oglo wrote:vee-jay wrote:Hercegoviina wrote:Volio bi da mi stručnjaci koji ovdje na forumu daju komentare objasne kako bi oni rijeslili da se bira hrvatski clan predsjednistva.
a) po ustavu se ne bira hrvatski clan predsjednistva
b) ova citava prica nije krenula radi problema "Komsic" nego radi problema "Sejdic-Finci"
c) ama bas niko od stranaca ne zahtjeva rjesenje problema "Komsic" jer taj problem po evropskim standardima ne postoji
to je taj perfidni nacionalizam koji vlada ovdje kod nas,guranje problema pod tepih u vjecno pravljenje ludim,koji je poguban po ovu zemlju ,daj boze da se urazumimo prije nego sto bude kasno.
I o tome kad neko progovori automatski dobije pridjev ustase i i poziv na hrhb i uz to kakvu sliku ratnog zlocinca i to je to
Ovako su se pojedeni koji su bili na vrhu ove drzave ponjeli i 1991 pa kad je svako na svoju stranu onda je bilo zasto,otkud kako?
Ja nisam nacionalista. Ja ne guram probleme pod tepih nego sam problema svjestan. Komsic nije problem, Covic jeste. Ustase i HRHB nemaju puno zajednickog osim sto su projekti fasizma. Na ovom forumu ne vjerujem da ima puno ustasa, ali ima hrpa budala. Nema sta da bude kasno, rat se desio prije dvije decenije, tada je bilo kasno. 1991 je davno iza nas.
oglo wrote:
a) bira se clan po jedan clan predsjenistva iz bosnjackog i hravtskog naroda iz federacije,i srbin i rs-a iz cega se valjda moze zakljucit kda svaki narod bira svog clana predsjednistva.U suprotnom ne bi imali tri nego jednog,nebi u predstavnicki odm i dom naroda birali se po odredjen broj bosnjaka ,srba i hrvata, itd...
Svako moze za sebe zakljuciti sta hoce. Pored toga postoje ustav i zakon.
oglo wrote:
b)ovaj problem traje godinama,ujedno kao i problem sejdic-finci,pored sjedic finacija bice i problem Pilav,pored problema PIlav bice jos jedan kada se neko sjeti iz federacije dignuti tuzbu protiv BIH jer nema pravo da se kandiduje za predjsednika iz reda srpskog naroda
Koji problem?
oglo wrote:
c)ja mislim da ovdje nije pitanje sta neki stranac misli,nego da svi u nasoj zemlji budu zadovoljni,ako oni nisu zadovoljni meni je svejedno jel to stranicu dobro,i sta je to evropski standarad? Nema tu nista definisano to su promjenive stvari koje se prilagodjavaju drustvu i drzavi na koju se primjenjuju.(svicarska je primjer neke mocne drzave pa gdje joj je taj tvoj standard)
Nemam ja sta da mislim, ovaj "dogovor" je donesen radi prvog oktobra.