Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Bosna i Hercegovina će u grupi F završiti na ovom mjestu:

1.
60
15%
2.
280
69%
3.
42
10%
4.
22
5%

Total votes: 404

jeza u ledja

#151 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by jeza u ledja »

Kinaski wrote:Nigerija je tip reprezentacije koji nam ne lezi
ja ne znam vala ko nam lezi, ali mi se cini da nam ne leze reprezentacije koje igraju disciplinovano i do zadnje minute, a africke zemlje su suprotno od toga. ne leze nam trkaci, mada neki mozda misle da su afrikanci trkaci, men se ne cini tako, vec suprotno. jedino sto je bas za nigeriju upecatljivo uvijek bilo da su najkrupniji, tj. fizicki jaki ko konji. (ne u formi, vec u snazi). i to bas oni i vise nego ostale africke zemlje.

na proslom sp sjecam se par njih koji su skoro ko seo izgledali. :D
Itakoto

#152 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Itakoto »

Jedan ne zna napisati Hercegovina pa bi ih vi odmah razapeli... ima nas koji zive u ovoj drzavi pa opet ne znaju napisati a ni izgovoriti HERCEGOVINA kako treba.
Logovan

#153 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Logovan »

Itakoto wrote:Jedan ne zna napisati Hercegovina pa bi ih vi odmah razapeli... ima nas koji zive u ovoj drzavi pa opet ne znaju napisati a ni izgovoriti HERCEGOVINA kako treba.
A ko je napisao da bi ih razapeo? Daj ba skocentriši se čovječe.
LSD

#154 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by LSD »

Pa ništa....protiv gaučosa obavezno igrati sa dva DM-a (na uštrb jednog špica iz napada), a Messija odmah povaliti ko bekana cim primi loptu....tri puta ga povaliti u prvih 15 miuta i ogaditi mu utakmicu...kad bi održali neriješeno do poluvremena, bilo bi odlicno :thumbup: ...naucili smo i nešto iz one prijateljske sa njima - nije ni Safet sis'o vesla ;-) drugacije cemo se postaviti na SP.
Last edited by LSD on 06/12/2013 21:48, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#155 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by cindrlimindrli »

Itakoto wrote:Jedan ne zna napisati Hercegovina pa bi ih vi odmah razapeli... ima nas koji zive u ovoj drzavi pa opet ne znaju napisati a ni izgovoriti HERCEGOVINA kako treba.
off topic,

Vala nam to Hercegovina samo zajebaje imidj po svijetu, ja bih da mi to izbacimo i ostavimo Bosnia. Komplikujemo ljudima po svijetu zivot bezveze.
trcicu trceci

#156 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by trcicu trceci »

da se upisem samo :D
grupa teska po meni, kad smo dobili pola sata sam pomagao kao da mi je neko umro...
vidim Nigerija se potcjenjuje, ali oni su jaci od nas
vidjet cemo :bih:
Jack Be Nimble

#157 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Jack Be Nimble »

Bas kao sto je Jez napisao fizicki i u trcanju Nigerija nas moze pobjediti, ali mentalno nisu tu. Znam da nije iz Nigerije, ali kada vidim bilo kojih 11 africkih igraca da istrce na teren to je koda je izaslo 11 Balotelija. Oni su za nas izmislili balkanski mentalitet.
Itakoto

#158 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Itakoto »

Logovan wrote:
:-)
Zasto se uvijek ti nadjes prozvan? Odmori malo, naporan je dan bio.
It_is_a_Leclerc

#159 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by It_is_a_Leclerc »

Teško da se može zamjeriti tako nestabilnoj zemlji sa građanskim ratom koji tinja, sektaškim, vjerskim i drugim zločinima, ubistvima, otmicama i silovanjima na svakom koraku, to što ne zna gdje je Bosna i Hercegovina.
Ako već trebaju saznati, imaju kada :)
jeza u ledja

#160 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by jeza u ledja »

pa buraz skoro sve su grupe teze
Havatar

#161 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Havatar »

trcicu trceci wrote:da se upisem samo :D
grupa teska po meni, kad smo dobili pola sata sam pomagao kao da mi je neko umro...
Nisu bolji od nas a u najgorem slucaju smo izjednaceni i ako ne budu igraci pravili neke kikseve sigurno ih pobjedjujemo
Kinaski

#162 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Kinaski »

Bas zanimljivo
Grupa F WC 2002 Japan i Korea

Sweden 3 1 2 0 4 3 +1 5
England 3 1 2 0 2 1 +1 5
Argentina 3 1 1 1 2 2 0 4
Nigeria 3 0 1 2 1 3 −2 1

Grupa B WC 2010 JAR

Argentina 3 3 0 0 7 1 +6 9
SouthKor. 3 1 1 1 5 6 −1 4
Greece 3 1 0 2 2 5 −3 3
Nigeria 3 0 1 2 3 5 −2 1
fantom slobode

#163 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by fantom slobode »

trcicu trceci wrote:da se upisem samo :D
Ma i nisi trebao sada, kad nisi do sad. Nigerija nije jaca od nas. Niko je ne potcjenjuje, samo smo realni. Nigerija u grupi kupi 1 bod, nerijeseno protiv Irana.
Crvena Tifoza

#164 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Crvena Tifoza »

Kad album za slicice izlazi u prodaju? :D
cindrlimindrli

#165 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by cindrlimindrli »

jeza u ledja wrote:pa buraz skoro sve su grupe teze
Ja bih volio onu sa Svicarskom ili onu sa Balgij,al sta je tu je, procemo mi i ovu.
Logovan

#166 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Logovan »

Itakoto wrote:
Logovan wrote:
Nisam ja ni mislio da sam prozvan, nego ti spominješ nekakvo razapinjanje a niko to nije spomenuo, niti ništa slično. :-)
moon_walker_90

#167 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by moon_walker_90 »

insaneinthebrain wrote:
Logovan wrote:http://www.sport.ba/druga-strana-sporta ... rcegovinu/

Vidi ovog bezobrazluka. :D :lol: Ako ne znaju izgovoriti, neka nauče.
cut ce kad ih karamo :izet:
nikad nas nece zaboraviti
:thumbup:

i ja samo da se upisem,i da kazem dobro je...ne treba biti nezadovoljan,fokusirati se naravno na utakmicu sa Nigerijom,ona ce izgleda biti presudna :) neka nam je sretno i da,ako Bog da,vidimo repku medju 16 najboljih reprezentacija svijeta :thumbup:
Opetja033

#168 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Opetja033 »

cindrlimindrli wrote:
jeza u ledja wrote:pa buraz skoro sve su grupe teze
Ja bih volio onu sa Svicarskom ili onu sa Balgij,al sta je tu je, procemo mi i ovu.
Mislim da se ove grupe krizaju sa grupama smrti. Po meni bolje je ovako: imas realne sanse da prodjes grupu ali imas i realne sanse da prodjes 1/8.
Bolje nego da imas ogromne sanse da prodjes grupu ali minimalne da prodjes 1/8.

Kada se sve to uzme u obzir - mislim na protivnike u grupi ali i krizanje nakon grupne faze - bolje nismo mogli proci. Ovo je najbolja grupa.
trcicu trceci

#169 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by trcicu trceci »

Martins, Ameobi, Viktor Anicebe, Enijama, Obi Mikel, Cinedu Obasi
Treba li josnabrajati, sve igraci iznad prosjeka
palermo

#170 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by palermo »

Morao sam na benzinskoj stati da gledam izvlačenje. 'bem ti i svjetsko :D sve poremeti.

Dobra grupa, što jes jes.Samo da je raspored drugačiji,obrnut. Ovako, ako izgubimo od Argentine (a vjerovatno hoćemo), a Nigerija dobije Iran, (vjerovatno hoće, mada ne bih neke velike pare stavio na njih)onda moramo ići na pobjedu protiv Nigerije,u suprotnom ne odlučujemo sami,a Argentina bi vjerovatno tada igrala zadnju utakmcu sa nekim b timom.

Al meni se čini daje Nigerija od svih afričkih reprezentacija (dobro, osim Alžira) nekako najslabija i ja sam zapravo nju priželjkivao. Nemaju oni nekog fanatizma u igri, svaki put su na svjetskom tako da se on negdje zagubio....i plus ono što je Jez rekao, mislim da nama odgovaraju reprezenatcije koje nemaju jaku disciplinu igri. A Nigerija je takva, pa na prošlom svjetskom Grčka im je stvorila hejbet šansi. Mali problem je što na svakom svjetskom oni odigraju jednu utakmicu dobru, nadati se da će ovaj put to biti protiv Argentine, a ne protiv nas.

Iran bi trebali dobiti, osim ako dotada ne izgubimo sve šanse,a ne bi trebali....valjda
Jack Be Nimble

#171 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Jack Be Nimble »

It_is_a_Leclerc wrote:Teško da se može zamjeriti tako nestabilnoj zemlji sa građanskim ratom koji tinja, sektaškim, vjerskim i drugim zločinima, ubistvima, otmicama i silovanjima na svakom koraku, to što ne zna gdje je Bosna i Hercegovina.
Ako već trebaju saznati, imaju kada :)
Nije tema o geografiji ali cudi me da nezna. Jos trebam naici na nekoga iz Senegala, Nigerije, Ghane itd a da ne znaju za BiH. Haj sto znaju za BiH, nego znaju i prepricati kosovsku bitku :-). Mada to su vecinom stariji koji znaju jer u njihovo doba Juga im je bila sto je nama Njemacka i Amerika. Mozda ove mladje generacije neznaju.

Ma nije ni bitno...zato je tu SP da nauce i oni a vala i drugi koji neznaju.

Bosna i Hercegovina = dvije pepepljuge na SP :bih: a nikada ljepsih nije bilo :)
Itakoto

#172 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Itakoto »

Logovan wrote:
Itakoto wrote:
Logovan wrote: A ko je napisao da bi ih razapeo? Daj ba skocentriši se čovječe.
Nisam ja ni mislio da sam prozvan, nego ti spominješ nekakvo razapinjanje a niko to nije spomenuo, niti ništa slično. :-)
Pa onda "karanje"... sad zadovoljan? :lol:
cindrlimindrli

#173 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by cindrlimindrli »

trcicu trceci wrote:Martins, Ameobi, Viktor Anicebe, Enijama, Obi Mikel, Cinedu Obasi
Treba li josnabrajati, sve igraci iznad prosjeka
je igraca i qrca
Kinaski

#174 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Kinaski »

palermo wrote:Morao sam na benzinskoj stati da gledam izvlačenje. 'bem ti i svjetsko :D sve poremeti.

Dobra grupa, što jes jes.Samo da je raspored drugačiji,obrnut. Ovako, ako izgubimo od Argentine (a vjerovatno hoćemo), a Nigerija dobije Iran, (vjerovatno hoće, mada ne bih neke velike pare stavio na njih)onda moramo ići na pobjedu protiv Nigerije,u suprotnom ne odlučujemo sami,a Argentina bi vjerovatno tada igrala zadnju utakmcu sa nekim b timom.

Al meni se čini daje Nigerija od svih afričkih reprezentacija (dobro, osim Alžira) nekako najslabija i ja sam zapravo nju priželjkivao. Nemaju oni nekog fanatizma u igri, svaki put su na svjetskom tako da se on negdje zagubio....i plus ono što je Jez rekao, mislim da nama odgovaraju reprezenatcije koje nemaju jaku disciplinu igri. A Nigerija je takva, pa na prošlom svjetskom Grčka im je stvorila hejbet šansi. Mali problem je što na svakom svjetskom oni odigraju jednu utakmicu dobru, nadati se da će ovaj put to biti protiv Argentine, a ne protiv nas.

Iran bi trebali dobiti, osim ako dotada ne izgubimo sve šanse,a ne bi trebali....valjda
vjeruj mi taj argentinski b tim bi pobijedio najbolji bosanskoiranskinigerijski kombinovani sastav
tipico2

#175 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by tipico2 »

ovi su jedini koje iz Nigerije znam, svi drugi mi nisu puno poznati...
Image

Image

a ovo je jedini iz Irana
Image
Post Reply