jer to ti opravdavas ove otmice.sa ovim debilskim komentarom sigurno daBezimeni wrote:Ako Britanija razmislja o vojnoj intervenciji znaci da je MI5/6 orkestrator otmica.Skontaj malo...
Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
- dulekrele
#151 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
-
dječak sa šibicama
#152 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Pa, jesu.Decerto wrote: drugo je sta vlada radi..ja nikada nisam cuo da su ameri u drugom svjetskom ratu klali ili ubijali zatvorenike...
Sad ne znam jel to bilo u Bergen Belsenu, ili Mauthausenu, mislim da je rijec o prvom... americki vojnici su strijeljali sve njemacke vojnike koji su se tu zatekli. Strazare, osoblje, sve redom.
A i zatvaranje americkih japanaca u "sabirne logore" im ne sluzi na cast, sta god oni o tome govorili.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#153 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
sta kao,trebalo bi mi biti zao tih strazara koj su pobijeni u tom bb-u ili mauthausenu ? Govorim konkretno o vojnim zarobljenicima,koji se predaju nakon sto izgube neki polozaj itd,a ne o cuvarima nekih logora gdje su radili kojekakve eksperimente i slagali leseve po 5 metara u visinu.To nisu ljudi,to su zivotinje,isto ovi dole iz boko harama,isisa,fsa itd gdje ispale 100 metaka iz kalasa u covjeka ili mu glavu rezu tupim nozem i onda legnu mirno spavat.To nije covjek,to treba u kakav zoloski stavit.dječak sa šibicama wrote:Pa, jesu.Decerto wrote: drugo je sta vlada radi..ja nikada nisam cuo da su ameri u drugom svjetskom ratu klali ili ubijali zatvorenike...
Sad ne znam jel to bilo u Bergen Belsenu, ili Mauthausenu, mislim da je rijec o prvom... americki vojnici su strijeljali sve njemacke vojnike koji su se tu zatekli. Strazare, osoblje, sve redom.
A i zatvaranje americkih japanaca u "sabirne logore" im ne sluzi na cast, sta god oni o tome govorili.
-
dječak sa šibicama
#154 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Polako, ti rece nisu ubijali zatvorenike, ja kazem da jesu.
Sta su da su, zarobljenici su.
Nikome na celu ne pise da je ratni zlocinac, zato postoje sudovi.
Ali naravno, za Amerikance vrijede posebna pravila, oni i kad svatove pobiju dronovima, kazu samo "kolateralna zrtva".
Sta su da su, zarobljenici su.
Nikome na celu ne pise da je ratni zlocinac, zato postoje sudovi.
Ali naravno, za Amerikance vrijede posebna pravila, oni i kad svatove pobiju dronovima, kazu samo "kolateralna zrtva".
- sinuhe
#155 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Streljanja u Dachau. http://en.wikipedia.org/wiki/Dachau_lib ... _reprisals Preuvelican dogadjaj a i daljnji neredi su sprijeceni od samih Amerikanaca.
- hatemondays
#156 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Egzekucija od strane saveznika (ne racunam Ruse oni su posebna gamad bili), je bilo i to uglavnom od vojnika i oficira jevrejskog porijekla, ima ogroman broj svjedocenja o zlocinima koji su ovi "vojnici" upravo pocinil nad zarobljenim svabama.NIje da ih puno osudjujem obzirom da su ih ovi skoro unistili ali reci da nije bilo zlocina je obicna neistina.
-
Fact
#157 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Ljudi moji rat je,uvijek će biti ubijanja civila i ratnih zarobljenika.Šta nama nije jasno,bilo je i kod nas ne tako davno.
Zbog toga krajnji cilj uvijek mora biti izbjeći vojni sukob i pokušati ekonomskim i političkim putevima riješavati probleme.
Zbog toga krajnji cilj uvijek mora biti izbjeći vojni sukob i pokušati ekonomskim i političkim putevima riješavati probleme.
-
hAZNADAR
#158 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Trebaju tu muslimanske zemlje da reaguju i posalju specijalce, intervenisu na bilo koji nacin,.. a ne Ameri. Muslimansku sramotu trebaju muslimani sami rijesiti a ne zatvarati oci i gurnuti ekstremiste pod tepih.
- Gojeni H
#159 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Mada ovo nije toliko popularno iznositi u medijima, ipak s vremena na vrijeme se provuce pokoji tekst:dječak sa šibicama wrote: I ako te bas zanima, proguglaj malo ime fra Vjeko Curic, i vidjeces sta je Katolicka crkva odnosno taj svecenik ucinio za Tutsije, i koliko je zivota spasio.
Ne pisi napamet.
Danas, u zemlji koja je jos uvijek vecinski katolicka, islam je najbrze rastuca religija.
Katolicizam je dominantna religija u Ruandi vise od jednog vijeka. Ali, odredjeni pojedinci, razocarani ulogom koju su imali pojedini svestenici i casne sestre u masovnim ubistvima, poceli su prezirati organiziranu religiju, a jos veci broj se okrenuo islamu.
“Ljudi u mojoj staroj crkvi su umirali, a pastor je pomagao ubicama.” – kaze 21-godisnji Yakobo Djuma Nzeyimana, koji je postao musliman 1996. godine.
Muslimanske vodje isticu da je razlog povecanog broja konvertita cinjenica da su supjeli da zastite vecinu muslimana i mnogih drugih drzavljana Ruande tokom masakra 1994. godine. “Muslimani su se ponijeli pravedno ’94-e, i ja sam zelio da budem kao oni.” – kaze Alex Rutiririza, objasnjavajuci razlog svog prelaska na islam prosle godine.
Tokom masovnog ubistva Tutsija, paravojna formacija je okruzila podrucje, ali Hutu muslimani nisu saradjivali s Hutu ubicama. “Nijedan musliman nije zelio da drugi musliman bude ubijen. Mi smo se suprotstavili paravojsci. A pomogli smo i mnogim nemuslimanima da pobjegnu.” – kaze Rugema.
Gospodin Rugema, koji je Tutsi, rekao je da duguje zivot strancu muslimanu koji ga je sakrivao u svojoj kuci, dok su ga trazili pripadnici Interahamwe milicije.
Citav tekst na engleskom:
http://www.nytimes.com/2004/04/07/world ... islam.html
- _mufljuz_
#160 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
vjerovatno si kao djak u osnovnoj skoli imao lose ocjene iz poznavanja geografije tako da te to iskljucuje iz daljnje raspraveJoe McCarthy wrote:Mislim da je ovo prije razlog, pa oni uništitše i države u kojima nema nafte ni u benzinskim pumpama (Sirija, Afganistan, Turci-Kurdi)_mufljuz_ wrote:slucajno su sektaska naselja i otmice u podrucjima bogatim naftom i plinom... vako odreda Cecenija 2x, Libija, Irak, Iran, Alzir, Sudan, Afganistan, Nigerija itd itd i slucajno ta podrucja bogata naftom i plinom naseljena muslimanskim stanovnistvom pa odjednom nako iz hira ljudi postase teroristi po zapadnoevropskim medijima....
cuj jebote ja smradova - napadne ih se izbombarduje izmaltretira i imaju jos pravo da se brane i bore protiv torture okupacije i jos terorisu miran svijet koji salje ratne brodove i ima desetine i stotine tajnih sluzbi i BlackOps timova koje salje u ta podrucja da spasavaju jadne ljude od terora bosnjaka od jadnih srba koji su se usudili samo da imaju veliku drzavu, cecena od jadnih rusa kojima trebaju da daju kako treba plin itd itd itd...
negumo vise...
- Gojeni H
#161 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Jednostavan odgovor na trenutnu situaciju je da je Boko Haram karcinom koji treba odstraniti.
Oni to i jesu ... banda koju treba neutralisati i sprijeciti njeno daljnje okupljanje jos veceg broja ubica, neradnika i lopova.
Medjutim, na zalost ovo nije nista posebno novo u Africi. Kontinent na kojem su granice iscrtane lenjirom kolonijalnih birokrata, koji su najmanje vodili racuna o etnickim, plemenski i jezickim razlikama; ne moze da se otrese vladavine diktatora, korupcije na svim mogucim nivoima, medjuetnickih i medjuplemenskih ratova, a sad evo i ratova sa religijskom aromom. Mada, mislim da ce se vecina sloziti da je religija upotrijebljena kao ideologija koja je trenutno "in".
Oni to i jesu ... banda koju treba neutralisati i sprijeciti njeno daljnje okupljanje jos veceg broja ubica, neradnika i lopova.
Medjutim, na zalost ovo nije nista posebno novo u Africi. Kontinent na kojem su granice iscrtane lenjirom kolonijalnih birokrata, koji su najmanje vodili racuna o etnickim, plemenski i jezickim razlikama; ne moze da se otrese vladavine diktatora, korupcije na svim mogucim nivoima, medjuetnickih i medjuplemenskih ratova, a sad evo i ratova sa religijskom aromom. Mada, mislim da ce se vecina sloziti da je religija upotrijebljena kao ideologija koja je trenutno "in".
- _mufljuz_
#162 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
samo da napomenem da osobe koje otimaju djevojcice i ubijaju nejac nemaju nista sa islamom - niti islam sa njima....
- raskopusa
#163 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
_mufljuz_ wrote:samo da napomenem da osobe koje otimaju djevojcice i ubijaju nejac nemaju nista sa islamom - niti islam sa njima....
- Havatar
#164 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Pa nemaju isto ko sto nemaju nista sa katolicima oni koji postavljaju bombe pod spomenikeraskopusa wrote:_mufljuz_ wrote:samo da napomenem da osobe koje otimaju djevojcice i ubijaju nejac nemaju nista sa islamom - niti islam sa njima....nemaju ni oni sto se opasu dinamitom pa ga roknu u prepunom busu.
-
Fact
#165 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Samo što se ti što postavljaju bombe ne pozivaju na katoličanstvo,a ovi što vežu bombe oko sebe i otimaju djevojčice se itekako pozivaju na islam.Havatar wrote: Pa nemaju isto ko sto nemaju nista sa katolicima oni koji postavljaju bombe pod spomenike
- Havatar
#166 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Ne pozivaju se na katolicanstvo a kazu za sebe da su moderni krizari koji brane Europu od muslimanaFact wrote:Samo što se ti što postavljaju bombe ne pozivaju na katoličanstvo,a ovi što vežu bombe oko sebe i otimaju djevojčice se itekako pozivaju na islam.Havatar wrote: Pa nemaju isto ko sto nemaju nista sa katolicima oni koji postavljaju bombe pod spomenike
-
crnoplavo
#167 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
krcanima ako se odvoje, imaju naftu plin,
-
Fact
#168 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
tako ti razmišlja svaki evropljaninHavatar wrote: Ne pozivaju se na katolicanstvo a kazu za sebe da su moderni krizari koji brane Europu od muslimana
- Fantassin
#169 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Kako je muslimanima lose u Evropi kada ih krizari ugnjetavaju a svaki dan par brodica ili potone i predje u Evropu iz Afrike..Havatar wrote:Ne pozivaju se na katolicanstvo a kazu za sebe da su moderni krizari koji brane Europu od muslimanaFact wrote:Samo što se ti što postavljaju bombe ne pozivaju na katoličanstvo,a ovi što vežu bombe oko sebe i otimaju djevojčice se itekako pozivaju na islam.Havatar wrote: Pa nemaju isto ko sto nemaju nista sa katolicima oni koji postavljaju bombe pod spomenike
-
smijesni_ste
#170 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Dotični kojeg si citirao također živi na "mrskom" zapadu...Fantassin wrote:Kako je muslimanima lose u Evropi kada ih krizari ugnjetavaju a svaki dan par brodica ili potone i predje u Evropu iz Afrike..Havatar wrote: Ne pozivaju se na katolicanstvo a kazu za sebe da su moderni krizari koji brane Europu od muslimana
-
Martinez_
#171 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Opa Havatare, čudi ovaj tvoj udar na zapadne imperijaliste nakon ukrajinske teme ali neka, bolje ikad no nikadHavatar wrote:Nigerija ima naftuDecerto wrote:.Havatar wrote:Inace ratovi zapocinju zbog neke otmice ili ubistva svata a ne zbog interesa i politike
![]()
sta to britanija ima od nigerije.Cujem da su ih ovi iz boko harama poceli prodavati na kilu,14 dolara
- daxon
#172 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Kakve to veze ima? I nisu žene, već djevojčice otete iz škole.
-
Fact
#173 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Ne broje svi krvna zrnca kao ti i tvoja raja iz džamije.mentol wrote:ima veze, jer kad su u pitanju kršćani digne se cijeli jebeni svijet u odbranu, osudu, kritiku itd, no kad više od godinu dana terorišu muslimane U Burmi ili u Centralnoafričkoj republici niko ni da se počeše po dupetu.jel kontaš sad kakve veze ima ?daxon wrote:Kakve to veze ima? I nisu žene, već djevojčice otete iz škole.
EDIT:evo nađoh,miješana škola,većinom iz kršćanskih obitelji,ali ima i iz muslimanskih
Last edited by Fact on 12/05/2014 00:12, edited 3 times in total.
-
Fact
#174 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
nisam im ja glasnovornik,imaju svoju e-mail adresu,pa pitajmentol wrote:
ja te ponovo pitam, ako se ne broje, što UN ne zaštiti muslimane U CAR-u i Mijanmaru ??
kao što se dalo i pretpostaviti
možda što se tamo ne otme 200+ djevojčica iz škole
pa islamski ekstremisti otimaju kršćanske djevojčice šta tu nije jasno,pa neće na svoje normalno(a ima i "njihovih" što je najžalosnije)
-
Fact
#175 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija
Ne znam,ne interesuje me ni Nigerija ni Mijanmar.Da,boli tebe kita,ali bolila ne bolila,ti možeš samo verbalno (ne)kritikovat događaje.Dok,ako "boli" kršćanina to se obično završava sa vojnom intervencijom,e tu je razlika.mentol wrote:
gdje se ne otme 200 djevojčica ? znaš li ti šta se uopće dešava u Mijanmaru ili CAR-u nad muslimanima, očigledno ne, zašto pa zato jer te boli kita za tamo nekim muslimanima, pa zato i ja pitam ako su u pitanju neke kršćanske žene u NIgeriji da i ja kažem koga boli kita ..![]()
šta misliš dali će ih silovati kao što u kršćanske divljačke horde silovali muslimanske žene, cure i curice od 12 godina po Bosni ?
Jarane moj,nisam ti ja kriv što si izabrao krivu religiju i što se islamske zemlje globalno na svijetu ne pitaju ništa,pa tako ni u UN-u.Pređeš na kršćanstvo i mirna Bosna,ha ja.Gotiva ti bude,ako ništa radi prehrane,a onda te i ne interesuje šta se po ovim zabitima događa.
Hoće naravno,sve je to isti šljam.