Kod mene vala nije, svakome bi preporučio da uradi toplotnu izolaciju stiroporomfatamorgana wrote:Ugasi peglu, vruće je,Great Cornholio wrote:@alkalna, upozori nas lady da smo se udaljili od teme, pa da se ne udaljavamo još više
Pitanje
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Great Cornholio
#151 Re: Pitanje
-
sour cherry
#152 Re: Pitanje
U pravu si.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ako jenšto zabranjeno onda je ZABRANJENO, i ako je bog (za kojeg vjeruješ da je ndljudsko biće - jelte) rekao da je nešto zabranjeno - šta imaš ti koji klinac da razmišljaš o tome? Zabranjeno i tačka. sa tog stanovišta ima svašta nešto loše u maženju i poljupcima
- Ramzess Veliki
#153 Re: Pitanje
Koji Bog? Sve očekujem da trzneš taj argument.Great Cornholio wrote: Vidiš, ako je Bog čovjeku nešto zabranio, On to nije uradio samo zato što je Bog, što to može, nego zato što čovjeku želi dobro, a oni koji sebi žele dobro ne bi trebali eksperimentisati sa stvarima koje ih mogu dovesti do neželjene trudnoće, jer kao što rekoh " do sada nije pronađeno 100% učinkovito kontraceptivno sredstvo, a vanbračna djeca i nisu nešto čemu će se ljudi obradovati, pogotovo npr. ako takvo dijete rodi dijete od 16 godina.
Ne vidim ništa, opasno za zdravlje i sreću, u poljupcu u obraz, ili u "ozbiljnom" poljupcu i maženju sa nekim s kojim si u vezi i pukušavaš da odagnaš sve sumnje da li je to osoba s kojom bi željela/želio da provedeš ovozemaljski život, i da s tom osobom imaš djecu.
Bogova u istoriji ljudske civilizacije ima bezbroj, i za svakog su govorili da je "onaj jedini" i da je njihova religija "jedina istinita".
Moj dedo je bio veliki šeih, ustanovio prvi derviški red u ex Jugi, bio slušan na teologiji u Istambulu, i danas ga spominju kao velikog islamskog filozofa. Što je on volio žene malo je reći.
-
Great Cornholio
#154 Re: Pitanje
U svakom slučaju, zdravlje je na prvom mjestu, i treba sve učiniti da se ono ne naruši.eluna wrote:
ili on nije znao pa je navalio kao sivonja, ili je za njen "kapacitet" bio prevelik
Btw., "kompatibilni" su njih dvoje, u braku su 10 godina i imaju dvoje djece, kćerku od 9 godina i sinčića koji ima dvije
- ho oponopono
- fatamorgana
#156 Re: Pitanje
kudos za dedu!Ramzess Veliki wrote:Koji Bog? Sve očekujem da trzneš taj argument.Great Cornholio wrote: Vidiš, ako je Bog čovjeku nešto zabranio, On to nije uradio samo zato što je Bog, što to može, nego zato što čovjeku želi dobro, a oni koji sebi žele dobro ne bi trebali eksperimentisati sa stvarima koje ih mogu dovesti do neželjene trudnoće, jer kao što rekoh " do sada nije pronađeno 100% učinkovito kontraceptivno sredstvo, a vanbračna djeca i nisu nešto čemu će se ljudi obradovati, pogotovo npr. ako takvo dijete rodi dijete od 16 godina.
Ne vidim ništa, opasno za zdravlje i sreću, u poljupcu u obraz, ili u "ozbiljnom" poljupcu i maženju sa nekim s kojim si u vezi i pukušavaš da odagnaš sve sumnje da li je to osoba s kojom bi željela/želio da provedeš ovozemaljski život, i da s tom osobom imaš djecu.![]()
Bogova u istoriji ljudske civilizacije ima bezbroj, i za svakog su govorili da je "onaj jedini" i da je njihova religija "jedina istinita".
Moj dedo je bio veliki šeih, ustanovio prvi derviški red u ex Jugi, bio slušan na teologiji u Istambulu, i danas ga spominju kao velikog islamskog filozofa. Što je on volio žene malo je reći.
-
Great Cornholio
#157 Re: Pitanje
Jedan je, jedna je Istina, i mnogi tvrde da je znaju, i zbog toga ima mnogo religijskih učenja.Ramzess Veliki wrote: Koji Bog? Sve očekujem da trzneš taj argument.![]()
- ho oponopono
#158 Re: Pitanje
...judi ljudski postavljačici teme tek sada neće biti ništa jasno!

- kritichar
#159 Re: Pitanje
došla na bludan forum da postavlja takva pitanja 
- ho oponopono
#160 Re: Pitanje
kritichar wrote:došla na bludan forum da postavlja takva pitanja
...bludnica jedna!
- fatamorgana
#161 Re: Pitanje
a šta je pitala, ne kontam?ho oponopono wrote:...judi ljudski postavljačici teme tek sada neće biti ništa jasno!
- Havatar
#162 Re: Pitanje
Ovo ti je obicna glupostRamzess Veliki wrote:Opet dođemo na pojam libida. Nemamo svi ni isti nivo libida. Neko sa nižim nivoom libida može čitav život provesti bez seksa bez ikakvih posljedica. Tako oni samo djeluju da "upravljaju svojim nagonima", ustvari nagoni su im jednostavno manji nego kod nekog drugog.Great Cornholio wrote:@Ramzese, imaju smisla ovi tvoji zadnji odgovori, ali eto bolje bi bilo da se ljudi ne upuštaju u seksualne odnose prije braka, a vala ne mora samo strah biti razlog zašto se neko "čuva za brak", može takvo ponašanje biti znak jakog karaktera koji je sposoban da se odupre svih iskušenjima, znak da je sposoban da upravlja nagonima, a ne da nagoni upravljaju njime, i takve osobe, po meni, su sposobnije za život u dvoje.Ali to nema veze sa sposobnosti za život udvoje. Svako ima sposobnost za život udvoje ako nađe odgovarajućeg partnera.
- Ramzess Veliki
#163 Re: Pitanje
Upravo sam to naveo ... svi će reći da su oni jedini u pravu.Great Cornholio wrote:Jedan je, jedna je Istina, i mnogi tvrde da je znaju, i zbog toga ima mnogo religijskih učenja.Ramzess Veliki wrote: Koji Bog? Sve očekujem da trzneš taj argument.![]()
Jedna od zvaničnih državnih religija na području sadašnje Indije je bila i Tantrizam. Odatle u neznanju mnogi govore o "tantričkom seksu" a ne znaju pravo značenje pojma. Tantrizam kao religija je polazila od osnovnog učenja da je Bog čovjeka učinio različitim od životinja na način da mu je dao mogućnost da se seksa bilo kada zbog svog užitka na ovom svijetu za razliku od životinja kojima je seks uslovljen periodičnim nagonom za parenjem. Tako je tantrizam podržavao seks sa svakim koga stigneš safatat', na svaki mogući način, čak i seks sa životinjama, a sve u cilju da vjernici budu seksualno rasterećeni i sretni.
Znači, to je bila jedna zvanična državna religija. Poslije ju je potisnuo Hinduizam, kojeg je potisnuo Budizam ... i tad su se prestali seksati pa su počeli dubiti na glavi tražeći nirvanu.
-
Great Cornholio
#164 Re: Pitanje
Ako je nešto zabranjeno mora se znati zašto je to zabranjeno, a zabranjenee trebaju bit samo stvari koje mogu nauditi psihofizičkom zdravlju čovjeka. Ma ne bih ja mogao vjerovati Bogu koji mi kaže "To ti je Zabranjeno", a kad ga pitam "zašto je to zabranjeno", a On kaže " Šta te briga, zabranjeno je zato što ja tako kažemsour cherry wrote:U pravu si.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ako jenšto zabranjeno onda je ZABRANJENO, i ako je bog (za kojeg vjeruješ da je ndljudsko biće - jelte) rekao da je nešto zabranjeno - šta imaš ti koji klinac da razmišljaš o tome? Zabranjeno i tačka. sa tog stanovišta ima svašta nešto loše u maženju i poljupcima
- ho oponopono
#165 Re: Pitanje
il je ovaj moj debil koji djevojke gleda samo po tome jesul nevine ili ne?fatamorgana wrote:a šta je pitala, ne kontam?ho oponopono wrote:...judi ljudski postavljačici teme tek sada neće biti ništa jasno!
Kakav Gospod i trice bolan uvijek i u svakoj priči, nemoj ovo haram ono ma najbolje da ne živimo
... frajer želi da joj bude jedini, njegov stajling ne zna za drugo!
- Ramzess Veliki
#166 Re: Pitanje
Hajde pojasni.Havatar wrote:Ovo ti je obicna glupostRamzess Veliki wrote:Opet dođemo na pojam libida. Nemamo svi ni isti nivo libida. Neko sa nižim nivoom libida može čitav život provesti bez seksa bez ikakvih posljedica. Tako oni samo djeluju da "upravljaju svojim nagonima", ustvari nagoni su im jednostavno manji nego kod nekog drugog.Great Cornholio wrote:@Ramzese, imaju smisla ovi tvoji zadnji odgovori, ali eto bolje bi bilo da se ljudi ne upuštaju u seksualne odnose prije braka, a vala ne mora samo strah biti razlog zašto se neko "čuva za brak", može takvo ponašanje biti znak jakog karaktera koji je sposoban da se odupre svih iskušenjima, znak da je sposoban da upravlja nagonima, a ne da nagoni upravljaju njime, i takve osobe, po meni, su sposobnije za život u dvoje.Ali to nema veze sa sposobnosti za život udvoje. Svako ima sposobnost za život udvoje ako nađe odgovarajućeg partnera.
- kritichar
#167 Re: Pitanje
bolje je novo auto nego polovnoGreat Cornholio wrote:Ako je nešto zabranjeno mora se znati zašto je to zabranjeno, a zabranjenee trebaju bit samo stvari koje mogu nauditi psihofizičkom zdravlju čovjeka. Ma ne bih ja mogao vjerovati Bogu koji mi kaže "To ti je Zabranjeno", a kad ga pitam "zašto je to zabranjeno", a On kaže " Šta te briga, zabranjeno je zato što ja tako kažemsour cherry wrote:U pravu si.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
".
- Ramzess Veliki
#168 Re: Pitanje
Zbog tih obaveza čuvanja nevinosti do braka Pakistan se popederčio, a vala i Egipat. A ni ostalim arapima muška guza nije mrska.Great Cornholio wrote:Ako je nešto zabranjeno mora se znati zašto je to zabranjeno, a zabranjenee trebaju bit samo stvari koje mogu nauditi psihofizičkom zdravlju čovjeka. Ma ne bih ja mogao vjerovati Bogu koji mi kaže "To ti je Zabranjeno", a kad ga pitam "zašto je to zabranjeno", a On kaže " Šta te briga, zabranjeno je zato što ja tako kažem".
- eluna
#169 Re: Pitanje
pa zašto onda vjeruješ?? .... jer sve religije nasupaju upravo tako kao što je boldano - još ne čuh za religiju koja propovjeda da se preispituju njene dogmeGreat Cornholio wrote:Ako je nešto zabranjeno mora se znati zašto je to zabranjeno, a zabranjenee trebaju bit samo stvari koje mogu nauditi psihofizičkom zdravlju čovjeka. Ma ne bih ja mogao vjerovati Bogu koji mi kaže "To ti je Zabranjeno", a kad ga pitam "zašto je to zabranjeno", a On kaže " Šta te briga, zabranjeno je zato što ja tako kažemsour cherry wrote:U pravu si.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
".
osim nauke i prirodnjaštva - naravno
edit: mada i ovi počinju da zastranjuju i da postaju institucionalizirani kao i vjere .....
Last edited by eluna on 19/07/2013 13:40, edited 1 time in total.
-
Great Cornholio
#170 Re: Pitanje
Da, nije loše čuti različita mišljenja, čuti šta drugi drže za ispravno, "kombinovati" tuđa mišljenja sa svojim, i poslije toga mijenjati ili "učvršćivati" vlastita. Niko se nije pametan rodio, i postoji razlika kad neko kaže " Ja vjerujem" i "Ja znam"Ramzess Veliki wrote: Upravo sam to naveo ... svi će reći da su oni jedini u pravu.![]()
- Ramzess Veliki
#171 Re: Pitanje
Ja mislim bolji Audi A8 polovan nego nova Fabija.kritichar wrote:bolje je novo auto nego polovno
- ho oponopono
#172 Re: Pitanje
...da Bog može sada u ovom momentu da siđe rekao bi nam ohanite pobogu, opustite se i uživajte! 
- Ramzess Veliki
#173 Re: Pitanje
To !!!Great Cornholio wrote:Da, nije loše čuti različita mišljenja, čuti šta drugi drže za ispravno, "kombinovati" tuđa mišljenja sa svojim, i poslije toga mijenjati ili "učvršćivati" vlastita. Niko se nije pametan rodio, i postoji razlika kad neko kaže " Ja vjerujem" i "Ja znam"Ramzess Veliki wrote: Upravo sam to naveo ... svi će reći da su oni jedini u pravu.![]()
- kritichar
#174 Re: Pitanje
jeste za šepurenja po graduRamzess Veliki wrote:Ja mislim bolji Audi A8 polovan nego nova Fabija.kritichar wrote:bolje je novo auto nego polovno
- alkalna_baterija
#175 Re: Pitanje
Eluna, u islamu svaka zabrana, ali i podsticaji imaju svoje razloge.
GC, osamljivanje dvoje ljudi, kao i bilo kakvo dodirivanje je zabranjeno iz razloga što čovjek teško kontroliše svoje nagone, pa će se u tim trenucima previše prepustiti doživljaju i eto belaja.
dosta offtopica od mene
GC, osamljivanje dvoje ljudi, kao i bilo kakvo dodirivanje je zabranjeno iz razloga što čovjek teško kontroliše svoje nagone, pa će se u tim trenucima previše prepustiti doživljaju i eto belaja.
dosta offtopica od mene