Krst na Zlatistu

Post Reply
Bodkin

#151 Re: Krst na Zlatistu

Post by Bodkin »

Danguba wrote:Kao sto rece jednom Slavuj (parafraziram) '' Mi u Parlamentu kada zelimo da skrenemo paznju sa necega bitnoga, mi samo aktueliziramo izgradnju krsta na Zlatistu i narod se time zabavi''.

Pametnom dosta (iako je od slavuja). :D
znaci stvarno samo budale mogu vjerovati i loziti se na ovakve vijesti. POCINJU ga praviti vec godinama ba :D pa ne kosta milion maraka. i kako to da ga uvijek prave pred nekakve izbore :D
emil_L

#152 Re: Krst na Zlatistu

Post by emil_L »

:-) :-)

Dželat pravi spomenik žrtvama koje je pobio...tako je kumašine samo oštro..
Stjui

#153 Re: Krst na Zlatistu

Post by Stjui »

escobar__ wrote:
Dukić: U septembru izgradnja spomen-krsta na Zlatištu

Izgradnja spomen-krsta na Zlatištu, posvećenog ubijenim Srbima u Sarajevu tokom proteklog rata, trebalo bi da počne u septembru ili oktobru, izjavio je Srni predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić.

"Savez logoraša Republike Srpske ima spremnu tehničku dokumentaciju za ovaj projekat. Uputili smo prijedlog Vladi Republike Srpske, načelnicima sedam opština Sarajevsko-romanijske regije u vezi sa finansiranjem projekta, kao i pojedincima koji žele da pomognu izgradnju spomen-krsta", rekao je Dukić.

On je naveo da je u Federaciji BiH tokom proteklog rata bilo 536 logora za Srbe.

Predsjedništvo Saveza logoraša Republike Srpske donijelo je krajem decembra prošle godine u Rogatici odluku o postavljanju spomen-krsta na Zlatištu, posvećenog ubijenim Srbima u Sarajevu tokom proteklog rata.

Na spomen krstu, visokom 26 metara, trebalo bi da budu uklesana imena više od 6.600 poginulih Srba u i oko Sarajeva.
c/p: Klix
čak im je i taj savez logoraša lakrdija i ono njihovo guslanje o milion logora za srbe, a največa muka koja je zadesila precednika tih logoraša je to što su ga tjerali da pjeva „Oj, Alija, ti si naše cveće, čitav islam za tobom se kreće..." :D :D .
Stjui

#154 Re: Krst na Zlatistu

Post by Stjui »

Moja Republika wrote:Protiv sam gradnje krsta,izmedu Federacije i Srpske treba graditi zidove.
mistriju u ruke g. @moja republika,man'te se foruma :lol:

Image
Bodkin

#155 Re: Krst na Zlatistu

Post by Bodkin »

Stjui wrote:
Moja Republika wrote:Protiv sam gradnje krsta,izmedu Federacije i Srpske treba graditi zidove.
mistriju u ruke g. @moja republika,man'te se foruma :lol:

Image
:lol:
Sa_u_srcu

#156 Re: Krst na Zlatistu

Post by Sa_u_srcu »

Ma ako ga ikad i naprave, istog trena napraviti zid ili nesto slicno da se onemoguci pogled na sarajevo iz bilo kojeg ugla...i onda nakon toga, fino na ulaze i sve ostale dijelove sarajeva, poceti praviti prave simbole...pa cemo vidjeti kome ce vise smetati...na dobrinji ljiljan jedno 100 metara napraviti...i iz pravca pala takodje jedan manji od 200 metara visine, svakih 50 metara ima da se viore ljiljani od 10 metara...itd....i stroge kontrole prilikom ulaza u grad iz tih smijerova....stroge...

Tako bi trebali poceti s gamadima komunicirati, jebo im rs majku svima, cuj ono bi nesto gradilo, onaj dzukac, ono bi nesto pravilo... :lol:
Paranoid

#157 Re: Krst na Zlatistu

Post by Paranoid »

Kako će onda ovi iz iStoČnog Sarajeva do trole pa na posao preko zida...
dudlov

#158 Re: Krst na Zlatistu

Post by dudlov »

Paranoid wrote:Kako će onda ovi iz iStoČnog Sarajeva do trole pa na posao preko zida...
Žičarom :lol:
Paranoid

#159 Re: Krst na Zlatistu

Post by Paranoid »

dudlov wrote:
Paranoid wrote:Kako će onda ovi iz iStoČnog Sarajeva do trole pa na posao preko zida...
Žičarom :lol:
..ili sa
Image
mikasa

#160 Re: Krst na Zlatistu

Post by mikasa »

Najbolje je da im onda naplacujemo prolaz kroz Tunel ispod piste... Zelim im samo da jednom udare glavom u onu drvenu gredu i sjedu na dupe
Dozer

#161 Re: Krst na Zlatistu

Post by Dozer »

Samo se vi segacite, a kad vam krstaca osvane iznad glava, svi cete sutiti k'o zaliveni...
I nece biti zalosno to sto se ta provokatorska krstaca tu pocalila, nego ce najtuznije biti upravo ovo drugo - sto cete svi vi forumski lajavci sutiti k'o zadnje pi*ke...
emil_L

#162 Re: Krst na Zlatistu

Post by emil_L »

Dozer wrote:Samo se vi segacite, a kad vam krstaca osvane iznad glava, svi cete sutiti k'o zaliveni...
I nece biti zalosno to sto se ta provokatorska krstaca tu pocalila, nego ce najtuznije biti upravo ovo drugo - sto cete svi vi forumski lajavci sutiti k'o zadnje pi*ke...
uff dozer kolega pa nemoj tako..
radi se o vjerskom simbolu, toleranciji, multikulturi i štatijaznam..
Zašto bi ti takvo što zasmetalo pa makar i jednu sekundu?

u prevodu, lahko je tuđim hurcem šišarike mlatit. e sad drug moj jami malo svoj pa zamahni.
dudlov

#163 Re: Krst na Zlatistu

Post by dudlov »

Dozer wrote:Samo se vi segacite, a kad vam krstaca osvane iznad glava, svi cete sutiti k'o zaliveni...
ja sve kontam da ga neće napraviti, ali ako ga naprave, stvarno šta onda? ako je suditi po forumu, ništa se neće desiti. za primjer bih uzeo pretis lonac, koji dok pušta izduv, onda je ok. e tako je i ovdje, mora se raja praznit nekako. to je, izgleda, jedino što se može pod ovim okolnostima.
x_lecter

#164 Re: Krst na Zlatistu

Post by x_lecter »

Ljudi na svom teritoriju grade i imaju pravo ... Puno se toga ima od srba nauciti o tome kako se brani, stiti i promovise svoje ... :izet:
Danguba

#165 Re: Krst na Zlatistu

Post by Danguba »

x_lecter wrote:Ljudi na svom teritoriju grade i imaju pravo ... Puno se toga ima od srba nauciti o tome kako se brani, stiti i promovise svoje ... :izet:
vec vidjeno :oops:

a da ne nabrajam sta od njih ne treba uciti.

p.s. kao sto rece incko, jos ni zemljiste nisu dobili a vec grade i grade i grade i tako godinama i uvijek u izbornoj godini. :D
Sa_u_srcu

#166 Re: Krst na Zlatistu

Post by Sa_u_srcu »

Prvo sto treba zahtjevati jeste zid od 100 metara koji ce onemoguciti pogled na zlatista...ili sa zlatista prema sarajevu...ja sam predlagao da se napise sarajevo ili nesto slicno...a onda tek poceti graditi i simbole....a boga mi i kaciti zastave armije...pogotovo na tim mjestima...jer srpstvo ti je kao zena, ako ga ne jebes, ono tebe jebe....pa jebem ja ovaj grad i nasu ekonomiju ako nije u stanju to da napravi u roku od 10 dana....
akcid

#167 Re: Krst na Zlatistu

Post by akcid »

Sa_u_srcu wrote:Prvo sto treba zahtjevati jeste zid od 100 metara koji ce onemoguciti pogled na zlatista...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zar nije jednostavnije i jeftinije samo okrenuti pogled na drugu stranu :D
Bosanac sa dna kace

#168 Re: Krst na Zlatistu

Post by Bosanac sa dna kace »

A zar nisu postavljali nake temelje???
Ja sam za to da im po džamijama serigju organizujemo, jer nema boljeg načina da podsjećamo naš narod da je Smrdska genocidna nego da sami genocidaši izgrade krst, pa bujrum!

P.s. odkad je ova priča oko ovog krsta, jel neđe od 2006????
Kako ga do sad nijesu napravili???? Prave ga ko onaj aerodrom u Trebinju :lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#169 Re: Krst na Zlatistu

Post by Dozer »

emil_L wrote:
uff dozer kolega pa nemoj tako..
radi se o vjerskom simbolu, toleranciji, multikulturi i štatijaznam..
Zašto bi ti takvo što zasmetalo pa makar i jednu sekundu?

u prevodu, lahko je tuđim hurcem šišarike mlatit. e sad drug moj jami malo svoj pa zamahni.
Ja sam sasvim dovoljno "zamahiv'o", hajd' sad ti malo ;)
kritichar

#170 Re: Krst na Zlatistu

Post by kritichar »

Bošnjaci se nisu ništa naučili, i prije rata su govorili, ma nema rata, neće biti, neće nas naše komšije, bratstvo i jedinstvo...
i izgidosmo
Hercegoviina

#171 Re: Krst na Zlatistu

Post by Hercegoviina »

Obavezno napraviti zid ispred krsta

Poslano sa mog GT-I9100 koristeći Tapatalk 4
mO k3

#172 Re: Krst na Zlatistu

Post by mO k3 »

kritichar wrote:Bošnjaci se nisu ništa naučili, i prije rata su govorili, ma nema rata, neće biti, neće nas naše komšije, bratstvo i jedinstvo...
i izgidosmo
Nažalost si u pravu ....
O'zone
Globalni moderator

#173 Re: Krst na Zlatistu

Post by O'zone »

Izborna godina :roll:
mO k3

#174 Re: Krst na Zlatistu

Post by mO k3 »

O'zone wrote:Izborna godina :roll:
Još uz to dodiku prijeti totalni debakl , zato mu treba neki vid konflikta da bi suzbio redove ..... Ovo je tek početak , čekaj kada počne da crta entitetske linije
trottercompany

#175 Re: Krst na Zlatistu

Post by trottercompany »

Bosanac sa dna kace wrote:A zar nisu postavljali nake temelje???
Ja sam za to da im po džamijama serigju organizujemo, jer nema boljeg načina da podsjećamo naš narod da je Smrdska genocidna nego da sami genocidaši izgrade krst, pa bujrum!

P.s. odkad je ova priča oko ovog krsta, jel neđe od 2006????
Kako ga do sad nijesu napravili???? Prave ga ko onaj aerodrom u Trebinju :lol: :lol: :lol: :lol:
aerodrom u Trebinju je ozbiljan projekat, zato se sporo gradi. a možda su Arapi planirali slijetati avionima na taj aerodrom pa otuda možda postoje opstrukcije pri izgradnji..
Post Reply