ja. Nego se kupuju kuce, stanovi, auta, ide se zubaru, doktoru, frizeru, na more, i tako se ulazu pare. Znaci dobijes nesto nazad, nije samo kes 3 milijarde i eto ti drzi ekonomiju. Dodje ovdje zubaru, jer nece da placa u inostranstvu, jer mu je tamo skupo. Ne jer hoce da drzi BiH ekonomiju, da ima u Njemackoj jeftinije, malo morgen bi tebi dolazio da trosi. Stipu suplju.
Drugar ima istine u tvome postu , ali recimo sta ti misliš da mi ne dojdemo dole potrošimo pare kod zubara i recimo ti si prodavač ,pekar neki odakle znam , da li bi taj zubar dolazio kod tebe u kupovinu ??da nema para ... Nemoj tako jer griješiš
Jarane da ti imas jeftinijeg zubara gdje se ti nalazis, da li bi dolazio ovome u BiH? Necemo se lagati sada. Platis i dobijes. Ovdje slusam pricu kao da nam cinite uslugu jer ovdje dolazite, jer eto kao vama ne treba nego radi nas i sevapa to radite.
Dolazili bi svakako samo ne bi ovdje isli kod zubara . Ali bi i dalje donosili pare familiji, trosili pare dok bi bili tu itd. Ono sto meni nije jasno otkud tebi da toliko smeta dijaspora a ovamo se stavljas na raspolaganje nekom azijatskom milijarderu i uvlacite mu se svi koliko mozete iako on daje mnogo manje para nego sto u jednom danu stigne od dijaspore. Sto ti on ne smeta i njegovo osiiono ponasanje nego jos stavljate slike na svoje profile sa kosuljama utrpanim u pantalone i slicno. Nije ti krivo kad neki iz Azije ima ali ti je krivo sto ima neko iz Bosne :roll: i ne samo to nego si se ovdje raspisao i vrijedjas sve ljde koji ce pomoci nebi li koga odvratio od pomoci ugrozenim . Nikako mi nije jasno zbog cega se tako ponasas .
fatality

#158 Re: AW: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPL

Post by fatality »

todd_smith wrote:Joj sto ne mogu na rende kora sa tom pricom kako dijaspora drzi ekonomiju i ulaze sline pare. Da donese se, ali nije to dodje, kaze eh evo ti 3 milijarde odoh ja. Nego se kupuju kuce, stanovi, auta, ide se zubaru, doktoru, frizeru, na more, i tako se ulazu pare. Znaci dobijes nesto nazad, nije samo kes 3 milijarde i eto ti drzi ekonomiju. Dodje ovdje zubaru, jer nece da placa u inostranstvu, jer mu je tamo skupo. Ne jer hoce da drzi BiH ekonomiju, da ima u Njemackoj jeftinije, malo morgen bi tebi dolazio da trosi. Stipu suplju.
A jesi ti meni smijesan. Pa naravno da dobiju zauzvrat nesta, sta bi ti da se dodje do granice istovariokamion kesa i vrati u zemlju odakle si dosao ?
Sta je turizam ? Dolaze ljudi dobiju nest zauzvrat i ostave brdo love (pitaj hrvate oni vise znaju). E isto tako dijaspora prvenstveno dodje u bosnu- jer broj turista bi bio dosta, dosta manji da nema dijaspore, i plus ostave jos vise para nego neko ko nije vezan za bosnu (u vidu kupovine tih kuca, stanova, zubara klinca palca).
Znaci, ne mora ti neko poklonit pare (iako vidim da je to izgleda jedini nacin da se nekima u bosni to objasni) da bi te ekonomski drzao, nekad je i dovoljno da ti ponudi trziste da ono sto nikom ne bi mogao prodati prodas.
Jbg sta reci narodu kome je glavna zanimacija sjedit na kafi i govorit kako je ovaj i onaj supak, i kako je onaj sto ima sigurno ukrao, sve naravno da bi se opravdala sopstvena nesposobnost, jer to ipak od svega najvise boli

sa fontela
Last edited by fatality on 19/05/2014 16:48, edited 1 time in total.
archi_a

#159 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by archi_a »

I sad da prozivam dijasporu. Necu !!! Svaka njima cast ako pomognu ali to je njihov licni izbor. Nego, sta cemo sa onih 14 miliona skupljenih u prosloj godini na Vladinom posebnom racunu za vanredne okolnosti (sve ono sto je zakonski odbijano od nasih plata), a sto je Niksic u februaru odlucio da povuce i preusmjeri za plate i druge tekuce izdatke Vlade. A ovamo civilna zastita nema camaca, cizama, lopata, satora i vreca za spavanje. Ustvari nesto je i bilo, ali su to lokalni CZ sefici podijelili izmedju sebe za koristenje u privatne svrhe. Ono, kad se krene na izlet ili na pecanje. Hocel ko odgovarati ?!?
I opet, samoorganizacija i merhamet. Ne moze ebena vlada da se sastane u cetiri dana katastrofe. Ne mozes ih pofatati. Rasuli se. U misijim rupama.
Hell.is.here

#160 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Hell.is.here »

Ja ne kontam... ne znam za vecinu govorim za sebe...
Kad dodjem u BiH potrosim vise nego sto pojedinci mogu zamisliti , mislim da sam jedini ja ako idem tramvajem placam kartu, a da i ne dolazim nikad da pravim zube, jedem meso isl. Jer mi je jeftinije tamo gdje sam ;)
Trenutni slucaj ove poplave, pa ko li ce pomoci nego mi dijaspora? Mislis da ce neko od politicara odvojiti od plate i dati??? I uvijek kad treba za nesto zove se dijaspora...
Tokom rata bio sam u BiH i znam da je opet dijaspora slala novac za naoruzanje , ali nisu oni krivi sto novac stigne u pogresne ruke, kao sto sam ranije rekao, da vise vjerujem odrekao bih se 5% plate jedno 6 mjeseci , mozda i vise ... ali ne vjerujem da ce doci u prave ruke! Jer se nije desilo jednom nego vise puta! Zapitajte se ko je kriv ? Dijaspora ili neko drugi?
Zbog tih stvari sad kako su ove poplave , lijepo ako hocu pomoci nekome idem licno, ne dajem nikome nista , nego licno!

Sent directly from hell!
Trebam te

#161 Re: AW: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPL

Post by Trebam te »

fatality wrote:
A jesi ti meni smijesan. Pa naravno da dobiju zauzvrat nesta, sta bi ti da se dodje do granice istovariokamion kesa i vrati u zemlju odakle si dosao ?
Sta je turizam ? Dolaze ljudi dobiju nest zauzvrat i ostave brdo love (pitaj hrvate oni vise znaju). E isto tako dijaspora prvenstveno dodje u bosnu- jer broj turista bi bio dosta, dosta manji da nema dijaspore, i plus ostave jos vise para nego neko ko nije vezan za bosnu (u vidu kupovine tih kuca, stanova, zubara klinca palca).
Znaci, ne mora ti neko poklonit pare (iako vidim da je to izgleda jedini nacin da se nekima u bosni to objasni) da bi te ekonomski drzao, nekad je i dovoljno da ti ponudi trziste da ono sto nikom ne bi mogao prodati prodas.
Jbg sta reci narodu kome je glavna zanimacija sjedit na kafi i govorit kako je ovaj i onaj supak, i kako je onaj sto ima sigurno ukrao, sve naravno da bi se opravdala sopstvena nesposobnost, jer to ipak od svega najvise boli

sa fontela

ne trudi se obajsniti vec mu daj vrecu para da kur.. pred rajom :run:
todd_smith

#162 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

Havatar wrote: Dolazili bi svakako samo ne bi ovdje isli kod zubara . Ali bi i dalje donosili pare familiji, trosili pare dok bi bili tu itd. Ono sto meni nije jasno otkud tebi da toliko smeta dijaspora a ovamo se stavljas na raspolaganje nekom azijatskom milijarderu i uvlacite mu se svi koliko mozete iako on daje mnogo manje para nego sto u jednom danu stigne od dijaspore. Sto ti on ne smeta i njegovo osiiono ponasanje nego jos stavljate slike na svoje profile sa kosuljama utrpanim u pantalone i slicno. Nije ti krivo kad neki iz Azije ima ali ti je krivo sto ima neko iz Bosne :roll: i ne samo to nego si se ovdje raspisao i vrijedjas sve ljde koji ce pomoci nebi li koga odvratio od pomoci ugrozenim . Nikako mi nije jasno zbog cega se tako ponasas .
To o cemu ti pricas je investicija. Biznis. Ne neka ljubav prema domovini ili sta vec. Kruske i jabuke.

I ovi ostali sto su se nakacili fino sam rekao, citajte malo, meni uopce ne smeta sto dolazi dijaspora i trosi, neka bujrum uvijek bilo. Ali nemoj price da ti cinis nekome uslugu jer sebi kupujes stan. To isto da i ja kazem sada dijaspora duguje dosta toga gradjanima BiH jer bez nas gradjana dijaspora ne bi imala kome da dodje, stoga zahvalite nam se. :-)

A ovaj zadnji komentar od @TrebamTe ti fino objasni sav mentalitet takvih osoba :wink:
Hell.is.here

#163 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Hell.is.here »

todd_smith wrote:
Havatar wrote: Dolazili bi svakako samo ne bi ovdje isli kod zubara . Ali bi i dalje donosili pare familiji, trosili pare dok bi bili tu itd. Ono sto meni nije jasno otkud tebi da toliko smeta dijaspora a ovamo se stavljas na raspolaganje nekom azijatskom milijarderu i uvlacite mu se svi koliko mozete iako on daje mnogo manje para nego sto u jednom danu stigne od dijaspore. Sto ti on ne smeta i njegovo osiiono ponasanje nego jos stavljate slike na svoje profile sa kosuljama utrpanim u pantalone i slicno. Nije ti krivo kad neki iz Azije ima ali ti je krivo sto ima neko iz Bosne :roll: i ne samo to nego si se ovdje raspisao i vrijedjas sve ljde koji ce pomoci nebi li koga odvratio od pomoci ugrozenim . Nikako mi nije jasno zbog cega se tako ponasas .
To o cemu ti pricas je investicija. Biznis. Ne neka ljubav prema domovini ili sta vec. Kruske i jabuke.

I ovi ostali sto su se nakacili fino sam rekao, citajte malo, meni uopce ne smeta sto dolazi dijaspora i trosi, neka bujrum uvijek bilo. Ali nemoj price da ti cinis nekome uslugu jer sebi kupujes stan. To isto da i ja kazem sada dijaspora duguje dosta toga gradjanima BiH jer bez nas gradjana dijaspora ne bi imala kome da dodje, stoga zahvalite nam se. :-)

A ovaj zadnji komentar od @TrebamTe ti fino objasni sav mentalitet takvih osoba :wink:
Hahha mislis da imam i sad??
Nisam sve citao , ali od kupovine stana ili kupovine mlijeka ima porez koji ide drzavi...

Sent directly from hell!
Istina boli

#164 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Istina boli »

seln wrote:
todd_smith wrote:Pa to, tako odmah kreni sa pricom. Ne daj Boze da bi bio kakav normalan argument.
Eto, tvoj argument je da butum dijaspora dolazi u BiH samo da popravi zube...a kuce prave za sebe (umjesto za ove sto se uz kafu zale da nema posla), a Bosna od toga nema nista....dobro, osim zarade za gradjevince....i takse, poreze, prireze, prikljucke, nareze, mito za salterdzije i tako to.
I naravno, sasvim drugo je kad neko investira u Bosnu, kao npr. Mittal: kupio covjek za marku, od predratnih 20 000 radnika radi tek 2000, zrak zagadjen vise nego prije rata, citav profit ide vani...ali to je investicija. :wink:
Zaboravio si napomenuti Sarajevo City centar i to je investicija .... :run:
todd_smith

#165 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

Hell.is.here wrote:
todd_smith wrote:

Nisam sve citao , ali od kupovine stana ili kupovine mlijeka ima porez koji ide drzavi...

Sent directly from hell!
Pa sta? I ja kada kupim tene od Adidasa mogu reci da izdrzavam narod i ekonomiju Tajlanda :-)
Trebam te

#166 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Trebam te »

archi_a wrote:I sad da prozivam dijasporu. Necu !!! Svaka njima cast ako pomognu ali to je njihov licni izbor. Nego, sta cemo sa onih 14 miliona skupljenih u prosloj godini na Vladinom posebnom racunu za vanredne okolnosti (sve ono sto je zakonski odbijano od nasih plata), a sto je Niksic u februaru odlucio da povuce i preusmjeri za plate i druge tekuce izdatke Vlade. A ovamo civilna zastita nema camaca, cizama, lopata, satora i vreca za spavanje. Ustvari nesto je i bilo, ali su to lokalni CZ sefici podijelili izmedju sebe za koristenje u privatne svrhe. Ono, kad se krene na izlet ili na pecanje. Hocel ko odgovarati ?!?
I opet, samoorganizacija i merhamet. Ne moze ebena vlada da se sastane u cetiri dana katastrofe. Ne mozes ih pofatati. Rasuli se. U misijim rupama.

Rasulo i kradja u drzavi..nase opcine u ravnicarskom dijelu gdje su poplave cesce ili rizik poplava veci nemaju po dva gumena camca na motorcic u pripravnosti...cekaju raftere is susjednih opcina itd... :skoljka:

je li zaista toliko krademo ili ne znamo organizovati nista!!! :mrgreen:
Hell.is.here

#167 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Hell.is.here »

todd_smith wrote:
Hell.is.here wrote:
todd_smith wrote: To o cemu ti pricas je investicija. Biznis. Ne neka ljubav prema domovini ili sta vec. Kruske i jabuke.

Sent directly from hell!
Pa sta? I ja kada kupim tene od Adidasa mogu reci da izdrzavam narod i ekonomiju Tajlanda :-)
Ne , ali od tih tena porez ide drzavi, sto znaci da "pomazem" u ekonomiji BiH ali sto se ne rasporedi kako treba to je nesto drugo i taj koji je uvezao da li direktno sa Tajlanda ili negdje drugo, "pomaze" u ekonomiji jer MORA platiti porez ...

Od poreza narod zivi ( penzije, nesrece... ide u drzavni budzet)

To sto je u BiH naopako mislis da je dijaspora kriva???

Hajd malo googlaj pa se javi ...

Sent directly from hell!
todd_smith

#168 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

Covjece ako hoces kupuj, doniraj, ko ti brani? Ako neces, ne moras, niko te ne tjera. Ali nemoj suplje da cinis neki sevap. Kad si se tako pametan nasao i kad ste tako darezljivi onda posaljite nam jaja da idu uz onaj k*** koji smo dobili od dijaspore tokom rata.
touch brain

#169 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by touch brain »

todd_smith wrote: Pa sta? I ja kada kupim tene od Adidasa mogu reci da izdrzavam narod i ekonomiju Tajlanda :-)
smijesan si...ustvari vise tragikomican

kada kupis (kako si to ti ironicno napisao)tene drzava uzima dio tog novca za umirovljenike,lijekove itd ,vlasnik uzima dio koji ce ici za platu tog radnika, mirovninsko i zdravstveno osiguranje itd

da sam na tvom mjestu ja bi se vodio parolom sutnja je zlato
Last edited by touch brain on 19/05/2014 17:15, edited 1 time in total.
Trebam te

#170 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Trebam te »

Realno receno ljudi u Bosni su totalno izgubili komaps...njima je svak kriv!!!

Medjutim dijaspora se davno izdigla iznad bosanskog pomodarstva i vec odavno ne obraca paznju na nesposobnost i korupciju koji haraju dole, vec ce iz domovinskih razloga naci priliku i poslati pomoc sto vec rade... :izet:

Vi nas nemozete toliko mrzjeti koliko mi mozemo domovinu voljeti!!!

:bih:
Karadoz

#171 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Karadoz »

BiH živi od doznaka

Novac iz inozemstva kao posljednji spas

U Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM) procjenjuju da oko dvije milijarde doznaka stiže godišnje u BiH ali da je mnogo neregistrovanog novca, odnosno novca koji se ne uplaćuje preko banaka: “Kada poredite stanje privrede u BiH i standard života ljudi onda možete zaključiti, kao što je to recimo u Srbiji, da veliki dio novčanih sredstava dođe izvana, a da nije zarađen u BiH. Veliki broj porodica, što će pokazati i novi popis, ima nekoga ko je vani i ko im pomaže”, kaže Alma Šunje iz IOM-a.

Mnogi koji žive u dijaspori redovno šalju novac u BiH

Međutim zabrinjavajuće je da visina doznaka, u odnosu na ranije godine pada, na šta upozoravaju i ekonomisti. Ono što može biti pogubno za građane BiH je što će taj novac jednom nestati, kaže ekonomista Svetlana Cenić: “Ti ljudi praktično izdržavaju dobar dio stanovništva. To je ono što se mi često pitamo kako preživljavamo. Šalje se da bi se preživjelo i kako ćete to usmjeriti u bilo šta. To su sve pojedinačne doznake. To pokazuje kakva smo mi država i da nas zaboli uvo što živimo na tome misleći da će to biti vječno”.

Šta je dijaspora?

Procenat doznaka ranijih godina bio je i preko 25 procenata od bruto društvenog proizvoda, što samo govori da iako se radi o velikom udjelu u BDP-u, da postotak novčanih doznaka iz dijaspora ima tendenciju opadanja.

U posljednje vrijeme se sve više govori o mogućem formiranju ministarstva za dijasporu ali prema mišljenju mnogih ono ne bi ništa novo donijelo. “Ministarstvo za dijasporu bi se utopilo u ostala ministarstva i malo bi moglo djelovati”, slaže se i publicista i član Udruženja građana povratak iz Banjaluke, Nail Osmančević.

U BiH postoji i nedorečenost šta čini dijasporu, odnosno da li dijasporu predstavljaju samo ljudi koji su 60-tih godina otišli iz BiH ili u tu kategoriju spadaju i izbjegli iz BiH tokom protekog rata. Oko ovog pitanja ne mogu se složiti ni mnogobrojna udruženja koja okupljaju iseljenike iz BiH, što govori da ni unutar njih ne postoji jedinstvo jer nacionalni osnov uglavnom čini strukturu njihovog funkcionisanja.

Autor: Dragan Maksimović
todd_smith

#172 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

Trebam te wrote:Realno receno ljudi u Bosni su totalno izgubili komaps...njima je svak kriv!!!

Medjutim dijaspora se davno izdigla iznad bosanskog pomodarstva i vec odavno ne obraca paznju na nesposobnost i korupciju koji haraju dole, vec ce iz domovinskih razloga naci priliku i poslati pomoc sto vec rade... :izet:

Vi nas nemozete toliko mrzjeti koliko mi mozemo domovinu voljeti!!!

:bih:
Kad je toliko volis, nauci pravopis/pravilno pricati jezik iste :-)

Boldirano...neka ti je Bog na pomoci mogu samo reci
Hell.is.here

#173 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Hell.is.here »

todd_smith wrote:Covjece ako hoces kupuj, doniraj, ko ti brani? Ako neces, ne moras, niko te ne tjera. Ali nemoj suplje da cinis neki sevap. Kad si se tako pametan nasao i kad ste tako darezljivi onda posaljite nam jaja da idu uz onaj k*** koji smo dobili od dijaspore tokom rata.
Ne znam uopste sto se raspravljam ;)

Niko nije rekao da je sevap i sl. Nego je draze potrositi u BiH nego negdje drugo i to nema veze sa cijenama jer je npr. Bec jeftiji od BiH u dosta stvari ;)

Sent directly from hell!
Googlerica

#174 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Googlerica »

Karadoz wrote:

Međutim zabrinjavajuće je da visina doznaka, u odnosu na ranije godine pada, na šta upozoravaju i ekonomisti. Ono što može biti pogubno za građane BiH je što će taj novac jednom nestati, kaže ekonomista Svetlana Cenić: “Ti ljudi praktično izdržavaju dobar dio stanovništva. To je ono što se mi često pitamo kako preživljavamo. Šalje se da bi se preživjelo i kako ćete to usmjeriti u bilo šta. To su sve pojedinačne doznake. To pokazuje kakva smo mi država i da nas zaboli uvo što živimo na tome misleći da će to biti vječno”.
nove generacije dijaspore ce manje ulagati u BiH
Karadoz

#175 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Karadoz »

Googlerica wrote:
Karadoz wrote:

nove generacije dijaspore ce manje ulagati u BiH
Nakon ovih komentara nisam zacudjen, mi stari imamo osjecanja iz mladosti, mladji koji nailaze na ove reakcije ista gube. Problem u BiH je sto smatra da onima koji zive vani novac raste na grani pa da ga jednostavno naberu i posalju.
Locked