NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Arteta

#151 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Arteta »

House wrote:Sad i Alju rahmetli krivite za ovu odluku :lol:

daj ba prestanite s glupostima , nije Alija iz mezara potpisao odigravanje utakmice Šumska - Srbija
Ovi su samo postovali protokol.
Sve je ovo dio jedne promasene politike nekadasnjeg nam vodje.
Edin H.

#152 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Edin H. »

palermo wrote:A igrači koji budu pozvani da igraju za RS (mislim na Stevanovića, Vranješa, Misimovića) ha...nek se nose sa tim u skladu sasvojom savješću i pamti.
Najveci pritisak ce biti na njih, sta god odlucili ne valja jednima ili drugima.

Nadam se de se ovo moze prolongirati do nakon kvalifikacija.
Arteta

#153 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Arteta »

Jack Be Nimble wrote::-D :-D :-D :-D

Nadam se da ce biti prenosa na internetu.
Bice na RTGT.
cindrlimindrli

#154 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by cindrlimindrli »

Treba ovu temu ili zakljucati, ili prebaciti na drugi podforum jer najmanje ima veze sa fudbalom. Ako nista, da nam se onaj majmun "brojke i slova" i ovdje ne nakaci, jedino sto nije sjebo na ovom forumu je fudbal.
Arteta

#155 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Arteta »

Hoce li Stojan Vranjes da igra? :lol:
Arteta

#156 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Arteta »

Edin H. wrote:
palermo wrote:A igrači koji budu pozvani da igraju za RS (mislim na Stevanovića, Vranješa, Misimovića) ha...nek se nose sa tim u skladu sasvojom savješću i pamti.
Najveci pritisak ce biti na njih, sta god odlucili ne valja jednima ili drugima.

Nadam se de se ovo moze prolongirati do nakon kvalifikacija.
Ukoliko neko od njih zaigra nadam se da vise nece biti na spisku.
Edin H.

#157 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Edin H. »

Arteta wrote:

daj ba prestanite s glupostima , nije Alija iz mezara potpisao odigravanje utakmice Šumska - Srbija
Jesi li ti majke ti bio u Sarajevu u ratu i da li ti znas kakva je bila situacija - kao sto rece Alija prijetila je opasnost da ostane i bez naroda i bez drzave.

Amerikanci se umijesali, pomogli da se dio teritorije vrati i onda rekli sad cemo vas roknuti ako ne stanete.

Glupan Holbrooke priznao RS i cica mica gotova prica.
ketronsd1

#158 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by ketronsd1 »

Vrijeme je za kljuc izgleda
solo2

#159 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by solo2 »

Ma nek' igraju - sta ima veze.. mogu nam samo pljunuti pod prozor. Sto se mi budemo manje obazirali na njih i na njihovu "TVORevinu" to je njima gore. Zamisli koji je njima sranje kad i jedni i drugi (Srbija i RS) moraju cekati da im NSBIH da dozvolu da igraju ;-) a jos neznaju hoce li im UEFA dati dozvolu - jad i Cemerno :)

Gledajte to sa pozitivne strane :bih: - mi kad razjebemo Slovacku onda ima da ubijamo u pojam kompletan komsiluk barem 2 godine (a i duze ako Bog da)

Cheers!!!
So What!

#160 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by So What! »

Sjećanje na Međunaodnu nogometnu utakmicu reprezentacija Paragvaja i Herceg-Bosne 3:0

Ponedjeljak, 22 Travanj 2013

Samo je jedan nogometni savez na svijetu priznao Herceg-Bosnu. Ne, nije riječ o Hrvatskom nogometnom savezu. Riječ je o dalekom Paragvaju. Sada već davne 1996. godine nogometna reprezentacija Herceg-Bosne odigrala je prijateljsku utakmicu s najboljom vrstom Paragvaja. Poprište događaja paragvajski glavni grad Asuncion. Prepuni Estadio de Los Defensores del Chaco. Nadnevak 21. travnja.

Herceg-Bosna je tada izgubila s tri na prema nula. No rezultat je ovdje najmanje bitan. Kuriozitet oko toga susreta je da ga Nogometni savez Paragvaja vodi kao službeni. Zabilježen je kao 425. po redu otkada su Paragvajci oformili svoju reprezentaciju."

Image

Dukić, Skoko, Kordić, Babić, Bubalo, Matan, Ravlić, Musa, Bogdan, Marinović, Marušić (još su igrali Sušac, Bartolović). Izbornik: Branko Međugorac.

(brotnjo.info
bjelave

#161 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by bjelave »

Begic i Savez nisu imali izbora. RS ima regionalni savez i pravo na ovakve stvari.Drzava nam je takva da smo prisiljeni ici krmku niz dlaku. Druga je stvar sto je nam to prst u oko.
Ko li ce im to igrati za RS, bas me interesuje. I skim jos mogu odigrati utakmicu osim sa timom gdje je glavni lik Mihajlovic. Napravit ce jednodevnu koridu u Banjaluci i onda ce opet nestati u smaradu iz kojeg su izronili.

Treba samo ignore, bez emocija.
Arteta

#162 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Arteta »

bjelave wrote:Begic i Savez nisu imali izbora. RS ima regionalni savez i pravo na ovakve stvari.Drzava nam je takva da smo prisiljeni ici krmku niz dlaku. Druga je stvar sto je nam to prst u oko.
Ko li ce im to igrati za RS, bas me interesuje. I skim jos mogu odigrati utakmicu osim sa timom gdje je glavni lik Mihajlovic. Napravit ce jednodevnu koridu u Banjaluci i onda ce opet nestati u smaradu iz kojeg su izronili.

Upravo. :thumbup:
Romanista 101%

#163 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Romanista 101% »

ovdje mnogi reaguju u stilu vecine iz `91 ma nece ba nas, nas cuva vojska ovo ono... :roll:

ovu zemlju jos samo dragi Bog cuva

ocekujem ostre reakcije Susica, igraca...bilo koga normalnog (jos ako ima) u ovoj nasoj Bosni

treba svako normalan da se usprotivi ovom dogadjaju...ne zelimo da nam smrad zagadjuje okolinu i ovu lijepu zemlju

ako se ovo cak i dogodi to ce biti i zvanicno priznavanje raspada BiH, nakon toga oni mogu bilo koju drugu reprezentaciju da dovedu tipa grcka, rusija, bjelorusija...i te njihove prijateljske zemlje

a ovim u savezu treba sve po spisku jebati cijelu familiju i traziti sve napolje!
solo2

#164 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by solo2 »

bjelave wrote:Begic i Savez nisu imali izbora. RS ima regionalni savez i pravo na ovakve stvari.Drzava nam je takva da smo prisiljeni ici krmku niz dlaku. Druga je stvar sto je nam to prst u oko.

Ma normalno - toliko smo sada toliko mocni da netreba uopste da razmisljamo o ovome.... zanima me kao i prijateljska izmedju FK Iskra Bugojno - NK Mladost Vrnograc :run:
Maharadza

#165 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Maharadza »

Edin H. wrote:
Arteta wrote:

Jesi li ti majke ti bio u Sarajevu u ratu i da li ti znas kakva je bila situacija - kao sto rece Alija prijetila je opasnost da ostane i bez naroda i bez drzave.

Amerikanci se umijesali, pomogli da se dio teritorije vrati i onda rekli sad cemo vas roknuti ako ne stanete.

Stipu troll-a ba! Veze to s životom nema a o politici bi raspravljao! :zjev:
solo2

#166 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by solo2 »

Romanista 101% wrote:ovdje mnogi reaguju u stilu vecine iz `91 ma nece ba nas, nas cuva vojska ovo ono... :roll:

ocekujem ostre reakcije Susica, igraca...bilo koga normalnog (jos ako ima) u ovoj nasoj Bosni

treba svako normalan da se usprotivi ovom dogadjaju...ne zelimo da nam smrad zagadjuje okolinu i ovu lijepu zemlju

ako se ovo cak i dogodi to ce biti i zvanicno priznavanje raspada BiH, nakon toga oni mogu bilo koju drugu reprezentaciju da dovedu tipa grcka, rusija, bjelorusija...i te njihove prijateljske zemlje

a ovim u savezu treba sve po spisku jebati cijelu familiju i traziti sve napolje!
Ma mojne podgrijavati bezveze - pusti.. sta mogu time - napraviti svoj savez/drzavu ovo-ono? Daj nemoj biti naivan. Da su mogli oni bi to davno - U Z I V A J (idemo mi u Brazil laganini ;-)
Maharadza

#167 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Maharadza »

solo2 wrote:
Romanista 101% wrote:ovdje mnogi reaguju u stilu vecine iz `91 ma nece ba nas, nas cuva vojska ovo ono... :roll:

Ma mojne podgrijavati bezveze - pusti.. sta mogu time - napraviti svoj savez/drzavu ovo-ono? Daj nemoj biti naivan. Da su mogli oni bi to davno - U Z I V A J (idemo mi u Brazil laganini ;-)
Ma ja ba, šta ima veze, lezi Bošnjo i tišu, ne treba te zanimati ni Banja Luka (i fašistička orgijanja po istoj - a koja su gotovo pa garantovana ako se ova tekma bude igrala) ni ostatak BiH osim onaj dio od Čaršije do Č.Vile! :oops:
Zatamnjena stakla

#168 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Zatamnjena stakla »

Normalno. 8-)
Arteta

#169 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Arteta »

Edin H. wrote:
Arteta wrote:

Ti zaista vjerujes da su Amerikanci prisilili Aliju da potpise ono smece od sporazuma? :run:
Arteta

#170 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Arteta »

Maharadza wrote:
Ma ja ba, šta ima veze, lezi Bošnjo i tišu, ne treba te zanimati ni Banja Luka (i fašistička orgijanja po istoj - a koja su gotovo pa garantovana ako se ova tekma bude igrala) ni ostatak BiH osim onaj dio od Čaršije do Č.Vile! :oops:
Nego, de nam ti kad si tako pametan predlozi sta da radimo?
Zatamnjena stakla

#171 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Zatamnjena stakla »

Je l' trebamo ratovat? Je l' nam protesti trebaju? Šta?
Ne provaljuj se bezveze. Svakako nema neki značaj.
Većina sad psuje bogove, kako ovo mogu, ma odjeb je lansiran.
razum

#172 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by razum »

hahaha sto su ovde neki smijesni,,,kao da je bih samo bosnjacka pa sad se oni kao bune sto fsbih dozvolio,,pa da su bosnjaci to u savezu blokirali mi bi u buducnosti sve vezeno za fudbalsku reprezentaciju blokirali,,ali apsaulutno sve,,a znate da imamo mehanizme..i kakve sad veze ima vojvodnina i sandzak,ppod br 1 sutra da vojvodina igra prijateljsku protiv italije svi srbi na svijetu bi navijasli za vojvodinu,,u vojvodini od svaki 100 ljudi 76 su su srbi,tj 76 posto,,sto se tice sandzaka koji u formalno pravnom smislu i ne postoji,ali to sto bosnjaci zovu zanzdak u tu su srbi vecina pa bosnjaka u srbiji ima samo 130 hiljada o cemu vi pricate,,,nista vi niste dozvolili da ste vi nas tu blokirali mi bi vas u svemu ostalom blokirali tako da bi fudbaleri bih u brazil putovali sa najlosim avionom i bili bi u hotelu sa 2 zvjezdice dinara vise zenica ne bi dobila od fbih za odrzavanje stadiona i sipak bi vi pozivali bosnjake koji nisu iz bih da igraju za bih jel bi mi to blokirali,,tako da je ovo samo usluga za uslugu..
dust in the wind

#173 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by dust in the wind »

mene zanima hoce li se oriti boze pravde...mozda serisa nadje nove fudbalere-pjevace
solo2

#174 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by solo2 »

Maharadza wrote:
solo2 wrote:

Mi im svojom bunom im dajemo samo veci znacaj nego sto je potrebno. Ja bih to odradio poslovno - bez emocija, bez novinara i portala i zdravo. Ko to njima ili bilo kome u BiH danas moze zabraniti bilo kakva orgijanja a oni cak i postoje kao savez (valjda smo toga svjesni) tako da ni oni a ni mi ne radimo nista ilegalno. Pitali su - dozvoljeno im je da nebi jadovi kukali - eto im nek' igraju i zdravo. O rusenju reprezentacije, saveza i drzave ce oni uvijek sanjati samo sto su svaki dan sve dalje od ostvarenja tog sna.
Šveđanin

#175 Re: NSBiH odobrio odigravanje utakmice RS - Srbija

Post by Šveđanin »

Što spominju A reprezentaciju u ovom kontekstu?

Jel to postoji način da recimo Srpska strana blokira repku pa da recimo ne odemo na SP? :shock: :?
Locked