dustaban wrote:Ljudi moji...
naletih na RTRS, neka akademija, proslava "skolske krsne slave - svetog Save".
KRV TI YEBEM, pa oni hladno smatraju da obrazovanje i te nazovi gradjanske skole pripadaju pravoslavnoj crkvi. Sta danas u toj yebenoy pravoslavnoj drzavi rade djaci koji nisu pravoslavne niti bilo koje druge vjere?!
Bem ti vako spajanje!
Ovo je sve otislo u pichkumaterinu, totalna religijska diktatura.

Sveti Sava je bio čovjek koji je uradio mnogo na opismenjavanju Srba, a preko Srba i drugih naroda, prvenstveno Bošnjaka, koji su gotovo svi ( osim begova i aga) bili nespismeni i masovno su se opismenili tek nakon drugog svjetskog rata, kad je Tito "naredio" učiteljima i učiteljicama iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske da dođu raditi u BiH.
Sveti Sava je bio pravoslavni sveštenik, i on je svjetao primjer kako je nekada SPC radila jako pozitivne stvari za srpski narod, ali danas to nije slučaj, danas je SPC sama sebi svrha, i ne samo da ne pomaže Srbima već ih i koči u razvoju, podstičući ih da nastave tradiciju obožavanja idola, pripisivanju ljudima ( i to onima koji su odavno mrtvi) Božijih moći , čime krše drugu Božiju zapovjed koja glasi:
"
Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje. Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene; A činim milost na tisućama onijeh koji me ljube i čuvaju zapovijesti moje.".
Dalje, "pokrštavanjem" državnih škola krše i Isusovu "preporuku" kojom nam je nedvosmisleno poručio šta on misli o miješanju religije i džave (cara) a te riječi glase " Bogu Božije, Caru Carevo".
Ali eto, srpskom narodu to ne smeta, slave slave na kojima se natječu ko će više alkohola popit' i ko će više , što masnijeg, mesa pojest', pa ako nešto u pogledu tih nezdravih navika ne učine postoji opasnost da se pretvore u svoje uzore, koji se ugledaju na svoje uzore, a rezultat njihovog rada se vidi u tome što su danas i Rusija i Srbija države koje se slabo za šta pita, a nekada to nije bilo tako, a tada su te države vjerovatno više pazile da se " Bogu da Božije, a caru carevo".
Ali mora se priznati da je ovaj pop simpatičan