Islam - pitanja i odgovori

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
zagortenej

#151 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

Žena u islamu moze biti moderator na forumu, podforum religija, kud ćeš više :mrgreen:
prenosnik

#152 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by prenosnik »

Bila jednom cetvorica po imenu Svatko, Netko, Bilotko i Nitko.
Trebalo je obaviti jedan vrlo vazan posao i Svatko je mislio da ce ga Netko obaviti.
Bilotko je to mogao uciniti, a Nitko nije htio.
Netko se zbog toga naljutio jer je to bio posao za Svakoga. Svatko je opet mislio da bi ga Bilotko mogao obaviti, no Nitko nije shvatio da ga Netko ne zeli obaviti. Na kraju je Svatko krivio Nekoga jer Nitko nije ucinio ono sto je mogao napraviti Bilotko.
Last edited by prenosnik on 23/04/2015 12:16, edited 1 time in total.
Towelie

#153 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Towelie »

prenosnik wrote:
spreca wrote: Abdest i Tehvid su jedno.......a poznanstva se mogu praviti i na drugim mjestima
tehvid je prihvatanje zidovstva
A tevhid? :D
prenosnik

#154 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by prenosnik »

Bila jednom cetvorica po imenu Svatko, Netko, Bilotko i Nitko.
Trebalo je obaviti jedan vrlo vazan posao i Svatko je mislio da ce ga Netko obaviti.
Bilotko je to mogao uciniti, a Nitko nije htio.
Netko se zbog toga naljutio jer je to bio posao za Svakoga. Svatko je opet mislio da bi ga Bilotko mogao obaviti, no Nitko nije shvatio da ga Netko ne zeli obaviti. Na kraju je Svatko krivio Nekoga jer Nitko nije ucinio ono sto je mogao napraviti Bilotko.
Last edited by prenosnik on 23/04/2015 12:16, edited 1 time in total.
zagortenej

#155 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

samo da dopunim vezano za žene i položaj u islamu, ako žena čupa obrve onda ne može ništa od toga obavljati, jer se prenosi u "najvjerodostojnijim" knjigama nakon Kur'ana, u Buhariji i Muslimu, da je Poslanik a.s. navodno "prokleo ženu koja drugoj čupa obrve i onu koja to radi sama sebi". dakle prokleo, znači da je veliki grijeh.
Ludzak

#156 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Ludzak »

zagortenej wrote:samo da dopunim vezano za žene i položaj u islamu, ako žena čupa obrve onda ne može ništa od toga obavljati, jer se prenosi u "najvjerodostojnijim" knjigama nakon Kur'ana, u Buhariji i Muslimu, da je Poslanik a.s. navodno "prokleo ženu koja drugoj čupa obrve i onu koja to radi sama sebi". dakle prokleo, znači da je veliki grijeh.
Žene po Islamu ne trebaju ni obrve čupati, ni depilirati se. Najbolje da hodaju runjave.

I kažu da Islam nije filozofija. :skoljka:
insomnia78

#157 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by insomnia78 »

Hadisi su cudo :lol:
zagortenej

#158 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

insomnia78 wrote:Hadisi su cudo :lol:
Da ih neJma, trebalo bi ih izmisliti :wink:
nasa

#159 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by nasa »

Nije zabranjeno depiliranje cak je preporuceno :-) depilirale su se i prije nego je postalo fensi ali ne sumnjam da vas saznanje da lupetate o onom o cemu ne znate nece sprijeciti da nastavite :D
nasa

#160 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by nasa »

zagortenej wrote:Žena u islamu moze biti moderator na forumu, podforum religija, kud ćeš više :mrgreen:
Mogu i banovati, ziva istina :D
zagortenej

#161 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

nasa wrote:Nije zabranjeno depiliranje cak je preporuceno :-) depilirale su se i prije nego je postalo fensi ali ne sumnjam da vas saznanje da lupetate o onom o cemu ne znate nece sprijeciti da nastavite :D
Nije pohvalno nepoznavanje vlastite vjere:

PITANJE:
Kakav je stav islama o uklanjanju ili skraćivanju obrva?

ODGOVOR:
Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, je spomenuo čupanje obrva. Prokleo je ženu koja drugoj čupa obrve i onu koja to radi sama sebi. Ovaj čin spada u velike grijehe. Žene to rade uglavnom zbog uljepšavanja. Međutim, kada bi to radio muškarac bio bi, također proklet kao što se žena proklinje – Allahu, subhanehu ve te’ala, se utječemo od toga. Ukoliko se obrve ne čupaju, nego se skraćuju i briju, vrijedi isti propis. Islamski učenjaci to smatraju kao i čupanje, jer se mijenja ono što je Allah, dželle šanuhu, stvorio.
ŠEJH IBN USEJMIN
(Fetve učenjaka dvaju harema – 199 str.)

Kažu da je voda najcisca na izvoru :-)
zagortenej

#162 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

nasa wrote:
zagortenej wrote:Žena u islamu moze biti moderator na forumu, podforum religija, kud ćeš više :mrgreen:
A neki kažu da žena u islamu nema ovlasti :mrgreen:
nasa

#163 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by nasa »

daj bolan @zagornetej ne vadi mi zivce, pa je li ti uopce znas sta je depiliranje...i nisam tebi odgovorila vec @ludaku...

Znacci, istina postoji hadis kojim se ne preporucuju cupanje obrva ali istovremeno se depiliranje PREPORUCUJE -ostalih dlaka po tijelu, morao bi to znati kao musliman, ili uzgajas sumu po tijelu :cry:

zagortenej wrote:
nasa wrote:
A neki kažu da žena u islamu nema ovlasti :mrgreen:
:trep1:
Ludzak

#164 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Ludzak »

nasa wrote:Nije zabranjeno depiliranje cak je preporuceno :-) depilirale su se i prije nego je postalo fensi ali ne sumnjam da vas saznanje da lupetate o onom o cemu ne znate nece sprijeciti da nastavite :D
koliko znam i čupanje se svodi kao i depiliranje.
Ako su muškarci voljeli u prošlosti gledati runjave žene, danas ne vole. Danas je novo vrijeme i novo doba, i vraćat se u 15. stoljeće ne vodi ničemu.
nasa

#165 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by nasa »

pa da ti nacrtam, ne svodi, skracivanje i uklanjanje dlaka po tijelu je preporuceno, sta ti nije jasno
zagortenej

#166 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

Sorry, nisam vidio ovo za depiliranje. Mene interesuje čupanje obrva jer je to vidljivo, ispada da je to veliki grijeh. Čak i kad se depiliraju.
Last edited by zagortenej on 11/03/2015 20:16, edited 1 time in total.
Ludzak

#167 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Ludzak »

nasa wrote:pa da ti nacrtam, ne svodi, skracivanje i uklanjanje dlaka po tijelu je preporuceno, sta ti nije jasno
a zašto je čupanje obrva zabranjeno ??
zagortenej

#168 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

Ludzak wrote:
nasa wrote:pa da ti nacrtam, ne svodi, skracivanje i uklanjanje dlaka po tijelu je preporuceno, sta ti nije jasno
a zašto je čupanje obrva zabranjeno ??
Gdje ćeš to pitati? To se ne pita, mi nemamo dovoljno kapaciteta da to ikad saznamo, mi treba samo da izvršavamo.
Ludzak

#169 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Ludzak »

Nasa, a zašto ti čupaš obrve kad se to protivi vjeri i Bogu ??
Onda najbolje da ovakve hodate.

Image
zagortenej

#170 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

Tako je jedino ispravno prema hadisima, nema vrde mrde
nasa

#171 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by nasa »

Ne znam, znam da se niko ne drzi te preporuke pa vjerovatno da u vaganju s drugim hadisima nije doslo do izricite zabrane

@zagortenej, izvrasvaj onda ili sebe smatras nesto naprednijom verzijom
nasa

#172 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by nasa »

E hvala Allahu bas su mi dobre obrve, mozete li zamisliti, nesto nekad copnem reda radi, koja sreca za mene :D
vazi

#173 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by vazi »

:thumbup:

Znam jednu tunizanku, kako zena to strucno radi sa secerom, to je cudo jedno
Ludzak

#174 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Ludzak »

zagortenej wrote:Tako je jedino ispravno prema hadisima, nema vrde mrde
Vidi, ako nešto radiš moraš znati zbog čega to radiš. Ako nešta mrziš moraš znati zbog čega to mrziš. Tako i u ovom slučaju, ako je zabranjeno čupanje obrva moraš znati zbog čega je to zabranjeno. Riječi od hadisa nisu razlog jer nije naveden razlog te zabrane odim što će ih bog prokleti.
Ako tebi nešto policija zabrani ili neko drugi, prvo pitanje koje postaviš je zbog čega je zabrana ili da ti navede razloge zabrane.

@Nasa, jedna dlaka, jedan grijeh. Pa ti čupaj radi reda :lol:
Last edited by Ludzak on 11/03/2015 20:34, edited 1 time in total.
zagortenej

#175 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

nasa wrote:Ne znam, znam da se niko ne drzi te preporuke pa vjerovatno da u vaganju s drugim hadisima nije doslo do izricite zabrane

@zagortenej, izvrasvaj onda ili sebe smatras nesto naprednijom verzijom
Kako se niko ne drži, a ja postavio mišljenje uvaženog sejha da je veliki grijeh. Ko to uzima sebi za pravo da ne poštuje ono što se navodi u vjerodostojnim hadisima?
Post Reply