Džuma u Neumu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
semirizsvemira

#151 Re: Džuma u Neumu

Post by semirizsvemira »

kantica__ wrote:
semirizsvemira wrote: U Hrvatskoj se pise zajedno .
Vidi kad bi se ja sekirao sta drugi govore o meni hahahaha . Buraz , vidim da ne poznajes temu . Meni je najvaznije da Allah bude zadovoljan sa mnom i to je to . I nije me briga ko ce me gotiviti i ovdje i i BiH . Imam bracu muslimane , iskrene Allahove robove svih nacija od Ukrajine , do Japana , Indonezije , Rusije preko Kine do Afrike . I ponosan sam zbog toga i srecan sam zbog toga , vjeruj mi ako znas sta je sreca . Kad sretnem neke arape , neke afrikance i neke azijate i poselamimo se onako iskreno kako nas je naucio nas Poslanik s.a.w.s. sve ostalo zaboravim . Klanjamo zajedno i mi stranci i Svedjani a ima i nesto Bosnja i to je to . cak ima i Ante , Hrvat presao na Islam . Kao sto rekoh ima vise muslimana u Svedskoj nego u BiH a i Islama , hvala Allahu
Allah je jako nezdaovoljan s tvojom nepsimenoscu. Malo ti je jedan razmak izmedju rijeci i tacke dodaj jos.
Cemu ova ironija :?: Kad sam pisao i radio po kompu ti ee nisi ni rodio . I sta od ovog sto napisah ne razumjes , moze onda nekom od 5 svjetskih jezika ako ne razumijes :lol:

Jao sta uradise od teme , ovo je zaista zalosno
semirizsvemira

#152 Re: Džuma u Neumu

Post by semirizsvemira »

NIN wrote:
semirizsvemira wrote:Znaci nista od dzume u Neumu . Demokratski . A papina bista u Sarajevu ?
Pa zar nije bolje otici u nama prijateljske drzave Tursku , Maroko , Tunis , Japan :lol: Maleziju ( vrlo lijepa zemlja i tolerantna i gostoljubiva a i ne cekas dva sata narudzbu za rucak ). Em jedes finu svjezu hranu em jeftino em mozes klanjati dzumu gdje hoces :thumbup: I na kraju vidis nesto a sta ces u Neumu viditi :lol: Malo vece selo , par hotela i to je sve od turizma a i dzamije nema mada je kazu tu postojala , ako se ne varam
Znaci, BiH je neprijateljska zemlja? :lol:

Nego, i u cemu je sad problem? Kako rekoh, ako ti je dzuma preca od plaze fino se organizujes i odes na destinaciju koja ce pruziti sve sto zelis, pa i dzamiju, a takvih mjesta ima na pretek.

Kazu, hoce da traze lokaciju za gradnju dzamije na Brcanskoj malti u Tuzli. Neki se odmah upalise govoreci sta ce nam dzamija u tom naselju. Ovi drugi opet kazu ako je potrebna i ako se svijet utali za njenu gradnju onda ce se vjerovatno i graditi. S druge strane, kad su opstinari dosli na ideju da izgrade srusenu sinagogu tokom II svjetskog rata jevrejska zajednica u Tuzli rece da nema potrebe za gradnju iste i tako se odustalo od te ideje. E tako i Neumljani, ako za gradnju nema potrebe, tj. onih koji ce ici u nju i koji zive u Neumu onda sto da se gradi nazor. Ako opet kojim slucajem skontaju da im muslimani prakticari donose puno para mozda je i sagrade jer, ipak, para je para. :)
Nije BiH neprijateljska zemlja vec neki dijelovi BiH nisu prijateljski prema Bosnjacima i muslimanima . A ti ono ko ne znas sta sam mislio reci :shock: I neke zemlje u okruzenju takodjer . Zato idem tamo gdje se osjecam slobodnim , gdje mi niko nece psovat balinsku majku i gdje ce me ljudi pozdraviti sa najljepsim pozdravom na svijetu Eselamu Alejkum I gdje ce moja djeca biti postedjena pogleda od pedofila :run:
sarajlija_ba

#153 Re: Džuma u Neumu

Post by sarajlija_ba »

Zna li neko od forumaša jel' Neum prija rata imao ijednu džamiju ?
akcid

#154 Re: Džuma u Neumu

Post by akcid »

sarajlija_ba wrote:Zna li neko od forumaša jel' Neum prija rata imao ijednu džamiju ?
Nije. A nije bilo ni muslimana sa prebivalištem u Neumu i okolini, kao što ih i danas nema.
animals

#155 Re: Džuma u Neumu

Post by animals »

Nego, i u cemu je sad problem? Kako rekoh, ako ti je dzuma preca od plaze fino se organizujes i odes na destinaciju koja ce pruziti sve sto zelis, pa i dzamiju, a takvih mjesta ima na pretek.

Kazu, hoce da traze lokaciju za gradnju dzamije na Brcanskoj malti u Tuzli. Neki se odmah upalise govoreci sta ce nam dzamija u tom naselju. Ovi drugi opet kazu ako je potrebna i ako se svijet utali za njenu gradnju onda ce se vjerovatno i graditi. S druge strane, kad su opstinari dosli na ideju da izgrade srusenu sinagogu tokom II svjetskog rata jevrejska zajednica u Tuzli rece da nema potrebe za gradnju iste i tako se odustalo od te ideje. E tako i Neumljani, ako za gradnju nema potrebe, tj. onih koji ce ici u nju i koji zive u Neumu onda sto da se gradi nazor. Ako opet kojim slucajem skontaju da im muslimani prakticari donose puno para mozda je i sagrade jer, ipak, para je para. :)[/quote]
Nije BiH neprijateljska zemlja vec neki dijelovi BiH nisu prijateljski prema Bosnjacima i muslimanima . A ti ono ko ne znas sta sam mislio reci :shock: I neke zemlje u okruzenju takodjer . Zato idem tamo gdje se osjecam slobodnim , gdje mi niko nece psovat balinsku majku i gdje ce me ljudi pozdraviti sa najljepsim pozdravom na svijetu Eselamu Alejkum I gdje ce moja djeca biti postedjena pogleda od pedofila :run:[/quote]

I jel zivis u takom okruzenju, ili naprotiv skrasio si se u bas takvoj jednoj neprijateljskoj zemljiu..
elma89_

#156 Re: Džuma u Neumu

Post by elma89_ »

Hajde nebitan je Neum ,gdje ce se klanjati bajram namaz u Litvaniji pitaju navijaci i igraci :-D :-D :-D :-D

http://www.avaz.ba/sport/fudbal/navijac ... jati-namaz
NIN

#157 Re: Džuma u Neumu

Post by NIN »

elma89_ wrote:Hajde nebitan je Neum ,gdje ce se klanjati bajram namaz u Litvaniji pitaju navijaci i igraci :-D :-D :-D :-D

Na stadionu :D Bog je svakako veliki, a i prepoznaje nijet, jel'. :D

Tim ljudima je reprezentacija svakako vaznija od Alaha pa stoga se nemamo cemu sikirati. :D
semirizsvemira

#158 Re: Džuma u Neumu

Post by semirizsvemira »

NIN wrote:
elma89_ wrote:Hajde nebitan je Neum ,gdje ce se klanjati bajram namaz u Litvaniji pitaju navijaci i igraci :-D :-D :-D :-D

Tim ljudima je reprezentacija svakako vaznija od Alaha pa stoga se nemamo cemu sikirati. :D
Znaci muslimanipo tebi nisu ljudi jer vole vise Allaha od utakmice :shock:
elma89_

#159 Re: Džuma u Neumu

Post by elma89_ »

Bajram namaz na stadinu je pravo rjesen je,slazem se s NIN-om :D neka nam to ujedno bude i dova za pobjedu i slavlje :p
NIN

#160 Re: Džuma u Neumu

Post by NIN »

semirizsvemira wrote:
NIN wrote:

Znaci muslimanipo tebi nisu ljudi jer vole vise Allaha od utakmice :shock:
Ti si stvarno glup covjek, al' stvarno!

P.S. Izvinjavam se svima ali ovaj lik je stvarno glup!
zagortenej

#161 Re: Džuma u Neumu

Post by zagortenej »

elma89_ wrote:Bajram namaz na stadinu je pravo rjesen je,slazem se s NIN-om :D neka nam to ujedno bude i dova za pobjedu i slavlje :p
fetvu imamo: :)
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=218
TRENT

#162 Re: Džuma u Neumu

Post by TRENT »

Klanjati Bajram ujutru i biti mrtav pijan do 14 sati. :shock:
elma89_

#163 Re: Džuma u Neumu

Post by elma89_ »

Rece reis jednom da kad BIH pobjedi to je mali bajram,eto sudbine...imat cemo i mali i veliki bajram zajedno,inshallah :D
elma89_

#164 Re: Džuma u Neumu

Post by elma89_ »

fetvu imamo: :)
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=218
Kome li je naumpalo da ovo pita :lol: :mrgreen: :thumbup:
semirizsvemira

#165 Re: Džuma u Neumu

Post by semirizsvemira »

P.S. Izvinjavam se svima ali ovaj lik je stvarno glup![/quote][/quote]
MA TJESIM SE KO MI KAZE :run: Cemi onaj podsmijeh kad kazes da he Bog velik . Nisam ja glup nego se ti pravis nevinasce a mrznja ti viri :shock: sa svih strana . Meni se ne mozes pretvarati .
semirizsvemira

#166 Re: Džuma u Neumu

Post by semirizsvemira »

Zalosno da se offira na temi o dzumi u slobodarskom Neumu od onih koji to ne bi trebali ciniti
Dakle tema je dzuma u Neumu a otvorite novu temu Bajram u Litvaniji . :roll:

Sta bi , hoce li se praviti ta dzamija u Neumu ili nece :?
akcid

#167 Re: Džuma u Neumu

Post by akcid »

semirizsvemira wrote:Zalosno da se offira na temi o dzumi u slobodarskom Neumu od onih koji to ne bi trebali ciniti
Dakle tema je dzuma u Neumu a otvorite novu temu Bajram u Litvaniji . :roll: ?
Šta podrazumijevaš pod "slobodarskim" Neumom?
Sta bi , hoce li se praviti ta dzamija u Neumu ili nece :
Neće, ne brini :D
semirizsvemira

#168 Re: Džuma u Neumu

Post by semirizsvemira »

akcid wrote:
semirizsvemira wrote:Zalosno da se offira na temi o dzumi u slobodarskom Neumu od onih koji to ne bi trebali ciniti
slobodna umjetnicka rijec . Nisam ni ocekivao da ce se dozvoliti pravljenje dzamije u Neumu . Za njih je suzivot i tolerancija negdje daleko . Zato kao sto prije rekoh ne davati njima novce vec bratskim narodima i prije svega ljubaznim narodima i punim ljudskosti i dobrote . Zato TURSKA , MAROKO , EMIRATI , TUNIS , EGIPAT , JORDAN , INDONEZIJA , MALEZIJA, SAUDIJSKA ARABIJA a nikako Neumi , Makarske i ostale selendre po Jadranu
NIN

#169 Re: Džuma u Neumu

Post by NIN »

semirizsvemira wrote:Zato TURSKA , MAROKO , EMIRATI , TUNIS , EGIPAT , JORDAN , INDONEZIJA , MALEZIJA, SAUDIJSKA ARABIJA a nikako Neumi , Makarske i ostale selendre po Jadranu
Sretan ti put i uzivaj!
elma89_

#170 Re: Džuma u Neumu

Post by elma89_ »

Sigurna sam da onaj ko moze preferira Tursku,Tunis,Egipat ili Dubai pored Neuma ili Makarske :D budi patriota i pomazi narodu da ide na ta prava mjesta 8-) mislim da bi te i hrvati podrzali i prijavili se :oops: 8-)
animals

#171 Re: Džuma u Neumu

Post by animals »

NIN wrote:

P.S. Izvinjavam se svima ali ovaj lik je stvarno glup!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
animals

#172 Re: Džuma u Neumu

Post by animals »

semirizsvemira wrote:
akcid wrote:
slobodna umjetnicka rijec . Nisam ni ocekivao da ce se dozvoliti pravljenje dzamije u Neumu . Za njih je suzivot i tolerancija negdje daleko . Zato kao sto prije rekoh ne davati njima novce vec bratskim narodima i prije svega ljubaznim narodima i punim ljudskosti i dobrote . Zato TURSKA , MAROKO , EMIRATI , TUNIS , EGIPAT , JORDAN , INDONEZIJA , MALEZIJA, SAUDIJSKA ARABIJA a nikako Neumi , Makarske i ostale selendre po Jadranu

Dobro ti NIN kaza, a ti nista ne kontas :-) :-) :-) :-) :-)
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#173 Re: Džuma u Neumu

Post by Matijevic_Vlado »

gdje rekoste da zivi ovaj semirizsvemira ? jel kraljevina svedska ?
fatamorgana

#174 Re: Džuma u Neumu

Post by fatamorgana »

Pa ona vjernica kroksica je predložila da se napravi jedna na puhanje pošto se radi samo o potrebi u ljetnom periodu, valjda se poslije ispuše kad prođe sezona, dosta praktično kao jedno od mogućih rješenja ...
animals

#175 Re: Džuma u Neumu

Post by animals »

fatamorgana wrote:

Pa ona vjernica kroksica je predložila da se napravi jedna na puhanje pošto se radi samo o potrebi u ljetnom periodu, valjda se poslije ispuše kad prođe sezona, dosta praktično kao jedno od mogućih rješenja ...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply