Koji browser koristite?
Moderator: Benq
-
zippoo87
#151 Re: Koji browser koristite?
najvise koristim firefox,nekako sam se navikao na njega i ima sve sto mi treba
jedino mi smeta malo sporije pokretanje mozille ali i to su ispolirali u zadnjim verzijama
isto jos koristim i maxthon browser,to je ubjedljivo najbrzi browser danas ali ima puno bugova i nedostataka,zato i nije previse popularan a mana mu je sto se sporo razvija
njega najcesce koristim za youtube,munjevito otvara i pokrece video i ne steka flash u njemu nikada
crome sam isto koristio ali ne korisim nikako ima vise od godine
jedino mi smeta malo sporije pokretanje mozille ali i to su ispolirali u zadnjim verzijama
isto jos koristim i maxthon browser,to je ubjedljivo najbrzi browser danas ali ima puno bugova i nedostataka,zato i nije previse popularan a mana mu je sto se sporo razvija
njega najcesce koristim za youtube,munjevito otvara i pokrece video i ne steka flash u njemu nikada
crome sam isto koristio ali ne korisim nikako ima vise od godine
- AmADin_gospo
#152 Re: Koji browser koristite?
svako naravno treba da koristi ono što mu odgovaraguber90 wrote:Ja uopste ne dizem chrome, to je samo browser koji mojim potrebama odgovara i nista vise.
Sto se tice tih inovacija iako nikada nisam nesto posebno koristio Operu znam da se Chrome nakrao od Opere, ali opet to ja ne smatram losim, jer zasto izmisljati nesto novo ako postoji vec odlicna stvar.
al nevolim, u ovom slučaju browsera, kad neko spominje mogučnosti i opcije u kromu i FFu kao prednost nad ostalim browserima, kad iste nisu izmislili i postojali su mnogo prije nego su oba i postojala.
zahvaljujuči izumima opere, krom i FF su poplarni i kad im ukineš sve operine inovacije, ostaje ono što se može porediti s browserima iz početka 90tih.
jel tako il nije .
- guber90
#153 Re: Koji browser koristite?
Evo po deseti put da ponovim jesteAmADin_gospo wrote:svako naravno treba da koristi ono što mu odgovaraguber90 wrote:Ja uopste ne dizem chrome, to je samo browser koji mojim potrebama odgovara i nista vise.
Sto se tice tih inovacija iako nikada nisam nesto posebno koristio Operu znam da se Chrome nakrao od Opere, ali opet to ja ne smatram losim, jer zasto izmisljati nesto novo ako postoji vec odlicna stvar.
al nevolim, u ovom slučaju browsera, kad neko spominje mogučnosti i opcije u kromu i FFu kao prednost nad ostalim browserima, kad iste nisu izmislili i postojali su mnogo prije nego su oba i postojala.
zahvaljujuči izumima opere, krom i FF su poplarni i kad im ukineš sve operine inovacije, ostaje ono što se može porediti s browserima iz početka 90tih.
jel tako il nije .
- AmADin_gospo
#154 Re: Koji browser koristite?
evo prvi put da kažem, drago mi je da se razumijemoguber90 wrote:Evo po deseti put da ponovim jeste.
- ExNihilo
#155 Re: Koji browser koristite?
Na iPadu možeš koristiti Google Voice Search preko aplikacije za iOS, nije built-in za Safari, nema nikakve veze sa Safarijem. Od browsera, opcija je rezervirana za Chrome.AmADin_gospo wrote:otvori googleto u safariju na iPadu pa ćeš vidjeti
a evo što između ostalog meni opera nije prevaziđena
http://upload.slike.com/slike/2014/01/1 ... apture.JPG
BTW. ova 16.XX je sranje, minimizirana da bi mogli glupi ameri da je koriste
Što se slike tiče, ne kontam? Voliš Operu zbog "inspect element" opcije? Pa, ima li browsera bez te opcije, uopće?
Dobro, izvinjavam se, ipak jeste već kopirala.spinel_ wrote:nije jos kopirala![]()
ima tu opciju, ja je odavno koristim
Da, ima mogućnost. To mu je defaultno ponašanje.spinel_ wrote:dalje, da li chrome ima mogucnost zumiranja stranice na 120,130, 140, 170% itd... a da nakon izlaska iz iste se vrati na default 100% ili ti moras pak rucno vracati nakon svakog zumiranja
Chrome je taj "problem" riješio daleko inteligentnije od rudimentarnog lijevo-desno skrolanja. Kako zumiraš, informacije na stranici se dinamično prilagođavaju i uklapaju u ekran.spinel_ wrote:da li na chromu ima mogucnost da nakon zumiranja mozes ici skrolom lijevo-desno kao gore-dolje![]()
Bookmark bar, nevidljivim jednim klikom, da.spinel_ wrote:da li chrome ima panel bar koji je nevidljiv jednim klikom misa a na kojem imas mogucnost da poredas milion bukmarka, svojih zabiljeski...ne mogu da vjerujem da ti hvalis chrome sa nekakvim inovacijama kad svi znamo da je to minimalisticki browser sa veoma malim brojem opcija cisto zbog toga da bi ga svaka budala i neznalica sa prvim kontaktom znala koristiti. zbog toga je uspjesan.
ljudi koji hoce nesto naprednije to na chromeu nece naci.
Revolucija koju je donio Chrome leži, upravo, u minimalizmu. Za razliku od Firefoxa i Opere, čija je dugogodišnja politika bila "utrpavanje što većeg broja irelevantnih funkcija", pa su postajali sve tromiji, kockastiji i nepregledniji, Chrome je došao sa idejom prilagođavanja browsera potrebama individualnog korisnika. Drugim riječima, osnovni browser treba da bude brz i efikasan, da inovira one osnovne aspekte koje uzimamo zdravo za gotovo (poput tabova, paste, search bara, itd ), a sve dodatno možeš proširiti ekstenzijama - prema svojim individualnim potrebama. Zašto trpati browser opcijama koje će koristiti 2% korisnika, a zbog kojih će performanse 100% korisnika padati, samo da bi rekao kako "imaš veći broj opcija"? To je, ustvari, najveća inovacija. Da je Chrome "ubo" sa idejom, pokazuje činjenica da su i Firefox i Opera odbacili svoje dosadašnje modele razvoja i duboko se poklonili Chromeu.
Primjerice, te zabilješke u Operi, koje pominješ, meni su apsolutno van svake pameti. Šta će mi zabilješke po barovima? Ali, prihvatam da ima ljudi koji u tome vide smisao. Zašto bih ja, sada, kuburio sa morem takvih nepotrebnih opcija, koje samo smetaju i pretrpavaju browser, radi određenog procenta koji to koristi? Zar nije bolje da oni kojima to treba uključe tu mogućnost.
Pored toga, prednost je u outsourcanju. Zar nije bolje da se potreba "zabiljeških u browseru" zadovolji preko npr. Evernotea, preko ekstenzije, nego da Opera troši vrijeme i resurse razvijajući neke svoje "note-taking" sisteme umjesto radeći na samom browseru.
Dalje, ne mogu da vjerujem da o korištenju browsera pričaš kao o nuklearnoj fizici. Kao treba ti neko znanje da koristiš Operu, a na Chrome, eto, može i bez tog znanja. Ti mora da si jedan od onih "kompjuterskih magova" što laskaju sebi da su hakeri kad apliciraju crack.
- AmADin_gospo
#156 Re: Koji browser koristite?
Ne samo te opcije, nego je ona jedna od mnogih.
radi mog posla, opera mi najvise godi i ima vala sve sto mi je potrebno.
google je izmislio toplu vodu s kromom.
al opet, nekome je dosta biciklo bez brzina, a nekom ni 18 nije dovoljno. I svako nek koristi sta njemu odgovara
radi mog posla, opera mi najvise godi i ima vala sve sto mi je potrebno.
google je izmislio toplu vodu s kromom.
al opet, nekome je dosta biciklo bez brzina, a nekom ni 18 nije dovoljno. I svako nek koristi sta njemu odgovara
-
gringo 357
#157 Re: Koji browser koristite?
hvali bing ja koristim chrome
-
gringo 357
#158 Re: Koji browser koristite?
-
gringo 357
#159 Re: Koji browser koristite?
- Vijetnamac13
#160 Re: Koji browser koristite?
Opera 12.16
Ne prepoznaje mi slike na fb kao slike dok su u theatre modu vec ten nakon sto pritisnem f5
How to fix
umorio se traziti po opera community
Ne prepoznaje mi slike na fb kao slike dok su u theatre modu vec ten nakon sto pritisnem f5
How to fix
-
Modest Musorgski
#161 Re: Koji browser koristite?
Firefox + feedly, pocket, stumbleupon, epubreader i adblock lite. radi ko halva divotica nema boljeg
- AmADin_gospo
#162 Re: Koji browser koristite?
namjerno stavljeno da nebi mogao kopirati tuđe slike. nije do opere nego postavki sigurnosti vlasnika slika.Vijetnamac13 wrote:Opera 12.16
How to fix
- nermin_h00
#163 Re: Koji browser koristite?
Primarno koristim chrome i nisam imao probleme sve do skora kada mi sistem zaledi na laptopu na stranicama koje imaju flash (ne sve) i nadjem po nekim forumima da i drugi imaju taj belaj na win 7 64bit al nema fixa pa firefox koristim za te sajtove ako mi bas treba flash kao youtube a na chrome disable plugin i sve ok. A na drugom racunaru mi u chrome nakon promjene tabova postane povidan prozor i kako pomjeram misem preko otvorenih tabova tako se i pojavljuju pa moram resize prozor da proradi 
- daxon
#164 Re: Koji browser koristite?
Pored chroma, koristim i spark kojim sam oduševljen, skidaš torente, klipove sa YT, konvertuješ u mp3, bez ikakvih dodatnih programa, zezancija i gnjavaže, sve jednim klikom u realnom vremenu i jpš mnogo toga.
Evo linka:
http://www.filehorse.com/download-spark-browser/
Evo linka:
http://www.filehorse.com/download-spark-browser/
-
L u c i f e r
#165 Re: Koji browser koristite?
tek sad vidjeh ovu tvoju nebulozuabrinjaDonjo wrote:pored svih neboluza koje si napisao, podvuci cu samo jednu ovu gore boldiranu za brisanje historije na izlasku...prvo se informisi ili isprobaj dati browser kako radi sta sve moze prije neg napises kojekakve neistine i nebuloze. kako rekoh to je samo jedna stvar, da ne ulazim u ostaleL u c i f e r wrote:meni je firefox milion puta bolji od chroma, razlozi:
- sidebar za bukmarke
- auto sort bukmarka, novi na vrhu
- bukmark bar - mogućnost automatskog centriranja
- blank your monitor, noćno čitanje - neuporedivo bolje rješenje od chromovog
- koristim fxchrome temu, tako da mi fx ima facu chroma
- kad odtvorim kamaru tabova, ima mogućnost pregleda preko padajućeg menija na kraju
- brzina odlična, ista i za fx i chrome, na oba laptopa (a samo po 1 gb)
- drag and drop search, kod chroma moraš dropovati na određeno mjesto, a u fx samo pomakneš milimetar i pustiš
- brisanje istorije na izlasku, chrom jok
- podesivost SVEGA
itd
ovo ti kaze Opera user, jer takvi kao ti automatski polete sa komentarima tipa fanboy pa brani Chrome
ok vjerujem da i chrome može brisati istoriju na izlasku
al mi bilo zajebano da nađem za razliku od fx
naravno da sam ga probao i to mjesecima
kad si već ovako fino popišao moje agumentovano mišljenje
bio bi red da izneseš svoje argumente zašto to mišljenje ne valja
i ZAŠTO su navedeni argumenti po tvom mišljenju nebuloze
ako šta treba da pojasnim, bujrum, pitaj, rado ću ti pojasniti
pošto vidim da si neuk
i pojasni mi pls po čemu je opera bolja od ff
a ne samo ljuljneš mišljenje bez argumenata
to je nako malo i nepristojno ako ćemo pravo
prosvijetli me jbg
- BackSpace
#166 Re: Koji browser koristite?
da li postoji neki plugin za chrome kojim se moze direktno skidati clipovi sa chrome-a? bitno je da je pouzdan i bez bugova.
- xamp
#167 Re: Koji browser koristite?
Mislis sa youtube-a? Imas Easy Video Downloader ExpressBackSpace wrote:da li postoji neki plugin za chrome kojim se moze direktno skidati clipovi sa chrome-a? bitno je da je pouzdan i bez bugova.
- daxon
#168 Re: Koji browser koristite?
Klikni na link koji sam iznad ostavio i uživaj.BackSpace wrote:da li postoji neki plugin za chrome kojim se moze direktno skidati clipovi sa chrome-a? bitno je da je pouzdan i bez bugova.
- guber90
#169 Re: Koji browser koristite?
Video Downloader Ultimate , nema do sada nijednog video clipa da nisam uspio skinutiBackSpace wrote:da li postoji neki plugin za chrome kojim se moze direktno skidati clipovi sa chrome-a? bitno je da je pouzdan i bez bugova.
http://www.startpage24.com/videodownloaderultimate/
- Mr.Sojic
#170 Re: Koji browser koristite?
Mozilla Firefox sa AdBlock i AdBlock Plus PopUp Addons radi ko oko
Inace koristim MOJ filter za AdBlock i rekao sam Tjaaaaaaoooooo reklame i flash nerviranja
Tjaoooooo reklame i koje kakvi popup-i
Inace koristim MOJ filter za AdBlock i rekao sam Tjaaaaaaoooooo reklame i flash nerviranja
Tjaoooooo reklame i koje kakvi popup-i
- spinel_
#171 Re: Koji browser koristite?
@exnihilo, meni je van svake pameti ovo na chromeu retardirano "glasovno pretrazivanje", po nivou idiotizma je cak nadmasio i gugl translator.. zaista koja je svrha toga kad ne moze dvije rijeci da pogodi.. 
- and
#172 Re: Koji browser koristite?
chrome,a ponekad Epic Privacy Browser.jako intersantan
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2429017,00.asp
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2429017,00.asp
- AmADin_gospo
#173 Re: Koji browser koristite?
lucifere, vrati se i pročitaj zadnje 3-4 stranice, i pročitaj, a ne ulječi ko padobranacL u c i f e r wrote:tek sad vidjeh ovu tvoju nebulozu
pošto vidim da si neuk
prosvijetli me jbg
-
L u c i f e r
#174 Re: Koji browser koristite?
ko je tebe šta pito operašAmADin_gospo wrote:lucifere, vrati se i pročitaj zadnje 3-4 stranice, i pročitaj, a ne ulječi ko padobranacL u c i f e r wrote:tek sad vidjeh ovu tvoju nebulozu
pošto vidim da si neuk
prosvijetli me jbg