Dacia

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
golfiista

#151 Re: Dacia

Post by golfiista »

Sve ok, shvatam, merak je kupiti novo auto, pa makar i daciju, ali za takvo sto vam ne treba potvrda rashodovanih forumasa, slobodno pravac salon i kupite novo auto, a nas pacenike pustite da se vozimo u polovnim, izrabljenim, izjebanim i ko zna sta vec ne, pasatima, mercedesima, audijima itd.
Vazda vam nova dacija u garazi bila, svakako i niste za bilo sto drugo.
drndalo

#152 Re: Dacia

Post by drndalo »

I tebi vazda bio u garazi polovan Audi, da ti naudi...
golfiista

#153 Re: Dacia

Post by golfiista »

citroen xm wrote:Sreća za automobilsku industriju pa ne razmišljaju svi kao Golfista. Inače bi se prestala kupovati nova auta, a kada bi se poderali polovnjaci putevi bi ostali pusti.

Ovaj Audi će poderati 5 dačija, ali kada mu izmjeniš 5 motora. Taksiste sa starim Loganom prelaze po 500 000 km. Nekom prostom golfistinom računicom ovaj Audi ko iz pičke prelazi 2 500 000 km. Golfista, srećno ti druže.
Taj audi ko iz picke, kako ti kazes, prelazi pet miliona kilometara, jer je na toliko testiran u svim vremenskim uslovima( ako uopste znas sta znaci razviti novi model automobila) dok ta dacija, hm, nisam siguran, testiraju li je uopste ili je samo nakace na prastaru platformu i posude par motora sa tudjoh polica i eto ga, best bay auto koje fakat vrijedi datog novca.
golfiista

#154 Re: Dacia

Post by golfiista »

drndalo wrote:I tebi vazda bio u garazi polovan Audi, da ti naudi...
Duhovit si ko dizajner dacije.
citroen xm

#155 Re: Odg: Dacia

Post by citroen xm »

golfiista wrote:
Taj audi ko iz picke, kako ti kazes, prelazi pet miliona kilometara, jer je na toliko testiran u svim vremenskim uslovima( ako uopste znas sta znaci razviti novi model automobila) dok ta dacija, hm, nisam siguran, testiraju li je uopste ili je samo nakace na prastaru platformu i posude par motora sa tudjoh polica i eto ga, best bay auto koje fakat vrijedi datog novca.
:lol: :lol: :lol: :lol:
A što me nasmija svaka ti čast. I šta kažeš, pri razvoju i testiranju jedan primjerak Audija pređe 5 miliona kilometara? E svaka čast tim vozačima kada izdrže bar 10 godina neprestane vožnje. De bogati reci nam imaju li piš pauzu?

Biće da si ti to malo bukvalno shvatio naslove tipa: "Pri testiranju prešli 5 miliona kilometara po različitim terenima".
sorcerer

#156 Re: Dacia

Post by sorcerer »

mijenjaju se svaki sat vozaci :D
golfiista

#157 Re: Dacia

Post by golfiista »

Da, tako to rade ozbiljni proizvođači automobila, i nemojte biti bukvalni baš do kraja, pa miša mu, pročitate li kad šta, pa sve vam se mora crtati..ima tamo glagola, pridjeva, zamjenica...nije sve goli hrkljuš...
sorcerer

#158 Re: Dacia

Post by sorcerer »

procitamo da nakon 400.000 km na e 36 zamijenis druk lezaj samo, to nam je bilo dosta :lol: :lol:
citroen xm

#159 Re: Dacia

Post by citroen xm »

Ako se testira novi model auta i 100 auta širom svijeta pređe ukupno 5 miliona km, dakle svaki po 50000km, kako na osnovu toga možeš tvrditi da će isto auto preći više od 500 000 u realnom saobraćaju. Nikako, a ti si to tvrdio.
golfiista

#160 Re: Dacia

Post by golfiista »

citroen xm wrote:Ako se testira novi model auta i 100 auta širom svijeta pređe ukupno 5 miliona km, dakle svaki po 50000km, kako na osnovu toga možeš tvrditi da će isto auto preći više od 500 000 u realnom saobraćaju. Nikako, a ti si to tvrdio.

Lektire u školi nisu bezeze :-)
citroen xm

#161 Re: Dacia

Post by citroen xm »

Ja ih dovoljno pročitao, a i ti si trebao kao i poneki pismeni sastav napisati da bar naučiš iskazati ono što misliš.
stidna_dlaka

#162 Re: Dacia

Post by stidna_dlaka »

golfiista wrote:
citroen xm wrote:Sreća za automobilsku industriju pa ne razmišljaju svi kao Golfista. Inače bi se prestala kupovati nova auta, a kada bi se poderali polovnjaci putevi bi ostali pusti.

Ovaj Audi će poderati 5 dačija, ali kada mu izmjeniš 5 motora. Taksiste sa starim Loganom prelaze po 500 000 km. Nekom prostom golfistinom računicom ovaj Audi ko iz pičke prelazi 2 500 000 km. Golfista, srećno ti druže.
Svaka ti cast lave :)

5 000 000 kilometara nije mala stvar :)

Po mom slobodnom zakljucku tvoje znanje i rasudjivanje se svodi, audi je dobar, renov nevalja, vagen je najdobar, citrojen nevaja, bmw je Boze dobar, nemoj samo pezova.

Smijesno je tvrdit da se Dacia ne testira, jer i maloumna osoba zna da produkt prije izlaska na trziste mora proci kroz odredjena testiranja i ispitivanja, mora se odobriti od raznih agencija, komora, mora podilaziti zakonima drzave u kojoj ce se prodavati ili pak kontinenta gdje ce biti poslani i prodavani kao gotov produkt. Tako je za cetkicu za zube, tako je i za Daciu.

To da audi prelazi 5 miliona kilometara ko is picke je nebuloza ravna djetetu ciji tata vozi audija pa se on prepire sa drugarom ciji tata vozi stojadina, pa u to 5 miliona kilometara doda da kad stisne dugme izlete mu krila i usput i uzleti tamo dje ne makadam da ne hrda podvozje. Samo poredjenja radi imam drugara ciji stari vozi A6 cini mi se, uzeo ga prije mozda 7-8 godina, novog, zadesimo se na praoni neki dan i onako pricamo, kaze dovlaci auto sa servisa gdje su mu za nekakav popravak neceg uzeli 1200 maraka. Skoro je bio izvalio karambolu zadnju pa su se izuli 700 kerma za novu, s nekakvim senzorima i vragovima. Onako kroz pricu mi se pozalio da je odrzavanje strasno skupo i da ne placa stari on ga nikad nebi vozio. Pricamo o imucnoj porodici, poprilicno imucnoj, koja pored tog audija ima jos 3 auta parkirana u garazi.

E sad luksuzno auto trazi luksuzno odrzavanje, luksuzno odrzavanje trazi vanserijske finansije, vanserijske finansije nemam ja, vjerujem da nemas ni ti, a nema ni blago receno 70% stanovnistva Bosne i Hercegovine. Sad ti meni reci kad je nekome ko ima izuzetno izdasna primanja skupo odrzavat jednog audija, kako bi to bilo nama ?

Neznam moze li ovo sve tvoj um svarit, ali vecina naroda koja geda dacie, gleda je zato sto joj moze promjenit kompletno podvozje i za 400 maraka, sa uracunatih 20 maraka majstoru na kafu. Bilo kojem polovnjaku od 20 000, sa 400 maraka mozes samo napunit rezervar....i mozda onu posudicu s vodom za prisace.

I na kraju krajeva mi smo ovdje da se raspitamo o Daciji, onako da se ubaci neko auto koje je cjenovno blizu po modelima Stepway i Duster, malo da se poprica i protabiri i da primimo informacije iz prve ruke, za audije i ostale shvabe imaju teme i topici, vjerujem kad nekog nesto interesuje da ode tamo i da priupita.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#163 Re: Dacia

Post by mali_milojica »

golfiista wrote: Taj audi ko iz picke, kako ti kazes, prelazi pet miliona kilometara, jer je na toliko testiran u svim vremenskim uslovima( ako uopste znas sta znaci razviti novi model automobila) dok ta dacija, hm, nisam siguran, testiraju li je uopste ili je samo nakace na prastaru platformu i posude par motora sa tudjoh polica i eto ga, best bay auto koje fakat vrijedi datog novca.
J*bo te kamen sta covjek rece.
I osta ziv.
Ima li neko kakvu stelu da mu ugase ovaj forumaski zivot?
Ja ovo vise ne mogu gledat,a pogotovo citati.
Qler

#164 Re: Dacia

Post by Qler »

Znas kad kazu na ovaj proizvod je potroseno 2000 radnih sati da se napravi... Ne pravi to jedan ciko 2000 sati, ono sjedne, pljune na dlanove i pocne.... Tako i taj audi predje pet miliona, odvedu ih 20 u saharu i saberu kilometre sa onih 30 is norveske, i 50 iz urbanih gradova... Ne predje jedan tu kilometrazu... Dzaba ti lektire kad si bjezao sa ostalih casova...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
drndalo

#165 Re: Dacia

Post by drndalo »

Pa zar ne vidite da je od lektire procitao zadnji broj Avazovog Expressa...? :roll:

Ako hoce da se popravi, prepurucujem mu:"Jade mladog Vertera", s posebnom preporukom da usvoji i prekopira kraj knjige... :wink:
direstraits0078

#166 Re: Dacia

Post by direstraits0078 »

Ipak mislim da bi bili bolji "Jadi mladog Werdera iz Bremena", prilagodjeni su tom uzrastu. :lol:

5 miliona... Nije sala. I to kilometara. :lol:
ob433

#167 Re: Dacia

Post by ob433 »

sorcerer wrote:mijenjaju se svaki sat vozaci :D
a svaki drugi sat lamele i turbine :D
citroen xm

#168 Re: Dacia

Post by citroen xm »

Dobro je, nisam jedini koji je shvatio ograničenost ovoga forumskog trola. :lol:
golfiista

#169 Re: Dacia

Post by golfiista »

Sta reci, copor ko' copor :)
staradis

#170 Re: Dacia

Post by staradis »

sparky wrote:Sta vas dvojica imate protiv save. Da vas neki savo nije izmarisao dok ste bili mladi i imali kosu :)
Suza je kanula hahaha

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
mbenz

#171 Re: Dacia

Post by mbenz »

Evo vidim s polovnih auta audija bmw-ova vw-ova mercedesa protiv nove dacie otisli ste na polovne continentalove gume protiv novih tigrovih , evo da i ja pitam, sta bi prije polovnu adrianu limu ,shakiru , ili novu (nevinu) neku rugobu od cure ,ja znam sta bi izabrali vec eto tako pitam :lol: :lol:
johntra

#172 Re: Dacia

Post by johntra »

osjećaj kad pukne, neprocjenjiv.... :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#173 Re: Dacia

Post by mali_milojica »

Hoces da kazes kad prvi prnes u novo sjediste? :D :lol:
johntra

#174 Re: Dacia

Post by johntra »

ma može i to... :D
Bakir1

#175 Re: Dacia

Post by Bakir1 »

pa kada je vedo rastegao carsaf preko strika, pu majku vam vasu :lol: :lol: :lol:
Post Reply