Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnjaka

Locked
RATM56

#151 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by RATM56 »

ObserverMode wrote: To bi bilo bitno u slučaju da je druga strana mnogo brojnija. Nisam siguran da je to baš tako u praksi.
Opa :lol:

Da, baš ih je malo na tvom životnom prostoru:)
ObserverMode

#152 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by ObserverMode »

RATM56 wrote:
ObserverMode wrote: To bi bilo bitno u slučaju da je druga strana mnogo brojnija. Nisam siguran da je to baš tako u praksi.

Pošto nam je isti životni prostor, znači da je i na tvom.

Izvinjavam se ako si uvaženi građanin EU.
RATM56

#153 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by RATM56 »

ObserverMode wrote:
RATM56 wrote:

Pošto nam je isti životni prostor, znači da je i na tvom.

Izvinjavam se ako si uvaženi građanin EU.

Pa ja, ili taj neki kao ja ne pravi kalkulacije te vrste.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#154 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by PipiDugaDevetka »

RATM56 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
RATM56 wrote:To je zato što su zapadnjaci prvo napravili nacionalne države, zadržali kolonije a onda iz njih krenuli dovlačiti radnu snagu i u maticu, pa su tek tad lansirali multikulturalizam. Ali isto to u užem smislu imamo i mi ovde
Od kada je u Bosni multikulti društvo?
Barem 800 godina
Što znači da su Bosanci i Hercegovci za zapadnjake experti u multi-kulturi i mi njih možemo učiti toleranciji, nikako obratno.
zambaklija

#155 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by zambaklija »

PipiDugaDevetka wrote: Od kada je u Bosni multikulti društvo?
Barem 800 godina[/quote]
Što znači da su Bosanci i Hercegovci za zapadnjake experti u multi-kulturi i mi njih možemo učiti toleranciji, nikako obratno.[/quote]
UHHHHHH,smajli šo se lupa po čelu,mi nekog nešto naučiti,uhhh,uhhh ubij se bekane :run:
Haj_Halve

#156 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Haj_Halve »

Lako je biti spremniji na suzivot njima kad su pobili koliko su htjeli i imaju svoje de facto drzavice.
RATM56

#157 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by RATM56 »

PipiDugaDevetka wrote: Što znači da su Bosanci i Hercegovci za zapadnjake experti u multi-kulturi i mi njih možemo učiti toleranciji, nikako obratno.
Naravno ali to se nije smelo prepustiti zaboravu, samim tim niti dozvoliti zapadu da nam agresivno i po visokoj ceni uvaljuje ono što sami imamo.

Slična stvar, samo još radikalnija ti je u Rusiji po pitanju LGBT zajednice na primer. Kad bi samo Putin znao kako je SSSR bio otvoren po tom pitanju pre 90 godina, druga bi se pesma pevala.
babo_reuf

#158 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by babo_reuf »

U zadnje vrijeme se po forumima može naći dosta tema na kojima uglavnom postavljači srpske nacionalnosti stavljaju u istu rečenicu ili naslov i Hrvate maltene kao Srbi i Hrvati skupa u svemu - tj. kao MI SRBI I HRVATI.

To su jeftine podvale sljedbenika najnovije inkarnacije velikosrpske ideologije oličene u Dodiku i njegovim vazalima među BH. Hrvatima, i nemaju veze sa historijom i događajima ovdje.

Hrvati u cjelini ako gledamo i Hrvatsku nisu napravili ni 5 % belaja u BiH kao što je to Srbija i RS-ovci napravili. Upravo suprotno se Hrvatska ipak borila protiv Velike Srbije, ako ništa zatiranjem naci-fašističke tzv. RSK (Republike Srpske Krajine).

Samim tim potreba za pomirenjem je manja sa Hrvatima i razumijevanje veće.

Srpski narod već 200 godina provodi već 10-ti progon, a neki s pravom to nazivaju i genocid nad Bošnjacima.

Srbi bi rado da ratuju kad im se ćefne, a da miruju kad im odgovara, kao da su Bošnjaci psi koje udariš nogom kad hoćeš, a pomiluješ po glavi kad hoćeš.

Ne postoji ni jedan razlog zašto bi Bošnjaci vjerovali Srbima da su za mir i suživot i naslov teme je glup i provokativan, i ovu temu treba zatvoriti.

Hrvati poručuju Srbima : ŠTA OVA MARVA RADI OVDJE !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

http://www.kurir-info.rs/obelezavanje-g ... nak-925739
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#159 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Haj_Halve wrote:Lako je biti spremniji na suzivot njima kad su pobili koliko su htjeli i imaju svoje de facto drzavice.
zambaklija wrote:UHHHHHH,smajli šo se lupa po čelu,mi nekog nešto naučiti,uhhh,uhhh ubij se bekane
Da imam para i mogućnosti ja bih osnovao ogromni Centar za toleranciju i tu bi dolazili ljudi iz EU da se uče toleranciji.

Bh. kongresni turizam bi procvjetao. Poslije toga ne bi bilo zabrana minareta, pokrivala za glavu u žena, ''šamarao'' bih one kojima smetaju ezan, zvonjava katoličkih, pravoslavnih i protestantskih crkava. Nedavno su neki jevreji imali susrete sa muslimanima-omladina i odabrali su mjesto susreta Sarajevo. Otpočeli su dijalog....
babo_reuf

#160 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by babo_reuf »

Da imam para i mogućnosti ja bih osnovao ogromni Centar za toleranciju i tu bi dolazili ljudi iz EU da se uče toleranciji.
Bh. kongresni turizam bi procvjetao. Poslije toga ne bi bilo zabrana minareta, pokrivala za glavu u žena, ''šamarao'' bih one kojima smetaju ezan, zvonjava katoličkih, pravoslavnih i protestantskih crkava. Nedavno su neki jevreji imali susrete sa muslimanima-omladina i odabrali su mjesto susreta Sarajevo. Otpočeli su dijalog....
Što ne mogu ni naših "na erende kora". :-)

Zabrađene šatro hadžince, brade, potkraćene tole, 5x dnevno razglas do daske sa munare - šta ima ba tolerancija ???

:cry: :cry: :cry:

Hebeš Islamabad, Kandahar i Kabul zajedno u šta nas je ta tvoja "tolerancija" pretvorila :run:
Saraba

#161 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Saraba »

babo_reuf wrote:

Zabrađene šatro hadžince, brade, potkraćene tole, 5x dnevno razglas do daske sa munare - šta ima ba tolerancija ???

Hebeš Islamabad, Kandahar i Kabul zajedno u šta nas je ta tvoja "tolerancija" pretvorila :run:
U Banjaluci ne bi imao tih problema tako da ti je tamo najbolje da nastavis sa sirenjem tolerancije
babo_reuf

#162 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by babo_reuf »

U Banjaluci ne bi imao tih problema tako da ti je tamo najbolje da nastavis sa sirenjem tolerancije
:lol: :lol: :lol:

Kakav izbor : četnici ili talibani :oops:

Ne bi ni ti u Kandaharu i Teheranu imao problema sa svojom vizijom tolerancije, pa i ja tebi preporučujem da tamo zajedno sa pipijem širite muslimansko bratstvo i jedinstvo svih talibana i narodnosti.

Nas u Evropi ohanite malo ...
Svako nek se vrati tamo odakle su mu djedovi na konjima, magarcima i kamilama dojahali ovamo ...

:bih:
Saraba

#163 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Saraba »

babo_reuf wrote:

Ne bi ni ti u Kandaharu i Teheranu imao problema sa svojom vizijom tolerancije, pa i ja tebi preporučujem da tamo zajedno sa pipijem širite muslimansko bratstvo i jedinstvo svih talibana i narodnosti.

Svako nek se vrati tamo odakle su mu djedovi na konjima, magarcima i kamilama dojahali ovamo ...

Znaci Evropa je hriscanska i treba porusiti dzamije :-) . Bravo evropljanin , hoces da ti prodam pepeo da se jos malo posipas , povoljna je cijena .
PipiDugaDevetka

#164 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

babo_reuf wrote:

Oh, pa ti si velikosrbin @babo-reufe, mrziš sve što miriše na islam? :-)
Nemamo šta dalje diskutovati. Allah imanet.
ObserverMode

#165 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by ObserverMode »

babo_reuf wrote:

Zna se odakle su došli Srbi u 6. i 7. vijeku, pa ti fino uzjaši konja i pravac vrata naroda i sibirske tajge.
babo_reuf

#166 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by babo_reuf »

Znaci Evropa je hriscanska i treba porusiti dzamije :-) . Bravo evropljanin , hoces da ti prodam pepeo da se jos malo posipas , povoljna je cijena .
:-) :lol:
Nemamo šta dalje diskutovati. Allah imanet
Da si rekao islamofob pa hajde, ali četnik :lol: :lol: :lol:

Ustaša bolan, ustaša... kakav četnik :lol: :lol: :lol:
Zna se odakle su došli Srbi u 6. i 7. vijeku, pa ti fino uzjaši konja i pravac vrata naroda i sibirske tajge.
Nemam ništa protiv, al da u istim vagonima u pravcu Turske i Saudije odu oni koji su otamo i došli ... :lol:
Saraba

#167 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Saraba »

babo_reuf wrote:

Nemam ništa protiv, al da u istim vagonima u pravcu Turske i Saudije odu oni koji su otamo i došli ... :lol:
Al posto nema nista od toga ostaje ti da se patis i kmeccis po forumima a da uzivo ne smijes to da kazes ni ispod jorgana.
babo_reuf

#168 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by babo_reuf »

Al posto nema nista od toga ostaje ti da se patis i kmeccis po forumima a da uzivo ne smijes to da kazes ni ispod jorgana.

Znaš kako ti je kod nas u Bosni. SVI NA SVOJE !
PipiDugaDevetka

#169 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Sezam

#170 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Sezam »

I sta kaze Nikola, ide li Nedzadu na bajram?
cyprus

#171 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by cyprus »

babo_reuf wrote:

Ustaša, četnik, taliban... ja velike razlike :mrgreen:
Saraba

#172 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Saraba »

Sezam wrote:I sta kaze Nikola, ide li Nedzadu na bajram?
Sto bas Nikola jel to pravis vezu sa ovim Nikolom sto je pucao po Sarajvu sinoc :?:
Sezam

#173 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Sezam »

Saraba wrote:
Sezam wrote:I sta kaze Nikola, ide li Nedzadu na bajram?
Sto bas Nikola jel to pravis vezu sa ovim Nikolom sto je pucao po Sarajvu sinoc :?:
Nikola Spiric, sa pocetka teme, je zet Nedzada Salkovica.
exliberal-ex

#174 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by exliberal-ex »

Pa sudeci kako ova tema ide nije ovdje niko za pomirenje i suzivot...nema sta da se lazemo
Hajvan

#175 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Hajvan »

...do posljednjeg Bošnjaka
Locked