Europa league 2013/14

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
rIder

#151 Re: UEFA Europa League

Post by rIder »

elSaik wrote:
rIder wrote:
elSaik wrote: :-) :-) :-)

Da zaključimo, bolje je i zanimljivije gledati Chelsea - Inter NIŠTA:KO MALO NEŠTA nego Werder - Valencia 4:4. Prema tebi je finale Milan - Juve 0:0 trebalo biti gledanije i cjenjenije od Liverpool - Milan 3:3?

Pa zbog čega se gleda fudbal nego zbog golova?

E, moj fudbalu, šta učiniše od tebe... :(

Re: Za koju ćete reprezentaciju navijati na SP?

New postby elSaik on 21. Nov. 2009. 20:29
Italiju, Sloveniju, Srbiju i sve Afrikance.

eto uzivaj u napadackom fudbalu italije, slovenije, srbije i afrikanaca na SP-u :-)
U čemu je problem? Ja ne kažem da ne trebamo navijati za timove koji daju malo golova, jer svako ima pravo navijati za koga hoće, ali isto tako tvrdim da laže onaj koji kaže da više voli utakmice 0:0, 1:0 od 4:3, 4:4. Između Srbija - Slovenija 1:0 i Srbija - Slovenija 3:3, ja ću uvijek radije gledati ovu drugu i nikada to neću smatrati za "cirkus, a ne fudbal".
Slazem se. Isto tako to ne znaci da je 3-3 fudbal a 1-0 nije.
Ipak... :mrgreen: za mene je klub koji ima naprijed villu, silvu i matu a prima 4 gola i igra ligu uefa malo neozbiljan.
mostarac

#152 Re: UEFA Europa League

Post by mostarac »

2407 wrote:
Dammme wrote: Ja ne znam odakle nekima ideja da navijači (oni zbog kojih se igra fudbal, koji plaćaju karte, zbog kojih se vrti ogroman novac sponzora u fudbalu) više vole gledati beskrajno naduravanje na sredini terena, nego fudbal u kojem sve frca od šansi i golova. Ko je to navijao za Grke kad uzeše evropsko osim samih Grka? Jesu oni postali evropski prvaci, ali će ostati upamćeni kao evropski prvaci sa najružnijom igrom do tad. Nešto slično bi se moglo reći i za Italijane kada su osvojili prošlo svjetsko. Kakva je to smotra svjetskog fudbala gdje je najbolji igrač štoper?!
O ovome se moze raspravljati u beskonacnost. Ono sto ce ostati upisano za vjek vjekova jesu pobjede i titule odnosno rezultati koje si ostvario. Ko ce te pitati kako si igrao za par godina? Ako si osvojio nesto onda si igrao najbolje. Sta ima legendarna Madjarska konjica na celu sa Pusakasom, Kocisem, Ciborom itd. od toga sto se prica da su igrali najljepsi i najbolji fudbal tog vremena, kada nisu nista osvojili?

p.s.
Nigdje ni u kakvoj statistici ne pise kako je neko igrao vec sta je osvojio. Ko igra za raju...
Sto se ovog tice ne bi se bas slozio. To je jedan od najpoznatijih reprezentativnih sastava ikad, kao i onaj francuski sa Platinijem, koji je uprkos tome sto nisu bili svjetski prvaci, mnogo slavniji od onog sa Zidane-om na celu.
elSaik

#153 Re: UEFA Europa League

Post by elSaik »

rIder wrote:
elSaik wrote:
rIder wrote: Re: Za koju ćete reprezentaciju navijati na SP?

New postby elSaik on 21. Nov. 2009. 20:29
Italiju, Sloveniju, Srbiju i sve Afrikance.

eto uzivaj u napadackom fudbalu italije, slovenije, srbije i afrikanaca na SP-u :-)
U čemu je problem? Ja ne kažem da ne trebamo navijati za timove koji daju malo golova, jer svako ima pravo navijati za koga hoće, ali isto tako tvrdim da laže onaj koji kaže da više voli utakmice 0:0, 1:0 od 4:3, 4:4. Između Srbija - Slovenija 1:0 i Srbija - Slovenija 3:3, ja ću uvijek radije gledati ovu drugu i nikada to neću smatrati za "cirkus, a ne fudbal".
Slazem se. Isto tako to ne znaci da je 3-3 fudbal a 1-0 nije.
Ipak... :mrgreen: za mene je klub koji ima naprijed villu, silvu i matu a prima 4 gola i igra ligu uefa malo neozbiljan.
Pa upravo je rasprava započela zbog izjave koja je sugerisala obratno - da je 1:0 fudbal, a 4:4 cirkus.

PS I još nešto u duhu mog posta od ranije - dešavalo se da ne odgledam utakmicu, pa saznam da je završilo 3:3, 4:2, 3:2 i da se pokajem što nisam utakmicu gledao. Zbog 0:0 se nikada nisam pokajao. Naprotiv.
cyprus

#154 Re: UEFA Europa League

Post by cyprus »

elSaik wrote:Ove nabrojane tačke su na nivou petogodišnjeg djeteta koje usljed nedostatka valjanog počne pretjerivati prelazeći granice glupiranja, i svjestan si toga. Ja imam svoj stav povodom i CL i LU i bogatih i manje bogatih ekipa, ofanzivnog i defanzivnog fudbal i sl. Navijam za Italiju koja je sve sem ofanzivne nacije (izuzev kad se zarati, a ni tada nisu bog-zna-što u napadanju), otkad pratim fudbal, ali to ne znači da više uživam u Italija - Španija 0:0 nego u Rusija - Holandija 3:1.
Pobrojane tačke jesu karikiranje, ali imaju svoju svrhu. Da je potrebno da u fudbalu generalno pada više golova nego što je slučaj, vjerovatno bi neke tačke slične ovim bile usvojene. Što se tiče toga u čemu ja više uživam, da kažem slijedeće. Najviše uživam u utakmicama timova za koje navijam (reprezentacija Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo, Chelsea itd...) bez obzira koji rezultat na njima bio. Dakle, radije gledam Portugal-BiH 1:0 od Srbija-Slovenija 3:3 ili Chelsea-Liverpool 0:0 od Liverpool-Milan 3:3. To je navijački kriterij. Drugi kriterij mi je važnost utakmice i tip takmičenja. Prijateljske i revijalne utakmice mi nikad neće biti zanimljivije od utakmica sa rezultatskim značajem. Tako mi je definitivno draže gledat kvalifikacionu Luksemburg-BiH od prijateljske Njemačka-BiH, bez obzira koliko golova palo na tim utakmicama. Zbog važnosti su mi i utakmice CL uzbudljivije gledat od Liga Europe, jer imaju više takmičarske napetosti i značaja (ali volim i Europa Ligu, da se razumjemo). I još nešto generalno, reprezentativne utakmice su mi draže od klupskih, opet nezavisno od toga koliko golova palo na njima. Dakle, kriterij po kome ja uživam više ili manje u utakmici definitivno nije broj golova. To može važiti za mečeve gdje sam totalno neutralan, ali pošto me u tim utakmicama obično boli briga za rezultat, ne uzbuđujem se zbog golova.
Argumenti tipa "bolje pobijediti 1:0 nego izgubiti 3:4" nemaju smisla, jer se poredi neuporedivo - situacija gubljenja i situacija pobjeđivanja, jer pobijediti je uvijek bolje nego izgubiti i to nema ama baš nikakve povezanosti sa brojem golova. Ukoliko se već želi porediti i naglasiti kako je bolje davati manje golova onda treba fino reći "za navijača koji dolazi na utakmici je bolje, zanimljivije, draže i veća uživancija kada njegov tim pobijedi sa 1:0 nego sa 5:4."
Ja iskreno više volim da timovi za koje navijam dobiju 1:0 nego 5:4. 1:0 je rezultat koji obično odaje mnogo veću stabilnost od ove golijade. Ako odbrana štima, za napad je lako, proradiće kad-tad, ali ako je obrnuta situacija, to u meni ne budi nikakav optimizam.
Ukoliko neko zaista, iskreno, može napisati javno, i to misliti, da radije gleda utakmicu dvaju ekipa koja će završiti sa 0:0 ali sa 8 odličnih prilika, nego utakmicu istih tih ekipa sa 8 golova, ali bez dodatnih prilika, onda se ja povlačim sa ove teme, jer očito ne kapiram u čemu je fazon u fudbalu.
Valjda zato što sam veći dio djetinjstva proveo između (improvizovanih) stativa :D , ja više volim vidjet neku super golmanovu paradu i intervenciju od bezveze gola. I da, postoje fantastične utakmice sa malo ili bez golova. Ne mora biti nikakva kiša golova da bi se nešto takvo ustanovilo za taj duel. A obično se i više detalja sjećam sa utakmica bez puno golova, dok tamo gdje je rezultat tipa 4:4 obično se sjećam samo rezultata.

Ne želim da me neko krivo tumači. Ne mislim da utakmice sa više golova nisu dobre, ali tvrdim da zanemarivanje uloge odbrane u fudbalskoj igri odnosi 50% igre. Također treba razlikovati 0:0 utakmice sa dinamičnom igrom od onih gdje ekipe ne mogu uvezati 3 tačna pasa zaredom...
PS Fudbal nije napopularniji sport zbog malo ili puno golova, već zbog toga što je toliko jednostavan da ga može igrati svaka uboga sirotinja bilo gdje u svijetu. Potrebno ti je nešto što liči na loptu i 4 kamena koja ćeš postaviti kao stative. Šta više, fudbal jeste i nastao kao sport sirotinje koja si nije mogla priuštiti igrati nešto "bolje, cjenjenije, elitnije". Nažalost, sirotinja je davno izbačena iz fudbala.
Ali zašto je onda zanimljiv i vrlo popularan u bogatim evropskim zemljama? Eto Englezima fudbal znači toliko, samo zato što ga i siroti afrikanci mogu igrat... :-) I mali fudbal (futsal) svi mogu igrat. U njemu pada više golova, zašto on nije popularniji...
mostarac

#155 Re: UEFA Europa League

Post by mostarac »

zato sto je kopija starijeg brata i zato sto zahtjeva dvorane
Topla voda

#156 Re: UEFA Europa League

Post by Topla voda »

joj kako je kanavaro ispuco glavom onu loptu iz 16 na svjetskom,i sad se sjecam :D
Corola

#157 Re: UEFA Europa League

Post by Corola »

Neelix wrote:
Vragolan wrote:
..., ali sam cilj igre je dati sto vise golova...
netacno, cilj igre je dati vise golova od protivnika ;)
I to je netacno,cilj dati vise golova ili isto u ukupnom zbiru ali u gostima.
Werder je dao isto golova kao i Valencia i opet ispala,sta mislis zbog cega? :dance:
Corola

#158 Re: UEFA Europa League

Post by Corola »

Dupli post
Topla voda

#159 Re: UEFA Europa League

Post by Topla voda »

cilj igre nije ni jedno ,ni drugo.

cilj igre je uzeti pare.i samo to.

neko odbranom,doci do titula i gledalaca,nagrada od uefe i slicno..
neko s virtuozima s loptom i prodajom tv prava..i tako to
neko pravljenjem ikona od fudbalera i prodajom dresova,vecim stadionima..
neko proizvodnjom fudbalera i prodajom nekoj od gornjih grupa...

i ima jos nacina...al uvijek...
...i uvijek iznova trka za proizvodnjom novca.

ovo vise nije fudbal,ovo su fabrike za pravljenje para.
i stoga se slazem da je fudbal izvorniji u engleskoj 3,nego u ligi prvaka

a ja kad gledam ovu ligu prvaka,osjecam se ko pravi konzument i potrosac...

u pravu je rambo amadeus....fudbal je postao turbo folk :D
burek_in_space

#160 Re: UEFA Europa League

Post by burek_in_space »

Lijepa rasprava se i ovdje povela, ali to nije tema. :oops:
Vratite se na Europa league, a ako zhelite novu temu na kojoj biste raspravljali o svemu shto se tiche fudbala, bujrum otvorite je. :sax:
mostarac

#161 Re: UEFA Europa League

Post by mostarac »

Corola wrote:
Neelix wrote:
Vragolan wrote:
..., ali sam cilj igre je dati sto vise golova...
Werder je dao isto golova kao i Valencia i opet ispala,sta mislis zbog cega? :dance:
Ovo pravilo je jos jako kratko na snazi i najavljeno je njegovo ukidanje, a i jest glupo do bola.
jutarnji

#162 Re: UEFA Europa League

Post by jutarnji »

Sto se zakuha :D , kako god, uefa liga je truba.
O tome kako koja ekipa dodje do pobjede i kakav utisak na mene ostavi tekma najvise zavisi od toga da li ja
za te timove navijam. Recimo, kad bi BiH osvojila SP ili Zeljo ligu sampiona, meni bi bilo sasvim svejedno kako
se to desilo. Taman kad bi svi igraci protivnickih ekipa u 30 minuti popadali od epilepsije ja bih bio super sretan
da vidim Dzeku sa onim peharom u rukama. SP, je SP, `ebi ti to :D
E sad, kad gledam ove za koje me libo hasimaga, onda je pozeljno da se vidi fudbal. I tacno je da su golovi najbitniji,
ali ako je svaki pao iz neke alasalamet akcije i greskom odbrane, `ebaji ga. Vise volim gledat ono nad`ebavanje
chelsea i intera od cirkusa nekih kazandzija, taman kad bi svaki napad bio gol, ubacena lopta sa 50 metara u kazneni,
neki hrkljus u odbrani skoci da je ispuca a glavom zagnjete u precku. U medjuvremenu lopta pogodi u ledja nekog
napadaca kazandzija i odbije se u gol. To se odmah treba ponistit i po samar odvalit i jednom i drugom.
Topla voda

#163 Re: UEFA Europa League

Post by Topla voda »

ja bi volio sve do kraja da budu 0-0 :D i penali u svakoj,nidje gola..extra :D
i da valencia slavi na kraju :thumbup:
Dammme

#164 Re: UEFA Europa League

Post by Dammme »

cyprus wrote:
Dammme wrote:...Ko je to navijao za Grke kad uzeše evropsko osim samih Grka?...
Ja :) , i većina ljubitelja outsidera i nefavoriziranih ekipa. A outsideri ne mogu pobjedit favorite nadigravanjem, ofanzivnom igrom i rezultatom 4:3. E s obzirom da outsideri ako žele ostvariti rezultat, mogu igrat samo ono što vi nazivate "antifudbalom", možda bolje da ostavimo top 10 reprezentacija i top 10 klubova (al samo one koji gaje "ofanzivnu" igru) da ne uništavaju dalje FUDBAL.

Ko bi reko da u Bosni i Hercegovini ima ovoliko etilistički nastojenih poklonika fudbala. Za Amerikance kontam (njima je fudbal dosada "jer se ništa ne događa"), ali za Bosance vala yok :-)
S obzirom na Burekovo upozorenje(a u pravu je čovjek potpuno) ovo će biti moj zadnji post na ovoj temi po ovom pitanju.
Kakve veze ima elitizam i lijep fudbal?
Kamerun je uzeo Argentinu 1:0 sve sa Maradonom i onim čupavim narkomanom, ali se nisu branili 90 minuta, nego odigrali lijepo i trebali još par komada uvaliti Argentincima.
Treba li pominjati Nigeriju, Senegal, Tursku.
Grčka je tada igrala totalnu defanzivu i tražila svoju šansu iz prekida. Kakve veze imaju autsajderi sa totalnim antifudbalom italijana na prošlom prvenstvu? Ko kaže da odbrana nije bitan dio tima? Ali su puno interesantnije odbrane koje aktivno učestvuju u napadu, nego one koje su statične i čekaju da protivnik napadne, pa da ispucaju kontru ili zabiju iz prekida.
I da zaključim:
Ko bi rek'o da u Bosni i Hecegovini, koja je nekad bila dio "Evropskog Brazila" i danas gaji takav stil fudbala, (čemu u prilog govori broj naših ofanivnih i defanzivnih igrača u reprezentaciji) ima toliko poklonika defanzivnog fudbala. Za Talijane kontam, ali za Bosance vala yok.
P.s. Takođe ne kontam što si se upalio ko Hepok-kockica. Očigledno je razlika u ukusu, a o ukusima se ne raspravlja.
Van Halen

#165 Re: UEFA Europa League

Post by Van Halen »

Da progovorimo nešto konkretno o temi Benfica pobjednik europa lige ove godine !
elSaik

#166 Re: UEFA Europa League

Post by elSaik »

mostarac wrote:
Corola wrote:
Neelix wrote:
Ovo pravilo je jos jako kratko na snazi i najavljeno je njegovo ukidanje, a i jest glupo do bola.
Pravilo gola u gostima ili? :-?
mostarac

#167 Re: UEFA Europa League

Post by mostarac »

elSaik wrote:
mostarac wrote:
Corola wrote: I to je netacno,cilj dati vise golova ili isto u ukupnom zbiru ali u gostima.
Pravilo gola u gostima ili? :-?
Da. Procitao sam negdje da su to najavili ukinuti cini mi se od iduce sezone i ono 1:1 u gostima 3:3 kuci igraju se produzeci. To je i logicno, jer nisu na svim terenima jednaki uslovi za postizanje golova u smislu trenutnih vremenskih uslova i stanja samog terena, a ni domaci ili gostujuci teren vise ne donose neku posebnu prevagu
elSaik

#168 Re: UEFA Europa League

Post by elSaik »

To bi bilo odlično. Mrzim to pravilo.
mostarac

#169 Re: UEFA Europa League

Post by mostarac »

Dammme wrote:
cyprus wrote:
Dammme wrote:...Ko je to navijao za Grke kad uzeše evropsko osim samih Grka?...
Ja :) , i većina ljubitelja outsidera i nefavoriziranih ekipa. A outsideri ne mogu pobjedit favorite nadigravanjem, ofanzivnom igrom i rezultatom 4:3. E s obzirom da outsideri ako žele ostvariti rezultat, mogu igrat samo ono što vi nazivate "antifudbalom", možda bolje da ostavimo top 10 reprezentacija i top 10 klubova (al samo one koji gaje "ofanzivnu" igru) da ne uništavaju dalje FUDBAL.

Ko bi reko da u Bosni i Hercegovini ima ovoliko etilistički nastojenih poklonika fudbala. Za Amerikance kontam (njima je fudbal dosada "jer se ništa ne događa"), ali za Bosance vala yok :-)
S obzirom na Burekovo upozorenje(a u pravu je čovjek potpuno) ovo će biti moj zadnji post na ovoj temi po ovom pitanju.
Kakve veze ima elitizam i lijep fudbal?
Kamerun je uzeo Argentinu 1:0 sve sa Maradonom i onim čupavim narkomanom, ali se nisu branili 90 minuta, nego odigrali lijepo i trebali još par komada uvaliti Argentincima.
Treba li pominjati Nigeriju, Senegal, Tursku.
Grčka je tada igrala totalnu defanzivu i tražila svoju šansu iz prekida. Kakve veze imaju autsajderi sa totalnim antifudbalom italijana na prošlom prvenstvu? Ko kaže da odbrana nije bitan dio tima? Ali su puno interesantnije odbrane koje aktivno učestvuju u napadu, nego one koje su statične i čekaju da protivnik napadne, pa da ispucaju kontru ili zabiju iz prekida.
I da zaključim:
Ko bi rek'o da u Bosni i Hecegovini, koja je nekad bila dio "Evropskog Brazila" i danas gaji takav stil fudbala, (čemu u prilog govori broj naših ofanivnih i defanzivnih igrača u reprezentaciji) ima toliko poklonika defanzivnog fudbala. Za Talijane kontam, ali za Bosance vala yok.
P.s. Takođe ne kontam što si se upalio ko Hepok-kockica. Očigledno je razlika u ukusu, a o ukusima se ne raspravlja.
Joj kad se sjetim kako je taj kamerun pokraden protiv engleza u cetvrtfinalu tuga me obuzme. Kakva je ono sudijska pljacka bila :(
nellington

#170 Re: UEFA Europa League

Post by nellington »

mostarac wrote:
a ni domaci ili gostujuci teren vise ne donose neku posebnu prevagu
Osim u BiH :)

Ukidanje pravila o golu u gostima će sigurno smanjiti taktiziranje i učiniti fudbal zanimljivijim... :thumbup:
cyprus

#171 Re: UEFA Europa League

Post by cyprus »

mostarac wrote:
Corola wrote:I to je netacno,cilj dati vise golova ili isto u ukupnom zbiru ali u gostima.
Pravilo je stvoreno u cilju da bi i gostujuće ekipe pokušavale dat gol, a ne igrale bunker. Tako da mislim da bi ukidanje ovog pravila bilo loše...

on topic: ove godine osvaja neko od Njemaca, jal' Wolfsburg, jal' HSV :)
Obuca9

#172 Re: UEFA Europa League

Post by Obuca9 »

Dammme wrote:Ja ne znam odakle nekima ideja da navijači (oni zbog kojih se igra fudbal, koji plaćaju karte, zbog kojih se vrti ogroman novac sponzora u fudbalu) više vole gledati beskrajno naduravanje na sredini terena, nego fudbal u kojem sve frca od šansi i golova. Ko je to navijao za Grke kad uzeše evropsko osim samih Grka? Jesu oni postali evropski prvaci, ali će ostati upamćeni kao evropski prvaci sa najružnijom igrom do tad. Nešto slično bi se moglo reći i za Italijane kada su osvojili prošlo svjetsko. Kakva je to smotra svjetskog fudbala gdje je najbolji igrač štoper?!
Ja ne znam odakle nekima ideja da navijači (oni koji vole svoj klub srcem, koji plaćaju karte da navijaju, a ne da budu viđeni na stadionu ili da eto dožive da sa aparatom slikaju svog Beckhama ili C.Ronalda sa 5 metara blizine) više vole gledati kako njihov tim odigra 4:4 ili izgubi 4:5, nego da pobjedi 1:0.

Poenta fudbala i navijanja jeste da tvoj tim pobjedi, a ne da ti vidiš što više golova. I ja zaista ne znam nijednog navijača koji će pristati na 4:4 ili 4:5, jer eto ima priliku vidjeti 8-9 golova, a ne na pobjedu svog tima 1:0.

Ali i pored svega toga, Evropsku ligu, kao i stari Kup UEFA smatram zanimljivijom od Lige prvaka i više je volim gledati, jer imaš priliku vidjetiveći spektar ekipa, svake godine su tu neki novi klubovi, za razliku od dosadne Lige prvaka gdje svake godine čim prođe osmina finala, uvijek iste klubove gledaš (izuzetak je ova sezona).

A što se tiče osvajanja, po meni najveće šanse ima Valencia. Šteta bi bilo da jedna generacija ovog kluba koja ima Davida Villu ostane nenagrađena jednim vrijednim trofejom. Pogotovo kad se sjetim pehova i izgubljenih finala s početka stoljeća.
mostarac

#173 Re: UEFA Europa League

Post by mostarac »

cyprus wrote:
mostarac wrote:
Corola wrote:I to je netacno,cilj dati vise golova ili isto u ukupnom zbiru ali u gostima.
Pravilo je stvoreno u cilju da bi i gostujuće ekipe pokušavale dat gol, a ne igrale bunker. Tako da mislim da bi ukidanje ovog pravila bilo loše...

on topic: ove godine osvaja neko od Njemaca, jal' Wolfsburg, jal' HSV :)
Bunker je stvar koju je u danasnjem fudbalu nemoguce ili gotovo nemoguce igrati. Kad tad primis pogodak i to je to, kraj. Pravilo je glupo iz razloga sto uslovi igranja na dva razlicita stadiona nisu isti i gost u drugoj utakmici tj. revansu je uglavnom vidno ostecena ekipa. Nista ekipe ofanzivnije ne igraju zbog ovog pravila, sto ce ako ga ukinu praksa i pokazati. Na 0-0 su svi vec odavno prestali igrati, a bas pravilo gola u gostima stimulise defanzivnu igru. Zabij jedan i povuci se jer ako izgubis 2:1 to je jos uvijek jako aktivan rezultat. Ovako ce svi morati da se bore za gol vise.
Evo ti na nasem mikro - prostoru plastican primjer. Na kosevu je najlakse gostujucim ekipama zbog uslova koji vladaju na stadionu (udaljenost navijaca, kvalitet terena) i Sarajevo je u svim mecevima koji imaju taj knock-out sistem u najmanju ruku hendikepirano, jer je mnogo teze naprimjer Sarajevu da postigne dva gola u Vrapcicima nego Velezu na Kosevu. Ovako bi se prisilile ekipe da igraju na pobjedu i mnogo bi se dobilo na regularnosti.
elSaik

#174 Re: UEFA Europa League

Post by elSaik »

Teže, lakše, svejedno. Nema razloga niti smisla da nakon 1:1, 0:0, prođe ekipa samo zato što je dala gol u gostima. Pa šta ako je? I primili su jedan. Eno, neki dan Valencia prođe jer je dala više golova u gostima. Kao, više su zaslužili. Ma nemoj, a to Werder nije isto toliko zaslužio, pa i oni su dali isto toliko golova.
hau jes no

#175 Re: UEFA Europa League

Post by hau jes no »

Jedan je emir spahic! :mrgreen: svaka cast dzeki, misketu i pjanicu ali da nije i spahica i supica ne bi mi vidjeli baraza. vrijeme je da se i kod nas pocne cijeniti pored ofanzivnog i defanzivni fudbal da nam se u buducnosti ne bi desavalo da primimo 5 komada od spanije ili nam portugalci 2-3 puta izlaze sami ispred golmana na nasem terenu i nije slucajno to sto svaki nas selektor munta papca da se vrati u reprezentaciju. ako ozbiljno mislimo na veliko takmicenje moramo i velike ekipe dobijati a to ne mozemo samo sa napadom :arrow: vidi neozbiljni verder :mrgreen:
Post Reply