Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mobile9

#151 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

Dino_noDi wrote:Nije problem sluziti normalnoj drzavi ali ova drzava nije normalna zasto bi neko godinu dana ROBOVAO dok politicari vozaju najbolje od auta. Ne ide! To sto vi pricate je jedna utopija. A vezano za temu vracanje obaveznog sluzenja vojnog roka, ja sam osoba koja je za slobodu izbora pa i u ovom slucaju samo u slucaju delikvenata moglo bi se uvesti da nakon prekrsaja da ih se salje u vojsku.
zbog ovakvih treba uvesti obavezno sluzenje vojnog roka ! citajte komentare http://www.klix.ba/vijesti/bih/istanbul ... #k_2815365
JohnnyS

#152 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by JohnnyS »

Zokipfc wrote:
iza_tebe_sam wrote:Ma vratiti ne samo zbog oružija , već napravi čovjeka od tebe , naučiš slušati , biti uredan , a ne napravi klošara sa brzim naočalama. :mrgreen:

Bravo, samo tako! Kriticna masa nije potrebna u drustvu, vidjeli smo to 90ih kad su se sleperi sa oruzjem vozili do polozaja JNA a narod je tu istu vojsku podrzavao.

Vojska je najvece zlo na svijetu, ubija dusu covjeka i pravi ga pijunom.

Upravo tako. Najgluplje potrošenih 9 mjeseci moga života, koje mi nitko neće vratiti. Nedojebana živina se dreči 24/7, pranje mozga 1/1. Premda, našem narodu upravo to treba, najbolje se snalazi u ulozi ovčurine koja ne misli svojom glavom nego samo slijedi pastira.

Kome se ide u vojsku, da se izgradi kao osoba i slične floskule, eno mu gori pola Hercegovine pa nek se "gradi" poviše Jablanice.
ramBRO

#153 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by ramBRO »

JohnnyS wrote:
Zokipfc wrote:
iza_tebe_sam wrote:Ma vratiti ne samo zbog oružija , već napravi čovjeka od tebe , naučiš slušati , biti uredan , a ne napravi klošara sa brzim naočalama. :mrgreen:

Bravo, samo tako! Kriticna masa nije potrebna u drustvu, vidjeli smo to 90ih kad su se sleperi sa oruzjem vozili do polozaja JNA a narod je tu istu vojsku podrzavao.

Vojska je najvece zlo na svijetu, ubija dusu covjeka i pravi ga pijunom.

Upravo tako. Najgluplje potrošenih 9 mjeseci moga života, koje mi nitko neće vratiti. Nedojebana živina se dreči 24/7, pranje mozga 1/1. Premda, našem narodu upravo to treba, najbolje se snalazi u ulozi ovčurine koja ne misli svojom glavom nego samo slijedi pastira.

Kome se ide u vojsku, da se izgradi kao osoba i slične floskule, eno mu gori pola Hercegovine pa nek se "gradi" poviše Jablanice.
Moze ako ce nas zauzvrat obučiti i poslati s nama i tatinovce koji hlade m*** za platu. :-)
bosanacusrcu211

#154 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by bosanacusrcu211 »

vela-havle wrote:Ja mislim da se mi trebamo dobro nauružati ,jer ovo već ne ide na dobro ,svakodnecne provokacije ,ograničenja koja nam se nameću .Da nas u slučaju belaja ne bi pritsili s novim embragom ,a lahko ćemo mi za puške i tenkove ,nauči se to kad se mora i kad je hića .Svu namjensku industriju usmjeriti za domaće potrebe ,izvoz ograniciti ,pa da vidimoo .U sluačju beljaa ,a biće ga sigurno opet ,jebat im sve za sva vremena i ćao :zzzz:
A cime bi ti platio oruzije, to jeste mi :? :? :? ? I ovo oruzija sto imamo nam je NATO dao! Prvo pravno i ekonomski urediti drzavu, pa onda razmisljati o oruziju i slicnim glupostima! :!:
ramBRO

#155 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by ramBRO »

bosanacusrcu211 wrote:
vela-havle wrote:Ja mislim da se mi trebamo dobro nauružati ,jer ovo već ne ide na dobro ,svakodnecne provokacije ,ograničenja koja nam se nameću .Da nas u slučaju belaja ne bi pritsili s novim embragom ,a lahko ćemo mi za puške i tenkove ,nauči se to kad se mora i kad je hića .Svu namjensku industriju usmjeriti za domaće potrebe ,izvoz ograniciti ,pa da vidimoo .U sluačju beljaa ,a biće ga sigurno opet ,jebat im sve za sva vremena i ćao :zzzz:
A cime bi ti platio oruzije, to jeste mi :? :? :? ? I ovo oruzija sto imamo nam je NATO dao! Prvo pravno i ekonomski urediti drzavu, pa onda razmisljati o oruziju i slicnim glupostima! :!:
a čime plaćamo tihiću i ostalima po 12.000KM za smrt njihovih članova familije!!!? Bakyju za novog audija, njihova ljetovanja, vile, itd da ne nabrajam dalje nasekirat cu se samo bzz za sve se to ima a za sta je prijeka potreba nema SE!
JohnnyS

#156 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by JohnnyS »

ramBRO wrote: Moze ako ce nas zauzvrat obučiti i poslati s nama i tatinovce koji hlade m*** za platu. :-)

A tatinovci koji hlade m*** za platu bi se sigurno namučili na tom imaginarnom obaveznom vojnom roku na kojeg toliko mnogo ovdje onanira... Ukidanje iživljavanja nepismenih čobana nad normalnim stanovništvom u vidu obaveznog vojnog roka je jedan od rijetkih napredaka kojeg smo napravili u odnosu na život u SFRJ. Kome se želi "postati muškarac" nek se lijepo prijavi u Legiju stranaca. Neki, ne biste vjerovali, "postanu muškarci", "steknu radne navike", "izgrade se kao osobe" i normalnim odgojem u kući. Sigurno me neće desetar iz Uskoplja pretvorit u boljeg čovjeka nego rođeni otac i majka. Ako vas hoće, onda vas uistinu žalim što u takim domovima odrastate.
ramBRO

#157 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by ramBRO »

JohnnyS wrote:
ramBRO wrote: Moze ako ce nas zauzvrat obučiti i poslati s nama i tatinovce koji hlade m*** za platu. :-)

A tatinovci koji hlade m*** za platu bi se sigurno namučili na tom imaginarnom obaveznom vojnom roku na kojeg toliko mnogo ovdje onanira... Ukidanje iživljavanja nepismenih čobana nad normalnim stanovništvom u vidu obaveznog vojnog roka je jedan od rijetkih napredaka kojeg smo napravili u odnosu na život u SFRJ. Kome se želi "postati muškarac" nek se lijepo prijavi u Legiju stranaca. Neki, ne biste vjerovali, "postanu muškarci", "steknu radne navike", "izgrade se kao osobe" i normalnim odgojem u kući. Sigurno me neće desetar iz Uskoplja pretvorit u boljeg čovjeka nego rođeni otac i majka. Ako vas hoće, onda vas uistinu žalim što u takim domovima odrastate.
danas su dijeca jaaako lijpeog odgoja, ponašanja, moralne gromade koje jaako dobro razlikuju dobro od zla, sto vidimo po jaako niskom broju klošara, tetkica, kriminalaca, lopova koji vole ukrast stvar vrijednu 200km i prodat je za 50km i oskudnih tinejdžerki pa do starih matorki ( koje " odgajaju ove mlade " ) i tatini sinovi i kćeri. Da ne spominjem jaako lijepe uzore u onima koji su nas klali do jučer i ti kažeš da nam ne treba vojna obuka jer vjerovatno će holandski pede** opet na nama da zarade medalje za hrabrost štiteći nas. Ili će ovaj put možda doći ameri ili izraelćani koji jaako vole prije svega muslimane. Bravo samo tako razmišljaj misliš da ih ne zanima BIH kao sirija, irak, iran, afganistan, čečenija!? To su sve ratovi za naftu a šta kada dođu ratovi za par godina za VODU !! a BIH 5 u evropi po bogatstvu vode mislis da ce nas tek tako samo pustiti na miru. :facepalm: :facepalm: :facepalm:
JohnnyS

#158 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by JohnnyS »

ramBRO wrote: danas su dijeca jaaako lijpeog odgoja, ponašanja, moralne gromade koje jaako dobro razlikuju dobro od zla, sto vidimo po jaako niskom broju klošara, tetkica, kriminalaca, lopova koji vole ukrast stvar vrijednu 200km i prodat je za 50km i oskudnih tinejdžerki pa do starih matorki ( koje " odgajaju ove mlade " ) i tatini sinovi i kćeri. Da ne spominjem jaako lijepe uzore u onima koji su nas klali do jučer i ti kažeš da nam ne treba vojna obuka jer vjerovatno će holandski pede** opet na nama da zarade medalje za hrabrost štiteći nas. Ili će ovaj put možda doći ameri ili izraelćani koji jaako vole prije svega muslimane. Bravo samo tako razmišljaj misliš da ih ne zanima BIH kao sirija, irak, iran, afganistan, čečenija!? To su sve ratovi za naftu a šta kada dođu ratovi za par godina za VODU !! a BIH 5 u evropi po bogatstvu vode mislis da ce nas tek tako samo pustiti na miru. :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Ja ovdje nisam vidio nijedan argument za uvođenje obveznog vojnog roka. Par uobičajenih floskula:
1) o lošoj omladini (najstariji poznati zapis o kvarnoj omladini datira, vjerovali ili ne, iz stare Mezopotamije, uvijek je netko nadosirao kako je omladina nikad gora, kako će svijet propasti zbog takve omladine. Doduše ne valja ni kad se omladinu hvali. Tito ju je hvalio pa smo vidjeli kako je to završilo.
2) o tome kako svijet mrzi muslimane (prepostavka je kako bi i katolici i pravoslavci moral također služit taj fantomski obavezni vojni rok, a ne samo muslimani. Dakle, školovali bismo i "one druge i treće, a ne samo nas" kako koristiti kalaš)
3) bogatstvo BiH pitkom vodom. Bi li netko konačno postavio neki relevantni link na kojem piše kako je BiH peta po bogatstvu vodama zemlja u Europi. Jako sam skeptičan prema toj informaciji, pa bih volio da se postavi neka naučna informacija, a ne da mi ovako iz glave nabrajamo zemlje koje jesu ili koje nisu bogatije vodom od BiH.

Dakle, nijedan argument zašto je vojni rok dobra stvar.
agent_001

#159 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by agent_001 »

JohnnyS wrote:
ramBRO wrote: danas su dijeca jaaako lijpeog odgoja, ponašanja, moralne gromade koje jaako dobro razlikuju dobro od zla, sto vidimo po jaako niskom broju klošara, tetkica, kriminalaca, lopova koji vole ukrast stvar vrijednu 200km i prodat je za 50km i oskudnih tinejdžerki pa do starih matorki ( koje " odgajaju ove mlade " ) i tatini sinovi i kćeri. Da ne spominjem jaako lijepe uzore u onima koji su nas klali do jučer i ti kažeš da nam ne treba vojna obuka jer vjerovatno će holandski pede** opet na nama da zarade medalje za hrabrost štiteći nas. Ili će ovaj put možda doći ameri ili izraelćani koji jaako vole prije svega muslimane. Bravo samo tako razmišljaj misliš da ih ne zanima BIH kao sirija, irak, iran, afganistan, čečenija!? To su sve ratovi za naftu a šta kada dođu ratovi za par godina za VODU !! a BIH 5 u evropi po bogatstvu vode mislis da ce nas tek tako samo pustiti na miru. :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Ja ovdje nisam vidio nijedan argument za uvođenje obveznog vojnog roka. Par uobičajenih floskula:
1) o lošoj omladini (najstariji poznati zapis o kvarnoj omladini datira, vjerovali ili ne, iz stare Mezopotamije, uvijek je netko nadosirao kako je omladina nikad gora, kako će svijet propasti zbog takve omladine. Doduše ne valja ni kad se omladinu hvali. Tito ju je hvalio pa smo vidjeli kako je to završilo.
2) o tome kako svijet mrzi muslimane (prepostavka je kako bi i katolici i pravoslavci moral također služit taj fantomski obavezni vojni rok, a ne samo muslimani. Dakle, školovali bismo i "one druge i treće, a ne samo nas" kako koristiti kalaš)
3) bogatstvo BiH pitkom vodom. Bi li netko konačno postavio neki relevantni link na kojem piše kako je BiH peta po bogatstvu vodama zemlja u Europi. Jako sam skeptičan prema toj informaciji, pa bih volio da se postavi neka naučna informacija, a ne da mi ovako iz glave nabrajamo zemlje koje jesu ili koje nisu bogatije vodom od BiH.

Tebe su izgleda bas cebovali i zajebavali u vojsci, ti od svoje ogorcenosti sto se nisi snasao, lupas ko maksim po diviziji, jbg i to se znalo desavat, ako skonta raja da si mekusac, budes na tapetu dok neocvrsnes, i to je argument za
swanfilter

#160 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by swanfilter »

Vojni rok bih aktivirao ali ne na ovaj klasican nacin. Sama vojna obuka bi trajala do tri mjeseca. Nakon toga bih sve to poslao u obnovu i gradnju ovog i onog. U stilu bratskih akcija nekada ... Mladi bi bili zdraviji i pozitivnije razmisljali ..
JohnnyS

#161 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by JohnnyS »

agent_001 wrote: Tebe su izgleda bas cebovali i zajebavali u vojsci, ti od svoje ogorcenosti sto se nisi snasao, lupas ko maksim po diviziji, jbg i to se znalo desavat, ako skonta raja da si mekusac, budes na tapetu dok neocvrsnes, i to je argument za
Pa što jest jest, naletio sam i ja na par takvih debila, doduše danas mi se obraćaju s gospodine imate li pola marke :D Možda bih imao i više susreta s takvim moronima koji imaju jedinstvenu šansu za osjećati se superiorno od osobe koja će im šefovati cijeli život da eto nisam bio zbog svojih kvalifikacija u sanitetu. Ovako sam ih vidio samo na polaganju prisege :D

Ne sekiram se ja zbog mobbinga, to je sasvim normalno, uvijek je toga bilo i bit će, s vojskom i bez nje - okrutnije je kad se šestaši okome na petaša u školi, nego idiot na formiranu osobu u vojsci... Sekiram se zbog toga što mi država otme cijelu godinu života. Ja državi apsolutno ništa nisam dužan, pa da joj "vraćam dug". Cijeli život joj plaćam poreze, izvršavam svoje obveze prema istoj i nema nikakvog smisla da joj dam i godinu dana svog života.

Sutra da zarati, brzo bi se svi snašli. Nije pucanje iz kalašnjikova nuklearna fizika pa da ti treba pola godine obuke. Skonta se to za petnaest minuta... A ovi pojedinci koji misle da je dobro imati vojni rok zbog "bogatstva" vodenim potencijalima da nas SAD ne napadne :D Siguran sam da je jednogodišnja vojna obuka dovoljna da se jednog dana odupremo američkoj vojsci ako nas požele napasti :lol:
155_mm

#162 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by 155_mm »

ovim partizanima sto traze uvodjenje sluzenja vojnog roka mogu samo poruciti jedno "ma zdra´o". koliko znam vojni rok u bosni nije stavljen van snage kao u hrvatskoj i srbiji nego potpuno ukinut. znaci "zdra´o"

ali ako neko ima zelju za nekom vrstom vojne obuke nek se prijavi kod ovih dole ili nek se sami organizuju u svojoj carsiji kao sto su to vec uradili u banjaluci, derventi i bosanskoj gradisci. po mom misljenu sasvim solidna zamjena za sluzenje vojnog roka.

saibaba

#163 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by saibaba »

agent_001 wrote:
JohnnyS wrote:

Tebe su izgleda bas cebovali i zajebavali u vojsci, ti od svoje ogorcenosti sto se nisi snasao, lupas ko maksim po diviziji, jbg i to se znalo desavat, ako skonta raja da si mekusac, budes na tapetu dok neocvrsnes, i to je argument za
Vojska je dobra ako ti treba jos jedan argument da odes iz drzave ... Kad vidis kakva je ta "Raja" u vojsci. Krezava, nepismena, nekulturna, neokupana, neobrazovana stvarno se zapitas gdje ja ovo zivim ?
agent_001

#164 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by agent_001 »

Argumenata i dosada ima na izvoz, to i jestr car, da upozaš sve ljepote ove zemlje :D
modem33

#165 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by modem33 »

Vojni rok zagovaraju ovi Lagumdzijini i Bakirovi ....

A svi njihovi poltroni su dobili rjesenje od doktora kako su svi njihovi poltroni "nesposobni" za sluzenje vojske.

Prema tome. Svi ste glupi koji zagovaraju vojsku.

Nabavite atomsku bombu i rat je zavrsen za manje od 1 minute.

Jeftina investicija i rijeseni problemi. Ako Srbi pobudale .... samo baciti atomsku bombu na njih i rijesen problem na Balkanu.
mobile9

#166 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

modem33 wrote:Vojni rok zagovaraju ovi Lagumdzijini i Bakirovi ....

A svi njihovi poltroni su dobili rjesenje od doktora kako su svi njihovi poltroni "nesposobni" za sluzenje vojske.

Jeftina investicija i rijeseni problemi. Ako Srbi pobudale .... samo baciti atomsku bombu na njih i rijesen problem na Balkanu.
jesi siguran? :wink:
mozda nisi čuo za radijaciju ili kako je "lahko" napraviti atomsku bombu, i nema sta reći ćemo im okupite se svi u jedan grad samo da mi nešto vidimo i poslušat će nas. :lol: :lol: :lol:
modem33

#167 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by modem33 »

mobile9 wrote:

mozda nisi čuo za radijaciju ili kako je "lahko" napraviti atomsku bombu, i nema sta reći ćemo im okupite se svi u jedan grad samo da mi nešto vidimo i poslušat će nas. :lol: :lol: :lol:

Znam za radijaciju .... ali sta fali malo radijacije ?

Bosnjaci su ipak malo poglupi ..... ne mogu prepoznati cetnika u vlastitom dvoristu kad dodje tenkom ..... Zato treba Bosnjacima fino objasniti da radijacija ima puno vitamina C, B, E i da ima puno minerala i da je dobro za mrsavljenje. Svi ce poluditi za tim i svi ce biti zadovoljni.

8-)
mobile9

#168 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

modem33 wrote:
mobile9 wrote:

Znam za radijaciju .... ali sta fali malo radijacije ?

Bosnjaci su ipak malo poglupi ..... ne mogu prepoznati cetnika u vlastitom dvoristu kad dodje tenkom ..... Zato treba Bosnjacima fino objasniti da radijacija ima puno vitamina C, B, E i da ima puno minerala i da je dobro za mrsavljenje. Svi ce poluditi za tim i svi ce biti zadovoljni.

8-)
a ti se sigurno ne smatras Bošnjakom!? :ekser:
TRENT

#169 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by TRENT »

Vidi vidi djecice i dijasporcica sto ratove prizivaju.Ono bi da ratuje :lol:

Djecice dr'zte se vi Call Of Dutty i Malme/Geteborga,da ste vi cetnika vidjeli uzivo ne biste vi ovako "prizivali" nekakve ratove,te kako nam trebaju vojni rokovi i sl.

A protiv sam sluzenja vojnog roka.Iskreno,ne ide mi se da sluzim sa zadnjim sljamom ovog drustva,sa spidasima,mahalasima i ostalim klosarima.Neka hvala.

Ko zeli da ratuje,eno mu Sirije i "brace" .
amko761

#170 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by amko761 »

Buraz, da ne bi četnika ne bi oni vidjeli Malme/Geteborga.

Trebaju četnicima napraviti spomenik u znak vječne zahvalnosti.
It_is_a_Leclerc

#171 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by It_is_a_Leclerc »

Naravno da sam protiv ove ideje.

Obavezan vojni rok je retrogradna budalaština kojom se dodatno umanjuje produktivnost društva, koja mnogo košta i državu i vojsku, te koja u konačnici nije u skladu sa doktrinama NATO-a kome težimo..
Brkooo

#172 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Brkooo »

It_is_a_Leclerc wrote:Naravno da sam protiv ove ideje.

Obavezan vojni rok je retrogradna budalaština kojom se dodatno umanjuje produktivnost društva, koja mnogo košta i državu i vojsku, te koja u konačnici nije u skladu sa doktrinama NATO-a kome težimo..
Prijatelju iz iste serije :oops: :D

vidimo zato sad kako je produktivno drustvo, i kakva disciplina vlada bez spomenutog :thumbup:
TRENT

#173 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by TRENT »

Brkooo wrote:

vidimo zato sad kako je produktivno drustvo, i kakva disciplina vlada bez spomenutog :thumbup:

Vojska inace pravi gospodu od ljudi kao sto je onaj sto je nedavno rafalo po Dobrinji. :D
Brkooo

#174 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Brkooo »

TRENT wrote:
Brkooo wrote:

Vojska inace pravi gospodu od ljudi kao sto je onaj sto je nedavno rafalo po Dobrinji. :D
Nije to vojska napravila , on bi to uradio kad tad bez obzira isao u vojsku ili ne... a ne treba Bog zna velikog treninga za pocetnicko baratanje pjesadijskim naouruzanjem...

generalizirati nesto ...radi pojedinca, to je isto kao da kazes da vjera nevalja jer je tamo neki retard pobio 50 civila u "ime vjere"
sinuhe

#175 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by sinuhe »

Na drugoj temi neki vele kako nam ne trebaju pravni i ekonomski fakulteti. Eto ne treba nam ni vojska. Najbolje onda kljuc u bravu. Ukinuti drzavu...... a ne moze, vec je ukinuta :lol:
Post Reply