e to treba da pitate doticnu, hohohomadner wrote:Cuj ako ne mogu biti zajedno, zena 10 godina u braku. Moze vama pisat upustva kako opstati u vezi.
Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osobom?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
everlast
#151 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
- thea
#152 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
sandi takoder precizira da je sex blizu nule, ona njeg vise ne zeli...zbog problema, postavlja se pitanje ima li tu uopce ljubavi, privlacnosti, jer kaze da odradi to tako...
Gospodjo, nije ni cudo da tvoj muskarac sumnja u tebe, jer on tebe vec vara, niste vise intimni.
A njemu je svaki muskarac tvoj ljubavnik.
Ne kuze muskarci da tebi posle teskih 10 godina, nije ni do ceg, i da hoces mir.
Gospodjo, nije ni cudo da tvoj muskarac sumnja u tebe, jer on tebe vec vara, niste vise intimni.
A njemu je svaki muskarac tvoj ljubavnik.
Ne kuze muskarci da tebi posle teskih 10 godina, nije ni do ceg, i da hoces mir.
- sheilak
#153 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
ako ne mogu zajedno rijesiti problem, dakle, na obostranu korist, onda je bolje da sanda misli prije svega na sebe. i da rijesi problem tako da nju vise ne opterecuje.madner wrote:Cuj ako ne mogu biti zajedno, zena 10 godina u braku. Moze vama pisat upustva kako opstati u vezi.
- mettallica
#154 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
pa što gledaš muškarce?Sanda88 wrote:U braku nekih 10ak god, imamo djecu, razvod mi ne pada na pamet!
Uvijek je bio ljubomoran, ali to prelazi granice zadnih nekoliko godina.
Krivi MENE ako me muskarac pogleda, kao ja to izazivam!![]()
Savjetovali su nas da odemo hodzi (kao bracnom savjetniku), i ja nemam nista protiv,
samo da nam pomogne, da se ovaj unormali i prestane me psihicki opterecivati sa ovim
glupostima! Ja takodje imam zdravstveni problema (stitnjaca), pa me sve to pogadja puno
vise nego sto bi trebalo (kazu ignorisi ga - kad bih barem mogla!!)
Zadnja glupost je bila da me je optuzio da sam flertovala sa njegovim rodjakom, sto ne znam
ako mi se vise gadi ili rastuzuje sto je dotle doslo! Osjecam kao da se emocionalno 'hladim' od
njega, jer takve diskusije nas dovode do puno gadnijih svadja, gdje on pocinje da vrijedja ne
samo mene, vec moju cijelu porodicu, i to me tjera da ga mrzim! Pogotovo jer sam ostavila
cijelu porodicu i dosla u Bosnu radi njega, radi nas..
Interesuje me ako ste imali/imate ovakvih problema sa ljubomorom u braku, i na koji nacin
ste ih rijesili/rjesavate? Help..
-
everlast
#155 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
pa u sta ce gledat, treba joj stavit povez u konja i usmjerit kojom djadom treba ici.mettallica wrote:pa što gledaš muškarce?Sanda88 wrote:U braku nekih 10ak god, imamo djecu, razvod mi ne pada na pamet!
Uvijek je bio ljubomoran, ali to prelazi granice zadnih nekoliko godina.
Krivi MENE ako me muskarac pogleda, kao ja to izazivam!![]()
Savjetovali su nas da odemo hodzi (kao bracnom savjetniku), i ja nemam nista protiv,
samo da nam pomogne, da se ovaj unormali i prestane me psihicki opterecivati sa ovim
glupostima! Ja takodje imam zdravstveni problema (stitnjaca), pa me sve to pogadja puno
vise nego sto bi trebalo (kazu ignorisi ga - kad bih barem mogla!!)
Zadnja glupost je bila da me je optuzio da sam flertovala sa njegovim rodjakom, sto ne znam
ako mi se vise gadi ili rastuzuje sto je dotle doslo! Osjecam kao da se emocionalno 'hladim' od
njega, jer takve diskusije nas dovode do puno gadnijih svadja, gdje on pocinje da vrijedja ne
samo mene, vec moju cijelu porodicu, i to me tjera da ga mrzim! Pogotovo jer sam ostavila
cijelu porodicu i dosla u Bosnu radi njega, radi nas..
Interesuje me ako ste imali/imate ovakvih problema sa ljubomorom u braku, i na koji nacin
ste ih rijesili/rjesavate? Help..
- S4mpion
#156 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
Ne znam otkud vam hrabrost da tek tako donosite zaključke o nečijem braku i stanju u istom, pa čovječe, ne može se realno stanje u nečijem braku uvidjeti samo preko nekoliko postova, potrebna je knjižurina od 1000+ strana.
Priča uvijek ima dvije strane, jednu smo čuli. Kada je muškarac ljubomoran na ženu ili žena na muškarca, jasno je da jedno od njih dvoje mora promijeniti svoje ponašanje. Ili je jedno patološki ljubomorno ili ga drugo konstantno bombarduje realnim razlozima za ljubomoru. Eh sada, bitno je ustanoviti probleme koji uzrokuju ljubomoru.
Kada se ustanove ti problemi između dvoje ljudi, onda se može zaključiti da li je ljubomora racionalna ili ne. Ljubomora nekada može postojati u ogromnim količinama, ali sve dok su okidači za tu ljubomoru regularni, ne može se nazvati patološkom. Dakle, postoje slučajevi gdje krivica nije na onome ko je ljubomoran. Ovo je uopšteno, nevezano za ovaj slučaj, jer sam o ovom slučaju već napisao zaključak.
Priča uvijek ima dvije strane, jednu smo čuli. Kada je muškarac ljubomoran na ženu ili žena na muškarca, jasno je da jedno od njih dvoje mora promijeniti svoje ponašanje. Ili je jedno patološki ljubomorno ili ga drugo konstantno bombarduje realnim razlozima za ljubomoru. Eh sada, bitno je ustanoviti probleme koji uzrokuju ljubomoru.
Kada se ustanove ti problemi između dvoje ljudi, onda se može zaključiti da li je ljubomora racionalna ili ne. Ljubomora nekada može postojati u ogromnim količinama, ali sve dok su okidači za tu ljubomoru regularni, ne može se nazvati patološkom. Dakle, postoje slučajevi gdje krivica nije na onome ko je ljubomoran. Ovo je uopšteno, nevezano za ovaj slučaj, jer sam o ovom slučaju već napisao zaključak.
-
everlast
#157 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
bravo sampione.S4mpion wrote:Ne znam otkud vam hrabrost da tek tako donosite zaključke o nečijem braku i stanju u istom, pa čovječe, ne može se realno stanje u nečijem braku uvidjeti samo preko nekoliko postova, potrebna je knjižurina od 1000+ strana.
- madner
#158 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
Pa vidis da rjesava problem, malo se ispuse na forumu i svi sretni.sheilak wrote:ako ne mogu zajedno rijesiti problem, dakle, na obostranu korist, onda je bolje da sanda misli prije svega na sebe. i da rijesi problem tako da nju vise ne opterecuje.madner wrote:Cuj ako ne mogu biti zajedno, zena 10 godina u braku. Moze vama pisat upustva kako opstati u vezi.
- sheilak
#159 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
ma ok. al fakat sta mi imamo raspravljati o necijem zivotu?
sorry, sanda.
-
detroit-mercy
#160 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
Kolega, jel treba i ovdje da damo koji savjetmadner wrote:Pa vidis da rjesava problem, malo se ispuse na forumu i svi sretni.sheilak wrote:ako ne mogu zajedno rijesiti problem, dakle, na obostranu korist, onda je bolje da sanda misli prije svega na sebe. i da rijesi problem tako da nju vise ne opterecuje.madner wrote:Cuj ako ne mogu biti zajedno, zena 10 godina u braku. Moze vama pisat upustva kako opstati u vezi.
- AstorH
#161 Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osobom?
Samaral te ? Brzo ce ako dopustis. Od takvih se treba sklanjati sto dalje jer ce ti sjebat zivot posto to nije ljubomora nego emotivno psihicki poremecaj. Ako ne cinis povode, onda zasigurno odavno dominiras i on to vrlo dobro zna, zbog toga je izgubio i samopouzdanje. Sumnjam da ce to ikada biti okej odnos, nazalost. ”Prejaka” si za njega. Moje misljenje. Sretno.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- madner
#162 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
Mislim da joj mozemo jos malo zasoliti ranedetroit-mercy wrote:Kolega, jel treba i ovdje da damo koji savjetmadner wrote:Pa vidis da rjesava problem, malo se ispuse na forumu i svi sretni.sheilak wrote: ako ne mogu zajedno rijesiti problem, dakle, na obostranu korist, onda je bolje da sanda misli prije svega na sebe. i da rijesi problem tako da nju vise ne opterecuje.il smo ovu koku apsolvirali na drugoj temi
. Bio bih vam zahvalan ako se ocitujete o doticnom upitu
.
- Sanda88
#163 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
koka ima muza koji je ljubomoran i skrt na novcu.
opet, moglo bi bit' gore.. mogao je biti sarajlija
-
everlast
#164 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
ouuuuuSanda88 wrote:koka ima muza koji je ljubomoran i skrt na novcu.
-
detroit-mercy
#165 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
Jos ako je sarajlija podrijetlom iz SandzakaSanda88 wrote:koka ima muza koji je ljubomoran i skrt na novcu.
-
sha_ba
#166 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
detroit-mercy wrote:Jos ako je sarajlija podrijetlom iz SandzakaSanda88 wrote:koka ima muza koji je ljubomoran i skrt na novcu.
opet, moglo bi bit' gore.. mogao je biti sarajlijakukala ti majka
.
- insomnia78
#167 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
Pa zar postoje i neki drugi?detroit-mercy wrote:Jos ako je sarajlija podrijetlom iz SandzakaSanda88 wrote:koka ima muza koji je ljubomoran i skrt na novcu.
.
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Sanda88
#168 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
uhhh.. jes' vala, moze uvijek bit' goredetroit-mercy wrote:Jos ako je sarajlija podrijetlom iz SandzakaSanda88 wrote:koka ima muza koji je ljubomoran i skrt na novcu.
.
- Tomos
#169 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob
Ja ću napisati da si ti svakako gubitnik, izgubila si ono najpreče a to je zdravlje radi jedne sebične i ljubomorne budale, e nema tu ljubavi, i gdje si sad pristala nigdje, a sa takvim osobama nema života sigurno samo možeš završiti sa takvim u crnim hronikama, to je bolest nije to bez veze.