OpaObserverMode wrote: To bi bilo bitno u slučaju da je druga strana mnogo brojnija. Nisam siguran da je to baš tako u praksi.
Da, baš ih je malo na tvom životnom prostoru:)
OpaObserverMode wrote: To bi bilo bitno u slučaju da je druga strana mnogo brojnija. Nisam siguran da je to baš tako u praksi.
Pošto nam je isti životni prostor, znači da je i na tvom.RATM56 wrote:OpaObserverMode wrote: To bi bilo bitno u slučaju da je druga strana mnogo brojnija. Nisam siguran da je to baš tako u praksi.![]()
ObserverMode wrote:Pošto nam je isti životni prostor, znači da je i na tvom.RATM56 wrote:OpaObserverMode wrote: To bi bilo bitno u slučaju da je druga strana mnogo brojnija. Nisam siguran da je to baš tako u praksi.![]()
Izvinjavam se ako si uvaženi građanin EU.
Što znači da su Bosanci i Hercegovci za zapadnjake experti u multi-kulturi i mi njih možemo učiti toleranciji, nikako obratno.RATM56 wrote:Barem 800 godinaPipiDugaDevetka wrote:Od kada je u Bosni multikulti društvo?RATM56 wrote:To je zato što su zapadnjaci prvo napravili nacionalne države, zadržali kolonije a onda iz njih krenuli dovlačiti radnu snagu i u maticu, pa su tek tad lansirali multikulturalizam. Ali isto to u užem smislu imamo i mi ovde
Barem 800 godina[/quote]PipiDugaDevetka wrote: Od kada je u Bosni multikulti društvo?
Naravno ali to se nije smelo prepustiti zaboravu, samim tim niti dozvoliti zapadu da nam agresivno i po visokoj ceni uvaljuje ono što sami imamo.PipiDugaDevetka wrote: Što znači da su Bosanci i Hercegovci za zapadnjake experti u multi-kulturi i mi njih možemo učiti toleranciji, nikako obratno.
Haj_Halve wrote:Lako je biti spremniji na suzivot njima kad su pobili koliko su htjeli i imaju svoje de facto drzavice.
Da imam para i mogućnosti ja bih osnovao ogromni Centar za toleranciju i tu bi dolazili ljudi iz EU da se uče toleranciji.zambaklija wrote:UHHHHHH,smajli šo se lupa po čelu,mi nekog nešto naučiti,uhhh,uhhh ubij se bekane
Što ne mogu ni naših "na erende kora".Da imam para i mogućnosti ja bih osnovao ogromni Centar za toleranciju i tu bi dolazili ljudi iz EU da se uče toleranciji.
Bh. kongresni turizam bi procvjetao. Poslije toga ne bi bilo zabrana minareta, pokrivala za glavu u žena, ''šamarao'' bih one kojima smetaju ezan, zvonjava katoličkih, pravoslavnih i protestantskih crkava. Nedavno su neki jevreji imali susrete sa muslimanima-omladina i odabrali su mjesto susreta Sarajevo. Otpočeli su dijalog....
U Banjaluci ne bi imao tih problema tako da ti je tamo najbolje da nastavis sa sirenjem tolerancijebabo_reuf wrote:Što ne mogu ni naših "na erende kora".Da imam para i mogućnosti ja bih osnovao ogromni Centar za toleranciju i tu bi dolazili ljudi iz EU da se uče toleranciji.
Bh. kongresni turizam bi procvjetao. Poslije toga ne bi bilo zabrana minareta, pokrivala za glavu u žena, ''šamarao'' bih one kojima smetaju ezan, zvonjava katoličkih, pravoslavnih i protestantskih crkava. Nedavno su neki jevreji imali susrete sa muslimanima-omladina i odabrali su mjesto susreta Sarajevo. Otpočeli su dijalog....
Zabrađene šatro hadžince, brade, potkraćene tole, 5x dnevno razglas do daske sa munare - šta ima ba tolerancija ???
![]()
![]()
Hebeš Islamabad, Kandahar i Kabul zajedno u šta nas je ta tvoja "tolerancija" pretvorila
U Banjaluci ne bi imao tih problema tako da ti je tamo najbolje da nastavis sa sirenjem tolerancije
Znaci Evropa je hriscanska i treba porusiti dzamijebabo_reuf wrote:U Banjaluci ne bi imao tih problema tako da ti je tamo najbolje da nastavis sa sirenjem tolerancije![]()
![]()
![]()
Kakav izbor : četnici ili talibani![]()
Ne bi ni ti u Kandaharu i Teheranu imao problema sa svojom vizijom tolerancije, pa i ja tebi preporučujem da tamo zajedno sa pipijem širite muslimansko bratstvo i jedinstvo svih talibana i narodnosti.
Nas u Evropi ohanite malo ...
Svako nek se vrati tamo odakle su mu djedovi na konjima, magarcima i kamilama dojahali ovamo ...
Oh, pa ti si velikosrbin @babo-reufe, mrziš sve što miriše na islam?babo_reuf wrote:Što ne mogu ni naših "na erende kora".Da imam para i mogućnosti ja bih osnovao ogromni Centar za toleranciju i tu bi dolazili ljudi iz EU da se uče toleranciji.
Zabrađene šatro hadžince, brade, potkraćene tole, 5x dnevno razglas do daske sa munare - šta ima ba tolerancija ???
![]()
![]()
Hebeš Islamabad, Kandahar i Kabul zajedno u šta nas je ta tvoja "tolerancija" pretvorila![]()
Zna se odakle su došli Srbi u 6. i 7. vijeku, pa ti fino uzjaši konja i pravac vrata naroda i sibirske tajge.babo_reuf wrote:U Banjaluci ne bi imao tih problema tako da ti je tamo najbolje da nastavis sa sirenjem tolerancije![]()
![]()
![]()
Kakav izbor : četnici ili talibani![]()
Ne bi ni ti u Kandaharu i Teheranu imao problema sa svojom vizijom tolerancije, pa i ja tebi preporučujem da tamo zajedno sa pipijem širite muslimansko bratstvo i jedinstvo svih talibana i narodnosti.
Nas u Evropi ohanite malo ...
Svako nek se vrati tamo odakle su mu djedovi na konjima, magarcima i kamilama dojahali ovamo ...
Znaci Evropa je hriscanska i treba porusiti dzamije. Bravo evropljanin , hoces da ti prodam pepeo da se jos malo posipas , povoljna je cijena .
Da si rekao islamofob pa hajde, ali četnikOh, pa ti si velikosrbin @babo-reufe, mrziš sve što miriše na islam?
Nemamo šta dalje diskutovati. Allah imanet
Nemam ništa protiv, al da u istim vagonima u pravcu Turske i Saudije odu oni koji su otamo i došli ...Zna se odakle su došli Srbi u 6. i 7. vijeku, pa ti fino uzjaši konja i pravac vrata naroda i sibirske tajge.
Al posto nema nista od toga ostaje ti da se patis i kmeccis po forumima a da uzivo ne smijes to da kazes ni ispod jorgana.babo_reuf wrote:Znaci Evropa je hriscanska i treba porusiti dzamije. Bravo evropljanin , hoces da ti prodam pepeo da se jos malo posipas , povoljna je cijena .
![]()
![]()
Da si rekao islamofob pa hajde, ali četnikOh, pa ti si velikosrbin @babo-reufe, mrziš sve što miriše na islam?
Nemamo šta dalje diskutovati. Allah imanet![]()
![]()
![]()
Ustaša bolan, ustaša... kakav četnik![]()
![]()
Nemam ništa protiv, al da u istim vagonima u pravcu Turske i Saudije odu oni koji su otamo i došli ...Zna se odakle su došli Srbi u 6. i 7. vijeku, pa ti fino uzjaši konja i pravac vrata naroda i sibirske tajge.
Al posto nema nista od toga ostaje ti da se patis i kmeccis po forumima a da uzivo ne smijes to da kazes ni ispod jorgana.
Ustaša, četnik, taliban... ja velike razlikebabo_reuf wrote:Znaci Evropa je hriscanska i treba porusiti dzamije. Bravo evropljanin , hoces da ti prodam pepeo da se jos malo posipas , povoljna je cijena .
![]()
![]()
Nemamo šta dalje diskutovati. Allah imanet![]()
![]()
![]()
Ustaša bolan, ustaša... kakav četnik![]()
![]()
Sto bas Nikola jel to pravis vezu sa ovim Nikolom sto je pucao po Sarajvu sinocSezam wrote:I sta kaze Nikola, ide li Nedzadu na bajram?
Nikola Spiric, sa pocetka teme, je zet Nedzada Salkovica.Saraba wrote:Sto bas Nikola jel to pravis vezu sa ovim Nikolom sto je pucao po Sarajvu sinocSezam wrote:I sta kaze Nikola, ide li Nedzadu na bajram?