LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
armin_jocker

#151 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by armin_jocker »

Planiram pocetkom augusta ici na Korculu, supruga i dijete od 6 godina, gledao sam neke ponude, i nasao sam izmedju ostalih, hotel Bon Repos na korculi, ALL inclusive kosta negdje oko 100 KM dnevno po osobi, dijete gratis, ono sto me brine vezano za taj hotel su razni komentari, nekima je bilo odlicno, a neki su razocarani, nisam nesto pretjerano zahtjevan, bitno mi je da je cisto, i da je hrana ok, plaza je blizu, a ima i neki bazen ispod u sklopu hotela. Da li je neko ljetovao u ovom hotelu, ili nekom na Korculi, a da nije pretjerano skupo?? Hvala
shiny

#152 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by shiny »

@vjesticanametli i @mp3sa hvala vam puno na odgovoru.
Ma meni ne treba bog zna kakav smještaj. I onako planiram samo prespavati :D Kad već prevaljujem toliki put, da ga bar prevalim sa stilom.
Nego sam se nekoliko puta tako zaletjela kontajući da ću naći na licu mjesta, pa sam jednom u autu spavala :D
shiny

#153 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by shiny »

armin_jocker wrote:Planiram pocetkom augusta ici na Korculu, supruga i dijete od 6 godina, gledao sam neke ponude, i nasao sam izmedju ostalih, hotel Bon Repos na korculi, ALL inclusive kosta negdje oko 100 KM dnevno po osobi, dijete gratis, ono sto me brine vezano za taj hotel su razni komentari, nekima je bilo odlicno, a neki su razocarani, nisam nesto pretjerano zahtjevan, bitno mi je da je cisto, i da je hrana ok, plaza je blizu, a ima i neki bazen ispod u sklopu hotela. Da li je neko ljetovao u ovom hotelu, ili nekom na Korculi, a da nije pretjerano skupo?? Hvala
Ja sam bila prije dvije godine, ali sam birala polupansion. Hotel ko hotel je prosječan. Sobe su čiste, kupatilo čisto (ovo je meni uvijek najbitnije), osoblje malo namćorasto (ali to se svakako ignoriše). Hranu iskreno nisam probala, jer sam vrijeme provodila van hotela. Plaža je mala, pješčana, ali je ok za dijete, jer je duži plićak. Za bazen ne znam, kad dođem na more, kupam se u moru, ali ipak nemam dijete. Do samog centra grada oko pola sata lagane šetnje. Taksi brodica također vozi do grada i ako kako možete, otiđite na otočić preko puta koji se zove Badija (najljepše mjesto na kojem sam ikada bila) do kojeg se isto dolazi taxi brodicom. Prošle godine sam bila u privatnom apartmanu koji se nalazio 10 min hoda od centra grada, a uz cjenkanje sa gospođom na samom izlazu iz trajekta, platila ga svega 30 eura po danu (dvokrevetni).
vjesticanametli

#154 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by vjesticanametli »

shiny wrote:@vjesticanametli i @mp3sa hvala vam puno na odgovoru.
Ma meni ne treba bog zna kakav smještaj. I onako planiram samo prespavati :D Kad već prevaljujem toliki put, da ga bar prevalim sa stilom.
Nego sam se nekoliko puta tako zaletjela kontajući da ću naći na licu mjesta, pa sam jednom u autu spavala :D
samo bez srkleta jer praznih bunkera ima dovoljno..........parkiras i uĐŽes :D :lol:
sa stilom odmor u bunkeru a ponesi poster envera i zaljepi u bunker pa nam posalji selfi :D
P308

#155 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by P308 »

shiny wrote:
armin_jocker wrote:Planiram pocetkom augusta ici na Korculu, supruga i dijete od 6 godina, gledao sam neke ponude, i nasao sam izmedju ostalih, hotel Bon Repos na korculi, ALL inclusive kosta negdje oko 100 KM dnevno po osobi, dijete gratis, ono sto me brine vezano za taj hotel su razni komentari, nekima je bilo odlicno, a neki su razocarani, nisam nesto pretjerano zahtjevan, bitno mi je da je cisto, i da je hrana ok, plaza je blizu, a ima i neki bazen ispod u sklopu hotela. Da li je neko ljetovao u ovom hotelu, ili nekom na Korculi, a da nije pretjerano skupo?? Hvala
Ja sam bila prije dvije godine, ali sam birala polupansion. Hotel ko hotel je prosječan. Sobe su čiste, kupatilo čisto (ovo je meni uvijek najbitnije), osoblje malo namćorasto (ali to se svakako ignoriše). Hranu iskreno nisam probala, jer sam vrijeme provodila van hotela. Plaža je mala, pješčana, ali je ok za dijete, jer je duži plićak. Za bazen ne znam, kad dođem na more, kupam se u moru, ali ipak nemam dijete. Do samog centra grada oko pola sata lagane šetnje. Taksi brodica također vozi do grada i ako kako možete, otiđite na otočić preko puta koji se zove Badija (najljepše mjesto na kojem sam ikada bila) do kojeg se isto dolazi taxi brodicom. Prošle godine sam bila u privatnom apartmanu koji se nalazio 10 min hoda od centra grada, a uz cjenkanje sa gospođom na samom izlazu iz trajekta, platila ga svega 30 eura po danu (dvokrevetni).
hmm...malo si uljepsala :D ja iskreno nikad u gorem hotelu nisam bio od Bon Reposa i nikada ga ne bih nazvao prosjecnim :D Taj hotel ne zasluzuje ni dvije zvjezdice. Sobe su stare i skoro se sve raspada. Cisto je poprilicno, medjutim nemas taj utisak upravo iz gore navedenog razloga. Ja sam takodjer bio na polupanisonu. Dorucak je ok, ali za veceru moras doci medju prvima da ugrabis da jedes, sve se razgrabi brzinom svjetlosti, ja ono nikad u zivotu nisam vidio :shock: Moram da napomenem da je to bilo 2008. ili 2009. godine, ne sjecam se najbolje, pa se mozda u medjuvremenu stanje popravilo :D Iako ispred hotela postoji parking, placa se (bar se placao, ali nije skup). Plaza je jako mala, ali eto moze proci. Medjutim sve to zaboravis kada vidis Koruculu koja je zaista, zaista prelijepa iako je dosta daleko i putovovanje trajektom traje dosta dugo. Nravano ovo je samo moje misljenje, mozda ce neko drugi biti odusevljen hotelom :)
shiny

#156 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by shiny »

P308 wrote:
shiny wrote:
hmm...malo si uljepsala :D ja iskreno nikad u gorem hotelu nisam bio od Bon Reposa i nikada ga ne bih nazvao prosjecnim :D Taj hotel ne zasluzuje ni dvije zvjezdice. Sobe su stare i skoro se sve raspada. Cisto je poprilicno, medjutim nemas taj utisak upravo iz gore navedenog razloga. Ja sam takodjer bio na polupanisonu. Dorucak je ok, ali za veceru moras doci medju prvima da ugrabis da jedes, sve se razgrabi brzinom svjetlosti, ja ono nikad u zivotu nisam vidio :shock: Moram da napomenem da je to bilo 2008. ili 2009. godine, ne sjecam se najbolje, pa se mozda u medjuvremenu stanje popravilo :D Iako ispred hotela postoji parking, placa se (bar se placao, ali nije skup). Plaza je jako mala, ali eto moze proci. Medjutim sve to zaboravis kada vidis Koruculu koja je zaista, zaista prelijepa iako je dosta daleko i putovovanje trajektom traje dosta dugo. Nravano ovo je samo moje misljenje, mozda ce neko drugi biti odusevljen hotelom :)
Možda sam uljepšala, ali ne znam da sam ijednim hotelom u HR bila oduševljena, tako da sam zato rekla da je prosjek :D A i valjda sam bila toliko očarana Korčulom da mi ništa nije bilo bitno. Kao što gore rekoh, u njemu sam samo znala prespavati, ako već ne bih zakucala u Boogie Jungle-u :D Sve plaže tamo su male, malo je veća ona Pržina (valjda samo joj ubola naziv) na Lumbardi. Kažem da je ispred Bon reposa ok plaža ko ima dijete, jer je dosta dug plićak. Trajektom sam kraće putovala, petnaestak minuta, ali sam išla preko Pelješca koji se otegne ko gadna godina. Ne bih se sigurno nikad odlučila za hotel, ali sam uhvatila neki popust preko onih internet prodavača kupona. Privatni apartmani su mi uvijek draža opcija, ali to sam ja.
shiny

#157 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by shiny »

vjesticanametli wrote:
shiny wrote:@vjesticanametli i @mp3sa hvala vam puno na odgovoru.
samo bez srkleta jer praznih bunkera ima dovoljno..........parkiras i uĐŽes :D :lol:
sa stilom odmor u bunkeru a ponesi poster envera i zaljepi u bunker pa nam posalji selfi :D
E to se zove odmor, soba odmah pored mora, a uštediš pare :D Bar tako izgleda ovo što na slikama vidim :D
Imam osjećaj da ću imati zanimljiv godišnji odmor ove godine. Selfi obavezan, sa napučenim usnama :D
Pošto ja, očigledno, o Albaniji ne znam skoro ništa, čisto da pRIJUpitam ima li kakvog noćnog života, dobrih kafića i tako to?
artime

#158 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by artime »

I ja bih u Albaniju :grin: gdje sta kako? Ide nas troje (odraslih). Da je hotel blizu plaže.
Sanda88

#159 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Sanda88 »

imate li kakve preporuke za Rijeku, tj. hoteli/apartmani/i sl.?
hvala,
Sanda88

#160 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Sanda88 »

pa ok, opatija.. ma ja, mislila sam tu blizina rijeke.
sta ima u opatiji ili crikvenici? ;)
Sanda88

#161 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Sanda88 »

sherbett wrote:
Sanda88 wrote:pa ok, opatija.. ma ja, mislila sam tu blizina rijeke.
sta ima u opatiji ili crikvenici? ;)
e taj dio sam magistrirala :D
Ovisi što tražiš..Opatija je prekrasna! Ima i dobre plaže, još bolje stijene s prekrasnim uvalama. Ima dugu šetnicu, hrpetinu vila i i hotela..i stvarno je stani-pani. zamjeraju joj da ima previše penzića..nije baš omiljena među mladima, al nije da ih nema..imaš gdje izaći i uvijek ima hrpa ljudi.
Crikvenica je više za mlade a blizu je i ima puno sadržaja...ima gradska plaža koja je super uređena al se plaća upad..ima i drugih, al sve su krcate.
ima dobar noćni život, mala je i imaš sve šta ti treba.
al kad već ideš u taj dio..pogledaj si i Bašku na Krku..i otok Cres
ne smetaju mi ni penzioneri ni omladina, mi smo porodica sa djecom.
prosle godine je bila makarska, ali sad smo u blizini rijeke pa bih rado tamo..
kako se krecu hoteli/apartmani u crikvenici, i da li je ulaz na plazu skup?

za sad mislim da je opatija #1 ;)
hvala na info! :thumbup:
Googlerica

#162 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Googlerica »

Opatija,HR Monako :)
capitano10

#163 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by capitano10 »

Lajkujte Sretna Krava na fejsbuku, sve aktuelne turističke ponude na jednom mjestu. :thumbup:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#164 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Domaci izdajnik »

Opatija i Lovran su extra za odmor naročito sa porodicom, ali su cijene svega žara :-? ko da si u Monte Karlu :-)
Sanda88

#165 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Sanda88 »

Lajavikrelac wrote:Opatija i Lovran su extra za odmor naročito sa porodicom, ali su cijene svega žara :-? ko da si u Monte Karlu :-)

auhh, sad sam gledala, bas su zara! puno vise nego u makarskoj :shock:
da li je pristupacnije biti u hotelu ili apartmanu?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#166 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Domaci izdajnik »

Apartmani. Tamo su hoteli baš nivo....jbg a i imaju tradiciju :wink:
dječak sa šibicama

#167 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by dječak sa šibicama »

Hotel Komodor, Dubrovnik...

Predivna porodicna atmosfera, nije od onih hotela sa "hol zeljeznicke stanice" ambijentom..

Skup ko vrag u sezoni, ali jebiga... odes u oktobru kad je jeftinije, i kupas se u grijanom bazenu, a vala moze i u moru. Meni nije nista bilo, toplo je more i u oktobru, juzni je to jadran. Posebno zadnjih godina, kad ljeto traje do oktobra.

Izleti na Lovcen, Konavle, Mostar, Medjugorje, Split na dnevnoj bazi. Tu blizu je i brod taxi za Elafite, cjelodnevni boravak sa ruckom.
agent_zero

#168 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by agent_zero »

artime wrote:I ja bih u Albaniju :grin: gdje sta kako? Ide nas troje (odraslih). Da je hotel blizu plaže.
Imaš preko centrotursa odličnih ponuda.
Sanda88

#169 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Sanda88 »

kakve su plaze oko rijeke? cini mi se da su pjescane, jer voda izgleda mutna iz slika :-?
opet mi se vise makarska svidja!
Krizzia

#170 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Krizzia »

Meni je gradska plaza u Makarskoj jedna od najruzninih i najprljavijih :-? Pogotovo tamo kod tobogana. Fuj.
Cubano moze proci, ali i tamo je svake god sve veca guzva. Al je bar cisce.
honky tonk

#171 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by honky tonk »

HELP pliz :mrgreen:

hocu ove godine da promijenim i idem u CG prvi put na more. razmisljam o smjestaju u sutomoru, pa molim za savjete i iskustva:
-put, ceste
-smjestaj, cijene (ako neko ima preporuku za rezervaciju, termin pocetak augusta)
-hrana, pice, kafane/ cijene
-plaze/ gradske i okolne

na mene je palo da organizujem sve pa me uputite malo pliz da mi ne presjedne :roll: :mrgreen:

*smjestaj povoljan za studentski budzet (vise za pice :mrgreen:
Butmiran

#172 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Butmiran »

honky tonk wrote:HELP pliz :mrgreen:

hocu ove godine da promijenim i idem u CG prvi put na more. razmisljam o smjestaju u sutomoru, pa molim za savjete i iskustva:
-put, ceste
-smjestaj, cijene (ako neko ima preporuku za rezervaciju, termin pocetak augusta)
-hrana, pice, kafane/ cijene
-plaze/ gradske i okolne

na mene je palo da organizujem sve pa me uputite malo pliz da mi ne presjedne :roll: :mrgreen:

*smjestaj povoljan za studentski budzet (vise za pice :mrgreen:
Ista stvar otprilike me zanima pa ako kome nije mrsko neka pomogne malo. :D
Struja__

#173 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Struja__ »

Ako volite cajke bit ce vam odlicno :D
Butmiran

#174 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Butmiran »

Ma nije ni bitno toliko, može sve. :D
romeomoraprezivjeti

#175 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by romeomoraprezivjeti »

Ko nema za more,ide u Sutomore.:-D
Post Reply