Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Googlerica

#151 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Googlerica »

Capajebo wrote:
Googlerica wrote:ne mislim,evo citaj teme na forumu,o izbaranim ,ko bira,kako bira,zasto bira,nije bitno,ona on :)

to svi znamo,ralno receno :-D

savjet: udalji se od jednostranosti :D
Znam i previse ljudi sa foruma licno, da bih uzimao forum kao objektivnu i realnu kriticnu masu :D

pa pisemo na forumu,a forum naravno nije eksluzivan izvor

zato sam napisla,relano u zivotu se deasava biranje ne biranje za oba pola i svakome se mogldo desiti da biraju ili da budu birani,ne razumijem,zasto ti je to tako tesko skontati :D
Capajebo

#152 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Capajebo »

Predajem se, jaca si :D
S4mpion

#153 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by S4mpion »

Googlerica wrote:
S4mpion wrote: Jeste tačno, bogatstvo nije jedini faktor pri odabiru.
pisem o glagolu birati,ne o biranju bogate osobe ,vec o biranju ili NEbiranju bilo cega u vezi druge osobe :)

i muskraci biraju,zar ne :oops:
Pričala si o bogatstvu, ne o biranju, al nebitno. :oops:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#154 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Zviz »

Googlerica wrote:ne mislim,evo citaj teme na forumu,o izbaranim ,ko bira,kako bira,zasto bira,nije bitno,ona on :)

to svi znamo,ralno receno :-D

savjet: udalji se od jednostranosti :D
Ja bi rekao za sebe da sam birljiv ali ne nesto posebno, no ono na sta ja biram je mozda i malo cudno bi neko rekao.

1. da je plava ili sto na engleskom se kaze "dirty blond" - nebi znao kako to prevesti...
2. da ima najmanje magisterij - medicina nedolazi u obzir osim // doktorat kao ambicija - odnosno da bi htjela da bude profesorica na nekom fakultetu.
3. ako vec nezna i nema tradiciju zato onda da se nauci tj. da zna kormilati vecim brodom / jahtom i da obozava ici u planine te se skijati.
4. da nije vegetarijanka
5. da nepusi cigare
6. da ima volju da kampuje
7. da voli popit ako nista drugo pivu, pojest tartufe i raznorazne sireve
8. da neljepi one plasticne nokte
9. da nosi naocale (dioptrija)
10. da ima umjerene roditelje
11. da zna bar jedan musicki instrument svirati - po zelji klvair, violinu ili saksofon
12. i da s veseljem slusa jazz (tj, da ima volje otici u jazz bar da slusa muziku) a simfonije ili elektronska muzika su itekako dobro dosle

mada vecina od ovoga se moze svak sebi uzeti uroku 5 minuta.

kako izgleda u licu, jel ima 10kg viska, jel nezna nista skuhati uopste mi nista neznaci ...
sto se mene tice moze mi i sendvic napraviti za rucak (ako hoce) ja cu biti i vise nego zadovoljan, ali i to neocekujem,
netreba ni usisavati - meni nije mrsko sve te zenske poslove raditi, i na koljena cucnuti pa wc solju oribati da se cakli.

Nemogu ja voliti neku ako recimo nece da ide na zimski odmor ili hoce, onda da samo sjedi i nece da se skija. Ili da nece da ide campovati, ili da nezna cvor jedan od morskih cvorova svezati ili preuzet kormilo.
Perdita_Durango

#155 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Perdita_Durango »

Ne postoji friendzone, samo postoje osobe koje vas ne privlače jednostavno :)
Capajebo

#156 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Capajebo »

Perdita_Durango wrote:Ne postoji friendzone, samo postoje osobe koje vas ne privlače jednostavno :)
Pokusavam, stvarno pokusavam skontati, al' ne ide :|
el ma

#157 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by el ma »

... sta je definicija friendzone? ...i da li muskarci i zene mogu iskreno biti friends? sto se mene tice friendzone se stvori kada je tu jednom bilo potencijala za romantiku (s jedne, druge ili obe strane) i to se nekako zbog milion razloga pretvori u "antiromantiku"... :)
arslanbey

#158 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by arslanbey »

el ma wrote:... sta je definicija friendzone? ...i da li muskarci i zene mogu iskreno biti friends? sto se mene tice friendzone se stvori kada je tu jednom bilo potencijala za romantiku (s jedne, druge ili obe strane) i to se nekako zbog milion razloga pretvori u "antiromantiku"... :)
Friendzone je vecinom situacija kada muskarac zeli djevojku medjutim za nju je on samo prijatelj,i to sto on izlazi s njom na kafu,slusa njene probleme(cesto slusa probleme o nekom frajeru koji je izludjuje hehe) i uglavnom cini da se ona osjeca dobro znaci da je on super drug i nista vise(to sto on zeli vise,to je njegov problem :D)
el ma

#159 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by el ma »

arslanbey wrote:
el ma wrote:... sta je definicija friendzone? ...i da li muskarci i zene mogu iskreno biti friends? sto se mene tice friendzone se stvori kada je tu jednom bilo potencijala za romantiku (s jedne, druge ili obe strane) i to se nekako zbog milion razloga pretvori u "antiromantiku"... :)
Friendzone je vecinom situacija kada muskarac zeli djevojku medjutim za nju je on samo prijatelj,i to sto on izlazi s njom na kafu,slusa njene probleme(cesto slusa probleme o nekom frajeru koji je izludjuje hehe) i uglavnom cini da se ona osjeca dobro znaci da je on super drug i nista vise(to sto on zeli vise,to je njegov problem :D)
:) :) fair enough.

da dodam... to sto on zeli vise... samo postane njegov problem ako to zeli predugo a nista ne uradi. :)
arslanbey

#160 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by arslanbey »

Ma obicno pokusava ali ne zavrsi uspjesno
Capajebo

#161 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Capajebo »

arslanbey wrote:Ma obicno pokusava ali ne zavrsi uspjesno
Kako ovo zvuci tuzno :lol: :lol: :D
Perdita_Durango

#162 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Perdita_Durango »

arslanbey wrote:Ma obicno pokusava ali ne zavrsi uspjesno
Zato što ih jednostavne ne privlače i to je to :)
Mlad i Nevin

#163 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Mlad i Nevin »

Ja ganjam jednu koja me već ranije odbila. Sada postoje neke naznake, nada umire posljednja :D

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
kloniran

#164 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by kloniran »

Mlad i Nevin wrote:Ja ganjam jednu koja me već ranije odbila. Sada postoje neke naznake, nada umire posljednja :D

pa postoje naznake da ces se opet najebati :roll:
Capsicum

#165 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Capsicum »

Blajze wrote: medjutim kasnije kroz priču da mi je naći nekog normalnog KAO TEBE, reko haj naći ćeš. I govorila kao da, ja nemam curu, ona nema momka, kad ćemo naći kao više nekog normalnog za vezu ( tad me držala ispod ruke, i mi šetali kroz grad ).
Pa majka mu stara, jesi li gay ili sta?! :lol:
Capajebo

#166 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Capajebo »

Capsicum wrote:
Blajze wrote: medjutim kasnije kroz priču da mi je naći nekog normalnog KAO TEBE, reko haj naći ćeš. I govorila kao da, ja nemam curu, ona nema momka, kad ćemo naći kao više nekog normalnog za vezu ( tad me držala ispod ruke, i mi šetali kroz grad ).
Jarane ja sam tokmak pravi sto se ovoga tice, ali i ja bi ovo skont'o :lol: :lol:
kloniran

#167 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by kloniran »

Capajebo wrote:
Capsicum wrote:
Jarane ja sam tokmak pravi sto se ovoga tice, ali i ja bi ovo skont'o :lol: :lol:
:lol: :pisnuo: :thumbup:
navedeni

#168 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by navedeni »

Te stvari koji su ti se svidjele, i za koje mislis da se samo tebi povjerila, to je jer je nasla nekog kome moze glumatati andjela hahahah, te bi Aca Lukas u backstagu odradio za minut :lol:
sheilak

#169 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by sheilak »

Zviz wrote: Ja bi rekao za sebe da sam birljiv ali ne nesto posebno, no ono na sta ja biram je mozda i malo cudno bi neko rekao.

1. da je plava ili sto na engleskom se kaze "dirty blond" - nebi znao kako to prevesti...
2. da ima najmanje magisterij - medicina nedolazi u obzir osim // doktorat kao ambicija - odnosno da bi htjela da bude profesorica na nekom fakultetu.
3. ako vec nezna i nema tradiciju zato onda da se nauci tj. da zna kormilati vecim brodom / jahtom i da obozava ici u planine te se skijati.
4. da nije vegetarijanka
5. da nepusi cigare
11. da zna bar jedan musicki instrument svirati - po zelji klvair, violinu ili saksofon
12. i da s veseljem slusa jazz (tj, da ima volje otici u jazz bar da slusa muziku) a simfonije ili elektronska muzika su itekako dobro dosle

Nemogu ja voliti neku ako recimo nece da ide na zimski odmor ili hoce, onda da samo sjedi i nece da se skija. Ili da nece da ide campovati, ili da nezna cvor jedan od morskih cvorova svezati ili preuzet kormilo.
moram ovo citirati... :D

od sada moram i ja podici svoje kriterije hahahhahah
Emilija Kovačev

#170 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Emilija Kovačev »

Mlad i Nevin wrote:Žene spavaju sa muškarcima koje same biraju, a muškarci spavaju sa ženama koje im daju. (Ograđujem se od izuzetaka)

Neki dan pričam sa jednim poznanikom koji mi reče nešto slično "Vi žene odlučujete kad ćete se zabavljati, mi muškarci moramo dati sve od sebe da bismo se zabavljali." Pa eto, kako se uzme. :-D
Jokericious wrote:
sheilak wrote: je li iko definirao sta je ta friendzona uopste? jer je naziv tog neceg malo optuzujuci, pasivno-agresivan :D :lol: (ovo se sad sebi smijem) i asocira me na sarkasticno durenje. jel tu obitavaju osobe (muske i zenske) kojima ljubav nije uzvracena, ali ipak biraju da budu barem nekako u blizini njoj/njemu, u nadi da ce se nesto kad tad promijeniti, nabolje za njih? dakle, ne govori o musko-zenskim prijateljstvima allgemein?
Pa lijepo si objasnila. Momci se nadaju necemu, i zbog toga se druze sa odredjenom curom. Sta mislite zbog cega bi inace provodili vrijeme sa vama. Pa normalnije je musko drustvo hiljadu puta. :thumbup:
A, zbilja, znam za jedan par, dvoje se druži godinama, prelijepo provode vrijeme, a ništa se ne dešava, iako je evidentna želja sa obje strane, šta je onda to? :zoka:
Ramzess Veliki

#171 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Ramzess Veliki »

Emilija Kovačev wrote: A, zbilja, ako se dvoje druži godinama, prelijepo provode vrijeme, a ništa se ne dešava, iako je evidentna želja sa obje strane, šta je onda to? :zoka:
Prijateljstvo ... :oops:
Ma meni je to ok, biti prijatelj. Ustvari imam mnogo prijateljica koje su strašno zgodne i samo se družimo. Jarani su mi ljubomorni, dođem u muško društvo sa 3-4 zgodne prijateljice, one plate piće, potuku se sa nekom koja mi dodijava, dođu mi kući pa porade, operu, skuhaju i pobrišu prašinu, nekad skuhaju kolača pa mi donesu ... :oops:

:lol: :lol: :lol:

Kamo sreće. :D
pathyeshme

#172 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by pathyeshme »

Morao si to sasjeći iz korjena. Kako? Pa, čisto sumnjam da si tu jaranicu, nakon upoznavanja, odmah smjestio među svoje dugogodišnje prijateljice. Vjerovatno si, ko i svako muško, pomislio kako bi nešto moglo biti. Eh, u mjesec dana od upoznavanja, max dva, morao si izvagati hoće ti ostat frendica ili ćeš ganjati nešto više. Kad si skontao da hoćeš više, izneseš joj svoja osjećanja na stol. Ako bude obostrano, super. Ako ne, barem si se poštedio mjeseci, a možda i godina, frendzone.

I odmah ću ti reći da ti znakovi ne vrijede dvije pišljive pare.. Ja sam se sa svojom jaranicom znao pofatati pa se na kraju iznenadila kad sam joj priznao, i naravno odjebala me.

Sent from my Nokia Lumia 920 using Tapatalk
Ramzess Veliki

#173 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Ramzess Veliki »

Ma to je sve veoma jednostavno - dođe sa zrelošću. Kad shvatiš da seks nije sve na svijetu i da više vrijedi zadržati dobru prijateljicu nego je trajno izgubiti jer si navaljivao.
Stvarno imam dosta prijateljica sa kojima nikada nisam muljao. Meni je to OK. :thumbup:
pathyeshme

#174 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by pathyeshme »

Ramzess Veliki wrote:Ma to je sve veoma jednostavno - dođe sa zrelošću. Kad shvatiš da seks nije sve na svijetu i da više vrijedi zadržati dobru prijateljicu nego je trajno izgubiti jer si navaljivao.
Stvarno imam dosta prijateljica sa kojima nikada nisam muljao. Meni je to OK. :thumbup:

Imam i ja tonu dobrih prijateljica sa kojima ne bih nikad ništa.. Al kad to preraste u ljubav, al samo sa jedne strane, piši propalo. Frendzonaši su pičkice. I ja sam bio takav, al na greškama se uči. Nikad više mi se to neće desiti. A to sam i demonstrirao nedavno kad sam toj nekoj poznanici/prijateljici u startu rekao kako stvari stoje. Srećom, ispostavilo se da je obostrano.

Sent from my Nokia Lumia 920 using Tapatalk
Googlerica

#175 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"

Post by Googlerica »

sheilak wrote:
Zviz wrote: Ja bi rekao za sebe da sam birljiv ali ne nesto posebno, no ono na sta ja biram je mozda i malo cudno bi neko rekao.

4. da nije vegetarijanka
5. da nepusi cigare

moram ovo citirati... :D

od sada moram i ja podici svoje kriterije hahahhahah
i postaviti par puta mjesecno,k'o oglas na forum ,evo Zviz je ovo postavio vise puta ,za svaki slucaj,da se ne zaboravi :lol:
Post Reply