Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
-
yozi80
#151 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
zanima me zna li neko da li paketi koji stižu iz inostranstva u BH poštu,da li se vodi evidencija o njima,na čije ime stižu i to,naime otkad me sreo poštar licem u lice ništa mi još nije stiglo,a očekujem više pošiljki,sad ne znam da li kasne ili ih neko uzima sebi,može li see to u pošti provjeriti? Pošiljke nemaju trucking number
-
Tuzla111
#152 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ako nije preporucena sa potpisom primaoca onda nece niakd ni stici na adresu. Nevjerovatan kriminal, desilo mi se 10000 puta da posta ne stigne osim ako je preporucena.
-
platen91
#153 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Da li ja mogu otici u poštu i reci nije mi stigao paket i sada želim napisati pritužbu ili provjeriti na neki način šta se desilo sa paketa?Da li neko ima iskustva.
- drndalo
#154 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Mozes... Mada mislim da bi potraznicu za paketom trebao posiljalac da pokrene od svoje poste, jer oni imaju trag kome su je predali, pa onda taj neko nekome, itd...
- valjuga
#155 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
I mene ovo interesuje,čak ću i otići u poštu u ponedjeljakplaten91 wrote:Da li ja mogu otici u poštu i reci nije mi stigao paket i sada želim napisati pritužbu ili provjeriti na neki način šta se desilo sa paketa?Da li neko ima iskustva.
-
yozi80
#156 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Hajd javi šta je bilo,i ja kontam da ih posjetim ove sedmicevaljuga wrote:I mene ovo interesuje,čak ću i otići u poštu u ponedjeljakplaten91 wrote:Da li ja mogu otici u poštu i reci nije mi stigao paket i sada želim napisati pritužbu ili provjeriti na neki način šta se desilo sa paketa?Da li neko ima iskustva.
-
Heller
#157 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Nakon 3 godine dolazi poziv od suda iz Oktobra 2011 
-
Kinzo
#158 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
28.marta 2014. iz svog grada sam poslao paket za Tuzlu. Došao sam na šalter, službenica ljubazna i sve je ok. Kažem da ću slati paket preporučeno. Poštarina je koštala 4,80 Km. Dala mi je papirić na kojem je tracking broj i kazala da će već ujutro paket biti u Tuzli. Paket ne samo da nije stigao ujutro već ga nije bilo niti u Ponedeljak, utorak, srijedu.. Otišao sam ponovo u poštu i kazali su mi da moram čekati 7 dana da bi pokrenuli proceduru vraćanja pošiljke. Čovjek kojem sam slao paket bezuspješno je išao na poštu u Tuzli nekoliko puta ali paketa nema. Kad je prošlo 7 dana papirić koji sam dobio dostavio sam u poštu. rekli su mi da moram platiti 3 km za potragu za posiljkom. I to sam platio. nakon neka tri dana, na kucnu adresu mi dolazi obavjest da je pošiljka koju sam poslao za tuzlu, jednostavno nestala. Nema je.. Pma propisima i pravilima BH POSTE oni mi nude iznos od 48 km sto je deset puta postarina koju sam platio 4,80. U paketu se nalazila radio stanica cija je vrijednost 150 Km..
Šta da radim ??
Šta da radim ??
- ema_
#159 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ništa. Morao si to poslati vrijednosnim pismom, to mi je jedna službenica u pošti pojasnila - to je najbolji, a nije plaho skuplje od preporučenog , koju marku samo, i u slučaju gubitka, vraćaju ti tačan iznos. I po zakonu su dužni da tu opciju ponude za vrijednosne pošiljke.
U slučaju gubitka običnog preporučenog pisma, dobro si i prošao ako dobiješ tih 48 km
.
U slučaju gubitka običnog preporučenog pisma, dobro si i prošao ako dobiješ tih 48 km
-
Kinzo
#160 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Dobio sam jutros tih 48 km.. Ali mi je ovo pravo smijesno... Cemu sluze preporucena pisma i zasto se skuplje plaćaju ??
- android-ja
#161 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Čitajući ove komentare, pravo se prepadoh..
Naručio sam preko ebaya neke dijelove za telefone u vrijednosti oko 400KM od 3 različita prodavca, jedan sam platio 180 iz USA, drugi 70 i treci oko 100 iz čajne (ovaj od 70 nema TN), ima da mi opadne kosa brinuci se hocel mi doci.
Što je najgore ovaj dio od 180KM mi ne odgovara pa sam tražio od prodavca da mi ne šalje i da mi vrati pare ako može. Međutim, on je to poslao brzom poštom i dobio sam odgovor da će mi vratiti pare ako ja njemu vratim pošiljku. Eh sad se pitam hoćul moć tražiti povrat novca od paypal-a pošto sam već kontaktirao prodavca preko "Resolve a problem" ako pošiljka ne stigne...
Naručio sam preko ebaya neke dijelove za telefone u vrijednosti oko 400KM od 3 različita prodavca, jedan sam platio 180 iz USA, drugi 70 i treci oko 100 iz čajne (ovaj od 70 nema TN), ima da mi opadne kosa brinuci se hocel mi doci.
Što je najgore ovaj dio od 180KM mi ne odgovara pa sam tražio od prodavca da mi ne šalje i da mi vrati pare ako može. Međutim, on je to poslao brzom poštom i dobio sam odgovor da će mi vratiti pare ako ja njemu vratim pošiljku. Eh sad se pitam hoćul moć tražiti povrat novca od paypal-a pošto sam već kontaktirao prodavca preko "Resolve a problem" ako pošiljka ne stigne...
-
channel10
#162 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Koji, gdje ga naznacis, ko procijeni da stvarno toliko vrijedi itd????ema_ wrote:Ništa. Morao si to poslati vrijednosnim pismom, to mi je jedna službenica u pošti pojasnila - to je najbolji, a nije plaho skuplje od preporučenog , koju marku samo, i u slučaju gubitka, vraćaju ti tačan iznos. I po zakonu su dužni da tu opciju ponude za vrijednosne pošiljke.
U slučaju gubitka običnog preporučenog pisma, dobro si i prošao ako dobiješ tih 48 km.
@Kinzo, meni jedino sto pada na pamet je policija, pa neka oni tabire po posti ko krade pakete.
- ema_
#163 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ti sam kažeš koliko vrijedi. Primjer, dođeš u poštu i kažeš šaljem ovu jaknu , vrijedi 200 km i hoću da šaljem vrijednosnim pismom, oni zapišu vrijednost, i ako se šta desi, vrate ti isti iznos (ovo mi je neki dan jedna u pošti objasnila) . Poštarina je samo malo skuplja od preporučene.
-
channel10
#164 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
To oni kazu da je samo malo skuplja. MIslim da se placa na osnovu vrijednosti paketa i da cak uzmu pare i od covjeka kojem isporuce paket. Jednom sam bio ucesnik jedne takve "razmjene" gdje je covjek poslao telefon vrijednosti 600 KM. PLatio je cini mi se 35 KM, pa se onda posiljka izgubila(tek sad nakon par godina kontam zasto se izgubila) pa je bilo ganjanja po posti (jednoj i drugoj) nekih mjesec dana i kad se konacno "pronasao", trazili od mene 22KM da ga preuzmem.ema_ wrote:Ti sam kažeš koliko vrijedi. Primjer, dođeš u poštu i kažeš šaljem ovu jaknu , vrijedi 200 km i hoću da šaljem vrijednosnim pismom, oni zapišu vrijednost, i ako se šta desi, vrate ti isti iznos (ovo mi je neki dan jedna u pošti objasnila) . Poštarina je samo malo skuplja od preporučene.
Pitaj ti tu tetu jos jednom za slican primjer, pa vidi sta ce ti reci. Ili nema pojma ili se pravi budala!
- ema_
#165 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Nema smisla da žena laže, bila je izuzetno otvorena i prijatna, ja sam namjerno počela temu ovih krađa pa mi je svašta pričala šta se dešava kod njih
.
Slala sam haljinu vrijednosti 100 km, i preporučenom poštom me izašlo 6.80 km , a da sam slala sa tom vrijednosnom pošiljkom bilo bi 2 km skuplje, s tim da onda bi ja zapisala koliko košta haljina i onda ako se šta desi , vratili bi mi novac.
Također je rekla da slati preporučenom poštom ne znači ništa, razlika od one obične je samo u tom broju koji oni zapišu, ali kad nestane ili se ukrade, otprilike možeš halaliti jer je nemoguće to uganjati kasnije.
Slala sam haljinu vrijednosti 100 km, i preporučenom poštom me izašlo 6.80 km , a da sam slala sa tom vrijednosnom pošiljkom bilo bi 2 km skuplje, s tim da onda bi ja zapisala koliko košta haljina i onda ako se šta desi , vratili bi mi novac.
Također je rekla da slati preporučenom poštom ne znači ništa, razlika od one obične je samo u tom broju koji oni zapišu, ali kad nestane ili se ukrade, otprilike možeš halaliti jer je nemoguće to uganjati kasnije.
-
channel10
#166 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Pa taj broj i jeste zbog toga da ne bi nesto nestalo. Postar i svaki drugi radnik preuzimaju robu i broj i u svakom trenutku se zna gdje se paket nalazi. Nemoj biti naivna i vjerovati teti jer cim je ona to izjavila, vidis da zena veze nema, a prima redovno platu za posao koji ne zna da radi.ema_ wrote:Nema smisla da žena laže, bila je izuzetno otvorena i prijatna, ja sam namjerno počela temu ovih krađa pa mi je svašta pričala šta se dešava kod njih.
- ema_
#167 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ja kažem šta mi je rekla radnica sa 20-30 g iskustva, i dobro sam zapamtila da je vrijednosno pismo najsigurniji način slanja u BH pošti .
-
channel10
#168 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Nikakav problem, ali eto ja ti kazem sta se meni desilo prije 3-4 godine. Znaci iz iskustva. Sto se tice tracking broja, sve je objasnjeno i kad se ima tr broj, u svakom trenutku se zna gdje se nalazi paket. A to sto oni pricaju, to su price za malu djecu. Svugdje na svjetu tr broj odradjuje svoje, samo kod nasih lopova ne moze. A ne moze jer su lopovi i "jarani" pa jedni druge pokrivaju.ema_ wrote:Ja kažem šta mi je rekla radnica sa 20-30 g iskustva, i dobro sam zapamtila da je vrijednosno pismo najsigurniji način slanja u BH pošti .
Jedino ih moze policija i inspekcija potjerati da rade kako treba.
-
Tuzla111
#169 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
upravo tako, Svrha i jeste da se zna gdje je paket u svakom trenutku i oni tacno znaju ko je to preuzeo i gdje je paket nestao. Vrijednosna posiljka je sasvim nesto drugo i placa se na vrijednije stvari preko odredjenog iznosa koji oni ne pokivaju, nema veze sa nestankom paketa jer oni znaju gdje je paket nestao i sa preporucenom. Ako nemaju potvrdu da su dostavili paket onda su duzni da isplate vrijednost paketa pa makar morao i na sud ici. koja je svrha poste ako nemaju nikakvu garanciju da ce paket bti dostavljen???channel10 wrote:Nikakav problem, ali eto ja ti kazem sta se meni desilo prije 3-4 godine. Znaci iz iskustva. Sto se tice tracking broja, sve je objasnjeno i kad se ima tr broj, u svakom trenutku se zna gdje se nalazi paket. A to sto oni pricaju, to su price za malu djecu. Svugdje na svjetu tr broj odradjuje svoje, samo kod nasih lopova ne moze. A ne moze jer su lopovi i "jarani" pa jedni druge pokrivaju.ema_ wrote:Ja kažem šta mi je rekla radnica sa 20-30 g iskustva, i dobro sam zapamtila da je vrijednosno pismo najsigurniji način slanja u BH pošti .
Jedino ih moze policija i inspekcija potjerati da rade kako treba.
-
modem33
#170 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
ema_ wrote:Kao što neko gore reče , obična pošiljka - piši propalo. Al zar smo stvarno takva nacija pogana, e to mi nije jasno
. Razumijem lopove i kojekakve kriminalce i manijake po cesti i mraku, al da to mogu biti službenici zaposleni u jp, e to mi nije jasno
.
Kako ti nece biti jasno ? Politicka rodbina voli krasti .... zato su svi i instalirani u javna poduzeca. Jednostavno kao keks. A ovo da njihova rodbina voli krasti .... uvjerio se uzivo nekoliko puta ....
Covjeku kradu iz torbe ..... i covjek naidje .... a ova politcka rodbina mu govori "malo za puta" .....
- ćiribiribela
#171 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Izgleda da bh poštari skupljaju sličice, FUJ!!! 
- Kemal Malovčić
#172 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Mogu li se kao tiskovina slati dvije knjige odjednom u jednoj koverti?
Danas mi reče da ne može. Nije mi to jasno. Kao pismo je naravno skuplje.
Danas mi reče da ne može. Nije mi to jasno. Kao pismo je naravno skuplje.
- burekodsira
#173 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
nama je odavno trebala da dodje prezonalizovana razglednica iz chemerike ali nije nikad, poslana je sredinom decembra... vjerovatno neko virio da neJma dolara i nije smio da je ponovo zalijepi i vrati na put 
-
zippoo87
#174 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
meni prije 2 dana doslo sa banggooda ali sa ebay-a jos cekam artikal,koji je orginalno porucen u septembru,pa nije doslo a ja zakasnio sa otvaranjem slucaja i navodno mi je poslao ponovo...ali ni tog drugog nema a trebalo bi doci 
izgleda da sam i sa ovim pusing...sreca nije neka para ,oko 6 KM,iako mi jako treba taj konverter
izgleda da sam i sa ovim pusing...sreca nije neka para ,oko 6 KM,iako mi jako treba taj konverter
-
med11
#175 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ne znam je li vezano za ovu temu, zadnjih mjesec dana a možda i duže ništa mi ne dolazi što sam naručio preko ebay-a. Prije je sve bilo ok.. Imate li slična iskustva?