Samsung Galaxy S5

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Halftime

#151 Re: Samsung Galaxy S5

Post by Halftime »

Qler wrote:Zar ti half nisi do nedavno ukivao iphone u zvijezde?
Prvo nije to bilo nedavno to je bilo prije 6-7 godina dok je iPhone bio nesta novo, dok si ti i vecina ovih sto sad nosa isti iPhone poredili sa kamenom jer nokija pobogu imala BT, dok si ti isti govorio da touchscreen nije praktican jer se nemozes zamisliti kako stalno cistis displej (pa vidi cuda i ti sad nosas mobitel sa touchscreenom) btw meni je i dalje iPhone cool, nokija isto tako, ali nisu nista vele novo napravili sto je sramota, HTC, Samsung, LG i ostali danasnji android telefoni su te gigante stigli i prestigli sa izborom proizvoda koji su na raspolaganju korsnicima. Samo uporedi onaj period kad je izasao prvi iPhone, tad je bila nokija N96 ja mislim ili tako nesta, kakav je tad bio LG, Samsung i HTC telefon. Umjesto da napreduju oni se doslovno vracaju, wow nokija ubacila windows os, pa da je to valjalo HTC bio ostao na windowsu jer je jedini u to doba proizvodio samo telefone bazirane na windowsu CE, apple da ne govorim nisu u stanju da naprave novi OS a kamo li telefon, pa da je Jobs ziv jos bi bio iPhone 4s dok ne skontaju nesta novo. Covjek iPhone 5 prije svoje smrti nije ni odobrio da se proizvodi :)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#152 Re: Samsung Galaxy S5

Post by bordo gandalf »

Jos uvijek se vodi rasprava samsung vs apple :-)
brazzo19

#153 Re: Samsung Galaxy S5

Post by brazzo19 »

Znaci ne isplati se prelazit sa s4 na s5 , mislim nema neke velike razlike aman zaman ? :izet:
Zatamnjena stakla

#154 Re: Samsung Galaxy S5

Post by Zatamnjena stakla »

vukojebina wrote:
Qler wrote:Hajde vukojebina, da vidimo cime te odusevio....

Tebe ko da je vukojebina napravio, covjece pocet ces me sanjat...
vukojebina :lol:
Halftime

#155 Re: Samsung Galaxy S5

Post by Halftime »

btw onda kad si poredio iPhone sa kamenom i govorio da je to obcini ipod pa su samo dodali telefon i okivao isto nokiju u nebo, a ja nisam nikako ni imao iphone nego sam samo znao otkljucati napraviti i sl. pa sam se sretao dosta sa telefonom. Dovodi me do zakljucka da bi ti trebao izbjegavati raspravu o telefonima jer i danas nakon 7-8 godina isto radis, i licis mi na nekog fanatika za nokijom koji iznad kreveta ima logo zaljepljen nokije i svako jutro pomili svoju nokiju kad se probudi. Drug nisi nikako objektivan kudio si iphone kad je tek izasao a vidi sta ljudi napravise od telefona u globalu, usmjerili sve u svijetu kako bi telefon trebao izgledati pa i tvoju nokiju. Postujem tvoju ljubav prema nokiji al nemoj toliko nametati nokiju i blatiti druge telefone. Ja samo kazem da je svaki telefon manje vise sa manama, nedostatcima i kad god izadje novi telefon pratim sta su ljudi napravili i manje vise obradujem se pojedinim detaljima, konkretno sad mi samsung odgovara i to je to, mozda sutra bude nesta drugo ali ti stalno tupis Nokija ovo Nokija ono.
Budi drug i slijedeci se put pocasti nekim skupljim android telefonom ili apple nosi ga godinu dana pa onda dodji i budi realan sa komentarima :)
andr0id

#156 Re: Samsung Galaxy S5

Post by andr0id »

brazzo19 wrote:Znaci ne isplati se prelazit sa s4 na s5 , mislim nema neke velike razlike aman zaman ? :izet:
Pa ja nebi sa trice svoje presao na peticu zbog par sitnica.. imam 2 gb rama ko i petica. Prezadovoljan. Mogu misliti cijene..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
amidzazeher

#157 Re: Samsung Galaxy S5

Post by amidzazeher »

A jest ti link :lol:

Jesi li pogledao i jedan ovaj klip?
Halftime

#158 Re: Samsung Galaxy S5

Post by Halftime »

Iskreno nisam niti me zanima al evo jedan npr http://www.youtube.com/watch?v=Uprw_rLqMzI iskreno da ti kazem niti me zanima jer nemam iPhone i nije moj problem. Ja samo govorim da svaki telefon ima problema :) skroz ste fulili temu i toliko ste zagrizli i toliko ste nerealni da samo govorite mane kao da vas neko placa za to.
Prevalite preko usta i pohvalite telefon, spomenite pozitivne stvari. Eto pola svijeta ludo placa 1000+ KM za telefon koji je smece :lol: koji nema niti jedne pozitivne strane. Javljate se na ovakve teme samo da pljujete i primitivne komentare dajete koji se vrte u krug godinama i svi su isti, na iPhone telefonu je to nekad bio nedostatak BT sad je na samsungu nedostatak FM.a :lol: smijesni ste :)
Maharadza

#159 Re: Samsung Galaxy S5

Post by Maharadza »

andr0id wrote:
brazzo19 wrote:Znaci ne isplati se prelazit sa s4 na s5 , mislim nema neke velike razlike aman zaman ? :izet:
Pa ja nebi sa trice svoje presao na peticu zbog par sitnica.. imam 2 gb rama ko i petica. Prezadovoljan. Mogu misliti cijene..

Također, još je u mene ona EU verzija sa 'samo' gigom RAM-a. Moj idući fon će vjerovatno biti Nexus 5 ili onaj HTC one ali kad pojeftini čemu se nadam već krajem marta kada izađe novi one (mes'čini da su ga za 25.mart najavili)?!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
brazzo19

#160 Re: Samsung Galaxy S5

Post by brazzo19 »

Sto ces sa Samsunga na HTC prelazit , uzmi s4 i uzivaj ;)

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
plagijator1975

#161 Re: Odg: Samsung Galaxy S5

Post by plagijator1975 »

brazzo19 wrote:Sto ces sa Samsunga na HTC prelazit , uzmi s4 i uzivaj ;)

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
Ja koristio Galaxy S, pa S2 i onda umjesto S3 uzmem Nexus 4. Nisam se pokajao ni sekunde, ljepotica i zvijer.

Tako da i ja tipujem na Nexus 5 :mrgreen:

Nexus⁴
andr0id

#162 Re: Samsung Galaxy S5

Post by andr0id »

Htc jeste proglasen telefonom godine.. i tu nema govora, tako je kako je... ali sto ovaj iznad kaze, s4 i prst u uho. 2 gb rama, 16 mpx kamera.. ssto treba vise? Mocan, dobar.. cak ni s6 ako izadje, nece biti puno bolji.. imat ce 2-4 jezgre vise.. yebale ih jezgre...

Ali dobro.. ja od ovoga sto imam, ne trazim vise. Ne treba mi tel sa 4 gb rama i kamerom 45 mpx.. za tel je solidno 1.5 proccessor, giga dvije rama i kamera 8-16 mpx.

Qler

#163 Re: Samsung Galaxy S5

Post by Qler »

Halftime wrote:btw onda kad si poredio iPhone sa kamenom i govorio da je to obcini ipod pa su samo dodali telefon i okivao isto nokiju u nebo, a ja nisam nikako ni imao iphone nego sam samo znao otkljucati napraviti i sl. pa sam se sretao dosta sa telefonom. Dovodi me do zakljucka da bi ti trebao izbjegavati raspravu o telefonima jer i danas nakon 7-8 godina isto radis, i licis mi na nekog fanatika za nokijom koji iznad kreveta ima logo zaljepljen nokije i svako jutro pomili svoju nokiju kad se probudi. Drug nisi nikako objektivan kudio si iphone kad je tek izasao a vidi sta ljudi napravise od telefona u globalu, usmjerili sve u svijetu kako bi telefon trebao izgledati pa i tvoju nokiju. Postujem tvoju ljubav prema nokiji al nemoj toliko nametati nokiju i blatiti druge telefone. Ja samo kazem da je svaki telefon manje vise sa manama, nedostatcima i kad god izadje novi telefon pratim sta su ljudi napravili i manje vise obradujem se pojedinim detaljima, konkretno sad mi samsung odgovara i to je to, mozda sutra bude nesta drugo ali ti stalno tupis Nokija ovo Nokija ono.
Budi drug i slijedeci se put pocasti nekim skupljim android telefonom ili apple nosi ga godinu dana pa onda dodji i budi realan sa komentarima :)

Nemoj tako, ja prvo ne mijenjam misljenje, cas ovo valja cas ono. Andorid, ne lezi mi ali nisam rekao da ne valja, ne valja samsung. HTC je dobar, Sony je dobar, Samsung je meni sranje... WP mi je isto legao, ali i dalje tvrdim da se nokia zajebala sto je odustala od meego-a i sto je tako naglo ubila symbian. Znaci ne mijenjam misljenja sa svakim novim modelom koji izadje. Od 2007 godine isto pricam za iPhone, tj. promijenio sam pricu kad je iPhone 4 izasao jer od njega je iPhone dobar telefon, a ono sve prije ni tada a ni danas mi ne vrijedi 20KM. Osim display-a u svemu su zaostajali za Nokiom.

I u pravu si, svaki telefon ima mana, nema ga bez greske, samo je pitanje sta kome smeta. Meni kod samsunga smeta touchwiz, kvaliteta izrade, i sto ga nafiluju bloatware-om da ne moze vise. Necu da rootam, da flasham, hocu da radi. Kod iPhone-a mi se ne svidja puno nekih sitnica, ali je izradom perfektan, samo sto meni fali npr. dedicated dugme za kameru. WP me nervira sa multitaskingom pravo, sranje je zesce (i to pisem od kako imam telefon, ne mijenjam misljenje), prakticno ga nema. Symbian mi je bio super, i sada ga cesto korisim (u stvari svaki dan jer mi je to drugi telefon) ali osjeti se da je star, spor je postao kad gledas kako wp radi.

Evo realan komentar... veceras samsung gt-s7710 (xcover ili tako nekako) blokira, nema 5 aplikacija snimljeno, sta je problem, puna memorija. Daj da pogledam, 1GB memorije, slobodno cca 50MB.. daj da prebacim te aplikacije na SD - ne moze - googlaj, kaze moras rootat telefon. Daj da izbrisem ona sranja od samsunga, ne moze ni to...

E jebo ti taj telefon, realno....

Znaci od androida prvi izbor uvije bi mi bio Nexus, pa onda neki HTC, eventualno Sony...

Apple, iskreno, dobar je ali realno vrijedi pola para koliko traze za njega. A da kupujem stariji model, opet ne vrijedi...

WP - jos mlad i nezavrsen OS ali obecava (pogledaj sta ce doci sa WP8.1 update, haman drugi OS)

Symbian - stara ljubav koju je nazalost prestiglo vrijeme, ali koji i danas radi bruku stvari lakse i bolje od svih gore navedenih..

MeeGo - savrsen os, ko ga nije koristio, ne konta o cemu pricam, ko jeste jasno mu je sve...

I jos, subjektivno, Nokia mi je i dalje No1 proizvodjac, jer volim kvalitetne telefone. I ne, nemam iznad kreveta njen logo :)
lelooo

#164 Re: Samsung Galaxy S5

Post by lelooo »

Ja uzeo ima mjesec nexus 5, nakon vaganja izmedju s4 i sonyja...i prezadovoljan. Kontam sta je meni bitno kod telefona, i realno nexus ima najslabiji hardver od konkurencije, Samsung a pogotovo Sony prave za klasu kvalitetnije telefone.
No medjutim, dodijalo mi se peglati sa custom romovima jer tu idealnog nema, zaboga s4 ce sad tek dobiti KK ?? A bogami nije malena razlika u izmedju nove i stare verzije androida. I na kraju krajeva nexus ce i za godinu pa i dvije imati najnoviji android, a ostali malo sutra..
Sve u svemu, insistiranje proizvođača na svojim custom nebulozama je zaista kretenski, što nexus eksplicitno pokazuje. Samo je malena šteta što ga nije napravila firma koja ima vrhunski hardver kvalitet (Sony, pa i Samsung)
A s5 mi izgleda extra, samo da je izbaciti par gluposti, čitač otiska prsta i naravno twiz...
andr0id

#165 Re: Samsung Galaxy S5

Post by andr0id »

Ja ne znam kud se vama zuri za tim kitkatom..

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#166 Re: Samsung Galaxy S5

Post by corolla02 »

MeanMachine

#167 Re: Samsung Galaxy S5

Post by MeanMachine »

Oficijelni "Introduction video" od Samsunga za SGS 5:

andr0id

#168 Re: Samsung Galaxy S5

Post by andr0id »

730$ s5. 1000 KM kod nas dodje..
brazzo19

#169 Re: Samsung Galaxy S5

Post by brazzo19 »

Mah isto ko i 3.a i 4.a ka su tek izasli a poslije to "spadne" na nekih 7 do 8 glava ;-)
Jazzy.ba

#170 Re: Samsung Galaxy S5

Post by Jazzy.ba »

.
Post Reply