Izet Hajrović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#151 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Logovan »

KvaziExpert wrote:Ali to nije sve :mrgreen:

Image

Zemljo otvori se :run:
Daj ba kakvo je ovo sranje, kako ljudima ne dosadi da pišu ovakve pjesme... :-)
zlajapravaraja

#152 Re: Izet Hajrović

Post by zlajapravaraja »

Novi snimak sa tribine:

PeppermintSA

#153 Re: Izet Hajrović

Post by PeppermintSA »

:o :roll: :roll: :roll: :roll:
Mustang1

#154 Re: Izet Hajrović

Post by Mustang1 »

Ovo je vec smijesno .. Pa jel iko bio na stadionu a da nije snimao ? :D
Korisničkoime

#155 Re: Izet Hajrović

Post by Korisničkoime »

Hmm sad ću možda nešto reći što se većini vjerovatno neće svidjeti ali lik je po meni plaćenik. Jedan gol za reprezentaciju za koju i nije želio da igra pa makar bio i ovako važan i lijep ne čini još čuda. Iskreno ja mu još uvijek ne mogu a da mu ne zamjerim njegovo ponašanje i nisam ni najmanje uvjeren u njegove domoljubne motive. Mislim da kada ostvari transfer u veći klub da će se početi voditi Bracinom logikom najvažnije se vratiti u klub zdrav ako ga uopšte budemo i viđali u reprezentaciji.
Volio bi da nisam u pravu jer se izgleda radi o dobrom fudbaleru ali mislim da je momku repka samo sredstvo za njegov lični cilj i ništa više niti će ikada biti jer nije vezan ni za nju ni za ovu zemlju.
Rob_Atl

#156 Re: Izet Hajrović

Post by Rob_Atl »

Korisničkoime wrote:Hmm sad ću možda nešto reći što se većini vjerovatno neće svidjeti ali lik je po meni plaćenik. Jedan gol za reprezentaciju za koju i nije želio da igra pa makar bio i ovako važan i lijep ne čini još čuda. Iskreno ja mu još uvijek ne mogu a da mu ne zamjerim njegovo ponašanje i nisam ni najmanje uvjeren u njegove domoljubne motive. Mislim da kada ostvari transfer u veći klub da će se početi voditi Bracinom logikom najvažnije se vratiti u klub zdrav ako ga uopšte budemo i viđali u reprezentaciji.
Volio bi da nisam u pravu jer se izgleda radi o dobrom fudbaleru ali mislim da je momku repka samo sredstvo za njegov lični cilj i ništa više niti će ikada biti jer nije vezan ni za nju ni za ovu zemlju.
Nisam pratio desavanja u vezi Hajrovica, jel on imao mjesta u Svicarskoj reprezentaciji??? Ako nije i odlucio zbog toga da igra za nas onda se donekle i slazemo, a ako je imao mjesta pa opet odlucio sa igra za nas onda ne vidim razlog zasto nebi igrao. Jer sve to sto si napisao je mogao da uradi i kroz svicarsku reprezentaciju koja je bolje rangirana od nas.
Korisničkoime

#157 Re: Izet Hajrović

Post by Korisničkoime »

Rob_Atl wrote:
Korisničkoime wrote:Hmm sad ću možda nešto reći što se većini vjerovatno neće svidjeti ali lik je po meni plaćenik. Jedan gol za reprezentaciju za koju i nije želio da igra pa makar bio i ovako važan i lijep ne čini još čuda. Iskreno ja mu još uvijek ne mogu a da mu ne zamjerim njegovo ponašanje i nisam ni najmanje uvjeren u njegove domoljubne motive. Mislim da kada ostvari transfer u veći klub da će se početi voditi Bracinom logikom najvažnije se vratiti u klub zdrav ako ga uopšte budemo i viđali u reprezentaciji.
Nisam pratio desavanja u vezi Hajrovica, jel on imao mjesta u Svicarskoj reprezentaciji??? Ako nije i odlucio zbog toga da igra za nas onda se donekle i slazemo, a ako je imao mjesta pa opet odlucio sa igra za nas onda ne vidim razlog zasto nebi igrao. Jer sve to sto si napisao je mogao da uradi i kroz svicarsku reprezentaciju koja je bolje rangirana od nas.
Teško da je imao šansu na njegovoj poziciji igra Shaqiri iz Bayerna tu poziciju može da igra još i Barnetta kao iskusniji i zreli igrač i Behrami ima još neki mlađi malo igrač. U Švicarskoj repki je puno centralnih veznih sve su to manje više zvučna imena Xhaka, Inler, Dzemaili, pored gore navedenih teško da bi Hitzfeld poveo njega a ostavio bilo koga od navedenih jer iako je on pored Shaqiria jedino prirodno desno krilo/desni krilni napadač ostali navedeni su u prednosti spram njega bilo po iskustvu bilo po ligama ili klubovima u kojim igraju.
Primjer je Seferović na toj poziciji i nisu baš nešto jaki i on je upao u repku Švicarske jer mu je konkurencija slaba. Džaba što je dolazio i kupio neke nagrade po BiH džaba što su se za njega svi zanimali prije nego za braću Hajrović džaba i neka obećanja i slično Seferović igra za Švicu i to je tako jer je tamo mogao proći. Da na njegovom mjestu švicarci imaju neke jače igrače Seferović bi danas bio treći napadač BiH repke.
Seferović je mogao da bira i zna se koga je izabrao da je Hajrović imao istu mogućnost, sigurno mjesto u repki Švicarske, odlučio bi se kao i Seferović.
saphir_

#158 Re: Izet Hajrović

Post by saphir_ »

a kako to ti znas koga bi on izabrao ? Momak i da je izabrao Svicarsku niko mu rijeci ne bi imao pravo reci jer je tamo rodjen i citav zivot proveo, dakle nije niti moze biti izdajnik ni u kojem obliku. Druga je stvar sto se ovdje ljudi drze na slijepo rijeci Edina Dzeke koji je odmah poletio na svoj twittera da oblati momka jer je nastupio u prijateljskoj utakmici za njih. A niko se ne sjeca da je taj isti Dzeko koji je rodjen u Sarajevu i citav zivot i rat proveo imao nedomice kada su mu Cesi nudili drzavljanstvo.

Kolasinac je npr kao uslov za preuzimanje naseg drzavljanstva bio taj da bude imao osigurano mjesto u Brazilu. A vidim to jos niko nije spominjao, ali eto vazno je da je Hajrovic i dalje izdajnik.
jeza u ledja

#159 Re: Izet Hajrović

Post by jeza u ledja »

Ja mislim da vecina igraca razmislja slicno, nebitno jesu li dijaspora ili ne, i to pogotovo u nekim drugim zemljama.
Sumnjam da mu nesto srce lupa za Svicu vise nego za nas.
Nisam siguran na sta tacno ciljas, kao da se nece truditi u buducnosti...ma trudice se koliko i ostali. To su sve profesionalci, i ako budemo imali bar neki nivo organizacije i pogotovo sportskog uspjeha, odazivace se svi ko s poslom.

Inace, mozda mi ne razmisljamo o tome, ali ovakve utakmice i golovi ko Bicakcicev i Hajrovicev u Zilini, se pamte dok si ziv. Taj trenutak slavlja, poslije u svlacionici, to mi ne mozemo zamisliti. Tako da ova utakmica ih je zblizila vise nego sto je moglo bilo sta drugo. I to ce tako ostati, pogotovo ako odu na SP .
Jack Be Nimble

#160 Re: Izet Hajrović

Post by Jack Be Nimble »

Pa to je vec normalno da se igraci stede dok igraju pod zastavom. Pogotovo ako igras za losiju drzavu gdje stvarno nije bitno da li dajes 65% ili 101% ako ces zavrsiti na trecem ili cetvrtom mjestu. Ako sam ja Salihmadzic i meni bi bilo vaznije doci zdrav u Bayern i biti spreman za derbi protiv Dortmunda. Pa onda u utorak izaci na Trafford pa boriti se ispred Fergusona.

Liga Prvaka i EPL su ubili SP i EURO (EURO jos ima neku svoju car ili imao je sve dok nisu odlucili da povecaju na 24) u pojam, tako da danasnji mladim igracima je vaznije cuti himnu LP nego drzave pred utakmicu. Tako je isto i sa navijacima i njima je drazi klub od drzave. Mada navijacima manjih klubova drzava je sigurno vaznija od kluba, ali zahvaljujuci modernom fudbalu svi smo navijamo za 20 istih klubova i zelimo vidjeti klempu.

Tako mozda i Izet konta 'obuci bilo koji drzavni dres samo da mi se dokopati EPL/La Lige/Bundes i LP'. Sto je OK, svi to radimo svaki dan kada odemo na posao i pokusavamo da se probijemo ka vrhu piramide.
Idemedosumom

#161 Re: Izet Hajrović

Post by Idemedosumom »

Ja ne znam sta ti ocekujes od Hajrovica. Zamjeras mu sto je igrao prijateljsku za Svicu, sto se dvoumio neko vrijeme? Sumnjas u njegove domoljubne motive? Pa da su Srbija i Hrvatska na vrijeme uputile pozive određenim nasim igracima, sumnjam da bi isti to odbili.

Momak je dobio poziv za Svicu. Svica je u boljoj poziciji nego Bosna u svojoj grupi, to jest, ima vece sanse za 1. mjesto. Momak nije rođen u BiH, a koliko cujem, nisu mu ni roditelji. Ja bih prije rekao da je on IZDAJNIK, jer je izdao svoje svicarce.

Izete, svaka ti cast, i bez onog gola u Zilini, dobro nam dosao :bih: :bih:
zlajapravaraja

#162 Re: Izet Hajrović

Post by zlajapravaraja »

Cak i ako si dobronamjeran, ucini nam svima uslugu, i rokni se, kad te molim.
argyle

#163 Re: Izet Hajrović

Post by argyle »

Genoa i Udinese zainteresovane za Hajrovica.
prije Slovacke
http://www.calciomercato.it/news/234064 ... rovic.html

nakon Slovacke Genoa bi da ubrza proceduru i da dovede Hajrovic vec u januaru
http://www.calciomercato.it/news/236201 ... rovic.html
http://www.xn--gerchteticker-yob.com/ho ... alien.html
limeni

#164 Re: Izet Hajrović

Post by limeni »

braco je vise dao za reprezentaciju nego ijedan igrac u njegovo vrijeme, uvijek je bio medju najboljim. pogledaj samo utakmicu na kosevu protiv danske 2003. kada je bio najbolji, ali on je vidio na sta je licila tadasnja reprezentacija i savez koji je zaobilazio igrace kao sto su rahimic ili ibrahimovic da bi se prodavali igraci kao sto su grujic, mikelini i dusan kerkez.
jel tako trebamo pljuvati asmira begovica, harisa medunjanina i ostale koji su igrali za mlade kanade, holandije..?hoces li tako pljuvati seada kolasinca kada bude igrao za nas?
vidim na temi o edinu dzeki poceli MISEVI da pljuju po legendi kao ne trudi se.sram vas bilo i sikter od svetinje!
Micaha

#165 Re: Izet Hajrović

Post by Micaha »

Kako sam shvatio iz ovih prica roditelji su imali velik uticaj na Izetovu odluku da igra za reprezentaciju BiH. Ja da sam mu babo i da pratim ovaj forum... Ne znam. Spalio bi se. I sebe i Izeta.
Dobijes besplatno odlicnog igraca, mali te fakticki odvede na svjetsko prvenstvo i onda ti ni to ne bude dosta nego mu produzis vremenski rok kad bi se trebao moralno dokazat. Ne dokazat nego oprat. Vrhunac nezahvalnosti i bezobrazluka. Vrhunac
Micaha

#166 Re: Izet Hajrović

Post by Micaha »

KvaziExpert wrote:Kako je Hasan pretrcavao onog spanca na Kosevu, jel' bi Sergio, k'o da ga nema,...

Sent from my GT-I9505G using Tapatalk 4
A tek kako je Hasan pretrcavao Dance 97-e, sve brazde za njim ostajale. E sad sto prodasmo plasman u Zagrebu, to je neka sasvim druga prica. I onda ocekivat od Hasana da opet ore ko da nista nije bilo!? Pa ne bi da je malouman
Obuca9

#167 Re: Izet Hajrović

Post by Obuca9 »

Pa pola reprezentacije nam je nastupalo za druge države, pa naknadno uzeli naše državljanstvo, ali samo je u Izetu problem. Ne kontam vas, svega mi.

Od 11 igrača iz prve postave u utorak, njih šest, dakle više od pola je prije igralo za druge države, pa onda izabrali BiH, svako iz ovog ili onog razloga, ali eto samo Hajroviću treba jebati metar, jer su novinari na silu pisali vijesti i tražili skandal kad se prepucavao sa Džekom putem twitera ili čega već.

Asmir Begović - Nastupao za Kanadu, logično kasnije izabrao jaču ekipu.
Mensur Mujdža - Nastupao za Hrvatsku, kad je vidio da nema mjesta, izabrao BiH.
Ermin Bičakčić - Nastupao za Njemačku, skontao da će lakše napraviti reprezentativnu karijeru u BiH.
Zvjezdan Misimović - Nastupao za Jugoslaviju, kad je vidio da nema mjesta izabrao BiH.
Miralem Pjanić - Nastupao z aLuksemburg, logično kasnije izabrao jaču ekipu.
Haris Medunjanin - Nastupao za Holandiju, kad je vidio da nema mjesta, izabrao BiH.

I svi su oni super momci, zmajevi, lavovi, tigrovi, samo je Izet šupak. Ne serite, života vam.
Micaha

#168 Re: Izet Hajrović

Post by Micaha »

Obuca9 wrote:Pa pola reprezentacije nam je nastupalo za druge države, pa naknadno uzeli naše državljanstvo, ali samo je u Izetu problem. Ne kontam vas, svega mi.

Od 11 igrača iz prve postave u utorak, njih šest, dakle više od pola je prije igralo za druge države, pa onda izabrali BiH, svako iz ovog ili onog razloga, ali eto samo Hajroviću treba jebati metar, jer su novinari na silu pisali vijesti i tražili skandal kad se prepucavao sa Džekom putem twitera ili čega već.

Ermin Bičakčić - Nastupao za Njemačku, skontao da će lakše napraviti reprezentativnu karijeru u BiH.
Zvjezdan Misimović - Nastupao za Jugoslaviju, kad je vidio da nema mjesta izabrao BiH.
Haris Medunjanin - Nastupao za Holandiju, kad je vidio da nema mjesta, izabrao BiH.

I svi su oni super momci, zmajevi, lavovi, tigrovi, samo je Izet šupak. Ne serite, života vam.
Ubaci u ovo i dozu patriotizma. Nije samo suha racunica. Begovic i Pjanic mogu birat reprezentaciju u kojoj ce igrat. Covjece Kolasinac bira izmedu Elfa i nas, dode ovamo i opet trazimo dlaku u jajetu. Pa ovo nije normalno
drugtito2011

#169 Re: Izet Hajrović

Post by drugtito2011 »

Možda ima sličnosti sa Rakitićevim slučajem, o čemu Izet i njegova porodica ne žele da pričaju.

http://www.nacional.hr/clanak/37115/svi ... ji-rakitic

Ne osudjujte momka na prvu, dok se ne sazna prava istina.

Nek on ostavlja srce i dušu na terenu, a sve ostalo je manje-više nebitno.
Obuca9

#170 Re: Izet Hajrović

Post by Obuca9 »

Micaha wrote:
Obuca9 wrote:Pa pola reprezentacije nam je nastupalo za druge države, pa naknadno uzeli naše državljanstvo, ali samo je u Izetu problem. Ne kontam vas, svega mi.

Ubaci u ovo i dozu patriotizma. Nije samo suha racunica. Begovic i Pjanic mogu birat reprezentaciju u kojoj ce igrat. Covjece Kolasinac bira izmedu Elfa i nas, dode ovamo i opet trazimo dlaku u jajetu. Pa ovo nije normalno
Ma ovo je bilo više iskarikirano.

Poenta mog posta je bila, da uopšte nije bitno koji je bio razlog promjene tog sportskog državljanstva, da li sportski, patriotski, politički, ovaj ili onaj, bitno je da svaki od njih sad tu i da se dok god su tu bore za dres i državu i daju svoj maksimum i vozdra.

Koga boli briga za čije kadete je igrao Bičakčić, a za čije juniore branio Begović. Tako isto treba gledati i za Izeta i nadati se da će u budućnosti postići što više onakvih golova kao u Žilini.
Micaha

#171 Re: Izet Hajrović

Post by Micaha »

drugtito2011 wrote:Možda ima sličnosti sa Rakitićevim slučajem, o čemu Izet i njegova porodica ne žele da pričaju.

http://www.nacional.hr/clanak/37115/svi ... ji-rakitic

Ne osudjujte momka na prvu, dok se ne sazna prava istina.

Nek on ostavlja srce i dušu na terenu, a sve ostalo je manje-više nebitno.
Koji ce ti kurac prava istina? Imas fantasticnog igraca i sve ostalo je nebitno. Sljedeci put kad primi loptu na dvadeset letice trojica protivnickih da blokiraju. Napospremace se Vedo golova ko nikad dosad
Micaha

#172 Re: Izet Hajrović

Post by Micaha »

Obuca, slazemo se
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#173 Re: Izet Hajrović

Post by pici »

"...proslavio si se jebo te otac te jebo.." :lol: :lol: :lol: :lol:

vako Hercegovci slave :lol: :lol: ajjj oplakah :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#174 Re: Izet Hajrović

Post by Edin H. »

Moram prvo vidjeti sa Dzekom jesmo li mu halili nakon onog gola za Svjetsko prvenstvo :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#175 Re: Izet Hajrović

Post by mali_milojica »

velikibrnjo wrote:
Ne znam je li iko postavlja arapsku verziju 8-) :D
Realno,prekuco je i Bahu i Marijana :D
Post Reply