Velika Albanija

Locked
Alfons Kauders

#151 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

CSKA wrote: Sad ti kao mene zezas,ja da dokazujem da spaljene crkve nisu unistenje iz vjerskih razloga.I jos to napisano uz tonu smajila.Sad da ti dodje neko iz Srbije ili RS-a,i kaze dokazi da Srbi nisu palili dzamije po Bosni iz vjerskih razloga i ostavi par ovakvih :D :D :D ...iskreno mi reci sta bi mu napisao ?
uradio bi isto - napisao bih istinu

tj. da ih srbi jesu palili iz vjerskih razloga, da pravoslavna crkva ima krvave ruke, da je zlocinacka organizacija koja je podrzavala biolosko unistenje drugih naroda i da je dobrim dijelom zasluzna za hronicni manjak srba u hrvatskoj i kosovu... kao i krajnje pozitivan imidz srpskog naroda od alpa do karpata

i stavio bi jos koji smajli... :D :D :D
ulciscorr

#152 Re: Velika Albanija

Post by ulciscorr »

CSKA wrote:Sad ti kao mene zezas,ja da dokazujem da spaljene crkve nisu unistenje iz vjerskih razloga.I jos to napisano uz tonu smajila.Sad da ti dodje neko iz Srbije ili RS-a,i kaze dokazi da Srbi nisu palili dzamije po Bosni iz vjerskih razloga i ostavi par ovakvih :D :D :D ...iskreno mi reci sta bi mu napisao ?
Bilo kako bilo Albanci nemaju veza sa "talibanima"...

Taj nacin razmisljanja je samo jedan od milion razloga zasto ste izgubili Kosovo.
Last edited by ulciscorr on 21/08/2013 22:04, edited 1 time in total.
RATM56

#153 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

Alfons Kauders wrote:
da - plus religija igra dosta vecu ulogu u srpskom nego albanskom nacionalizmu
To samo po sebi niti je argument, a i ne važi zauvek. Ni nacizam nije počivao ekskluzivno na nekoj religiji.
Alfons Kauders

#154 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

RATM56 wrote: Budalaštine, a služiš se i neproverljivim argumentima, tzv ''prirodne'' granice Albanije nisu ništa legitimnije od ''prirodnih'' granica V.Srbije.

Nisam ja otišao daleko, već baš tamo gde treba. Od 10. juna 1999. albanski nacionalizam je odneo daleko više života nego srpski koji je NATO intervencijom izolovan. Ali tebi i takvima je on i dalje najveća pretnja na Balkanu iako, ponavljam, pre samo godinu dana je albanski nacionalizam odneo PET života u mirnodopskim uslovima.
mi pricamo o onom istom srpskom nacionalizmu koji je kostao ex-yu republike nekih 130,000 ubijenih... i ko zna koliko osakacenih?

i albanski nacionalizam je "od 10 juna 1999 odneo vise zivota nego srpski"

to je isto kao da kazes da je albanski nacionalizam od 9 maja 1945 "odneo vise zivota" nego nacizam
radostan dan

#155 Re: Velika Albanija

Post by radostan dan »

jasenovac i gradiška stara...
trećinu pobiti, trećinu pokatoličiti, trećinu protjerati...
i spc kriva za Kronični manjak srba u cro?

gradžanska opšn?
RATM56

#156 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

Alfons Kauders wrote:
to je isto kao da kazes da je albanski nacionalizam od 9 maja 1945 "odneo vise zivota" nego nacizam
Upravo tako, albanski nacionalizam je nakon 9. maja 1945 odneo više života nego nacizam što znači da je nakon 9 maja 1945 albanski nacionalizam veći problem nego nacizam.
Alfons Kauders

#157 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

RATM56 wrote:
Alfons Kauders wrote:
To samo po sebi niti je argument, a i ne važi zauvek. Ni nacizam nije počivao ekskluzivno na nekoj religiji.
nacional socijalizam i nije u tolikoj mjeri kao fasizam... ali nacisti su uspjeli udrobiti svakakvih gluposti u svoj izopaceni sistem, tako da su crkve u njemackoj svake godine obiljezavale hitlerov rodjendan... a bilo je tu i drugih pizdarija

a sto se tice ostalih fasistickih pokreta... sta cemo onda sa ustasama? i sa ulogom katolicke crkve u ustaskom pokretu?
Ludzak

#158 Re: Velika Albanija

Post by Ludzak »

ulciscorr wrote:
CSKA wrote:Ajde neka im je sa srecom.Znam da niko ne bi bio srecniji od Srba da Albanci pobudale tako.
Albanci za razliku od vas Srba nece nista genocidom i etnickim ciscenjem da otimaju... njima ne treba nista tudje, oni traze samo teritorije na kojima su apsolutna vecina... i na kojima su bili vecina jos od 1912. godine kada je ucinjena nepravda prema albanskom narodu i kada je aneksirano vise od 50% zemlje na kojima su Albanci bili i ostali apsolutna vecina.
hahahahaha nikako. Vidis da su i Bosnjaci Sandzaka ugrozeni od strane njih. Ti ocito ne znas ko su Siptari. :lol:
Last edited by Ludzak on 21/08/2013 22:11, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#159 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

RATM56 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Upravo tako, albanski nacionalizam je nakon 9. maja 1945 odneo više života nego nacizam što znači da je nakon 9 maja 1945 albanski nacionalizam veći problem nego nacizam.
to je vec stvar perspektive... ako cemo gledati od 1945 do danas... srpski nacionalizam vodi u omjeru od oko 100:1...

a evo od 21. avgusta 2013 ni jedan ni drugi nisu odnijeli nijedan zivot... tako da zapravo ne prestavljaju nikakav problem
Alfons Kauders

#160 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

radostan dan wrote:jasenovac i gradiška stara...

gradžanska opšn?
et sad pokatoliciti... :D pa nisam katolik :D
RATM56

#161 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

Alfons Kauders wrote:
RATM56 wrote:
Alfons Kauders wrote:
nacional socijalizam i nije u tolikoj mjeri kao fasizam... ali nacisti su uspjeli udrobiti svakakvih gluposti u svoj izopaceni sistem, tako da su crkve u njemackoj svake godine obiljezavale hitlerov rodjendan... a bilo je tu i drugih pizdarija

a sto se tice ostalih fasistickih pokreta... sta cemo onda sa ustasama? i sa ulogom katolicke crkve u ustaskom pokretu?
Hteo sam reći da religija sama po sebi nije dokaz ničega . Ja ne mogu da verujem kakvu argumentaciju koristiš naročito ako dolaziš iz religiozne sredine.

Takođe kao što je poznato nacionalizam blizak levici je prošlost i na Bliskom istoku samim tim i među muslimanima Evrope. Albanski nacionalni pokreti su danas religiozniji nego pre 15 godina
radostan dan

#162 Re: Velika Albanija

Post by radostan dan »

Postao/la Alfons Kauders dana 21/08/2013 21:11

izgleda jesi, veći i od pape... :-?
Last edited by radostan dan on 21/08/2013 22:14, edited 1 time in total.
semirizsvemira

#163 Re: Velika Albanija

Post by semirizsvemira »

Bodkin wrote:
semirizsvemira wrote:Svaka cast Albancima . Mislim da uz male korekcije mogu napraviti finu drzavu . Kosovo , dijelovi Crne Gore i zapadna Makedonija i nije tako losa teritorija . U svakom slucaju pozitivo razmisljanje i veoma ostavrljivo . Mislim da je vrijeme da se SaNdzak i Vojvodina otcijepe ili da pocnu proces otcijepljenja jer to nisu nikad bili dijelovi Srbije
pozitivno razmisljanje cijepanje 3 drzave jel? i da mi ostali na balkanu zaplatimo u jos jednom ratu. ajde svedjanin razguli i pravi planove po malmeu
Ovako ste pricali 1991 pa od Velike Srbije osta jos malo beogradski pasaluk . ostaste bez Slovenijen , Hrvatske , BiH , Kosova , Crne Gore . Kad odu Vojvodina i Sandzak koji nikad nisu bili u sastavu neke Srbije ( koja je nastala u 19 vijeku ) onda ce se to zvati uzicko beogradksi kanton . Ova inicijativa u svakom lucaju treba da se podrzi od svih bosnjackih politicara :thumbup:
zavrzlama

#164 Re: Velika Albanija

Post by zavrzlama »

Budalaštine, a služiš se i neproverljivim argumentima, tzv ''prirodne'' granice Albanije nisu ništa legitimnije od ''prirodnih'' granica V.Srbije.

Nisam ja otišao daleko, već baš tamo gde treba. Od 10. juna 1999. albanski nacionalizam je odneo daleko više života nego srpski koji je NATO intervencijom izolovan. Ali tebi i takvima je on i dalje najveća pretnja na Balkanu iako, ponavljam, pre samo godinu dana je albanski nacionalizam odneo PET života u mirnodopskim uslovima.
[/quote]

jesi otisao daleko....meni su najveca prijetnja i mojoj drzavi srpski nacionalizam...nisu albanci 90-tih u BIH trazili (AAO) bili na strani agresora i negirali BIH,nego se vecinom se borili u ARBIH....

steta sto NATO sprijeci srbiju da i na Kosovu naprave ono sto su u BIH :(

za tvoju informaciju...u prvih 5 godina nakon Dejtona je ubijeno preko 150 bosnjaka i hrvata koji su se pokusali da vrate na svoje i to kako kazes u mirnodopskim uslovima,i to u mjestima gdje uopste rata nije bilo,u mjestima gdje su srbi etnicki ocistili vecinski narod....shvatas li sad razliku srpskog i albanskog nacionalizma..eto ti argumenti...samo je srbija huskala srbe po bivsim republikama SFRJ na neposlusnost i balvan revolucije...
radostan dan

#165 Re: Velika Albanija

Post by radostan dan »

Ova inicijativa u svakom lucaju treba da se podrzi od svih bosnjackih politicara :thumbup:
i ja podržavam ovu inicijativu, tek da se zna. :mrgreen:
Last edited by radostan dan on 21/08/2013 22:17, edited 1 time in total.
CSKA

#166 Re: Velika Albanija

Post by CSKA »

gradžanska opšn?
Potvrdilo se ono sto mi se milion puta desilo.Kada sjedim na Dorcolu,kafenisem sa mahalasima iz kruga dvojke,svi dodjemo do zakljucka da je najbolje rjesenje za ove "nase" preko Drine ukidati entitete i praviti gradjansku BiH.Kada dodjes u BiH,ili imas neki kontakt sa BiH,svatis ne da trebaju entiteti,nego i betonski zid jos postaviti.Kad hocu ja da budem pametniji od Amerikanaca i MZ koju su i napravili BiH sa enititetima,znaju oni dobro kako stoje stvari ovdje.
RATM56

#167 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

Alfons Kauders wrote:
RATM56 wrote:
Alfons Kauders wrote:
to je vec stvar perspektive... ako cemo gledati od 1945 do danas... srpski nacionalizam vodi u omjeru od oko 100:1...

a evo od 21. avgusta 2013 ni jedan ni drugi nisu odnijeli nijedan zivot... tako da zapravo ne prestavljaju nikakav problem

Zašto sada menjaš tezu, zašto nisi gore stavio srpski nacionalizam posle 1945. vs. nacizam posle 1945. i ja bi naravno odgovorio da je veći problem srpski nacionalizam. Ali kao što 9. maj 1945. predstavlja kraj jedne epohe tako i 10. jun 1999, i od tog momenta je za stanje na Kosovu odgovoran neko drugi.

Nisam ja postavio neki beznačajan datum kao što je 21.8.2013. već jedan preloman.

Ali haj ti vas nekolicinu nateraj da priznaju da u univerzumu postoji i veći problem od četništva, ma nema šanse
Alfons Kauders

#168 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

RATM56 wrote:
Hteo sam reći da religija sama po sebi nije dokaz ničega . Ja ne mogu da verujem kakvu argumentaciju koristiš naročito ako dolaziš iz religiozne sredine.

Takođe kao što je poznato nacionalizam blizak levici je prošlost i na Bliskom istoku samim tim i među muslimanima Evrope. Albanski nacionalni pokreti su danas religiozniji nego pre 15 godina
pa jeste dokaz... da malo pogledamo u kakve pokrete je religija bila ukljucena na ovim prostorima? ustase? check... ustase 2.0? check... cetnici? check... cetnici 2.0? check... mudzahedini? check... dakle direktno, bas direktno ukljucena...

a zasto smatras da bliski istok ima neke veze s muslimanima evrope? da nemaju slucajno neke tajne sastanke, razmjenjuju li ideje makar na netu? jesu li prijatelji na facebooku?

a ne dolazim iz religiozne sredine - dolazim iz bosne :D
radostan dan

#169 Re: Velika Albanija

Post by radostan dan »

CSKA wrote:

gradžanska opšn?
Potvrdilo se ono sto mi se milion puta desilo.Kada sjedim na Dorcolu,kafenisem sa mahalasima iz kruga dvojke,svi dodjemo do zakljucka da je najbolje rjesenje za ove "nase" preko Drine ukidati entitete i praviti gradjansku BiH.Kada dodjes u BiH,ili imas neki kontakt sa BiH,svatis ne da trebaju entiteti,nego i betonski zid jos postaviti.Kad hocu ja da budem pametniji od Amerikanaca i MZ koju su i napravili BiH sa enititetima,znaju oni dobro kako stoje stvari ovdje.
jok, nego ja, zavrzlama, svemir, alfons i ti znamo kako treba... :mrgreen:
Last edited by radostan dan on 21/08/2013 22:22, edited 1 time in total.
Ludzak

#170 Re: Velika Albanija

Post by Ludzak »

Boga mi nije dobro ako hoce i oni Veliku drzavu. Jer gledajuci kakvi su Siptari i njihov natalitet oni sigurno ne bi stali na samo te nacrtane granice (ako osvoje, iako sumnjam u to, al nikad se ne zna). Jer osvojivsi te dijelove oni bi se uzdigli i dobili bi neku ratnu moc i isli bi u dalja osvajanja, sto bi moglo ugroziti i granice nase BiH.

Siptarima nikad ne treba vjerovat. :D
Ludzak

#171 Re: Velika Albanija

Post by Ludzak »

radostan dan wrote:
Ova inicijativa u svakom lucaju treba da se podrzi od svih bosnjackih politicara :thumbup:
Boga mi vi niste normalni. :-D
Alfons Kauders

#172 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

RATM56 wrote:
Zašto sada menjaš tezu, zašto nisi gore stavio srpski nacionalizam posle 1945. vs. nacizam posle 1945. i ja bi naravno odgovorio da je veći problem srpski nacionalizam. Ali kao što 9. maj 1945. predstavlja kraj jedne epohe tako i 10. jun 1999, i od tog momenta je za stanje na Kosovu odgovoran neko drugi.

Nisam ja postavio neki beznačajan datum kao što je 21.8.2013. već jedan preloman.

Ali haj ti vas nekolicinu nateraj da priznaju da u univerzumu postoji i veći problem od četništva, ma nema šanse
pa ti si odabrao proizvoljan datum koji tebi odgovara i koji je tebi preloman... mozda meni nije? albancima jos manje... a tek eu i amerikancima?

samo ti ukazujem na besmislenost takvog odabira datuma... pa ljudi se ovdje kolju radi istih razloga vec nekoliko stotina godina, a ti bi da odaberes jedan dan kao neku prekretnicu? po meni to ne ide bas tako...

ima dosta vecih problema od cetnistva i srpskog nacionalizma... npr. da zivim u juznoj koreji, brinule bi me one budaletine sa sjevera... samo sto ne zivim u juznoj koreji
radostan dan

#173 Re: Velika Albanija

Post by radostan dan »

Ludzak wrote:
radostan dan wrote:
Boga mi vi niste normalni. :-D
možda zeleni smajlić što se smije čini izjavu malo neozbiljnom, ali zaista tako mislim.
Alfons Kauders

#174 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

radostan dan wrote:
Postao/la Alfons Kauders dana 21/08/2013 21:11

izgleda jesi, veći i od pape... :-?
moram te razocarati :D
muzicar_iz_parka

#175 Re: Velika Albanija

Post by muzicar_iz_parka »

Ludzak wrote:Boga mi nije dobro ako hoce i oni Veliku drzavu. Jer gledajuci kakvi su Siptari i njihov natalitet oni sigurno ne bi stali na samo te nacrtane granice (ako osvoje, iako sumnjam u to, al nikad se ne zna). Jer osvojivsi te dijelove oni bi se uzdigli i dobili bi neku ratnu moc i isli bi u dalja osvajanja, sto bi moglo ugroziti i granice nase BiH.

Siptarima nikad ne treba vjerovat. :D
Ne bih ja puno davao značenja tom natalitetu, na popisu u Albaniji fali oko 500 000 ljudi u odnosu na vrijeme od prije 10ak godina te ih ima 2,8 miliona, na Kosovu prema njihovom popisu iz 2011 živi oko 1,6 miliona Albanaca (ne znam jel rađen po standardu Eurostata ili ne) , dok u drugim državama gdje žive bojkotuju popis iz samo njima znanog razloga.
Locked