Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Locked
Arata

#151 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Arata »

Teško mi je čitati komentare na ovu temu, jer shvatim koliko zatucanih i pokvarenih ljudi živi u BiH.
Umjesto da se svi borimo da nijedno ubistvo nedužnog čovjeka bude nekažnjeno, ovdje se vagaju i broje žrtve. Nema nikakvih razloga i nema ali, svako ko je likvidirao drugog čovjeka treba da bude u zatvoru a ne da šeta ulicama BiH.
Fakat mi niste jasni, kakve veze ima koje je nacionalnosti ubica, pričamo o jebenim ljudima koji su hladno mogli ubiti nenaoružana čovjeka. I sad vi neka moralna institucija koja brani ili se čak divi takvim ljudima. Fuj
Bodkin

#152 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Bodkin »

Arata wrote:Teško mi je čitati komentare na ovu temu, jer shvatim koliko zatucanih i pokvarenih ljudi živi u BiH.
Umjesto da se svi borimo da nijedno ubistvo nedužnog čovjeka bude nekažnjeno, ovdje se vagaju i broje žrtve. Nema nikakvih razloga i nema ali, svako ko je likvidirao drugog čovjeka treba da bude u zatvoru a ne da šeta ulicama BiH.
Fakat mi niste jasni, kakve veze ima koje je nacionalnosti ubica, pričamo o jebenim ljudima koji su hladno mogli ubiti nenaoružana čovjeka. I sad vi neka moralna institucija koja brani ili se čak divi takvim ljudima. Fuj
odron odrona
cindrlimindrli

#153 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by cindrlimindrli »

Bodkin wrote:
Arata wrote:Teško mi je čitati komentare na ovu temu, jer shvatim koliko zatucanih i pokvarenih ljudi živi u BiH.
odron odrona
Vala si i ti jednom u pravu...fakat su bili nenaoruzani. :roll:
Sarajevkica

#154 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Sarajevkica »

Odvratniji ste vi koji se pravite da bizarno ogromni broj civilnih zrtava na jednoj strani uopste nije bitno, kao da to uopste nema veze ni sa cim i da se ne treba uopste spominjati. Zamisli sad da Nijemci kazu da nije bitno spominjati brojeve i nacionalnost (tj vjere) u slucaju drugog svjetskog rata i Holokausta. Nemoguce je tako nesto zamisliti.

Fuj.
Sarajevkica

#155 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Sarajevkica »

Zamislite samo da su Nijemci kao Srbi. Dodju i Izrael i 'ladno kazu "braco moja, uzasno je ono sto se dogodilo, ali cemu brojanje zrtava i spominjanje nacionalnosti". Kao da nacionalnosti nije upravo razlog zato sto su Jevreji (a i Bosnjaci) ubijani.

Ubijaju "poturice", "Turke" zbog toga sto su muslimani u ime srpstva i onda se Srbi cude zasto spominjemo nacionalnost :-) :-) Ma fujjjjjj
sretjko

#156 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by sretjko »

Sarajevkica wrote:
Odvratniji ste vi koji se pravite da bizarno ogromni broj civilnih zrtava na jednoj strani uopste nije bitno, kao da to uopste nema veze ni sa cim i da se ne treba uopste spominjati. Zamisli sad da Nijemci kazu da nije bitno spominjati brojeve i nacionalnost (tj vjere) u slucaju drugog svjetskog rata i Holokausta. Nemoguce je tako nesto zamisliti.

Fuj.
sta hoces ti ne razumijem? ako neko saspe rafal u glavu nurmeli šuko, ženi koja je bila civilno lice pri vojsci po tebi je to normalno jer ima civilnih žrtava rata koliko ti bog hoće? neka za svaku civilnu žrtvu rata odgovara onaj ko je ubio ali hoću i da odgovara i neko ko je hladno ubio nurmelu šuko još na početku rata. šta tu ima biti fuj?
Sarajevkica

#157 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Sarajevkica »

sretjko wrote: sta hoces ti ne razumijem? ako neko saspe rafal u glavu nurmeli šuko, ženi koja je bila civilno lice pri vojsci po tebi je to normalno jer ima civilnih žrtava rata koliko ti bog hoće? neka za svaku civilnu žrtvu rata odgovara onaj ko je ubio ali hoću i da odgovara i neko ko je hladno ubio nurmelu šuko još na početku rata. šta tu ima biti fuj?
Boli me dupe za citavu Dobrovoljacu - samo konstatiram bizarnost kada Srbi usporedjuju napad na militarnu kolonu sa njihovim organiziranim masakrama stotine, hiljade civila svugdje po Bosni - a jos imaju obraz reci da je sve to isto :-) :-) :-) Ma fuj, stvarno ste fuj.
Bodkin

#158 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Bodkin »

sretjko wrote:
Sarajevkica wrote:

Fuj.
sta hoces ti ne razumijem? ako neko saspe rafal u glavu nurmeli šuko, ženi koja je bila civilno lice pri vojsci po tebi je to normalno jer ima civilnih žrtava rata koliko ti bog hoće? neka za svaku civilnu žrtvu rata odgovara onaj ko je ubio ali hoću i da odgovara i neko ko je hladno ubio nurmelu šuko još na početku rata. šta tu ima biti fuj?
jos da znas sa kim se rapsravljas..
cindrlimindrli

#159 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by cindrlimindrli »

sretjko wrote:sta hoces ti ne razumijem? ako neko saspe rafal u glavu nurmeli šuko, ženi koja je bila civilno lice pri vojsci po tebi je to normalno jer ima civilnih žrtava rata koliko ti bog hoće? neka za svaku civilnu žrtvu rata odgovara onaj ko je ubio ali hoću i da odgovara i neko ko je hladno ubio nurmelu šuko još na početku rata. šta tu ima biti fuj?
Nurmela je punoljetna osoba koja je svjesno pristala da se nadje u koloni otmicara Predsjednika jedne suverene drzave.
Svi sa gramom mozga znaju da u takvoj situaciji mozes ocekivati metak u celo nekog od snajpera antiteroristicke
jedinice. Tako se to radi u svim drzava gdje bi se slicna situacija desila. Zamisli da sad neko otme Obamu, njegovu
cerku i pratnju, mislis da bi neko od njih prezivio?

Ili, sto nisu oteli Tudjmana, kontrolisali su Pleso dugo vremena? Nisu jer su bili svjesni da bi ih Hrvati sve i jednog
transportovali do beograda Savom, i to u dijelovima.
Bodkin

#160 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Bodkin »

Sarajevkica wrote:
sretjko wrote: sta hoces ti ne razumijem? ako neko saspe rafal u glavu nurmeli šuko, ženi koja je bila civilno lice pri vojsci po tebi je to normalno jer ima civilnih žrtava rata koliko ti bog hoće? neka za svaku civilnu žrtvu rata odgovara onaj ko je ubio ali hoću i da odgovara i neko ko je hladno ubio nurmelu šuko još na početku rata. šta tu ima biti fuj?
Boli me dupe za citavu Dobrovoljacu - samo konstatiram bizarnost kada Srbi usporedjuju napad na militarnu kolonu sa njihovim organiziranim masakrama stotine, hiljade civila svugdje po Bosni - a jos imaju obraz reci da je sve to isto :-) :-) :-) Ma fuj, stvarno ste fuj.
zlocin je zlocin ali ne mozes ti to shvatiti ni za dva zivota. zna se ko je vise ubijao. zato su srbi dobili stotine godina kazne za razliku od bosnjaka i hrvata. ali ne mozes ti to dvoje razdvojiti
Sarajevkica

#161 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Sarajevkica »

Bodkin wrote: zlocin je zlocin ali ne mozes ti to shvatiti ni za dva zivota. zna se ko je vise ubijao. zato su srbi dobili stotine godina kazne za razliku od bosnjaka i hrvata. ali ne mozes ti to dvoje razdvojiti
Da, da. Zlocin je zlocin - zato je jevrejski napad na njemacku militarnu kolonu isto kao i njemacki masakr nad Jevrejima jel ? :lol: Mislim, po tebi nema uopste veze ko je vojnik a ko je civil; ko ima plan sistematskog unistivanja jedne etnicke grupe na svojoj teritoriji i ko nema, ko je agresor i ko se brani, svaki je zlocin isti pa i ovaj hipoteticki koji sam navela?

Da vidimo koliko si principijelan :)
sinuhe

#162 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by sinuhe »

cindrlimindrli wrote:
Ili, sto nisu oteli Tudjmana, kontrolisali su Pleso dugo vremena? Nisu jer su bili svjesni da bi ih Hrvati sve i jednog
JNA se sa kompletnim naoruzanjem povlaci iz Zagreba nakon pada Vukovara.
sinuhe

#163 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by sinuhe »

...
Sarajevkica

#164 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Sarajevkica »

cindrlimindrli wrote:
sretjko wrote:sta hoces ti ne razumijem? ako neko saspe rafal u glavu nurmeli šuko, ženi koja je bila civilno lice pri vojsci po tebi je to normalno jer ima civilnih žrtava rata koliko ti bog hoće? neka za svaku civilnu žrtvu rata odgovara onaj ko je ubio ali hoću i da odgovara i neko ko je hladno ubio nurmelu šuko još na početku rata. šta tu ima biti fuj?
Nurmela je punoljetna osoba koja je svjesno pristala da se nadje u koloni otmicara Predsjednika jedne suverene drzave.
Svi sa gramom mozga znaju da u takvoj situaciji mozes ocekivati metak u celo nekog od snajpera antiteroristicke
jedinice. Tako se to radi u svim drzava gdje bi se slicna situacija desila. Zamisli da sad neko otme Obamu, njegovu
cerku i pratnju, mislis da bi neko od njih prezivio?

Kazem ti cindrlimindrli, dzaba je s njima o tome raspravljati. Oni su od Dobrovoljacke napravili toliki mit da stvarno, najozbiljnije misle da je ovaj zlocin usporediv sa Srebrenicom, Prijedorom, Focom..cak i ko fol "liberalni" Srbi ponavljuju kao mantra kako je sve to isto, u svom bizarnom ludilu misle da se to fakat moze uporediti :-) :-)
Arata

#165 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Arata »

Ne možeš ti ovcama objasiti kako se sabiraju brojevi. Kažeš im 1+1=2, a one samo bleje. Niko nema pojma kako je ko razmišljao u tom trenutku, ko mu je šta lagao, čega se bojao, u kakvoj je situaciji bio... al eto čim nije iste vjere ko ja onda nek je ubijen, naći ću ja način da to opravdam. I sutra će se takav dičiti da voli Alaha, Isusa itd... Al eto kad već ne gledaš sa neke humane strane, zapitaj se jel normalno da ti ubica hoda gradom, čovjek koji je hladno likvidirao drugog čovjeka? Jel treba da ti takav izrešeta buraza u sred grada jer mu je svirao na semaforu? Ne znam koji klinac ulazim na ovakve teme, pun mi k**** nacionalista i turbo vjernika. Sutra će mi ovakav propovjedat da trebamo svi zajedno živjet u BiH, al da njihove majke ne trebaju tražit da se osude ubice njihove djece. I onda će otić i molit se bogu za svoje dupe, a ovamo se divit ubicama. Ma živite u zabludi da ste dobri ljudi, ako sebi to dovoljno puta ponovite možda se ubjedite. Vozdrica
neregistrovan

#166 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by neregistrovan »

kasarne u gradu bili su glavni velikosrpski adut za osvajanje grada, naravno uz ove kosovce, petokolonaše i rulju koja je upala u predsjedništvo tražeći ostavku vlade i ostavku predsjednika Izetbegovića.

imaju stotine artiljerijskih cijevi oko grada, imaju hiljade vojnika ukopanih u mitraljeska i snajperska gnijezda okolo, imaju nekoliko stotina vojnika možda i do hiljadu u samom gradu, na više mjesta, imaju Niške specijalce, klince-palce i opet ga podudlaju do jaja,pa sigurno da će biti razočarani, bijesni i onda od Dobrovoljačke praviti mit o stradanju srpske nejači :izet:
sinuhe

#167 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by sinuhe »

Ono sto je cudno da nikad nije sprovedena neka istraga u vezi ovog slucaja jer naredbu za napad niko nije dao.
To je veliki propust glede unutrasnje sigurnosti i ustrojstva vlastitih snaga. Kako mozete biti sigurni da napadaci nisu KOSovci? :D
sretjko

#168 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by sretjko »

Bodkin wrote:
dovoljno mi je da cujem kako poredi srbe sa nijemcima iz drugog svjetskog rata. boze sacuvaj. ko biva srbi su nijemci a bosnjaci jevreji. da je tako bilo prvo zapadni svijet ne bi dozvolio postojanje republike srpske niti bi rat nazvao "tragican sukob".

srbi, kakvi god bili svoje izrode procesuiraju i sude im, i izvuci ce se kao narod a ovi koji ne postuju tudje mrtve i tudje zrtve ne postuju ni svoje i neka im je bog na pomoci.
PM72

#169 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by PM72 »

U pravu si . Srbi procesuiraju svoje izrode.Pod tim "izrodi" smatraju recimo Divjaka,Šućura,Domuza,Kandićku...

Ode tema u vražiju mater...srećom,brzo će 3 maj,scena istao kao predhodnih godina i sve će se zaboraviti.Sve će to prekriti ruzmarin,snjegovi i šaš.Nemam ni volje ni želje da se javljam na ovoj temi.
Last edited by PM72 on 30/04/2014 20:57, edited 2 times in total.
sretjko

#170 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by sretjko »

PM72 wrote:Ode tema u vražiju mater...srećom,brzo će 3 maj,scena istao kao predhodnih godina i sve će se zaboraviti.Sve će to prekriti ruzmarin,snjegovi i šaš.
zaboravljas da se snijeg otopi u proljece.
neregistrovan

#171 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by neregistrovan »

sretjko wrote:
Bodkin wrote:
dovoljno mi je da cujem kako poredi srbe sa nijemcima iz drugog svjetskog rata. boze sacuvaj. ko biva srbi su nijemci a bosnjaci jevreji. da je tako bilo prvo zapadni svijet ne bi dozvolio postojanje republike srpske niti bi rat nazvao "tragican sukob".

srbi, kakvi god bili svoje izrode procesuiraju i sude im, i izvuci ce se kao narod a ovi koji ne postuju tudje mrtve i tudje zrtve ne postuju ni svoje i neka im je bog na pomoci.
koja šega su ovi velikosrbi. :D
Bodkin

#172 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Bodkin »

PM72 wrote:U pravu si . Srbi procesuiraju svoje izrode.Pod tim "izrodi" smatraju recimo Divjaka,Šućura,Domuza,Kandićku...

Ode tema u vražiju mater...srećom,brzo će 3 maj,scena istao kao predhodnih godina i sve će se zaboraviti.Sve će to prekriti ruzmarin,snjegovi i šaš.Nemam ni volje ni želje da se javljam na ovoj temi.
alijini srbi nisu pravi srbi. a nisu ni ni ti strani placenici.

:thumbup: za boldirano ali ne brini. iskocice jos tema
Queen_of_hearts

#173 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Queen_of_hearts »

Njemci i Srbi,dva naroda u novijoj historiji Evrope koji su pocinili genocid ! Sudski dokazan i presudjen !
Zaista,kakve li drskosti.......stavljati ih u istu ravan !
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#174 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Sarajevkica

poselami Šimunića.

Banned user for reason “Username banned via user management”
» sretjko
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#175 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Chmoljo »

Queen_of_hearts wrote:Njemci i Srbi,dva naroda u novijoj historiji Evrope koji su pocinili genocid ! Sudski dokazan i presudjen !
Zaista,kakve li drskosti.......stavljati ih u istu ravan !
:thumbup:
Locked