Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Aldin2011 wrote:ja imam Golfa IV 2003 godinam pumpa dizna motor. znaci nikad nista nisam mjenjao sto se tice motora sem redovnog odrzavanja ulje i ti fazoni. sad mi ide veliki servis abd . Presao sa njim 90 000 stvarno sam prezadovoljan. Inace auto kada sma kupio preslo je smoa 90 000 tako da i to ima svoje (original kilometraze da se odmah neko ne upali , jer sam bukvalno od prijatelja dobio auto iz njemacke koji m uje prvi vlasnik) . Rikarso sjedista 10 zracnih i tako to...zbog tih sjedista i ne osjecam tu neudobnost sto svi govore, i zbog toga bih smao mozda razmisljao i Pežo , al drugacije ne...eto jedno moje iskustvo... LP svima
Samo redovno odrzavanje i svi su dobri. A ako si kupio groba sa xxxxxx kilometara, koji je boga pitaj kako odrzavan, sve ces to iskihati...
Ah toga se i bojim najviše... Zato sam i pitao jel bolje dat 7 milja za golfa ili ova ostala auta... Znam da ću morat uložit u narednih godinu najmanje 2 milje bilo koje auto da kupim... Al ako naletim na neko na oko lipo auto koje je u stvarnosti "trulja" moglo bi me na kraju doć i 10 milja
Fabia 1.9 SDI - najekonomičniji auto koji sam ikada vozio.Naravno, za one koji ne vole brzu vožnju....!!
I meni je Fabia sasvim ok auto al eto ovdje je svi redom popljuvaše... Ja na poslu imam često priliku da vozim ove fabie i ja nemam ama baš ni jednu primjedbu... Meni je auto udobno a koliko sam vidio i pouzdano... Samo servisi su joj žara skupi ko da je audi...
Dobro je kupiti auto sa sto manje km, ali mislim da je bolje kupiti auto sa 200k km koje znas ko i kako je vozio i kako je odrzavao, nego auto od 100k km a nemas pojma da li je ikad servis odradjen... zato kad kupujes, u servis, plati pregled, budi i ti tu da bacis oko, pa ako imas jos nekoga kome vjerujes odvezi da pogleda, jer jeftinije je dati 100KM majstoru i servisu da pregledaju auto, nego uzeti na slijepo auto i onda skontati da si se debdlo zajebao...
I meni je Fabia sasvim ok auto al eto ovdje je svi redom popljuvaše... Ja na poslu imam često priliku da vozim ove fabie i ja nemam ama baš ni jednu primjedbu... Meni je auto udobno a koliko sam vidio i pouzdano... Samo servisi su joj žara skupi ko da je audi...
Onako na prvu: prednji trapovi legli, farovi mutni, maglenka zahrdjala zbog vode. ima ona bar 5 puta vise kilometara iza sebe nego sto pise...
meni su za procjene ovih fabia u autoagentu uzimali 30KM po autu a boga mi baš ih detaljno pregledaju od do... najmanje pola sata ostave po auto... ja iz firme vozio na procjenu 9 auta... ako bi škodu uzimao njima bi odvezao auto al čujem da su propali...
kod ovih iz ase procjena traje nekih 5 minuta, lik izađe van pogleda ga, stavi ga na onu traku i to je to...
drndalo wrote:Koliko ja znam Autoagent radi, ne znam da su propali... Ako su dobro pregledali Fabije ranije, sto to ne bi mogli i sada... Uhvatila ih amnezija ?
svi majstori koji su nesto znali su napustili,ostali samo podobni....
A što se tiče golfa četvorki danas sam bio na autopijaci i od nekih 10 koje sam pogledao ni za jednu ne bi dao ni 6000KM a kamo li onoliko koliko ih cijene... Kilometri na satu nisu iznad 200 000 a auto ishabano unutra više nego što je bio moj golf iz 1990 godine
Ma nisam ja ništa odbio samo sam htio kroz diskusiju da vidim šta pojedini forumaši predlažu, koje su probleme imali s pojedinim autima i sl...
A sve ovo ovdje što je predloženo ja sam uzeo u razmatranje i čekam da izleti neki fin primjerak tih auta na piku...
Kao što kolega gore spomenu clia 2 ph2, i ja bi najsretniji bio ako bi na piku našao nekog sa solidnom opremom, 1.2 benzin sa 16 v, s 4 vrata i da je 2004+ godina ne bi žalio dat za njega i 6000KM... Al nažalost takav ni jedan nema na piku... Ima lik iz kiseljaka prodaje jednog al hoće 6800 za njega što je po meni previše...
U nedostatku tih malih auta na piku malo sam podebljao budžet i počeo gledat i golf 4, 307, fabiu i još par auta koja su predlagana ovdje...
Ja mogu reći da je ovo malo para i za dobrog G4 i za 307, a pod time ne podrazumijevam samo kupnju vozila, već i popratna ulaganja neposredno po kupovini. Recimo dobar i napucan G4 TDI Pacific košta preko 8 milja. Grobovi odvaljeni od života i stari 15 godina su po 6-7. Slično je i sa 307, prve serije su nizašta i one su jeftinije, ali noviji 307 je isto oko osmice. Najveći problem je što ljudi već sanjaju o G4 a imaju 6000 KM u džepu. Za te pare se ipak gleda prdekalo poput Punta ili Clia 2, i to sa benzinskim motorima.
Joj nabijanja cifri, pričamo o autima koja su stara po 13-14 godina, koja realno ne vrijede vise od 30% cijene novog, ljudi se jednostavno ne mogu pomiriti sa činjenicom "pada cijene", i dalje misle ako su prije dvije godine kupili G4 sa 9000 da sad može dobit 11000 za njega, i ne samo vozači VW-a već većina naroda kod nas, svi bi da se vozaju par godina i prodaju za iste pare ili skuplje. Pa jaran neki dan uvezao sebi A4 1.9 TDI 2002 za 8000, a vi ovdje pričate da dobar G4 je skuplji, malo se spustite u realnost. Ima i na mobile.de skupih vozila, al' isto kao i kod nas, ta se auta duže vrte po oglasima, dok ne spanu na neku realniju cifru.
Takvi kao ti i nasjedaju obično....dobar G4 koji košta 8 hiljada je isključivo iz zadnje serije, dakle star 11 godina i sa realnom kilometražom do max 250tkm. Grob G4 star 14 godina je 6 hiljada i on ima pola miliona kilometara. Da se razumijemo, ja ne bih kupio ni G4 ni taj Audi jer jednostavno se može birati dosta mlađe za te pare, ali eto bošnjo misli da G4 i BMW E46 produžava penis za 10 cm.
Inače dobio sam preporuku od par ljudi da u okviru ovog budžeta gledam i audi a3 i da mi je to puno bolja opcija i od golfa 4 i od pežoa 307... Ja ga nikad nisam vozio nit znam koga od raje da voze taj audi... Al onako djeluje mi baš momački i kao kvalitetan auto...
To ti je još gora opcija od G4....kao polovnjak taj A3 možeš naći samo u gorem stanju. Možda nije loše razmisliti o Fabiji TDI, može se dobar primjerak naći za razliku od navedenog trojca.