Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoji li

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Baby Jane

#151 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Baby Jane »

JThomas wrote:ja mislim, kad se sve sabere i oduzme - da je "sva se raja poženila/poudala" u nas najčešći razlog za sklapanje braka. ljubav, seks, materijalni interes - sve je to pičkin dim, naprosto zanemarljivo za strah šta će reći familija i mahala! :D
Pa, upravo je to ono sto ovdje smeta pojedincima, sto cura koja ima 35 god nece da se uda za bilo koga, vec ima neki svoj stav, princip. Sve na fazon: "sha, ti sad fol nesh pametna, a?" :roll:
respo

#152 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by respo »

Spusti se ti na zemlju ne bi ti skodilo
Gdje ti je sada glava rjedji je zrak tako da to utice i na razmisljanje
Ps. Ne moze se niko naci uvrijedjen kad se ne zna koji je tvoj intelektualni nivo
Last edited by respo on 19/10/2013 12:26, edited 1 time in total.
Baby Jane

#153 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Baby Jane »

respo wrote:Spusti se ti na zemlju ne bi ti skodilo
Ti se bas nasao prozvan.

Hajd, necu nista pisati vise, vidim da imas vecih problema od zena koje se ne udaju do 35 ;-) 8-)
registrovana onako

#154 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by registrovana onako »

.............
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 21:55, edited 1 time in total.
MedenoSrce

#155 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by MedenoSrce »

Baby Jane wrote: Pa, upravo je to ono sto ovdje smeta pojedincima, sto cura koja ima 35 god nece da se uda za bilo koga, vec ima neki svoj stav, princip. Sve na fazon: "sha, ti sad fol nesh pametna, a?" :roll:
Stvarno ba, sta to ti glumis :mrgreen: umjesto da sa respom kafe pijes ovdje ganjas neki nivo
respo

#156 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by respo »

Znaci bilo ko da odgovori nasao se prozvan?:-D
Svaka cast na razmisljanju
Kao sto rekoh u editu ne zna se tvoj intelektualni nivo tako da je pitanje ko je ispod a ko iznad
respo

#157 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by respo »

Pa po prici kakav je namcor ne bi s njom na kafu ni da mi placaju
registrovana onako

#158 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by registrovana onako »

.........
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 21:56, edited 1 time in total.
respo

#159 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by respo »

Pa rekoh ovdje po prici
JThomas

#160 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by JThomas »

nema to veze s našim društvom. niko, nigdje i nikad neće za sebe u zbilji reći da je šupak. a pun svijet šupaka...
theTruePath

#161 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by theTruePath »

sour cherry wrote:
ja bih rekao da je 30-a ta kriticna godina,poslije 30-e nema ona sta pricati
Mislim da je to 25.Poslije toga joj je bolje da šuti. :roll: Ti koji si na Pravom putu,The True Path,isto tako,bolje ti je da šutiš.

Sta je? prozvana se osjecas? ja sam rekao samo cinjenicu

25 su idealne godine,ali i nekako se moze tolerisati do 30,a poslije 30 ni onaj najgori je vise nece.Moze se usreciti s nekim od 40,50 godina jedino..jer muskarac od 30 trazi mladju
hrle1976

#162 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by hrle1976 »

Muskarcima u 30im ili 40im godinama je definitivno lakse upoznati mladje ili starije zenske nego zenama u istim godinama mladje ili starije muskarce. Naravno da postoji odredjen broj izuzetaka. Isto tako i sa medicinske strane nije bas preporucljivo da zena rodi djete u kasnim 30im godinama. A isto tako odredjenom broj muskaraca, kad prekorace 40, problemi sa kvalitetom sperme postanu vidljivi te odredjene poteskoce nastanu kad je u pitanju stecanje djece.

Licno poznam podosta djevojaka (zena) 31 - 34 godine starosti te sam primjetio da brinu. Neke od njih cak postaju manje samoubjedjene da mogu konkurisati mladjim djevojkama. A paradox je kod nekih da cak postanu vise opreznije i ako im vrijeme ne ide u korist.

Sta reci, dok si mlad kazu da si naivan, kad postanes malo pametniji u smislu zivotnog iskustva onda covjeka hvata strah - a inace covjek u zivotu uvijek hvata posljedni voz :postar:
theTruePath

#163 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by theTruePath »

Evo npr ja sam 23 godine ,i sad mi pase djevojka od 23,ali kad budem 30-35 trazim neku od 25 :D ali nadam se da cu biti ozenjen do tada
ultima_palabra

#164 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:ja mislim, kad se sve sabere i oduzme - da je "sva se raja poženila/poudala" u nas najčešći razlog za sklapanje braka. ljubav, seks, materijalni interes - sve je to pičkin dim, naprosto zanemarljivo za strah šta će reći familija i mahala! :D
Vidi, mene iskreno zalibo i za familiju i za mahalu... ali kad furaš solo fol, u 30-tim se zna nekad desiti da ne možeš naći nikoga za popiti kafu ili izaći navečer... svi se povukli u kuće ili nešto planiraju sa partnerom ili drugim parovima :D

Eh sad, mene to ne nasekira nešto, ali razumijem da ima ljudi koje će ovakva situacija navesti na svakakva razmišljanja :mrgreen:
MedenoSrce

#165 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by MedenoSrce »

Ko se htio ozeniti/udati to je i uradio nije to nikakvo postignuce, ljudi sta vam je :roll:

za to ne treba ni test licnosti
hrle1976

#166 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by hrle1976 »

mO k3 wrote:Poznam ja par njih koji cekaju princa na konju , jer su one nesto "bolje" ,samo da na kraju ne dobiju konja na princu ...
Doce konj po svoje ali bez princa :D
Baby Jane

#167 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Baby Jane »

Mr Chow wrote:
Baby Jane wrote:Vidim, mnogi su se nasli prozvani time sto sam rekla da mi treba neko na istom intelektualnom nivou, pa se valjda nasli uvrijedjeni. Da su ti isti koji me prozivaju procitali ostatak mojih postova, ne bi bas bili tako glasni. Nigdje nisam rekla da mi je bitno je li neko ima osnovnu skolu ili je profesor doktor, vec da mi je bitno da imamo iste poglede na zivot, da njemu nije vrhunac provoda i zivota opcenito opijati se sa jaranima npr itd.

Ne znam cemu prozivke, vjerovatno opterecenost vlastitim nedostacima? Kod nekih je, vidim bitno da napadnu i nesto kazu, ali nije bitno sta.

Ja prva ne bih pristala da provedem ziviot s nekim s kojim nemam iste poglede ili razlicite interese, jer je takav zivot meni cista patnja, a ko bi se racionalan i iole normalan patio samo zato sto je napunio 35 god i drustvo kaze da mu ie voz prosao?

Znam ljude sa srednjom skolom (kad ste vec zapeli za nivo obrazovanja, opet kazem, WTF?) sa kojima se odlicno slazem i druzim i koji su mi jako dragi, i koje ne izbjegavam samo zato sto su SSS, a znam i docente koje ne mogu smisliti.

Kod svog momka niti u jednom trenutku nisam gledala jel ima fakultet, posao boli glava itd, vec je li dobar covjek i da li ja mogu s njim pricati o zivotnim stvarima bez da me gleda kao da imam 4 glave i 3 repa.

Spustite se na zemlju malo, i za promjenu, procitajte prije nego napadnete, ako nista, zbog vlastitih zivaca i krvnog pritiska ;)

Ne znam zasto se ti osjecas prozvanom?? Ja sam se osvrnuo na generalno stanje na forumu, u drzavi, na Balkanu brdovitom, i iskreno da ti kazem, nisam niti jednog jedinog trenutka pomislio na tebe dok sam pisao taj post. Eh sad to sto su se mozda neke stvarcice poklopile su, vjeruj mi slucajnost. Ali ipak ne treba biti atomski fizicar pa primjetiti te stvari, mislim ruku na srce pa samo prosaraj forumom i shvatit ces o cemu pricam.

Mozda se to ne bi ni potezalo, ali je malo cudno da kad se povede prica o tome, onda su svi razumni, ne gledaju materijalno, ne gledaju nivo obrazovanja, samo im je bitno srce, bla bla bla, medjutim kad-tad napisu upravo ono sto misle, sto je u potpunoj suprotnosti s onim kako se zele predstaviti. Da li si ti jedna od njih ili ne, to ti najbolje znas.

Da se razumijemo, ja sam potpuno zadovoljan svojim zivotom. Ispunjen sam onim sto mi je bitno, ostvario sam se profesionalno, (u)radio sam neke stvari o kojima vecina moze samo sanjati, ostvaren sam kao roditelj, imam nekoga ko me voli i koga ja volim, imam zivotno i profesionalno iskustvo koje se samo moze pozeljeti, tako da nemam licne motive pisati ovo. Problem je sto cim neko napise nesto, i neko se osjeti prozvanim, odmah se zauzima antagonisticni stav i prezir, kako se doticni buni jer su to upravo njegovi nedostaci. Eh pa mozda to i jeste u vecini slucajeva tako, ali u ovom, vjeruj mi nije!

U ovoj virtualnoj mjesnoj zajednici svi se predstavljamo onakvim kakvim zele da nas vide, sto je u vecini slucajeva potpuno drugacije od zalosne stvarnosti. Meni licno ni u dzep ni iz dzepa da li si ti ili neko drugi ovo ili ono i da li si ovakva ili onakva. Meni naime smeta licemjerje koje vlada nasim drustvom (da se odmah ogradim, ne prozivam tebe, prozivam nase drustvo).

Eh sad opletite...
Nisam rekla da si me prozvao, niti se osjecam prozvanom, niti je moj post bio namijenjen tebi. Opcenito mi smetaju ovi likovi poput ovog iznad koji mlati praznu slamu, i kad neko spomene intelekt, zbuni se, pa prorade kompleksi i onda idu komentari tipa ovih iznad.

To sto pises o virtualnoj zajednici, vjeruj mi, nista od toga ne shvatam licno. Odgovaram jer sam sita prosjecnog Bosnje koji misli da je Bogom dan i koji dane krade supljirajuci i provocirajuci. Trolanje cisto.

Hocu reci da je pogresno, bas onako kako ti kazes, upravo to nase drustvo takvo kakvo je, i stavovi opcenito. Ako kazes da hoces nekog na istom intelektualnom nivou, svi potrce da ti kazu kako ti nisi bas inteligentan, pa kao ono...sta ti hoces. Upravo zbog takvih smo tu gdje jesmo, a zene misle da im je super, ako nakon 35-te uspiju naci jednog takvog. Ovdje niko ne spominje materijalno niti neku pricu iz bajki, ali je problem sto automatski svi ubacuju svoja neka tumacenja onoga sto je napisano crno na bijelom, i pljuju po necemu, a nisu se udostojili da procitaju 3 reda kako treba.

Opet kazem, moj post nije bio usmjeren ni tebi niti bilo kome drugom, vec opcenito kazem da ljudi lijece svoje komplekse i osjecaju se prozvanim. Takvih je ovdje, izgleda, more.
Baby Jane

#168 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Baby Jane »

MedenoSrce wrote:
Baby Jane wrote: Pa, upravo je to ono sto ovdje smeta pojedincima, sto cura koja ima 35 god nece da se uda za bilo koga, vec ima neki svoj stav, princip. Sve na fazon: "sha, ti sad fol nesh pametna, a?" :roll:
Stvarno ba, sta to ti glumis :mrgreen: umjesto da sa respom kafe pijes ovdje ganjas neki nivo
Vala bas :D

A, stani, ko je re..spo? :?

:D
Baby Jane

#169 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Baby Jane »

theTruePath wrote:Evo npr ja sam 23 godine ,i sad mi pase djevojka od 23,ali kad budem 30-35 trazim neku od 25 :D ali nadam se da cu biti ozenjen do tada
Imam ja druga koji vazda kaze da ce lumpovati do 40-te, pa ce onda naci neku od 20 da mu radja djecu :D

To je vec planiranje.
sour cherry

#170 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by sour cherry »

Sta je? prozvana se osjecas? ja sam rekao samo cinjenicu

25 su idealne godine,ali i nekako se moze tolerisati do 30,a poslije 30 ni onaj najgori je vise nece.Moze se usreciti s nekim od 40,50 godina jedino..jer muskarac od 30 trazi mladju
Znam ih dosta koji su se usrećili u tridesetim.Ne smatram se prozvanom uopšte.Ne poznaješ me niti moj život. Bi li tako govorio da ti se kćerka ne uda do 30?Kćeri moja,ni najgori te više neće. :D Uostalom,kad si već vjernik,poslušaj koji ders o kaderu.Koristilo bi ti.Meni više ne treba.
crnoplavo

#171 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by crnoplavo »

Baby Jane wrote:
respo wrote:Spusti se ti na zemlju ne bi ti skodilo
Ti se bas nasao prozvan.

Hajd, necu nista pisati vise, vidim da imas vecih problema od zena koje se ne udaju do 35 ;-) 8-)

:lol: :D
respo

#172 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by respo »

Tu smo znaci :-D smetaju ti likovi koji ti kazu istinu u lice i koji ti odgovore ono ato ne zelis cuti pa onda pricas o nekom intelektu o prici kao nije prozivanje a kad odgovorim na post koji je indirektno upucen meni onda ide prica jesi se to nasao prozvanim itd
Znas sta meni smeta? Licemjerstvo laz i dupli standardi
hrle1976

#173 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by hrle1976 »

Moze se ovdje pisati uzduz i poprijeko, dan i noc ali cinjenica je da zena, kad bi znala sta hoce nebi bila zena.

U drustvu imam par primjera: Jos malo pa 40 im godina. Mislim manje od 10 godina do 40te :D Vrijeme pici svojim tokom :D I nemogu, a pokusavam da razumijem te zene! Niti zna sebi jaje spec a gdje jos nekom drugom i opet pozna muskarca - normalnog - i model kroz salu spomenu kako bi oni mogli biti malo ozbiljniji a onda umjesto da to iskoristi, ona na kafi meni kuka kako nije normalan! :roll: A da HITNO trazi muskarca se da vidjeti iz aviona. I kad sam reko da bi se jebala a da joj ne unidje - then I am the bad one.

Tko previse bira ce na kraju dobiti sve sto nece ali vrijeme NECE u rikverc da ga j*b*s!

U ljeto 1998 sam uzivao i samo imao 23 godine! Danas je 2013 meni pa jos malo 40 :D - 14 godina proletilo tako brzo da nemam rijeci a osjecam sve kao da je jucer bilo.

U proljece 1993 zavrsio gimnaziju. u petak 1. nov. 2013 imamo 20 godina REUNION :lol: zivcan sam, nervozan etc. UPOMOC

1991 su djevojke citale ljubavna pisma uz pjesme poput
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#174 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by ladyblue18 »

:facepalm: :-)
theTruePath

#175 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by theTruePath »

Baby Jane wrote:
theTruePath wrote:Evo npr ja sam 23 godine ,i sad mi pase djevojka od 23,ali kad budem 30-35 trazim neku od 25 :D ali nadam se da cu biti ozenjen do tada
Imam ja druga koji vazda kaze da ce lumpovati do 40-te, pa ce onda naci neku od 20 da mu radja djecu :D

To je vec planiranje.
To jedino ako uspije u zivotu ,i bude neko i nesto.Moze to uraditi

jos ce se otimati koja ce da mu nosi djete :D
Post Reply