Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
KARDASIJAN

#151 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by KARDASIJAN »

lavorpunvode wrote:sve je to divno krasno vama koji posmatrate iz tog svog gledista- prevaranata :-) al ne vidjeh ovdje, niti bilo gdje drugo da je neko rekao da mu je popravilo vezu to sto je on ustvari prevaren.
ne znam samo koji su vasi kriteriji za uspjesnu vezu, opcenito onako: varati a ne biti prevaren, vuci za nos a ne dopustiti da tebe vuku.. za nos naravno. :D ili mozda varati se uzajamno i to tolerisati jedno drugom.. biti s nekim a za to vrijeme ipak traziti bolju priliku.. ne znam fkt.

pa onda neko rece nesto u smislu da niko nije vrijedan vaseg uzitka s drugima jer ZIVOT JE JEDAN.. dobro.
ali bas me zanima po cemu ste vi vrijedni da tom aferom partneru unistite zivot? po cemu i kako to odredjujete da ste vi kvalitetnija licnost od partnera, da vrijedite vise od njega, da zasluzujete vise, i u skladu s tim i dalje varate i "istrazujete"?
puno vas je dvolicnih, jako dvolicnih.
Ma dvolicno do srzi ba,narcisoidno-samozivih licemjera,ja i samo ja
JThomas

#152 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by JThomas »

ovo samo peru savjest oni koji varaju. jer da su sami sebi okej sa tim, ne bi to racionalizirali i pravdali, već bi im naprosto bilo drago što su hajrovali a nisu uhvaćeni :D

a niko zaista ne kaže da mu je ojačalo vezu to što je on prevaren :D
LSD

#153 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by LSD »

covjekvjeverica wrote:Postoji li opravdan strah da može doći do zasićenja u sexu između bračnih partnera ili partnera u vezi? Postoji teorija prema kojoj vanbračne afere jačaju brak tako što se eventualne potrebe namire sa strane, pitanje je samo o pravilima igre kako to izvesti diskretno tako da se bračni partner ne osjeća prevareno i iznevjereno.

Ja znam za mnoge slučajeve. Znam čak i iz vlastitog iskustva da sam shvatio da volim svoju djevojku tek kad sam zadovoljio potrebu da budem sa drugom ženom. Tad sam shvatio koliko je moja posebna i poslije toga sam joj pružao veću pažnju. Šta vi mislite?
može, naravno da može i da si u pravu

dotjeraj svoju djevojku kod mene na kanal, na remont.....vracam ti je sa 7 dana sa garancijom da ce vam veza biti pravo ojacana.
Ramzess Veliki

#154 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

KARDASIJAN wrote:
ladyblue18 wrote:
Ramzess Veliki wrote: Život je jedan ... to svi zaboravljaju. Jedan. Niko nije vrijedan uništavanja mog vlastitog života i zadovoljstva življenja.
Jah, ali se ipak ostane sa tim ljudima koji ih cutke unistavaju, nakon sto se malo oproba okolo sta ima.
Mojne suplje Ramo, Tita ti. :wink:
Taman tako,kao neljava ti partner/ka,sputava te,gusi,a zivot je jedan,pa odes malo u "zivot",bude fino,i sad ponovo nazad,pa gdje je tu logika moj "reufe" :shock:
Pogrešna adresa ako se obraćaš meni. Ja sam uvijek bio taj stub stabilnosti u braku i onaj koji se žrtvuje.
Ramzess Veliki

#155 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

ladyblue18 wrote:
Ramzess Veliki wrote: Život je jedan ... to svi zaboravljaju. Jedan. Niko nije vrijedan uništavanja mog vlastitog života i zadovoljstva življenja.
Jah, ali se ipak ostane sa tim ljudima koji ih cutke unistavaju, nakon sto se malo oproba okolo sta ima.
Ne probam ti ja bona ništa ... kad sam slobodan onda ganjam cure. Ne dok sam u vezi do koje mi je stalo.
Ramzess Veliki

#156 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

lua wrote:
dust in the wind wrote:dugo to vec traje.... i hvala :sax:
Je li partner koji je prevario priznao prevaru ili se to sve mučke skriva?
Uvijek se skriva ... i kad saznaš poriče se dok ne izneseš sav sijaset dokaza. A tad se priznaje samo ta jedna "bezazlena situacija jer nije bilo ništa".
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#157 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by ladyblue18 »

Ramzess Veliki wrote:
ladyblue18 wrote:
Ne probam ti ja bona ništa ... kad sam slobodan onda ganjam cure. Ne dok sam u vezi do koje mi je stalo.
Ma nisam se tebi ni obracala direktno nego govorim globalno, sto i potvrdjuju pisanja na temi.

I sto reko nece u prethodnim postovima, i mene bi zanimalo fakat da se javi prevareni/a i kaze da mu je to popravilo vezu.
Ramzess Veliki

#158 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

ladyblue18 wrote: Ma nisam se tebi ni obracala direktno nego govorim globalno, sto i potvrdjuju pisanja na temi.

I sto reko nece u prethodnim postovima, i mene bi zanimalo fakat da se javi prevareni/a i kaze da mu je to popravilo vezu.
Eto moj drug, primjer sam napisao ranije.
Jasno da bi bolje bilo da ga hanuma nije varala ... ali ribolovci su takvi. Ne možeš im drugačije objasniti da je to glupavo gubljenje vremena.
Post Reply