I...kako se izjasniste...? :)

Post Reply

Kako ste se izjasnili na popisu?

BBI
167
56%
BBA
38
13%
HHK
15
5%
HHA
3
1%
SSP
5
2%
SSA
4
1%
BoBI
28
9%
BoSP
2
1%
BoHK
3
1%
BoDA
35
12%

Total votes: 300

kakavdanakneiskustvu

#151 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by kakavdanakneiskustvu »

hrvat,srpskohrvatski,agnostik
ZmaJ-BiH

#152 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by ZmaJ-BiH »

salvatore paradise wrote:
ZmaJ-BiH wrote:
salvatore paradise wrote: I ti od drzave u kojoj imas tri konstitutivna naroda i jos masu Ostalih ocekujes da ce se odrzati tako sto ce svi stati na stranu Bosnjaka? Slicnu pricu sam slusao i devedeset i neke, samo umjesto ovo Bosnjaci, stajalo Srbi... Na koji se to nacin moze ugroziti BiH?
Bosnjaci su za jedinstvenu, cjelovitu, nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Ko hoce da nam se pridruzi - bujrum.
I Srbi su bili za jedinstvenu, cjelovitu, nezavisnu Jugoslaviju... :wink: . Barem su tako tvrdili :lol:
Ali djela su pokazala sve. Srbi su razbili Jugoslaviju a bosnjacu su sacuvali BiH. :wink:
salvatore paradise

#153 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by salvatore paradise »

ZmaJ-BiH wrote:
salvatore paradise wrote: I Srbi su bili za jedinstvenu, cjelovitu, nezavisnu Jugoslaviju... :wink: . Barem su tako tvrdili :lol:
Ali djela su pokazala sve. Srbi su razbili Jugoslaviju a bosnjacu su sacuvali BiH. :wink:
Pa i Srbi su pokusali da "sacuvaju" Jugoslaviju ali Jugoslaviju koja je krojena prema njihovim zeljama i potrebama. Isto tako Bosnjaci zele da sacuvaju BIH ali samo onakvu kakvu je oni zamisljaju. U tome i jeste zabrinjavajuca slicnost, u tome i jeste problem.
ZmaJ-BiH

#154 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by ZmaJ-BiH »

salvatore paradise wrote: Bosnjaci zele da sacuvaju BIH ali samo onakvu kakvu je oni zamisljaju. U tome i jeste zabrinjavajuca slicnost, u tome i jeste problem.
Tamo gdje su srbi zavladali ostala je pustis, jer su tako to zamisljali.

Pogledaj gradove i mjesta gdje su bosnjacu u vecini i kako tu srbi i hrvati mirno i ravnopravno zive. Jer tako bosnjaci zamisljaju!

Ogromna je to razlika.
salvatore paradise

#155 Re: I...kako se izjasniste...? :)

ZmaJ-BiH wrote:
salvatore paradise wrote: Bosnjaci zele da sacuvaju BIH ali samo onakvu kakvu je oni zamisljaju. U tome i jeste zabrinjavajuca slicnost, u tome i jeste problem.

Pogledaj gradove i mjesta gdje su bosnjacu u vecini i kako tu srbi i hrvati mirno i ravnopravno zive. Jer tako bosnjaci zamisljaju!

Ogromna je to razlika.
Ma ja, Hrvati pucaju od zadovoljstva jer smatraju da zive ravnopravno :lol: :lol: :lol: . Ista matrica zla koja nas je vec kostala. Rekao bi covjek da cemo nesto nauciti :roll:
RahatHurmašica

#156 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by RahatHurmašica »

ZmaJ-BiH wrote:

Ogromna je to razlika.
Ma ja, Hrvati pucaju od zadovoljstva jer smatraju da zive ravnopravno :lol: :lol: :lol: . Ista matrica zla koja nas je vec kostala. Rekao bi covjek da cemo nesto nauciti :roll:
smatraju da su ugroženi kao što su i srbi smatrali prije rata. sit sam srpske i hrvatske ugroženosti.
salvatore paradise

#157 Re: I...kako se izjasniste...? :)

RahatHurmašica wrote:
salvatore paradise wrote: Ma ja, Hrvati pucaju od zadovoljstva jer smatraju da zive ravnopravno :lol: :lol: :lol: . Ista matrica zla koja nas je vec kostala. Rekao bi covjek da cemo nesto nauciti :roll:
smatraju da su ugroženi kao što su i srbi smatrali prije rata. sit sam srpske i hrvatske ugroženosti.
A Bosnjaci su htjeli da se odvoje od Jugoslavije iz kojeg razloga? Zato sto su smatrali (donekle s pravom) da su ugrozeni od strane Srba... Jel stvarno ne vidite slicnost? Ma kakvu slicnost, identicnost :wink:
ZmaJ-BiH

#158 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by ZmaJ-BiH »

RahatHurmašica wrote:
salvatore paradise wrote: Ma ja, Hrvati pucaju od zadovoljstva jer smatraju da zive ravnopravno :lol: :lol: :lol: . Ista matrica zla koja nas je vec kostala. Rekao bi covjek da cemo nesto nauciti :roll:
A Bosnjaci su htjeli da se odvoje od Jugoslavije iz kojeg razloga? Zato sto su smatrali (donekle s pravom) da su ugrozeni od strane Srba... Jel stvarno ne vidite slicnost? Ma kakvu slicnost, identicnost :wink:
Trazili smo nezavisnost jer smo na to imali legalno i legitimno pravo.
agnostic_front

#159 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by agnostic_front »

madner wrote:Aha znaci napravio si svoju projekciju njegovih stavova.

Ja mislio da imas neko istrazivanje.

Da, na osnovu onoga što je napisao.

Otkud mi istraživanje, kad se jedva popis uradi.
Havatar

#160 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Havatar »

ZmaJ-BiH wrote:
salvatore paradise wrote: I ti od drzave u kojoj imas tri konstitutivna naroda i jos masu Ostalih ocekujes da ce se odrzati tako sto ce svi stati na stranu Bosnjaka? Slicnu pricu sam slusao i devedeset i neke, samo umjesto ovo Bosnjaci, stajalo Srbi... Na koji se to nacin moze ugroziti BiH?
Bosnjaci su za jedinstvenu, cjelovitu, nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Ko hoce da nam se pridruzi - bujrum.
I Srbi su bili za jedinstvenu, cjelovitu, nezavisnu Jugoslaviju... :wink: . Barem su tako tvrdili :lol:
Njihov cilj je bio Velika Srbija ne jedinstvena , nezavisna Jugoslavija
SkyLimit

#161 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by SkyLimit »

RahatHurmašica wrote:
Bošnjaci su se odvojili jer nisu htjeli da idu rokati granate po Dubrovniku i Splitu,nezavisnost je Bošnjacima došla više kao splet okolnosti nego produkt dugogodišnje težnje.
Alija Izetbegović:
" Moglo bi se kazati da je opredjeljenje za nezavisnost Bosne i Hercegovine donekle bilo iznuđeno. Iznuđeno time što mi jesmo željeli nešto veću samostalnost BiH u okviru Jugoslavije, ali nezavisnost naše države, onakva kakva je i kasnije tražena, bila je rezultat otcjepljenja Hrvatske i Slovenije."
"Pokazalo se da je rat pomno isplaniran za slučaj da se mi odlučimo za slobodu.
Pa i da smo se odlučili za kapitulaciju, vjerujem da nas rat ne bi mimoišao. Mobilizirali bi nas i uputili na frontove da ginemo za "veliku Srbiju". Ovako se bar borimo i stradamo za svoju domovinu."
vonSchtigliz

#162 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by vonSchtigliz »

RahatHurmašica wrote:
Ja sam licno 92-ge glasao za nezavisnost RBiH i ponosim se time jer su mi Srbi jos 89-te porucivali kako je ovo Srbija a ne Bosna a 91-ve su mi se hvalili u lice citiram " kako smo vas klali u onom ratu a kako cemo vas tek klati u narednom " i Srbi vise se nece djeliti na partizane i cetnike vec ce svi biti cetnici . Jedino sto su Srbi htjeli da BiH ostane u tzv krnjoj Jugoslaviji ne zato sto nas vole nego da nas namiru mogu istrijebiti . Zapamti ovo jednom za sva vremena da nelupas vise gluposti o Bosnjacima i Jugoslaviji . A sto se tice popisa 91-ve sam se izjasnio kao Bosanac ali 2013-te kao Bosnjak .
bjelave

#163 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by bjelave »

Bosanci su prosli kao Savez Reformskih Snaga SRS na izborima 1991 sto je ok jer je taj koncept svakako izasao is istog sinjela.
Pokusali su nam podvaliti i opet nam odvalili 5-10% sto je puno ali nedovoljno za njihove ciljeve.
harunn

#164 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by harunn »

FRA ANTUN KNEŽEVIĆ - SVAKA ČAST, LEGENDA
madner

#165 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

agnostic_front wrote:

Vise bih rekao da je to tvoj stav, vidis neku "elitu" koja se fura na Bosanstvo.

Pa mislio sam da su izbacili podatke, kada bi lupam kod Bosanaca bilo 5x vise VSSova (u %) nego u drugim skupinama onda bi to bila validna teorija. Ovako je samo projekcija.
ioannes

#166 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by ioannes »

nisam se upisao....ne zelim ucestvovati u ovom sveopcem cirkusu
Dozer

#167 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Dozer »

Interesantna je ova pojava podmetanja nekakvog elitizma, nafuranosti i slicnih gluposti onima koji se ne zele svrstati u BHS matricu...
Ali, istovremeno svi oni koji ovo podmecu Bosancima i Hercegovcima jednostavno nisu u stanju dati bilo kakve suvisle odgovore na, u sustini, par jednostavnih pitanja koja glase:
1. Zasto je bitno u BiH biti B, H ili S?
2. Da li to znaci bolji zivot bilo kome u ekonomskom i socijalnom smislu?
3. Sta su to te i takve etno-nacionalisticke politike dobro donijele svima nama, tj. da li branioci ovih matrica mogu navesti bar 5 realnih pozitvnih stvari koje su uradjene od 91 do danas pod ovakvim politikama?

Ne morate cak ni odgovoriti na sve ovo (znam da je stravicno tesko), ali bar sami sebi pokusajte dati iskrene odgovore. Ili bar budite toliko fer da pokusate.
agnostic_front

#168 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by agnostic_front »

madner wrote:
agnostic_front wrote:

Vise bih rekao da je to tvoj stav, vidis neku "elitu" koja se fura na Bosanstvo.

Pa mislio sam da su izbacili podatke, kada bi lupam kod Bosanaca bilo 5x vise VSSova (u %) nego u drugim skupinama onda bi to bila validna teorija. Ovako je samo projekcija.
Pa čekaj, kad neko napiše misli da svojom glavom i da nije u toru jer se ne izjasni kao BHS, šta ja treba da pomislim? Ako @Dozer nije tako mislio, onda ništa. Ponavljam, čini mi se (ne tvrdim) da je takav stav tih ljudi, prema ovome što je on napisao, i onome što sam ja pročitao i vidio na drugim mjestima. Dobro, može se reći i da je stav, ok.

Da li će izbacivati te podatke uopšte, broj obrazovanih prema etničkoj pripadnosti?
agnostic_front

#169 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by agnostic_front »

Dozer wrote:Interesantna je ova pojava podmetanja nekakvog elitizma, nafuranosti i slicnih gluposti onima koji se ne zele svrstati u BHS matricu...
Ali, istovremeno svi oni koji ovo podmecu Bosancima i Hercegovcima jednostavno nisu u stanju dati bilo kakve suvisle odgovore na, u sustini, par jednostavnih pitanja koja glase:
3. Sta su to te i takve etno-nacionalisticke politike dobro donijele svima nama, tj. da li branioci ovih matrica mogu navesti bar 5 realnih pozitvnih stvari koje su uradjene od 91 do danas pod ovakvim politikama?

Ne morate cak ni odgovoriti na sve ovo (znam da je stravicno tesko), ali bar sami sebi pokusajte dati iskrene odgovore. Ili bar budite toliko fer da pokusate.

Kakve veze ima izjašnjavanje kao BHS sa podržavanjem određene političke partije? Evo da budem siguran, pa ću te pitati, da li ti smatraš da neko ko se izjasni kao Bošnjak, po defaultu podržava SDA, SBB ili koje su još "bošnjačke" partije?
Kakve veze ima popis stanovništva sa ekonomijom države?
House

#170 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by House »

67%

masallah :D :bih:
Havatar

#171 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Havatar »

agnostic_front wrote:
Dozer wrote:Interesantna je ova pojava podmetanja nekakvog elitizma, nafuranosti i slicnih gluposti onima koji se ne zele svrstati u BHS matricu...

Kakve veze ima izjašnjavanje kao BHS sa podržavanjem određene političke partije? Evo da budem siguran, pa ću te pitati, da li ti smatraš da neko ko se izjasni kao Bošnjak, po defaultu podržava SDA, SBB ili koje su još "bošnjačke" partije?
Kakve veze ima popis stanovništva sa ekonomijom države?
To je ona prica vazno je imati sta da se jede i pije nista drugo nije vazno
Havatar

#172 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Havatar »

House wrote:67%

masallah :D :bih:
BBI 68%
BBA 10%

:mrgreen: :bih:
House

#173 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by House »