Moj post se odnosio na one koji opravdanje za neciju zatucanost pronalaze u samoj vjeri tj islamu. Ja sam to pobio s primjerom muslimana vjernika, a uz to i Bosnjaka.sinuhe wrote:Muslimani idu danas u skole, zive i skoluju se u cijelom zapadnom svijetu. Nije ti sad musliman profesor nikakva rijetkost.
Samo ne znam koliko ti je to danas u vrijeme globalizacije bitno. Muslimani su propustili sansu nakon Drugog svjetskog rata kada je Kina jos bila u samoizolaciji.
Muslimani i Nobel
- salik79
#151 Re: Muslimani i Nobel
-
theTruePath
#152 Re: Muslimani i Nobel
Ovdje u Svedskoj trenutno ima jako puno doktora muslimana,i medicinski fakulteti su takodjer puni arapa
momak od moje sestre studira medicinu i kaze da ih ima preko 10-ak arapa na faxu(on je 11
)
U Americi je vec odavno tako da su muslimani natprosjecno prisutni u profesijama :ljekari,advokati
to se sad polako dogadja i u Evropi
U Americi je vec odavno tako da su muslimani natprosjecno prisutni u profesijama :ljekari,advokati
- uglavnomja
#153 Re: Muslimani i Nobel
theTruePath wrote:Ovdje u Svedskoj trenutno ima jako puno doktora muslimana,i medicinski fakulteti su takodjer puni arapamomak od moje sestre studira medicinu i kaze da ih ima preko 10-ak arapa na faxu(on je 11
)
-
korisnik101
#154 Re: Muslimani i Nobel
theTruePath wrote:Ovdje u Svedskoj trenutno ima jako puno doktora muslimana,i medicinski fakulteti su takodjer puni arapamomak od moje sestre studira medicinu i kaze da ih ima preko 10-ak arapa na faxu(on je 11
)
To se muslimani na zapadu foliraju.
U svojim drzavama cuvaju ovce, a kad dodju na zapad hoce da pokazu krscanima da su pametniji. Sram ih bilo!.
- Nadzornik
#155 Re: Muslimani i Nobel
Svi oni Arapski diktatori su skolovani na zapadu.theTruePath wrote:Ovdje u Svedskoj trenutno ima jako puno doktora muslimana,i medicinski fakulteti su takodjer puni arapamomak od moje sestre studira medicinu i kaze da ih ima preko 10-ak arapa na faxu(on je 11
)
Blago tvojoj sestri,vjerujem da ce imati povlasceni polozaj u haremu...
-
theTruePath
#156 Re: Muslimani i Nobel
Pogledaj kakvo je stanje u Americi,muslimani se smatraju dobrostojecim emigrantima,dok na evropi tako nije,,,ali i to se mjenjakorisnik101 wrote:theTruePath wrote:Ovdje u Svedskoj trenutno ima jako puno doktora muslimana,i medicinski fakulteti su takodjer puni arapamomak od moje sestre studira medicinu i kaze da ih ima preko 10-ak arapa na faxu(on je 11
)
To se muslimani na zapadu foliraju.
U svojim drzavama cuvaju ovce, a kad dodju na zapad hoce da pokazu krscanima da su pametniji. Sram ih bilo!.
Predrasuda u Americi (dok nije bio 11 septembar ) o prosjecnom Mohamedu je bila "doktor neki"...danas je to malo poljuljano ali eto
-
theTruePath
#157 Re: Muslimani i Nobel
Ovo je mozda buduca dobitnica nagrade Nobel? palestinka u 19-oj godini zavrsila medicinsku i postala ljekar
time je postala najmladji ljekar na svijetu
http://www.thenational.ae/news/world/mi ... -at-age-20
http://www.thenational.ae/news/world/mi ... -at-age-20
-
theTruePath
#159 Re: Muslimani i Nobel
Genije je,tek joj je 20 godina,polako,ako je usppjela upisati medicinski fax s 15 godina i zavrsiti ga uspjesno..ocekujem da ce do 50-e izlijeciti rak i dobiti nobelaioannes wrote:sta je napravila?
-
korisnik101
#160 Re: Muslimani i Nobel
Cuj zena, muslimanka.. i za Nobela? Gluho bilo. 
-
theTruePath
#161 Re: Muslimani i Nobel
E pa vidis,sta predrasude cinekorisnik101 wrote:Cuj zena, muslimanka.. i za Nobela? Gluho bilo.
evo upravo citam,ova mlada je sad u New Yorku i nastavlja specijalizirane studijske nauke,ja joj zelim srecu,neka nam spasi obraz za nekih 20 godina
- ioannes
#162 Re: Muslimani i Nobel
u tome i jest problem....Nobelove nagrade iz Medicine se urucuju samo
ako je izvjesna osoba izmislila ili doprinjela nesto u tom Sektoru
u korist medicine ili covijecanstva
-
theTruePath
#163 Re: Muslimani i Nobel
Pa to je poznato,a ona ima um da ucini velike stvari,i mislim da je moguce da upravo ona bude taioannes wrote:u tome i jest problem....Nobelove nagrade iz Medicine se urucuju samo
- ioannes
#164 Re: Muslimani i Nobel
e kad ucini velike stvari....sa zadovoljstvom je treba biti urucena nagrada
dotad nista....
dotad nista....
- uglavnomja
#165 Re: Muslimani i Nobel
theTruePath wrote:E pa vidis,sta predrasude cinekorisnik101 wrote:Cuj zena, muslimanka.. i za Nobela? Gluho bilo.
evo upravo citam,ova mlada je sad u New Yorku i nastavlja specijalizirane studijske nauke,ja joj zelim srecu,neka nam spasi obraz za nekih 20 godina![]()
sto ne nastavi studij u afganistanu
- Havatar
#166 Re: Muslimani i Nobel
Zato sto je Afganistan pod okupacijomuglavnomja wrote:theTruePath wrote:E pa vidis,sta predrasude cinekorisnik101 wrote:Cuj zena, muslimanka.. i za Nobela? Gluho bilo.
evo upravo citam,ova mlada je sad u New Yorku i nastavlja specijalizirane studijske nauke,ja joj zelim srecu,neka nam spasi obraz za nekih 20 godina![]()
sto ne nastavi studij u afganistanunegou cafirskoj ameriki
-
korisnik101
#167 Re: Muslimani i Nobel
Tacno tako. Pogotovo kad se zna da u Americi svako moze studirati medicinu. Ne moras biti posebno pametan. Tamo je skola skoro dzabe.uglavnomja wrote:
-
theTruePath
#168 Re: Muslimani i Nobel
Jel se salis??korisnik101 wrote:Tacno tako. Pogotovo kad se zna da u Americi svako moze studirati medicinu. Ne moras biti posebno pametan. Tamo je skola skoro dzabe.uglavnomja wrote:
I ona je medicinu zavrsila,sad ide na specijaliziranje..ali mogla je samo raditi kao doktorica,ali to bi bilo steta za nju,kad joj je Bog dao pamet neka ide na velike stvari
- uglavnomja
#169 Re: Muslimani i Nobel
theTruePath wrote:Jel se salis??korisnik101 wrote:Tacno tako. Pogotovo kad se zna da u Americi svako moze studirati medicinu. Ne moras biti posebno pametan. Tamo je skola skoro dzabe.uglavnomja wrote:
![]()
I ona je medicinu zavrsila,sad ide na specijaliziranje..ali mogla je samo raditi kao doktorica,ali to bi bilo steta za nju,kad joj je Bog dao pamet neka ide na velike stvari
jaro, dr bez specijalizacije je mudo bez ovce
nego, cuj, afganistan je pod ukupacijom
ps. najvise stete muslimanima su ucinili talibani
-
theTruePath
#170 Re: Muslimani i Nobel
Za talibane se slazem,a ova djevojka od 20 godina je uspjela zavrsiti jedan od najtezih faxova u tim godinama, i sad ti kao ljubomoran pokusavas umanjivati njeno dosadasnje postignuce? polako malo
- sinuhe
#171 Re: Muslimani i Nobel
A dobro, kakve veze ova 20-godisnjakinja ima sa Nobelovom nagradom?
-
theTruePath
#172 Re: Muslimani i Nobel
Ma nikakve samo sam naveo zanimljiv primjer ,i onda se oduzilosinuhe wrote:A dobro, kakve veze ova 20-godisnjakinja ima sa Nobelovom nagradom?
napustimo sad nju,ko po vasem misljenju od muslimana zasluzuje Nobela,a nije ga dobio?
-
Sarajcica_88
#173 Re: Muslimani i Nobel
Muslimanski imigranti u Evropi su generalno odron. To ce vam priznati svaki covjek koji zivi na zapadu. Pitaj Engleza koji su najproblematicniji imigranti - recice Pakistanci. Pitaj Francuza, recice Alzirci i Marokanci. Pitaj Njemca, recice Turci. Pitaj Svedjana, recice Iracani. Pitaj Norvezanina, recice Somalci.
U Americi su muslimani nesto bolje situirani i obrazovaniji. Zanimljivo je i da su crnci koji su muslimani bogatiji i obrazovaniji od ostalih crnaca. U Americi naravno.
U Americi su muslimani nesto bolje situirani i obrazovaniji. Zanimljivo je i da su crnci koji su muslimani bogatiji i obrazovaniji od ostalih crnaca. U Americi naravno.
-
theTruePath
#174 Re: Muslimani i Nobel
To sam i ja gore naveo,u Americi muslimani imaju skroz drugaciji "imidz"..ali mislim da to mozemo postici i u EvropiSarajcica_88 wrote:Muslimanski imigranti u Evropi su generalno odron. To ce vam priznati svaki covjek koji zivi na zapadu. Pitaj Engleza koji su najproblematicniji imigranti - recice Pakistanci. Pitaj Francuza, recice Alzirci i Marokanci. Pitaj Njemca, recice Turci. Pitaj Svedjana, recice Iracani. Pitaj Norvezanina, recice Somalci.
Iranci su poznati kao obrazovana skupine gdje god ih ima,pa i u EU
-
korisnik101
#175 Re: Muslimani i Nobel
U Americi su Arapi muslimani jedni od najobrazovanijih skupina. Nema bolnice u Americi da nema barem jednog doktora Arapa u njoj.
U Zapadnoj Evropi je sasvim druga prica. Tu Arapi vaze za najmanje obrazovan sloj ljudi.
Zasto je tako velika razlika izmedju Amerike i Zap Evrope ?
Ne znam.
Ima li veze sto je Amerika vise religiozna i nema visoke socijale kao u Zap Evropi ???
U Zapadnoj Evropi je sasvim druga prica. Tu Arapi vaze za najmanje obrazovan sloj ljudi.
Zasto je tako velika razlika izmedju Amerike i Zap Evrope ?
Ne znam.
Ima li veze sto je Amerika vise religiozna i nema visoke socijale kao u Zap Evropi ???