OLX.BA - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
HAVANA

#151 Re: PIK.ba-all about

Post by HAVANA »

Black swan wrote:atko82
04.03.2016. u 09:58
Jel ocarinjen

AleksandarBS
04.03.2016. u 16:14
drug pa pise sve majka mu stara

površna nacija...pik je izvrsno ogledalo čitavog društva
:lol:
Stoji kod mene 18900km,
Kaze nudim 12000,kes!!! :lol: :-)
Reko cuvaj ih dobro da ti ko ne ukrade...
Kaze sto to,kako,ko ce mi ih ukrast :?
Reko lopov.
Kaze koji lopov,otkud sad to,pricamo o autu?
Reko ja o sigurnosnoj situaciji,grozna je.
Kaze sta me to sad briga,nudim ti za auto 12000?
Reko ne treba meni,ja imam i auto i para.
Kaze kako ne traba a prodajes?
Pa prodajem
Pa?
Pa treba mi 18900km,eventualno 18000km ako si simpatican i znas se cjenkati.
Pa ja nudim 12000.
Pa ja kazem cuvaj ih da ti ko ne ukrade.
Kaze,bjezi jebi se,ti mene zajebavas.
Reko bravo,napokon!
Al dobar je memo kakvih ima,bilo je i traktora,zemlje u ilijasu,dejcicima,bager,60m2 crvenih plocica,kosilica...Divno.Top lista nadreeeaaalistaaaa...Ovaj sa plocicama je najbolji bio,60m2 crvenih!!! plocica,kosilica,skrinja,stubna busilica...Reko imas li jos ista da ti ne treba? :lol:
A tek za stan,to je cirkus.Referat citav sta on smatra i misli kako i koliko treba biti...a kod njega ista cijena u nerkeza smailagica na 13 spratu ... ko ovaj na grbavici i 3 spratu :lol: Al njegov dobar pravo,mijenjo solju... :lol:
Mehemed
Vozim: automobil

#152 Re: PIK.ba-all about

Post by Mehemed »

Pita mene sinoć lik jel nov artikal, a ja mu napravim screenshot, zaokružim u paintu ono što piše "Stanje Novo" i pošaljem mu taj screenshot. "Bode" ga u oči a on opet pita...
holowey

#153 Re: PIK.ba-all about

Post by holowey »

mijonja wrote:
holowey wrote:objavio sam prodaju, nasao kupca, kupac oznacio kupovinu... nasli se sutradan da izvrsimo posao, ja dobio lovu, kupac dobio proizvod... cim sam dosao kuci ostavio sam dojam, ali kupac meni ne zeli da ostavi dojam pa meni ta transakcija stoji kao nezavrsena... sta mi je raditi? mogu li kako izbrisati svoj dojam jer ga kupac ne zasluzuje? ako obrisem objavu artikla da li ce se automatski brisati i moj dojam vezan za tu transakciju?
Isti slučaj je i kod mene, jesi li nadošao šta sa ovom nezavršenom transakcijom kada kupac nije ostavio dojam?
Prijavio slucaj administraciji a oni odgovorili da im se javim opet za 30 dana ako kupac ne obavi svoje...sad cekam da to istekne pa da ih opet cimam
SanskiBiser

#154 Re: PIK.ba-all about

Post by SanskiBiser »

HAVANA wrote:
Black swan wrote:atko82
04.03.2016. u 09:58
Jel ocarinjen

AleksandarBS
04.03.2016. u 16:14
drug pa pise sve majka mu stara

površna nacija...pik je izvrsno ogledalo čitavog društva
:lol:
Stoji kod mene 18900km,
Kaze nudim 12000,kes!!! :lol: :-)
Reko cuvaj ih dobro da ti ko ne ukrade...
Kaze sto to,kako,ko ce mi ih ukrast :?
Reko lopov.
Kaze koji lopov,otkud sad to,pricamo o autu?
Reko ja o sigurnosnoj situaciji,grozna je.
Kaze sta me to sad briga,nudim ti za auto 12000?
Reko ne treba meni,ja imam i auto i para.
Kaze kako ne traba a prodajes?
Pa prodajem
Pa?
Pa treba mi 18900km,eventualno 18000km ako si simpatican i znas se cjenkati.
Pa ja nudim 12000.
Pa ja kazem cuvaj ih da ti ko ne ukrade.
Kaze,bjezi jebi se,ti mene zajebavas.
Reko bravo,napokon!
Al dobar je memo kakvih ima,bilo je i traktora,zemlje u ilijasu,dejcicima,bager,60m2 crvenih plocica,kosilica...Divno.Top lista nadreeeaaalistaaaa...Ovaj sa plocicama je najbolji bio,60m2 crvenih!!! plocica,kosilica,skrinja,stubna busilica...Reko imas li jos ista da ti ne treba? :lol:
A tek za stan,to je cirkus.Referat citav sta on smatra i misli kako i koliko treba biti...a kod njega ista cijena u nerkeza smailagica na 13 spratu ... ko ovaj na grbavici i 3 spratu :lol: Al njegov dobar pravo,mijenjo solju... :lol:
neki dan sam naletio na oglas lik prodaje Golf 4 i tip mu nudi 500 kila domaceg meda za tog golfa, odem na profil kad lik stvarno pcelar neki prodaje med :lol:
mijonja

#155 Re: PIK.ba-all about

Post by mijonja »

holowey wrote:
mijonja wrote:
holowey wrote:objavio sam prodaju, nasao kupca, kupac oznacio kupovinu... nasli se sutradan da izvrsimo posao, ja dobio lovu, kupac dobio proizvod... cim sam dosao kuci ostavio sam dojam, ali kupac meni ne zeli da ostavi dojam pa meni ta transakcija stoji kao nezavrsena... sta mi je raditi? mogu li kako izbrisati svoj dojam jer ga kupac ne zasluzuje? ako obrisem objavu artikla da li ce se automatski brisati i moj dojam vezan za tu transakciju?
Isti slučaj je i kod mene, jesi li nadošao šta sa ovom nezavršenom transakcijom kada kupac nije ostavio dojam?
Prijavio slucaj administraciji a oni odgovorili da im se javim opet za 30 dana ako kupac ne obavi svoje...sad cekam da to istekne pa da ih opet cimam
Ništa, hvala za info, onda ću i ja malo da pričekam...
howdy

#156 Re: PIK.ba-all about

Post by howdy »

a postali su prave pizde, ne nagradjuju vise za prijave pogresnih kategorija i slicno...prijavio sam gomilu duplih artikala...nista
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#157 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

i to sam primijetio

takodjer moljakam knjige po žanrovima da podijele ne žele čuti
moram proći 120 ljubića i komunističke i religijske tematike da bih naišao na jednu knjigu fantastike onda opet smeće

ne radi ili nema search unutar jednog korisnika... koji ima 3400 artikala...
ono da ukucač art a on izbaci sve od artura klarka artura perića... i tako dalje
Truba

#158 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

primijetio sam neku rubriku istekli artikli koji se ne vide u pretragama
a ja stalno naletim prije na artikle gdje korisnici nisu godinu bili na sajtu

jel to nešto novo ili?
Sodom1

#159 Re: PIK.ba-all about

Post by Sodom1 »

Meni je smrt kad nece da napise koliko artikal kosta. Kaze ako si ozbiljan kupac nazovi. Pa kretenu nek takvih kao ti bude 20 ja moram citav dan zvati , 20 maraka kredita potrosit.
Ili lafo napise pp. Pa valjda je cilj da se sto hitnije artikal proda a ne da se nadmudrujes
The BEN10

#160 Re: PIK.ba-all about

Post by The BEN10 »

Sodom1 wrote:Meni je smrt kad nece da napise koliko artikal kosta. Kaze ako si ozbiljan kupac nazovi. Pa kretenu nek takvih kao ti bude 20 ja moram citav dan zvati , 20 maraka kredita potrosit.
Ili lafo napise pp. Pa valjda je cilj da se sto hitnije artikal proda a ne da se nadmudrujes
fkt
Truba

#161 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

stari pijacni fol
mozda neko ponudi vise...

a i to sa zvanjem je dojadilo vise
isfurano
nije 2004. ba...svijet ide ka manje price vise tipkanja
Tesla10

#162 Re: PIK.ba-all about

Post by Tesla10 »

Smeta mi kad se napiše "cijena po dogovoru". Jednom sam tako ponudio za jednu knjigu 2 marke (koja inače košta 150 maraka). Trgovac je bio uvrijeđen, a ja sam mu rekao da je tamo stavio "cijena po dogovoru", pa sam mislio da će da mi možda prođe ponuda uz malo sreće :D . Normalno knjigu nisam uzeo a on je ostao uvrijeđen nažalost.
Truba

#163 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

po dogovoru je mozda i najrealnije
jer rijetko kad bude ona cijena koju inicijalno trazim
Tesla10

#164 Re: PIK.ba-all about

Post by Tesla10 »

Black swan wrote:po dogovoru je mozda i najrealnije
Slažem se, ali čovjek je čekao da ja prvi pošaljem ponudu.
Drvosjeca iz Dejcica

#165 Re: PIK.ba-all about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Tesla10 wrote:
Ti su najgori. Pa brate što onda ne stave cijenu XY i mirna Bosna.
howdy

#166 Re: PIK.ba-all about

Post by howdy »

neki dan momak u ocaju, hoce da kupi auto, nema para koliko trazim kaze: koja je cijena bez ljetnih guma :lol: :lol: :D
isto prije par dana levat nudi 2 auta u zamjenu i opet 1300 KM fali po njegovim cijenama :D kao njegova su u zamjeni skuplja :D
moraju neki sistem uvest da se budale profiltriraju.
sve bi to bilo super kad bi ljudi stvarno obracali paznju na to da li neko zeli ili ne zeli zamjenu.

ne odgovaram na pitanja o zamjenama

dzaba :lol: :D
holowey

#167 Re: PIK.ba-all about

Post by holowey »

ja stavio auto na prodaju, na zimskim gumama, uz njega dajem i ljetne... musterija koja se odlucila na kupovinu, moze li jeftinije? moze, toliko i toliko... moze li jos jeftinije? moze bez ljetnih guma... moze li jos jeftinije? moze, ali da ti skinem ove zimske (nove) i nabacim neke bezze tek da se kotrlja... e to ne odgovara, ipak ce sa novim zimskim... dogovorimo cijenu... na dan isplate, moze li ipak 50 maraka jeftinije, dacu ti xy smece koje meni ne treba? :-)
Truba

#168 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

Tesla10 wrote:
on bi dao za 10 ali neće imati protiv da ti ponudiš 12
agent_zero

#169 Re: PIK.ba-all about

Post by agent_zero »

Definitivno bi se trebalo nešto učiniti po pitanju ostavljanja dojmova, nešto u kodu pik.ba stranice, u smislu da se "natjera" svako da ostavi dojam po obavljenoj transakciji. Jbg, već u par navrata moram cimati ljude (i to ozbilljne korisnike) da razmjenimo dojmove, jer mi stoje transakcije nezavršene i plus ona notifikacija.

P.S. I pik.ba treba ukinuti onaj debilizam da je samo svako 15min dozvoljeno ostavljanje dojmova :-) , pa šta ako neko uradi u danu 20 transakcija, koliko mora čekati da ostavi dojmove ljudima? :-) Treba napraviti da poslije svake obavljene transakcije je moguće ostaviti dojam, bez ikakvog vremenskog ograničavanja. Tu je recimo pik zajebo stvar. I to je jedan od razloga za gore opisano problem.
howdy

#170 Re: PIK.ba-all about

Post by howdy »

agent_zero wrote:Definitivno bi se trebalo nešto učiniti po pitanju ostavljanja dojmova, nešto u kodu pik.ba stranice, u smislu da se "natjera" svako da ostavi dojam po obavljenoj transakciji. Jbg, već u par navrata moram cimati ljude (i to ozbilljne korisnike) da razmjenimo dojmove, jer mi stoje transakcije nezavršene i plus ona notifikacija.

P.S. I pik.ba treba ukinuti onaj debilizam da je samo svako 15min dozvoljeno ostavljanje dojmova :-) , pa šta ako neko uradi u danu 20 transakcija, koliko mora čekati da ostavi dojmove ljudima? :-) Treba napraviti da poslije svake obavljene transakcije je moguće ostaviti dojam, bez ikakvog vremenskog ograničavanja. Tu je recimo pik zajebo stvar. I to je jedan od razloga za gore opisano problem.
skoro imao 9 transakcija sa jednim korisnikom, stvarno je pegla tih 15 minuta.
Truba

#171 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

ja sam to prestao skupljati
jer likovi koji imaju 3000 rejtinga
levate zavlace kazu nazvace ne nazovu 2 dana i tako

skoro pa nebitno... većina daje dobre ocjene da se ne bi zamjerali
agent_zero

#172 Re: PIK.ba-all about

Post by agent_zero »

holowey

#173 Re: PIK.ba-all about

Post by holowey »

holowey wrote:
mijonja wrote:
opet sam se javio pik administraciji, brzo su odgovorili i obrisali dojam koji sam ja ostavio te obrisali transakciju
bach

#174 Re: PIK.ba-all about

Post by bach »

Šta se ovo dešava na piku ne možeš prodati polovnjaka da si tito...

Ništa stare fore, dizel, registrovan do nove godine, nove gume savine...

aaa

Je li fakat kokuzlook veliki zavladao?
seoBIH

#175 Re: PIK.ba-all about

Post by seoBIH »

Nije, vec nece ljudi svasta, a ima izbora boze :D
Post Reply