Ukrajina
- Russki
#151 Re: Ukrajina
koliko je ispranih mozgova da je to za nepovjerovat
-
Avetinho
#152 Re: Ukrajina
Posto vidim da moramo svi razgovarati samo o domacim temema, predlazem administraciji da pozatvara sve ostale podforume i neodgovarajuce teme.Chmoljo wrote:jutros ja tako na forum... kad ono gori politika... sve odreda krucijalne teme zanašu svakodnevnicu: Iran, Ukrajina, Sirija... SDA,SDP i ostale lopove niko ne pominje, naši su... hajdebogati...MuaDib wrote:jbt u Bosni gori pod nogama, a vi se bavite Ukrajinom...![]()
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#153 Re: Ukrajina
Kako ispranih? Ruski firmi ima u BL koje jašu radnike, znam par ljudi koji su radili u Rusiji pa sretni što su se vratili uopšte, a imami Rusa u porodici koji žive tamo....jbg malo sam neupućenRusski wrote:koliko je ispranih mozgova da je to za nepovjerovat
Većina izvoza iz Ukrajine ide u Rusiju od rude do žitarica, da neće možda EU pored onolike Poljske i Mađarske u EU da uvozi iz UK? Da neće Italijan i Švabo kupovati od Gruzije vino, grožđe i konjak? Ili će pored Turske kupovati tkaninu i pamuk iz Kazahstana i ostalih Azijskih zemalja? Jašta će...plače Jevropa za njima
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#154 Re: Ukrajina
ma neeeeee, samo su mi interesantni prioritetiJa Sam Odavle wrote: Posto vidim da moramo svi razgovarati samo o domacim temema, predlazem administraciji da pozatvara sve ostale podforume i neodgovarajuce teme.
- Kikibombona
#155 Re: Ukrajina
Zanimljivi momenti na ovoj temi.
Ekipa koja podrzava 'legitimno izabranu vlast u Egiptu' i koja se 'zalaze za postovanje prava i zakona', sada navija za haos i napad na legitimno izabranu vlast u Ukrajini.
Izgleda da im ni drzavni udar ne bi bio mrzak.
Demonstranti se trebaju povuci i civilizovano sacekati nove izbore.

Ekipa koja podrzava 'legitimno izabranu vlast u Egiptu' i koja se 'zalaze za postovanje prava i zakona', sada navija za haos i napad na legitimno izabranu vlast u Ukrajini.
Demonstranti se trebaju povuci i civilizovano sacekati nove izbore.
-
Avetinho
#156 Re: Ukrajina
Evo da ti pomognem, posto vidim da si zbunjen, kao i na ostalim temema na kojim ucestvujes.Kikibombona wrote:Zanimljivi momenti na ovoj temi.![]()
Ekipa koja podrzava 'legitimno izabranu vlast u Egiptu' i koja se 'zalaze za postovanje prava i zakona', sada navija za haos i napad na legitimno izabranu vlast u Ukrajini.Izgleda da im ni drzavni udar ne bi bio mrzak.
![]()
Demonstranti se trebaju povuci i civilizovano sacekati nove izbore.![]()
![]()
Egipat, Sirija, Ukrajina. Imaju zajednicko da vlast mlati narod, pod izgovorom zastite poretka.
Sisonja je u Egiptu dosao na vlast drzavnim udarom i ubija i mlati protestante protiv puca po ulicama gradova u Egiptu.
Ass-sad je otisao korak dalje pa ravna gradove po Siriji i trijebi stanovnistvo nakon protesta za demokratsku Siriju.
Viktorko je zdusio u Rusiju e ne bi li izmolio tenkove od Putinka da gazi po narodu koji zeli u Evropu, a ne u staljinizam.
Reci ako ti treba jos detaljnije objasniti.
- Kikibombona
#157 Re: Ukrajina
Egipcnani su protestvovali protiv Mursija.Ja Sam Odavle wrote: Evo da ti pomognem, posto vidim da si zbunjen, kao i na ostalim temema na kojim ucestvujes.
Egipat, Sirija, Ukrajina. Imaju zajednicko da vlast mlati narod, pod izgovorom zastite poretka.
Sisonja je u Egiptu dosao na vlast drzavnim udarom i ubija i mlati protestante protiv puca po ulicama gradova u Egiptu.
Ass-sad je otisao korak dalje pa ravna gradove po Siriji i trijebi stanovnistvo nakon protesta za demokratsku Siriju.
Viktorko je zdusio u Rusiju e ne bi li izmolio tenkove od Putinka da gazi po narodu koji zeli u Evropu, a ne u staljinizam.
Ukrajinci protestvuju protiv Janukovica.
Mursi je smijenjen.
Da li Janukovic treba biti smijenjen?
Molim odgovor na pitanje.
I da te napomenem. Ukrajina je demokratska drzava. Na vlasti su se svi izmijenjali. Veoma vazno za reci. Ti to ne vidis ocigledno.
- nosara
#158 Re: Ukrajina
Ne vidi on nista... U debelom crijevu je mrkli mrak...Kikibombona wrote:Egipcnani su protestvovali protiv Mursija.Ja Sam Odavle wrote: Evo da ti pomognem, posto vidim da si zbunjen, kao i na ostalim temema na kojim ucestvujes.
Mursi je smijenjen.
I da te napomenem. Ukrajina je demokratska drzava. Na vlasti su se svi izmijenjali. Veoma vazno za reci. Ti to ne vidis ocigledno.
@lajavikrelac... Sve u redu, opusti se...
-
The 51st State
#159 Re: Ukrajina
ne treba, treba uvaziti zahtjeve demonstranata ili neku drugu demokratsku proceduru...Kikibombona wrote:Egipcnani su protestvovali protiv Mursija.Ja Sam Odavle wrote: Evo da ti pomognem, posto vidim da si zbunjen, kao i na ostalim temema na kojim ucestvujes.
Mursi je smijenjen.
- nosara
#160 Re: Ukrajina
Treba ih jebavat dok ih na protestima ne bude vise od pola ukupne populacije... Po ugledu na amerikenjce glede OW-a...
- Kikibombona
#161 Re: Ukrajina
Kad sam ih vidio demokratski raspolozena na temama Egipat i Sirija, ocekivao sam da ce isti princip imati i na ovoj temi.nosara wrote:
Ne vidi on nista... U debelom crijevu je mrkli mrak...
Cudi me da Pravdaja nije podrzao legalnu i legitimnu, demokratski izabranu vlast. Ocekivao sam da ce poruciti gospodinu Klicku da se strpi do izbora i pozove svoje pristalice da prestanu divljati ulicama.
- nosara
#162 Re: Ukrajina
Ma on jeKikibombona wrote:Kad sam ih vidio demokratski raspolozena na temama Egipat i Sirija, ocekivao sam da ce isti princip imati i na ovoj temi.nosara wrote:
Ne vidi on nista... U debelom crijevu je mrkli mrak...
Cudi me da Pravdaja nije podrzao legalnu i legitimnu, demokratski izabranu vlast. Ocekivao sam da ce poruciti gospodinu Klicku da se strpi do izbora i pozove svoje pristalice da prestanu divljati ulicama.
-
Avetinho
#163 Re: Ukrajina
Viktorko je ocigledno iznevjerio predizborna obecanja i platformu -- priblizavanje EU. Ne znam da li treba biti smijenjen. Pitaj Ukrajince sta zele, Evropu ili Putinkovu cizmu.Kikibombona wrote:Egipcnani su protestvovali protiv Mursija.Ja Sam Odavle wrote: Evo da ti pomognem, posto vidim da si zbunjen, kao i na ostalim temema na kojim ucestvujes.
Mursi je smijenjen.
O Mursiju na temi "Egipat".
Ali kad si me vec pitao, Mursi je povukao vecinu "dekreta" pod pritiskom javnosti, i uprkos tome je uhapsen u vojnom pucu.
Ako bi se Viktorko predomislio, kao sto je to ucinio Mursi, mislim da bi protesti preko noci prestali. Ovako, s policijom koja nemilosrdno mlati demonstrante (a Mursi nikog nije mlatio!), mislim da su mu dani odbrojani.
- Kikibombona
#164 Re: Ukrajina
Mursi vecinu zakona kojim je narod bio nezadovoljan NIJE povukao. Radi toga su protesti nastavljeni u jos vecem, visemilionskom broju. 10 puta vecem nego ovom ukrajinskom.Ja Sam Odavle wrote: Viktorko je ocigledno iznevjerio predizborna obecanja i platformu -- priblizavanje EU. Ne znam da li treba biti smijenjen. Pitaj Ukrajince sta zele, Evropu ili Putinkovu cizmu.
Ali kad si me vec pitao, Mursi je povukao vecinu "dekreta" pod pritiskom javnosti, i uprkos tome je uhapsen u vojnom pucu.
Ako bi se Viktorko predomislio, kao sto je to ucinio Mursi, mislim da bi protesti preko noci prestali. Ovako, s policijom koja nemilosrdno mlati demonstrante (a Mursi nikog nije mlatio!), mislim da su mu dani odbrojani.
Ako Janukovic nastavi po svom, isto kao sto je i Mursi nastavio, da li treba ostati?
Satjeran si u cosak pa vrludas, al ti je jasno da si nedosljedan.
-
Avetinho
#165 Re: Ukrajina
Ako imas bolji argument od "satjeran si u cosak, pa vrludas" rado cu ga cuti.Kikibombona wrote:Mursi vecinu zakona kojim je narod bio nezadovoljan NIJE povukao. Radi toga su protesti nastavljeni u jos vecem, visemilionskom broju. 10 puta vecem nego ovom ukrajinskom.Ja Sam Odavle wrote: Viktorko je ocigledno iznevjerio predizborna obecanja i platformu -- priblizavanje EU. Ne znam da li treba biti smijenjen. Pitaj Ukrajince sta zele, Evropu ili Putinkovu cizmu.
Ako Janukovic nastavi po svom, isto kao sto je i Mursi nastavio, da li treba ostati?
Satjeran si u cosak pa vrludas, al ti je jasno da si nedosljedan.
Mursi jeste povukao radikalne dekrete. Ako ne znas za to, provjeri, ima izvora po internetu, pa se javi.
Za razliku od Mursija, Viktorko je otisao u Ruskaju da moli Putinka za tenkove. Za razliku od Mursija, Viktorko je naredio tesko batinanje demonstranata i za razliku od Mursija, Viktorko ima policijski aparat i vojsku i Velikog Brata da ga pricuva.
I jos da dodam: Egipat je imao priliku da se izvuce ispod vojne cizme po prvi put u istoriji, i prokockao je. Sumnjam da ce biti drzavni udar u Ukrajini, i nadam se da ce demokratski proces, cega su dio i demonstracije, opstati u Ukrajini, pa i po cijenu ostavke Putinkovog lutka Viktorka.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#166 Re: Ukrajina
Ukrajina nije banana prćija, ona proizvodi od puške do rakete tako da ti je ova odvala da traži tenkove od Putina samo takvaJa Sam Odavle wrote:Za razliku od Mursija, Viktorko je otisao u Ruskaju da moli Putinka za tenkove. Za razliku od Mursija, Viktorko je naredio tesko batinanje demonstranata i za razliku od Mursija, Viktorko ima policijski aparat i vojsku i Velikog Brata da ga pricuva.
Ma vrhJa Sam Odavle wrote:I jos da dodam: Egipat je imao priliku da se izvuce ispod vojne cizme po prvi put u istoriji, i prokockao je. Sumnjam da ce biti drzavni udar u Ukrajini, i nadam se da ce demokratski proces, cega su dio i demonstracije, opstati u Ukrajini, pa i po cijenu ostavke Putinkovog lutka Viktorka.
- Gojeni H
#167 Re: Ukrajina
Predvidjam jos jedno sjebavanje, jos jedne teme, od strane teoreticara zavjere o americko-vehabo-cionisticko-teroristickoj opasnosti. 
-
Avetinho
#168 Re: Ukrajina
Trazi zaledjinu zbog zastite od koga? Naroda sto protestuje i ima prosjecno $3900 godisnje? Sretno proleteri.Lajavikrelac wrote:Ukrajina nije banana prćija, ona proizvodi od puške do rakete tako da ti je ova odvala da traži tenkove od Putina samo takvaJa Sam Odavle wrote:Za razliku od Mursija, Viktorko je otisao u Ruskaju da moli Putinka za tenkove. Za razliku od Mursija, Viktorko je naredio tesko batinanje demonstranata i za razliku od Mursija, Viktorko ima policijski aparat i vojsku i Velikog Brata da ga pricuva.Traži političku zaleđinu i podršku jačega to je ispravno
Ma vrhJa Sam Odavle wrote:I jos da dodam: Egipat je imao priliku da se izvuce ispod vojne cizme po prvi put u istoriji, i prokockao je. Sumnjam da ce biti drzavni udar u Ukrajini, i nadam se da ce demokratski proces, cega su dio i demonstracije, opstati u Ukrajini, pa i po cijenu ostavke Putinkovog lutka Viktorka.gdje god su narandžaste revolucije pobijedile država je vrlo brzo zavijena u crno....prisjeti se samo dešavanja u istoj Ukrajini u malo bližoj prošlosti
- Kikibombona
#169 Re: Ukrajina
Pravdaja
Sa tobom ne vrijedi diskutovati.
Sa tobom ne vrijedi diskutovati.
-
Avetinho
#170 Re: Ukrajina
Pa sto ne kazes odmah. A ovamo, kao, neutralan.
Diskutuj, niko ti ne brani. Ako mislis da Putinko ima prava da stavi sapu na ono sto je "pripadalo" SSSR -- reci.
Ako mislis da su Ukrajinci glupiu sto hoce u EU -- reci.
Ako mislis da su Bosanci glupi sto hoce u EU a ne s Majcicom Rusijom -- reci.
Diskutuj, niko ti ne brani. Ako mislis da Putinko ima prava da stavi sapu na ono sto je "pripadalo" SSSR -- reci.
Ako mislis da su Ukrajinci glupiu sto hoce u EU -- reci.
Ako mislis da su Bosanci glupi sto hoce u EU a ne s Majcicom Rusijom -- reci.
-
udrch
#171 Re: Ukrajina
ja mislim da trebaju sačekati nove izbore, svejedno što je ovo vrlo neugodna situacija..Kikibombona wrote:Egipcnani su protestvovali protiv Mursija.
Mursi je smijenjen.
ali od tebe očekujem da uskoro počneš prozivati nekog generala Ukrajinske vojske da izvrši državni udar, preuzme vlast u svoje ruke, zatvori Janukoviča na nepoznatu lokaciju, optuži ga za prekomjernu silu, pusti Timošeko da se brani sa slobode iz proceduralnih razloga..s obzirom da to demonstranti neće mirno prihvatiti ne bi trebao biti problem da vojska malo isproba bojevu municiju, očisti ovaj glavni trg, ubije bar par hiljada i pokaže odlučnost u potrebi da se očuva neovisnost Ukrajine od mrskih neprijatelja i sa istoka i sa Zapada..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#172 Re: Ukrajina
podrška narodu ukrajine u borbi za slobodu i pravdu
dole ruski zavojevač i njegove sluge
dole ruski zavojevač i njegove sluge
-
Avetinho
#173 Re: Ukrajina
Odlicno.udrch wrote:ja mislim da trebaju sačekati nove izbore, svejedno što je ovo vrlo neugodna situacija..Kikibombona wrote:Egipcnani su protestvovali protiv Mursija.
Mursi je smijenjen.
ali od tebe očekujem da uskoro počneš prozivati nekog generala Ukrajinske vojske da izvrši državni udar, preuzme vlast u svoje ruke, zatvori Janukoviča na nepoznatu lokaciju, optuži ga za prekomjernu silu, pusti Timošeko da se brani sa slobode iz proceduralnih razloga..s obzirom da to demonstranti neće mirno prihvatiti ne bi trebao biti problem da vojska malo isproba bojevu municiju, očisti ovaj glavni trg, ubije bar par hiljada i pokaže odlučnost u potrebi da se očuva neovisnost Ukrajine od mrskih neprijatelja i sa istoka i sa Zapada..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#174 Re: Ukrajina
zaboravio si napmenuti da bi time general sisov spasio ukrajinu od građanskog rataudrch wrote:ja mislim da trebaju sačekati nove izbore, svejedno što je ovo vrlo neugodna situacija..Kikibombona wrote:Egipcnani su protestvovali protiv Mursija.
Mursi je smijenjen.
kao i od anarhije u kojoj bi milioni ljudi umrli od gladi ... pardon bilo je to
- CSKA
#175 Re: Ukrajina
Meni se jedino Janukovic dopada sto dize pritisak ovom liku :
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Ves ... ne.lt.html
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Ves ... ne.lt.html