loool wrote:O tome pricam,meni je to van pameti.LeonardoAC wrote: Jbt život... na ulicama 10.000 pasa i oni napišu kaznu za vodanje bez brnjice.
policajac radi svoj posao,napisao kaznu osobi koja vodi svog psa bez brnjice
loool wrote:O tome pricam,meni je to van pameti.LeonardoAC wrote: Jbt život... na ulicama 10.000 pasa i oni napišu kaznu za vodanje bez brnjice.
JThomas wrote:pasoljupci za i protiv pravne države, za u pogledu propisa koji im se sviđaju, protiv u pogledu propisa koji im se ne sviđaju.
uostalom k'o i svaka druga formalna i neformalna grupa u ovom društvu...
Ko kako radi svoj posao nije tema ovde.I dalje ce ovo za mene bit van svake pameti a ti se dzaba trudis da opravdas ovu nebulozu.kakavdanakneiskustvu wrote:loool wrote:O tome pricam,meni je to van pameti.LeonardoAC wrote: Jbt život... na ulicama 10.000 pasa i oni napišu kaznu za vodanje bez brnjice.
Ko kako radi svoj posao nije tema ovde.I dalje ce ovo za mene bit van svake pameti a ti se dzaba trudis da opravdas ovu nebulozu.[/quote]loool wrote:loool wrote:O tome pricam,meni je to van pameti.LeonardoAC wrote: Jbt život... na ulicama 10.000 pasa i oni napišu kaznu za vodanje bez brnjice.
Jesi li i ti tako zeznut k'o i rodjak tiultima_palabra wrote:Mog rođaka je tako na Vilsu ugrizao vučjak od nekog narkomana... rođak je onako malo plahe naravi, pa je poslije toga opalio vučjaka sa 3-4 štocaPa kad se pojavio gazda koji je bio urađen samo tako, onda je i on dobio po labrnji
Opet kontam da su keru i gazdi draže batine nego 500 maca kazne...
Nebuloza je donjet zakon o zbrnutim zivotinjama a ne zbrinute ostavit na cesti da napadaju narod i da unistavaju tuđu imovinu.kakavdanakneiskustvu wrote: nebuloza je voditi psa bez brnjice a znaš da pas mlora imati brnjicu
loool wrote:Nebuloza je donjet zakon o zbrnutim zivotinjama a ne zbrinute ostavit na cesti da napadaju narod i da unistavaju tuđu imovinu.kakavdanakneiskustvu wrote: nebuloza je voditi psa bez brnjice a znaš da pas mlora imati brnjicu
Nebuloza je sprovodit taj zakon na osnovu slobodnog odabira po principu ko ti je kako simpatican.Taj zakon da se sprovodi redovno sigurno bi svi psi na vilsu imali brnjicu.
Sigurno se nebi bunio da se kazna prema svima jednako primjenjuje.kakavdanakneiskustvu wrote:loool wrote:Nebuloza je donjet zakon o zbrnutim zivotinjama a ne zbrinute ostavit na cesti da napadaju narod i da unistavaju tuđu imovinu.kakavdanakneiskustvu wrote: nebuloza je voditi psa bez brnjice a znaš da pas mlora imati brnjicu
Nebuloza je sprovodit taj zakon na osnovu slobodnog odabira po principu ko ti je kako simpatican.Taj zakon da se sprovodi redovno sigurno bi svi psi na vilsu imali brnjicu.
tema je koliko ja vidim kazna zbog nenošenja brnjice a ne napadi pasa i druge stvari
nebuloza je buniti se zbog toga što si napravio prekršaj a svjestan si toga
Sigurno se nebi bunio da se kazna prema svima jednako primjenjuje.[/quote]loool wrote:loool wrote:Nebuloza je donjet zakon o zbrnutim zivotinjama a ne zbrinute ostavit na cesti da napadaju narod i da unistavaju tuđu imovinu.kakavdanakneiskustvu wrote: nebuloza je voditi psa bez brnjice a znaš da pas mlora imati brnjicu
tema je koliko ja vidim kazna zbog nenošenja brnjice a ne napadi pasa i druge stvari
nebuloza je buniti se zbog toga što si napravio prekršaj a svjestan si toga
JThomas wrote:i čuveni argument "ja jesam napravio prekršaj, ali što me zaustavljate, zašto ne hvatate kriminalce?"
Ne mora na svakom cosku ako je juce bio na vilsu to mu ne daje za pravo da dođe opet sljedece godine.Otiđi sad,sutra na vils pa ces vidjet koliko ima kerova bez brnjice.Sta mi zelis reci da ti ljudi imaju para da placaju kazne?Ja bih prije rekao da se taj zakon sprovodi po principu ko,kad i gdje hoce.Kao i za sve ostale stvari u ovoj drzavi.kakavdanakneiskustvu wrote: e jbg,ne može na svakom ćošku biti po jedan policajac i čekati da se pojavi neko sa kerom bez brnjice,milion vozača vozi i koristi mobitel pa kad mene zaustave i kazne zbog toga ja se ne bunim jer znam da sam napravio prekršaj
loool wrote:Ne mora na svakom cosku ako je juce bio na vilsu to mu ne daje za pravo da dođe opet sljedece godine.Otiđi sad,sutra na vils pa ces vidjet koliko ima kerova bez brnjice.Sta mi zelis reci da ti ljudi imaju para da placaju kazne?Ja bih prije rekao da se taj zakon sprovodi po principu ko,kad i gdje hoce.Kao i za sve ostale stvari u ovoj drzavi.kakavdanakneiskustvu wrote: e jbg,ne može na svakom ćošku biti po jedan policajac i čekati da se pojavi neko sa kerom bez brnjice,milion vozača vozi i koristi mobitel pa kad mene zaustave i kazne zbog toga ja se ne bunim jer znam da sam napravio prekršaj
Ja bi tebi najprije stavio brnjicu pa da vidis kako je.astala_vistala wrote:Imam filing da bi vlasnici dzukela prije sebi stavili brnjicu nego svom ljubimcu mazohizam uzivo
Nisam pravnik tako da je vrlo moguće, čak i vjerovatnoNovčanom kaznom od 500,00 do 1.500,00 će se kazniti za prekršaj:
k) ko bez nadzora ili zaštitnih sredstava drži i vodi opasne životinje koje drugog mogu prestrašiti ili povrijediti ili ko na javnom mjestu zlostavlja životinje, odnosno na drugi način sa njima surovo postupa
Ja kad svom kuki kazem sjedi sjede,dođi dođe, lezi legne. Ne reaguje agresivno sve dok nema agresije sa druge strane. Djecu izuzetno voli a starije poštuje. Probaj ga udariti ujesce te.Ajatolah_ wrote:Nisam pravnik tako da je vrlo moguće, čak i vjerovatnoNovčanom kaznom od 500,00 do 1.500,00 će se kazniti za prekršaj:
k) ko bez nadzora ili zaštitnih sredstava drži i vodi opasne životinje koje drugog mogu prestrašiti ili povrijediti ili ko na javnom mjestu zlostavlja životinje, odnosno na drugi način sa njima surovo postupada griješim, ali mi čudno zvuči ovo "nadzora ili zaštitnih sredstava", pa... probaj se vaditi da si ga nadzir'o.
A i ne vidim da je definisano šta je to "zaštitno sredstvo", zašto to ne bi bio povodac.
Super, samo ne kontam kako te ovaj post naveo da misliš da bih udario tvog psa.Kemo BA wrote:Ja kad svom kuki kazem sjedi sjede,dođi dođe, lezi legne. Ne reaguje agresivno sve dok nema agresije sa druge strane. Djecu izuzetno voli a starije poštuje. Probaj ga udariti ujesce te.Ajatolah_ wrote:Nisam pravnik tako da je vrlo moguće, čak i vjerovatnoNovčanom kaznom od 500,00 do 1.500,00 će se kazniti za prekršaj:
k) ko bez nadzora ili zaštitnih sredstava drži i vodi opasne životinje koje drugog mogu prestrašiti ili povrijediti ili ko na javnom mjestu zlostavlja životinje, odnosno na drugi način sa njima surovo postupada griješim, ali mi čudno zvuči ovo "nadzora ili zaštitnih sredstava", pa... probaj se vaditi da si ga nadzir'o.
A i ne vidim da je definisano šta je to "zaštitno sredstvo", zašto to ne bi bio povodac.
Zasto da mu stavim brnjicu ? Da bi ga ti mogao udariti?
Kemo BA wrote:Ja kad svom kuki kazem sjedi sjede,dođi dođe, lezi legne. Ne reaguje agresivno sve dok nema agresije sa druge strane. Djecu izuzetno voli a starije poštuje. Probaj ga udariti ujesce te.Ajatolah_ wrote:Nisam pravnik tako da je vrlo moguće, čak i vjerovatnoNovčanom kaznom od 500,00 do 1.500,00 će se kazniti za prekršaj:
Zasto da mu stavim brnjicu ? Da bi ga ti mogao udariti?
Ne znas, jer nigdje tako ne pise. Pise da pas mora biti osiguran, a osiguran je dok je na povodcu. Jedan policajac govori da mora imati brnjicu a drugi da samo mora biti na povodcu, znaci ni oni nisu sigurni. I ne bi mu dao da mi napise kaznu nikad dok tacno ne definisu zakon o tome. U vecini drzava sa puno boljim, funkcionalnijim zakonima pas se smatra osiguranim samo na povodcu.kakavdanakneiskustvu wrote: nebuloza je voditi psa bez brnjice a znaš da pas mlora imati brnjicu
ime123 wrote:Ne znas, jer nigdje tako ne pise. Pise da pas mora biti osiguran, a osiguran je dok je na povodcu. Jedan policajac govori da mora imati brnjicu a drugi da samo mora biti na povodcu, znaci ni oni nisu sigurni. I ne bi mu dao da mi napise kaznu nikad. U vecini drzava sa puno boljim, funkcionalnijim zakonima pas se smatra osiguranim samo na povodcu.wrote:"kakavdanakneiskustvu"
nebuloza je voditi psa bez brnjice a znaš da pas mlora imati brnjicu
A za to sam da se pisu kazne vlasnicima koji pustaju pse sa povodca pa koliko god da su izdresirani.
Enticer wrote:Sta te briga, ne moras ti platiti, kazna je za psa.
http://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov.b ... %20jrm.pdfkakavdanakneiskustvu wrote:
koji to policajci tako govore?
ti ne bi dao policajcu da ti napiše kaznu?,kako?
ponovo molim postavljača teme koji je nestao da nam napiše po kojem članu kojeg zakona mu je policajac napisao i uručio prek. nalog