anjaistkrank wrote:evo i ja sam se ponovoio neki dan sa G2 i telefon je strasan. Uzeo sam ga preko bht, tako da cu se nacekati da izadje update softvera, ali nema veze....
interesuje me jedna stvar. Imam problem sa syncom kontakta sa googla i sa facebooka. sve slike su mi mutne kad ih povuce u phone, a citao sam da je google rijesio taj problem kod sebe, pa mi nije jasno jel ja nesto fulam ili sta... citao sam na netu preko nekih aplikacija dodatnih to da se rijesava, ali ne da mi se za +600 kontakata ponovo da stavljam slikice i da se zezam. zelim da vjerujem da ima pametnije i brze rijesenje

Kao sto kolega gore rece, OTA update neces dobiti. Slobodno skini LG PC Suite i LG USB drivere, povezi telefon preko USB-a i odradi update. Moram napomenuti da je ovo regularna, oficijalna procedura vrsenja updatea, tako da se nista ne brines oko garancije ili takvih stvari.
Sto se tice tih mutnih kontaktnih slika, postoji aplikacija
https://play.google.com/store/apps/deta ... ntactssync, sa kojom ces izvrsiti sync sa Facebook slikama. Nakon ovoga ces imati najbolji kvalitet kontaktnih slika. Prije nekog vremena su se mogli sinhronizovati i drugi licni podaci, pored slika, ali je to Facebook od skora zabranio. Ako te slike u kontaktima pohranis u Google kontakte, mozes onda i izbrisati ovu aplikaciju, da ti ne trosi bateriju i megabajte, a preuzete slike ce ostati.
Sretno sa koristenjem i svakako nam napisi dojmove, kao i kako ti se baterija ponasa (koliko Screen on time-a i ukupnog vremena izdrzi).
Pozz