detroit-mercy wrote: Jah, kazu i u Mexico City-u guzve znaju biti po 2-3 satato sto je Mexico City grad od 20tak miliona ljudi a Rajvosa of 400 tisuca ne igra nikakvu ulogu
.
Najbolji grad za zivot na Balkanu?
-
Bodkin
#151 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
- PlayItCoolowski
#152 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Sindrom "Ima komšija"? Vjerovatno.respo wrote:ja bi posjedovanje auta u sarajevu pripisao necemu drugom a ne zbog gradskog prevoza al nema veze
- respo
#153 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Pa to uopste nije relevantno kao sto je neko htio prikazatidetroit-mercy wrote:Jah, kazu i u Mexico City-u guzve znaju biti po 2-3 satarespo wrote:u new yorku mozes upasti u guzvu u kojoj ces provesti ne jedan nego 3 sata a o parkingu u nekim dijelovima da ne pricamVjecitiStudent wrote: Danas, čekajući u saobraćajnim štekovima Sarajeva, provedoh preko jednog sata.
Kad se štekovi napokon završiše, za pronalaženje parkinga mi je trebalo 15 minuta.
Tu se prisjetih statistike i našeg 150+ mjesta.
jel to znaci da je sarajevo bolje od ny-a?to sto je Mexico City grad od 20tak miliona ljudi a Rajvosa of 400 tisuca ne igra nikakvu ulogu
.
Eto mexc ima 20 miliona nyc nek ima 12 bg 1,5 sarajevo 400 milja a da ne pominjem ostale gradove u europi i u svakom mozes naici na guzvu od 2 sata a to uopste ne prikazuje kakav je zivot u gradu
- Edin H.
#154 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Zasto se ljudi iz provincije ljute kada si negdje u inostranstvu i kazes idem u Sarajevo? Kao smatraju da treba da kazes idem u Bosnu.
Da li se radi o zavisti zato sto je Sarajevo najbolji grad za zivot u BiH, ili se pak radi o Balkanu?
Da li se radi o zavisti zato sto je Sarajevo najbolji grad za zivot u BiH, ili se pak radi o Balkanu?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#155 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
ja ne znam otkud ta riječ visočiji
pa to je lomljenje jezika i uma
silovanje
ajd da je kraća riječ od viši... ali visočiji... em ima s em ima č---> teže za reć i odron riječ
samo je gora VIŠLJI

silovanje
ajd da je kraća riječ od viši... ali visočiji... em ima s em ima č---> teže za reć i odron riječ
samo je gora VIŠLJI
- lethalthreat
#156 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
S vremena na vrijeme se počastim putovanjem i obišao sam dosta gradova na ovom podneblju, po mom ukusu mi nekako Split nabolje "leži" Jako lijep grad, veličina odgovarajuća i dosta sadržaja različitog karaktera. Ovdje naravno govorim samo o dojmu kakvog sam stekao, kakav je životni standard nemogu da govorim jer nisam živio u drugim gradovima pa da mogu vršiti analize, to ću ipak prepustiti drugima 
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#157 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Taj kriminal me ne tangira previše, kod nas se takvi zovu ,,opštinski i kantonalni viječnici''. Pričam ti o uličnim mafijaškim obračunima i pljackama kladionica, granapa ala Zenica ili Sarajevo, Zagreb i Beograd da ne spominjem.Havatar wrote:Kako nema kriminala kad se stalno zale na reketase i trazenja reketaA1fa wrote:Meni definitivno Split, bio sam samo jednom i to poslovno 3 dana i mislim da imaju sve sta ja volim. Na moru su ali ne zive samo od turizma, razvijena kultura, sport a nema nekog pretjeranog kriminala. Kad bih mogao birati, ja bih odabrao Split.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#158 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
mene je u splitu strah narkića
a u ZG skinhedsa
iako mi mislim zagreb najviše odgovara za život... ravnica nekakav srednjovjekovni ugođaj
mada ni novi sad nije loš... kao da nisi na balkanu
iako mi mislim zagreb najviše odgovara za život... ravnica nekakav srednjovjekovni ugođaj
mada ni novi sad nije loš... kao da nisi na balkanu
- Hajvan
#159 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
...je grad u kojem živim.
- simonese
#160 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Pula je mjera
-
detroit-mercy
#162 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Pravilo je visok, visi, najvisi a ne visok, visociji, najvisocijisherbett wrote:to govore Crnogorci..koliko ja znamBlack swan wrote:ja ne znam otkud ta riječ visočiji
silovanje
samo je gora VIŠLJI
Kad vidim da neko upotrijebi visociji hocu da se vas ospem
- Ramzess Veliki
#163 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Lukavac, kakvo Sarajevo, kakav Split ...Edin H. wrote:Zasto se ljudi iz provincije ljute kada si negdje u inostranstvu i kazes idem u Sarajevo? Kao smatraju da treba da kazes idem u Bosnu.
Ako živiš u Lukavcu imaš zagarantiran posao u NATO-u.
- Ramzess Veliki
#164 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Lukavac opet bolji.simonese wrote:Pula je mjera
-
Minkica88
#165 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Pa "njihova", nisam ja Srpkinja.velocitatem wrote: I ti sta si im odgovorila kad su te pitali jesi nasa ili njihova?
-
Minkica88
#166 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Jah, jer je seks inace jedini razlog zbog kojeg ljudi posjecuju druge gradovevelocitatem wrote: A sta si ocekivala u Bg-u?
Da das nekom Srbinu koji te ne bi pitako ko si i sta si?
- Havatar
#167 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
velocitatem wrote:A sta si ocekivala u Bg-u?Minkica88 wrote:Pa "njihova", nisam ja Srpkinja.velocitatem wrote: I ti sta si im odgovorila kad su te pitali jesi nasa ili njihova?
Da das nekom Srbinu koji te ne bi pitako ko si i sta si?
- Opetja033
#168 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Ma Sarajevo definitivno.
Nije prevelik grad a definitivno imas sve sto ti je potrebno. Zimi planine na dohvat ruke, ljeti more blizu. Ima svoj smek i harizmu sa kojim se malo gradova u ovom dijelu Balkana moze pohvaliti (mozda Mostar i donekle Dubrovnik).
Nedostaju samo jos jaci sportski kolektivi (na europskom nivou) i bolja kulturno-koncertna ponuda da bi ovaj grad po svim parametrima bio daleko najjaci u ovom dijelu Balkana.
Sve u svemu, ne bih mogao zivjeti ni u jednom drugom gradu Balkana.
Nije prevelik grad a definitivno imas sve sto ti je potrebno. Zimi planine na dohvat ruke, ljeti more blizu. Ima svoj smek i harizmu sa kojim se malo gradova u ovom dijelu Balkana moze pohvaliti (mozda Mostar i donekle Dubrovnik).
Nedostaju samo jos jaci sportski kolektivi (na europskom nivou) i bolja kulturno-koncertna ponuda da bi ovaj grad po svim parametrima bio daleko najjaci u ovom dijelu Balkana.
Sve u svemu, ne bih mogao zivjeti ni u jednom drugom gradu Balkana.
-
swanfilter
#169 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Ljubljana je kao glavni grad knezevina iz bajkica
. Jeste mala ali joj je pozicija takva, da je ustvari prevelika. Svugdje si za malo vremena.
Eh, kada dodjemo do onih socioloskih parametara, prica je malo drugacija. Slovenija je drzava psihickih bolesnika, alkoholicara i razvedenih brakova. Tome treba pridodati i ekonomski faktor zadnjih godina .. Rezultat je prilican broj suicida. Mada financijska griza nije bila presudna. Uvijek su bili u vrhu, zajedno sa Fincima ...
Eh, kada dodjemo do onih socioloskih parametara, prica je malo drugacija. Slovenija je drzava psihickih bolesnika, alkoholicara i razvedenih brakova. Tome treba pridodati i ekonomski faktor zadnjih godina .. Rezultat je prilican broj suicida. Mada financijska griza nije bila presudna. Uvijek su bili u vrhu, zajedno sa Fincima ...
Last edited by swanfilter on 01/11/2013 00:12, edited 1 time in total.
- Šveđanin
#170 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Zbog čega su uvijek Slovenci bili u vrhu? Ne kažem da nisu, nego zanimaju me razlozi zašto baš oni..
-
swanfilter
#171 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
U vrhu po broju samoubistava. Na to sam mislio ... Htio si se nakaciti ...Šveđanin wrote:Zbog čega su uvijek Slovenci bili u vrhu? Ne kažem da nisu, nego zanimaju me razlozi zašto baš oni..
-
Bodkin
#172 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
frustrirani jer ne mogu ubaciti u trecu brzinu, a da ne udju u hrvatsku ili austrijuŠveđanin wrote:Zbog čega su uvijek Slovenci bili u vrhu? Ne kažem da nisu, nego zanimaju me razlozi zašto baš oni..
- Šveđanin
#173 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Pa to i pitam čovječe..swanfilter wrote:U vrhu po broju samoubistava. Na to sam mislio ... Htio si se nakaciti ...Šveđanin wrote:Zbog čega su uvijek Slovenci bili u vrhu? Ne kažem da nisu, nego zanimaju me razlozi zašto baš oni..
Zbog čega su uvijek bili u vrhu po broju samoubistava?
Bodkin wrote:frustrirani jer ne mogu ubaciti u trecu brzinu, a da ne udju u hrvatsku ili austrijuŠveđanin wrote:Zbog čega su uvijek Slovenci bili u vrhu? Ne kažem da nisu, nego zanimaju me razlozi zašto baš oni..
-
swanfilter
#174 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Pa, gore su ti ti razlozi. Sta vise trebas od navedenog?Šveđanin wrote:Pa to i pitam čovječe..![]()
Zbog čega su uvijek bili u vrhu po broju samoubistava?
Preporuka ti je ovaj film http://www.imdb.com/title/tt0117273/. Mozda ti bude u pomoc ..
-
sv12
#175 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Sto se tice glavnih gradova, definitivno i jedino Ljubljana. Pojam urbanosti i pravilnog razvoja jednog grada juzno od Alpi.

Ostali su malo vece ili malo manje kriminalne primitivne zaostale balkanske kasabe koje imaju puno vise stanovnistva nego ga mogu apsorbovati, pa se na periferijama stvara efekt kao i u svakom drugom gradu treceg svijeta.
Znaci Ljubljana bez premca. Zagreb, Sarajevo i Beograd puno primitivluka, kriminala, korupcije, geto orunulih naselja, odron zivi. Skoplje balkanski kicasti Disneyland uz sve navedeno za big "regionalni" trio, Podgorica malo vece naselje, Pristina ma kakvi.

Ostali su malo vece ili malo manje kriminalne primitivne zaostale balkanske kasabe koje imaju puno vise stanovnistva nego ga mogu apsorbovati, pa se na periferijama stvara efekt kao i u svakom drugom gradu treceg svijeta.
Znaci Ljubljana bez premca. Zagreb, Sarajevo i Beograd puno primitivluka, kriminala, korupcije, geto orunulih naselja, odron zivi. Skoplje balkanski kicasti Disneyland uz sve navedeno za big "regionalni" trio, Podgorica malo vece naselje, Pristina ma kakvi.