Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post Reply

Da li ce SDP nakon izbora 2014. godine dozivjeti sudbinu SzaBiH?

DA
72
51%
NE
68
49%

Total votes: 140

detroit-mercy

#151 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by detroit-mercy »

JoseMujica wrote:preživit će uz SDA....predviđam nekih 10-12% glasova
Vise imaju svoje glasace plus imaju jaku infrastrukturu :mrgreen: .
Sad ces vidjeti kad se stane otvarat 102km havtoputa i pocne gradit termohelektrana u Tuzli :mrgreen:, za prosjecnog glasaca, dosta :mrgreen: .
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#152 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by JoseMujica »

meni je i ovih 10-12 % optimistično i dao sam im na jaku stranačku infrastrukturu direktno ovisnu o stranci...sve ljude koje znam a da su tradicionalno bili naklonjeni SDP-u i glasali za SDP više nisu ni u ludilu i kamaraju im sve redom, pa idu dotle da kažu da su se pokazali gorim i od SDA
detroit-mercy

#153 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by detroit-mercy »

JoseMujica wrote:meni je i ovih 10-12 % optimistično i dao sam im na jaku stranačku infrastrukturu direktno ovisnu o stranci...sve ljude koje znam a da su tradicionalno bili naklonjeni SDP-u i glasali za SDP više nisu ni u ludilu i kamaraju im sve redom, pa idu dotle da kažu da su se pokazali gorim i od SDA
22%, SDA mozda malo vise ali tu su negdje. Ne bi me iznenadilo i da budu bare/bare.
oakville

#154 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by oakville »

Dobit će SDP još pokoji glas a u svakom slučaju opština Trnovo je njihova garant. Tu im je uporište još od najveće pobjede nakon 1945 i po završenom projektu izgradnje Zapadne Njemačke, koji se po uspješnosti još jedino može mjeriti sa zlatnim kašikama.
Dr. Kuca

#155 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Dr. Kuca »

Dovoljno je vidjeti kandidata za predsjednika dokle su spali. Samo dno.
dormeo

#156 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by dormeo »

Ova anketa je postavljena prije 10 mjeseci. Procjene su bile pola - pola. S obzirom da je SDP dozivio sudbinu stranke za bih, zakljucak se namece sam: mnogi forumasi su bili subjektivni.
putokaz1

#157 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by putokaz1 »

Jedna noga u grobu.
Infuzija do 2016
A AKO IM DOKTOR BUDE BAKIR I. BIT ĆE SVAŠTA...
Danguba

#158 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Danguba »

dormeo wrote:Pitanje glasi da li ce SDP prezivjet naredne izbore? Da li ce dozivjeti sudbinu stranke za BiH. Opce raspolozenje medju drustvom je da je SDP sve najveci promasaj proslih izbora. Bosni i Hercegovini je potrebna jaka socijaldemokratska stranka, ali ociglecno to nije SDP. Kad bi sad nabrajali odlaske iz SDP-a: Od Nijaza Durakovica i stare skole, pa do najnovijeg osipanja sa Zeljkom Komsicem, jednostavno mi ne uliva nadu postojeci kadar da moze bilo sta uradit. Prica Drzava za covjeka je bila demagogija, jer SDP nije bio u stanju da napravi Koaliciju duzu od 3 mjeseca, a kako ce onda drzavu.
:thumbup:

ti si im navukao šuhvu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#159 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by JoseMujica »

šuti ba saće još reć da je on isključivi krivac za debakl
Dozer

#160 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Dozer »

Prije 2-3 godine ovdje negdje rekoh da SDP na ovim izborima ide na dno. Ostvarilo se. Reci cu i - nazalost. Ne radi SDPa kao takvog, nego radi sistema uredjenja koji su zastupali.
Nazalost, njihovu najvise, SDA ih je bukvalno potrosila k'o tariguz. Navukli su ih, pustili malo, a onda im podapeli kad su se ovi malo zalaufali. Na zalost SDP-a, to podapinjanje se desilo na klizavom terenu i blizu litice, a onaj ego manijak Zlajoglu to jednostavno nije skont'o. I SDP je time sam sebe postavio na sine kolosijeka kojim je otisla i SBiH. Kraj price.
Nadam se samo da ce Zeljko, koji je ovo ocito shvatio, ostati sad principijelan i da nece dozvoliti da se DF-u desi ista stvar. A SDA prizeljkuje upravo to - da sad i DF uvuku u vlast, a onda da sve ono sto SDA nece uraditi, a obecali su, prevale na ledja DF-a i time ih pokopaju odmah na lokalnim izborima 2016. I, naravno, sebi obezbijede jos jedan prolaz 2018.
dustaban

#161 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by dustaban »

Od postanka SDA niko toj stranci nije toliko valj'o koliko Lagumdzija!

A valj'o je on bogme i HDZ-u i SBB-u, pogotovo DF-u...
Ma valj'o je Zlatko svima osim SDP-u i socijaldemokratiji.
:sad:
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#162 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by antimobb »

dormeo wrote:Pitanje glasi da li ce SDP prezivjet naredne izbore? Da li ce dozivjeti sudbinu stranke za BiH. Opce raspolozenje medju drustvom je da je SDP sve najveci promasaj proslih izbora. Bosni i Hercegovini je potrebna jaka socijaldemokratska stranka, ali ociglecno to nije SDP. Kad bi sad nabrajali odlaske iz SDP-a: Od Nijaza Durakovica i stare skole, pa do najnovijeg osipanja sa Zeljkom Komsicem, jednostavno mi ne uliva nadu postojeci kadar da moze bilo sta uradit. Prica Drzava za covjeka je bila demagogija, jer SDP nije bio u stanju da napravi Koaliciju duzu od 3 mjeseca, a kako ce onda drzavu.
Sad će te Zlaja optužiti da si ti uništio socijaldemokratiju na ovim prostorima. :lol:
putokaz1

#163 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by putokaz1 »

sDP JER PREŽIVIO ALI ZLATKO LAGUMDŽIJA NE
luminator

#164 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by luminator »

SDP je Titovava partija, zato će joj Bog pomoći. :lol:
MuaDib

#165 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by MuaDib »

SDP jednostavno nema snage da se suprotstavi direktivama Zlatka Lagumdžije i njegovih samodopadnih poltrona. I to je glavni rezultat ovog strahovitog izbornog poraza. 2012. godine se upalio prvi alarm, koji je jedino prepoznao Željko Komšić, ukazujući da bezumnim političkim kalkulacijama SDP gubi tlo pod nogama. Na šta je dobio odgovor da je lud. Lokalni izbori su pokazali ko je lud, a luđaci su se hvalili floskulom izgubili smo Novi Grad, ali dobili smo Trnovo i Doboj jug. A tada je postalo jasno da SDP ide na put bez povratka. Vrhunac tog usmjerenja SDP bio je Slobodan Popović, koji je kao osnivač organizacije SDP-a u RS, faktički istejran iz SDP, zbog kritičkog stava prema trenutnom rukovodstvu. I sve su prilike da gledam režiju istog filma Drug Zlaja na čelu.
dormeo

#166 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by dormeo »

SDP članstvo je dominantno poltronsko uhljebljeno članstvo i zbog te činjenice neće se usuditi da traže smjenu Lagumdžije i njegovih saradnika. A Lagumdžija će svojim demagoškim spinovanjima priču preusmjerit na proceduralne stvari, jel kongres treba biti redovni ili vanredni itd. dok se stvar ne ohladi...
PapakizSarajeva

#167 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by PapakizSarajeva »

dormeo wrote:SDP članstvo je dominantno poltronsko uhljebljeno članstvo i zbog te činjenice neće se usuditi da traže smjenu Lagumdžije i njegovih saradnika. A Lagumdžija će svojim demagoškim spinovanjima priču preusmjerit na proceduralne stvari, jel kongres treba biti redovni ili vanredni itd. dok se stvar ne ohladi...
@dormeo, k'o da mi citas misli. Da citiram Bakira - "zlatnu kasiku" : nece prezivjeti, InsAllah ...
Post Reply