Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Moderator: anex
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#151 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Sreća vas srela....ja moram ići naći šta da me razbudi, ubio me ručak 
- Sanjarko
#152 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Jbg svako ima svoje probleme. Kazem ja imam problem sa pretjeranim spavanjem. Pola dana spavam i opet pospan. I prije terapije za Sch sam imao problem ovaj.
Jos mi daju bosaurin navece kao terapiju godinama. Ima skoro 8 godina. A spavam kako kazem pola dana cak i bez bosaurina.
Jos mi daju bosaurin navece kao terapiju godinama. Ima skoro 8 godina. A spavam kako kazem pola dana cak i bez bosaurina.
-
mostarurscu
#153 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
neka bolan ne plaši me , pa od šure žena mi je 6 mjeseci u trudnoći pila 2x5 mg apaurina zbog jakih kontrakcija dnevno pa se nije navukla ...samo prestala piti odjednom , a znam ljude koji piju po 5 mg godinama pa im ništa ne fali ...basicm wrote:Imao sam i ja period nesanice, tablete mi nisu pomogle, no s njima nisam spavao. Na kraju, ispalo je da imam problem sa pozicijom zeludca.stakasa wrote:Znaci samo ostrobasicm wrote:Kakve tablete, bacaj to dok mozes. Malo vise fizickog umora, i malo samokontrole u hrani i picu, kao i izbjegavanje nekih bespotrebnih razmisljanja.
Ono sto sam htio reci je vezano za ovisnost o tabletama, ona nije on-off nakon 3-4 mjeseca, nego tad postaje ocito, kasno. Ali biti ono “ni bolestan ni zdrav” bez njih je opasno, narkoman amater
nemoj me zajebavat , ionako sam sav isprepadan
meni doktor kaže da se sa apaurina puno lakše skida nego sa lexaurina , a isto tako se teže navlači na apaurin jer valjda duže djeluje šta li ...ne kontam ...nadam se da će mi sad na kontroli smanjivat prvo na 7 mg pa onda na 5 mg ...mjesec sam pio 10 mg ...
-
mostarurscu
#154 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Vizionar 1985 wrote:Jbg svako ima svoje probleme. Kazem ja imam problem sa pretjeranim spavanjem. Pola dana spavam i opet pospan. I prije terapije za Sch sam imao problem ovaj.
ne kontam da ti daju apaurin zbog toga što dugo spavaš godinama ? kako to?
-
mostarurscu
#155 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
neka bolan ne plaši me , pa od šure žena mi je 6 mjeseci u trudnoći pila 2x5 mg apaurina zbog jakih kontrakcija dnevno pa se nije navukla ...samo prestala piti odjednom , a znam ljude koji piju po 5 mg godinama pa im ništa ne fali ...basicm wrote:
Imao sam i ja period nesanice, tablete mi nisu pomogle, no s njima nisam spavao. Na kraju, ispalo je da imam problem sa pozicijom zeludca.
Ono sto sam htio reci je vezano za ovisnost o tabletama, ona nije on-off nakon 3-4 mjeseca, nego tad postaje ocito, kasno. Ali biti ono “ni bolestan ni zdrav” bez njih je opasno, narkoman amater
nemoj me zajebavat , ionako sam sav isprepadan
meni doktor kaže da se sa apaurina puno lakše skida nego sa lexaurina , a isto tako se teže navlači na apaurin jer valjda duže djeluje šta li ...ne kontam ...nadam se da će mi sad na kontroli smanjivat prvo na 7 mg pa onda na 5 mg ...mjesec sam pio 10 mg ...no najgore je ako ne budem mogao zaspati , meni nekako lakše popiti apaurin nego sanval, trazem i sl ...tj ..klasične tablete za spavanje ...kontam da je manja šteta ..
u principu se oni piju dok ˝proradi antidepresiv˝ , a njemu zna trebati mnogo vremena ..često pola godine kod opsesivno kompulsivnih poremćaja , a u mene je očito san postala opsesija ...
zanimljivo je da poslije svake posjete neuropsihijatru spavam super, valjda me psihhički digne ..nema druge nego psihologu pa koliko koštalo da koštalo ...za zdravlje se isplati i u kredit ...
[/quote]
- stakasa
#156 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
[/quote]mostarurscu wrote:neka bolan ne plaši me , pa od šure žena mi je 6 mjeseci u trudnoći pila 2x5 mg apaurina zbog jakih kontrakcija dnevno pa se nije navukla ...samo prestala piti odjednom , a znam ljude koji piju po 5 mg godinama pa im ništa ne fali ...basicm wrote:
Imao sam i ja period nesanice, tablete mi nisu pomogle, no s njima nisam spavao. Na kraju, ispalo je da imam problem sa pozicijom zeludca.
nemoj me zajebavat , ionako sam sav isprepadan![]()
meni doktor kaže da se sa apaurina puno lakše skida nego sa lexaurina , a isto tako se teže navlači na apaurin jer valjda duže djeluje šta li ...ne kontam ...nadam se da će mi sad na kontroli smanjivat prvo na 7 mg pa onda na 5 mg ...mjesec sam pio 10 mg ...no najgore je ako ne budem mogao zaspati , meni nekako lakše popiti apaurin nego sanval, trazem i sl ...tj ..klasične tablete za spavanje ...kontam da je manja šteta ..
u principu se oni piju dok ˝proradi antidepresiv˝ , a njemu zna trebati mnogo vremena ..često pola godine kod opsesivno kompulsivnih poremćaja , a u mene je očito san postala opsesija ...
zanimljivo je da poslije svake posjete neuropsihijatru spavam super, valjda me psihhički digne ..nema druge nego psihologu pa koliko koštalo da koštalo ...za zdravlje se isplati i u kredit ...
Ma rjesices ti ovo, nisi ti neki zajeban slucaj. Sve najbolje kako god
-
mostarurscu
#157 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
stakasa wrote:
abD , hvala ..uzdam se u dragog Allaha dz.s. da će biti sve ok ...
- Sanjarko
#158 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Ma tad kad sam psihijatrije zavrsio bio bolestan i popio previse kafetina, imao od bolesti neke jake bolove, temperaturu, groznice, zavrsio na internom odjelu KK Zenica.mostarurscu wrote:Vizionar 1985 wrote:Jbg svako ima svoje probleme. Kazem ja imam problem sa pretjeranim spavanjem. Pola dana spavam i opet pospan. I prije terapije za Sch sam imao problem ovaj.
ne kontam da ti daju apaurin zbog toga što dugo spavaš godinama ? kako to?
Od bolova nisam spavao 3-4 dana i popijem kafetina 3-4 za oko 12 sati da prestanu bolovi i da malo zaspem i ujutro me slozilo od svega i problem napravim, usao u raspravu sa osobljem.
Poslije zavrsim na psihijatriji gdje su mi poceli davati ovo za psihozu. Kasnije opet mi se ponovilo slicno ovome samo kod kuce i opet zavrsim na psihijatriji, cak i pod autom sam zavrsio tad drugi put.
Ustanovilo se da ne smijem piti kafetine, ali nikad se nije ustanovilo zasto. Niti je se ustanovilo sto sam i od cega sam bio bolestan.
Imao neku mrlju na stomaku na snimci, ovo navedeno od bolova pa nadalje i lose nalaze.
Od tad i od nedavno me vode pod shizofrenijom paranoidnom umjesto prolazne psihoze.
Sto daju bosaurin navece ne znam. Razumijem azolar sto mi daju. Valjda oboje daju za shizofreniju.
Nikad nisam imao halucinacije dok u nalazu to stoji, i to slusne da sam imao.
Ja sve kontam smjestili me na psihijatriju da me se rijese jer sam im u bolnici problem napravio. Od te rasprave sa osobljem i stoji u nalazu da sam imao slusne halucinacije.
Last edited by Sanjarko on 03/06/2019 14:10, edited 1 time in total.
- stakasa
#159 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
mostarurscu wrote:stakasa wrote:
abD , hvala ..uzdam se u dragog Allaha dz.s. da će biti sve ok ...
- Russki
#160 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Ima smisla. Sve je moguće.Dozer wrote:Ne, naravno, ali moze biti jedan od razloga.Russki wrote:Jel stvarno misliš da je to glavni razlog nesanice?Dozer wrote:Sexate li se vi, nespavaci...? Ozbiljno pitam.
Eh.
Koliko god neko mislio da sex nema nikakve veze ni sa cim - vara se.
Hormoni su cudo, a cesto mogu uzrokovati poremecaje koji se tesko povezuju sa simptomima.
Hormoni su zajebana stvar.
- dzejkej
#161 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
joj gdje me nadje. fakat je ovo tacno.plain vanilla wrote: Inace, ja razlikujem dvije nesanice, prva je kad mi se ni en spava, oci ko fildzania druga kad je tijelo polumrtvo, a san nece na oci.
Ako bas dugo ne spavam, onda popijem apaurin da malo odmorim, ali to mozda dva puta mjesecno, nekad i rjedje.
ima i treca, kad si mrtav umoran i zaspes. naizgled, sve za 5. e onda se probudis u 2, pola 3 i gotovo. slobodno pali laptop, tipkaj sta trebas, kuhaj kafu, glumi vampira po kuci, placi od muke
pored svih ovih faza najgora mi je bila kad 10 dana uopste nisam tonula u duboki san. ja ''prespavam'' noc a sve zvukove cujem. tada mi je doktorica dala lexilijum, neka mala doza, kaze pij 7 dana da uhvatis ritam spavanja. znala sam piti navece po jednu tabletu kad vidim da nemam sna a ceka me naporan dan. u nekih 10 mjeseci sam popila dvije kutije ovih tableta i to mi je stvarno izgledalo mnogo. ima nekih 2 mjeseca necu da pijem nista, upravo sam u fazi, ok nisam spavala, nije ni prvi ni posljednji put, naspavacu se. brinem se ako se naviknem na hemiju gotova sam i samo mogu ici na vece doze.
da jeste problem, jeste. prosle sedmice sam bila na putu i letovi super, smjestaj super, klopa extra, sve za 5, budjenje u 2:15 usred noci. sutra radionica, citav dan u punom pogonu, a ja ko zombi.
tada sam zakljucila da moj mozak pokusava da me ubije
e sad. kad citam vase komentare, je li stvarno mislite da bi se trebala potraziti pomoc psihijatra oko ovog problema? kakva su vasa iskustva po ovom pitanju?
ja sam mislila nabaviti smartwatch, onaj sto biljezi faze spavanja, to mi bas izgleda kao korisna stvar da vidim koje faze sna su mi normala a koje nisu..
-
mostarurscu
#162 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Sve sam te faze prosao u zadnjih 3 mjeseca...cak sam skontao da se moze i prakticno budan sanjati jer toliko plitko izgleda taj san. Citao sam mnogo i ne znam sta da ti kazem ...mnogim ljudima su terapije pomogle ..dzejkej wrote:joj gdje me nadje. fakat je ovo tacno.plain vanilla wrote: Inace, ja razlikujem dvije nesanice, prva je kad mi se ni en spava, oci ko fildzania druga kad je tijelo polumrtvo, a san nece na oci.
Ako bas dugo ne spavam, onda popijem apaurin da malo odmorim, ali to mozda dva puta mjesecno, nekad i rjedje.
ima i treca, kad si mrtav umoran i zaspes. naizgled, sve za 5. e onda se probudis u 2, pola 3 i gotovo. slobodno pali laptop, tipkaj sta trebas, kuhaj kafu, glumi vampira po kuci, placi od muke![]()
![]()
pored svih ovih faza najgora mi je bila kad 10 dana uopste nisam tonula u duboki san. ja ''prespavam'' noc a sve zvukove cujem. tada mi je doktorica dala lexilijum, neka mala doza, kaze pij 7 dana da uhvatis ritam spavanja. znala sam piti navece po jednu tabletu kad vidim da nemam sna a ceka me naporan dan. u nekih 10 mjeseci sam popila dvije kutije ovih tableta i to mi je stvarno izgledalo mnogo. ima nekih 2 mjeseca necu da pijem nista, upravo sam u fazi, ok nisam spavala, nije ni prvi ni posljednji put, naspavacu se. brinem se ako se naviknem na hemiju gotova sam i samo mogu ici na vece doze.
da jeste problem, jeste. prosle sedmice sam bila na putu i letovi super, smjestaj super, klopa extra, sve za 5, budjenje u 2:15 usred noci. sutra radionica, citav dan u punom pogonu, a ja ko zombi.
tada sam zakljucila da moj mozak pokusava da me ubije![]()
mislim, svi pokazatelji su tu
![]()
![]()
e sad. kad citam vase komentare, je li stvarno mislite da bi se trebala potraziti pomoc psihijatra oko ovog problema? kakva su vasa iskustva po ovom pitanju?
ja sam mislila nabaviti smartwatch, onaj sto biljezi faze spavanja, to mi bas izgleda kao korisna stvar da vidim koje faze sna su mi normala a koje nisu..
Evo to jedan od primjera
http://www.naturala.hr/odgovori-naseg-s ... rapija-82/
Sto se tice navlacenja ne trebas se brinuti toliko ...ljudi se skinu sa heroina nakon dugo godina snagom volje.
Mene je najvise strah da mi nesanica ne izazove druge zdravstvene probleme tipa tlaka itd....
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#163 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Cuj ljudi se skinu s heroina
E jest ti argument, de ti popij bobu.
-
mostarurscu
#164 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Možda nije bas najbolja usporedba ali zašto ne bi vjerovao onome sto mi je reklo vise doktora a to je da se lako skida sa apaurina cak i ako postaneš tolerantan na njih sto je prvi znak ovisnosti.plain vanilla wrote:Cuj ljudi se skinu s heroina![]()
Mnogo je gore dozivjeti nervni slom od besanih noci i sekiracije zbog istih.
Neprospavane noci ostavljaju ozbiljne traume na psihu.
- dzejkej
#165 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
hvala na linku. koliko vidim, oni izjednacavaju nesanicu sa depresijom.. koliko je to realno?mostarurscu wrote:dzejkej wrote:plain vanilla wrote: Sve sam te faze prosao u zadnjih 3 mjeseca...cak sam skontao da se moze i prakticno budan sanjati jer toliko plitko izgleda taj san. Citao sam mnogo i ne znam sta da ti kazem ...mnogim ljudima su terapije pomogle ..
Evo to jedan od primjera
http://www.naturala.hr/odgovori-naseg-s ... rapija-82/
Sto se tice navlacenja ne trebas se brinuti toliko ...ljudi se skinu sa heroina nakon dugo godina snagom volje.
Mene je najvise strah da mi nesanica ne izazove druge zdravstvene probleme tipa tlaka itd....
iskreno receno, kad sam ukinula taj lexilium imala sam jedan dva ispada kada sam izgubila kontrolu. to sam povezala sa koristenjem leksiliuma odnosno sa prestankom uzimanja. to sam prevazisla i opet sam ona stara. nisam vala nista pitala svoju doktoricu o tome ni googlala, jednostavno mi je izgledalo previse toliko tableta a nisam usla u bit problema, zasto mi se to desava, kako ja doprinosim tome i tako. zato i pitam da li je za takva stanja potreban psiholog ili je bolje upisati se u teretanu, ici na planinarenje i tako..
a nesanica ti izvrne zivot naopacke. ko nije prosao jedan duzi ciklus nema pojma kako je to. ja sam jedno vrijeme terorisala citavu porodicu, to se gledalo gdje ko spava, ko hrce, ko ne hrce, ko dise glasno
Last edited by dzejkej on 03/06/2019 20:17, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#166 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Ja imam problema sa spavanjem preko 20 godina, a ti si za ovih par mjeseci vise hemije popio nego ja za dvije decenije.mostarurscu wrote:Možda nije bas najbolja usporedba ali zašto ne bi vjerovao onome sto mi je reklo vise doktora a to je da se lako skida sa apaurina cak i ako postaneš tolerantan na njih sto je prvi znak ovisnosti.plain vanilla wrote:Cuj ljudi se skinu s heroina![]()
Prije ti lijepo rekoh, prosetaj, istusiraj se, popij biljni caj, valerijanu, lavandu, citaj knjigu..najlakse je bobu popiti.
Kazes kupio si bicikl. Koliko si kilometara presao?
Mislim, tvoj izbor, ako mislis da su bobe.lijek, samo naprijed, bobaj se.
- dzejkej
#167 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
zivis li u Mostaru? oni su otvorili neki centar za medicinu spavanja.mostarurscu wrote:Možda nije bas najbolja usporedba ali zašto ne bi vjerovao onome sto mi je reklo vise doktora a to je da se lako skida sa apaurina cak i ako postaneš tolerantan na njih sto je prvi znak ovisnosti.plain vanilla wrote:Cuj ljudi se skinu s heroina![]()
https://www.jabuka.tv/skb-mostar-centar ... storijama/
probaj dobiti termin.. ovo super izgleda!!
-
mostarurscu
#168 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Sve te razumijem jer slicno prolazim 3 mjeseca. I ja sam se sokirao kad mi je doktor rekao da sam u nekoj vrsti depresije , tacnije anksioznosti. Ja , uvijek vedar i nasmijan da budem depresivan..nema sanse..anksioznost je usko povezana sa depresijom.Procitaj moj veliki post sa prethode strane ...tako je u mene krenulo a to je ustvari ovo sto opisuje cura ciji link cu postat samo da pojedem nestodzejkej wrote:
hvala na linku. koliko vidim, oni izjednacavaju nesanicu sa depresijom.. koliko je to realno?
iskreno receno, kad sam ukinula taj lexilium imala sam jedan dva ispada kada sam izgubila kontrolu. to sam povezala sa koristenjem leksiliuma odnosno sa prestankom uzimanja. to sam prevazisla i opet sam ona stara. nisam vala nista googlala, jednostavno mi je izgledalo previse toliko tableta a nisam usla u bit problema, zasto mi se to desava, kako ja doprinosim tome i tako. zato i pitam da li je za takva stanja potreban psiholog ili je bolje upisati se u teretanu, ici na planinarenje i tako..
a nesanica ti izvrne zivot naopacke. ko nije prosao jedan duzi ciklus nema pojma kako je to. ja sam jedno vrijeme terorisala citavu porodicu, to se gledalo gdje ko spava, ko hrce, ko ne hrce, ko dise glasno![]()
ma haos zivi. jadni oni sa mnom
![]()
a posljedice, sasvim sigurno ih ima. tijelo trpi i tijelo pamti a nesanica samo dodaje probleme i stres
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#169 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
drma vas ljudi secer i kofein... ja nisam imao sna zbog bolova u kicmi i bobo se tim bosaurinima malo ko usnuje al nista... poceo piti cajeve, vjezbati, raditi neke korisne stvari po kuci itd, imam mace pa i oko njih i jel 12h ponoc hrcem u sesnest... i zadnjih mjesec se nesto preokrenu... nije nervoza, bolest, itd nego poceo piti jebenu kokakolu, sokove i jest cokolade i svakim danom san sve duze na oci... osjetim poslije case i po kole vrtoglavicu i mucninu... ne mogu zaspat do jutarnjih sati... jebo me to vise osjecam se ko vampir... ide sad prehrana zdravija, opustena muzika i filmovi, vjezbe i cajevi...
-
mostarurscu
#170 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
dzejkej wrote:zivis li u Mostaru? oni su otvorili neki centar za medicinu spavanja.mostarurscu wrote:Možda nije bas najbolja usporedba ali zašto ne bi vjerovao onome sto mi je reklo vise doktora a to je da se lako skida sa apaurina cak i ako postaneš tolerantan na njih sto je prvi znak ovisnosti.plain vanilla wrote:Cuj ljudi se skinu s heroina![]()
https://www.jabuka.tv/skb-mostar-centar ... storijama/
probaj dobiti termin.. ovo super izgleda!!
ma meni ništa taj centar ne znači jer je u mene problem psihološke prirode , nemam ja problema sa pospanošću i slično već upravo ovo što je napisala djevojka na jednom drugom forumu , dakle ...bukvalno strah od spavanja odnosno od činjenice da ću ujutru biti nenaspavn , podbuhao s podočnjacima itd...
teško umirujem te negativne misli kad legnem , jednostavno sam preokupiran i opterećen psihički time i onda adrenalin radi svoje te u takvom stanju je nemoguće zaspati ...
evo ti šta je to ustvari iz iskustva ove djevojke :
Nisam psihijatar niti psiholog, ali imam osobno iskustvo sa nesanicom, farmacima i psihoterapijom pa ti mogu udijeliti koji savjet
Osobno, smtram da je kod tebe riječ o anksioznoj reakciji na stres koji ti se dogodio, hormonalni disbalans uzrokuje veliki stres.
Nakon toga, kad ti se dogodila prva, druga, treća noć nespavanja, počela si sa strahom odlaziti na spavanje bojeći se da te čeka još jedna neprospavana noć, et voila, proročanstvo je samo sebe ispunilo.
Na taj način si ušla u začarani krug anksioznosti, laički rečeno, pregorio ti je switch u mozgu koji organizam iz povišenog stanja vraća u normalno, mirno stanje i ostala si zaglavljena u povišenom stanju.
Nekom s anksioznošću je primarni problem nesanica, nekom panični napadi, nekom nešto treće.
U svakom slučaju, ne smiješ si dopustiti da i dalje ostaješ u ovom povišenom stanju, jer što više neprospavanih noći skupiš, to ćeš dublje i dublje tonuti u anksioznost.
Dobra stvar, ima lijeka
Toplo ti savjetujem da napraviš što sam i ja napravila, odi kod psihijatra (ako ti se ne da petljati sa soc. sustavom, imaš puno privatnika, na pp ti mogu preporučiti svog privatnog), neka dr. napravi evaluaciju i da ti odgovarajuću terapiju.
Kad je organizam predugo u anksioznom stanju, ono se mora prvo sanirati farmacima, pa onda na psihoterapiji rješavati uzroke.
Nesanica nikad nije izoliran problem, ona je samo indikator nekog drugog stanja, primarno anksioznosti i zato se nikada ne liječi nesanica kao takva (tabletama za spavanje ili anksioliticima), već se liječi primarno stanje-anksioznost-odgovarajućim anksiolitičkim antidepresivom, pa se tako podredno tretira i nesanica.
Vjerujem da ti sada sve izgleda zastrašujuće, i meni je prije godinu dana kad su počele moje insomnije, ali ja sam ti živi dokaz da se sve može rješiti odgovarajućom psihoterapijom i farmacima.
-
mostarurscu
#171 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
plain vanilla wrote:Ja imam problema sa spavanjem preko 20 godina, a ti si za ovih par mjeseci vise hemije popio nego ja za dvije decenije.mostarurscu wrote:Možda nije bas najbolja usporedba ali zašto ne bi vjerovao onome sto mi je reklo vise doktora a to je da se lako skida sa apaurina cak i ako postaneš tolerantan na njih sto je prvi znak ovisnosti.plain vanilla wrote:Cuj ljudi se skinu s heroina![]()
Prije ti lijepo rekoh, prosetaj, istusiraj se, popij biljni caj, valerijanu, lavandu, citaj knjigu..najlakse je bobu popiti.
Kazes kupio si bicikl. Koliko si kilometara presao?
Mislim, tvoj izbor, ako mislis da su bobe.lijek, samo naprijed, bobaj se.
ma shvatam da su savjeti dobronamjerni ali šta ću nego poslušati doktora bar na početku , probat ću se sad na kontroli riješiti anksiolitika odnosno smanjivati ih , a nadam se da će i taj antidepresiv početi djelovati ...
uspio sam ipak za ovo vrijeme izbaciti 2 tablete, calixtu i trazem što znači da imam volje i borim se ali nije lako kad uvežeš deset noći bez sna vjeruj mi..
meni psihijatar kaže da je moj problem minoran ali da sam ja kao pacijent komplikovan i da previse razmisljam i opterecujem se te mi savjetuje psihoterapiju sto cu vjerovatno i ukljuciti.
- Sanjarko
#172 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Hoce od depresije svasta nesto. Meni je ono mislim sve od Bipolarnog poremecaja i depresije se mozda desilo, i nikome ne bi pozelio da se desi.
- CPT
#173 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Batali preparate, setnja i idi (redovno) i ranije spavati...rexandroid wrote:poz
ev od nove godine ne spavam kako treba. 40% noci ne spavam nikako ili ukupno 2,3 sata, i u to malo vremena se probudim par puta. ostatak noci spavam po 4,5 sati i svako sat,dva se probudim. nakon svakog budenja sve je teze i teze zaspat ponovo. da kazem da sam u zadnjih 10 mjeseci odspavao 5 sati u cugu slagao bi. karakteristicno je da nekako nisam ni umoran toliko iz jutra, pocne mi se doduse spavat oko podne ali sam na poslu tada i nikakav sam. a i kad uspijem lec po podne ne uspijem zaspat, umoran umoran kad legnem (ne zaspim) prode 10-20 minuta budan sam ko da je neko bombu bacio i onda ustanem. isto se desi na poslu umoran nakon pola sata sve normalno.
ne gledam tv prije spavanja, ne jedem, ukratko sve savjete koje mozete naci na internetu za spavanje sam isprovao.
nemam problema sa sikiracijom ili tkz hiperaktivnim mozgom (citao sam negdje da dosta ljudi pocne razmisljat o nekim stvarima prije spavanja i kad legnu, tako da ne mogu iskljuciti misli... tako nest). ne razmisljam ni o cemu, jer dosta raje kaze da je to razlog. kupovao sam jedno vrijeme neke vitamine centrum (30KM bili wtf), royal gelee, pokusao sa valerijanom,kamilica,toplo mljeko i kakao prije spavanja,bijeli luk, banane (kalij) ama bas nista ne uspije da me obori. nisam isao doktoru, a vjerovatno bi mi preporucili neke tablete od kojih bi postao ovisan.
Primjetio sam da mi je pamcenje malo otkazalo... zaboravljam sve zivo sto nije dobro.
- MarlboroGold
#174 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Imao sam nesanicu jedan period... možda jedno 2-3 mjeseca. Shvatio sam da je od umora jer sam tad radio dva posla. Završiš sa jednim i onda odeš odmah na drugi. Od 6-23h na nogama. Osušio se, nisam ni jeo kako treba, sve neka frka i brzina...
Legnem navečer mrtav umoran i neće san na oči ili odspavam 2 sata pa ustanem. Tad sam pio i leksaurin, ali mi nije pomogao.
Čim sam jedan posao batalio odmah je bilo puno bolje. Trenutno spavam 6-7 sati u cugu... ustanem u toku noći samo ako moram u WC da mokrim.
Legnem navečer mrtav umoran i neće san na oči ili odspavam 2 sata pa ustanem. Tad sam pio i leksaurin, ali mi nije pomogao.
Čim sam jedan posao batalio odmah je bilo puno bolje. Trenutno spavam 6-7 sati u cugu... ustanem u toku noći samo ako moram u WC da mokrim.
- славянин
#175 Re: Nesanica 10 mjeseci-pomoc
Aaa samo ponesi onog spreja za bube inace ces se bas naspavatiTomahawk11 wrote:Kakve vikendice i u šumu, nema ti druge.
Doduše, ptice pjevaju, a može biti i kakvog medonje, pa belaj
![]()
Šalu na stranu, znam kako je kad ne mogu zaspati npr. što sam gladan, e sad da je konstantno tako, to je baš nezdravo stanje