Duga voznja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nargila.ba
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#152 Re: Duga voznja
Je l' to prema Loparama, Ugljeviku, Bijeljini pa na Raču????? Koliko vremena treba kad se ide tom rutom???? Unaprijed zahvalan!!!!nargila.ba wrote:Bijeljina - Rača - autoput do BG?konektovan wrote:Od Tuzle do Beograda, kojim putem najbrze, najlakse???????????????????? Thx
-
nargila.ba
- konektovan
#154 Re: Duga voznja
Nargila, hvala puno. Za ta skretanja, precizna, koristicu navigaciju, da ne forsiram oci bezeze. 
-
nargila.ba
- konektovan
#156 Re: Duga voznja
I ja koristim free verziju navigacije, osmand,nargila.ba wrote:Nema na cemu.konektovan wrote:Nargila, hvala puno. Za ta skretanja, precizna, koristicu navigaciju, da ne forsiram oci bezeze.Svakako navigacija, samo fino prije puta provjeri rutu 'je li to to'.
Mene je (doduše free navigacija) jednom dobro izvozala u tom dijelu BiH.
![]()
I fino prati znakove kad pređeš granicu, kad kreneš preko Fruške Gore imaju po dvije trake u svakom smjeru. Ja sam par kilometara kontao 'vidi ovih hajvana gdje pretiču u krivinama', kasnije skontam da su obje trake samo za jedan smjer.![]()
Autoput nije čemu, ali ako nećeš preko 130-140kmh pristojno je. I pravo je jeftin, plaćanje možeš eurima, dinarima ili naravno karticom.
Sretno.
sluzi odlicno, pogotovo u Hrvatskoj je bila fantasticna, a ako se ne snadjem, javim se opet na temu.
-
taureg71
#157 Re: Duga voznja
direstraits0078 wrote:Ja nedavno opalih jednu laganu turu od oko 2k km. Vozio od 16.00 iz DK, stajao par puta da platim vinjete i tocim, vedro, mjesecina ko dukat zut, cista cesta, bez guzve, nije mi se spavalo, napravljen odmor u HU u 04.00 do 06.00. Dorucak, kafa, rastezanje itd. Nastavak do Konjica s odmorom u Bosanskom Brodu, stigli oko 14.00. Prosjecna brzina debelo iznad 100 km/h, ukljucujuci stajanja i njakanje s madzarskim karinicima.
Popilo se nekih 2L vode, i na svakom stajanju, klopanju, pish pauzi i tocenju se radilo lagano istezanje, par desetaka cucnjeva i sl, da se ne trombozira, nedajboze.
ovo se kao rugas sa trombozom ??? sreca je u neznjanju...
-
taureg71
#158 Re: Duga voznja
nargila.ba wrote:Nema na cemu.konektovan wrote:Nargila, hvala puno. Za ta skretanja, precizna, koristicu navigaciju, da ne forsiram oci bezeze.Svakako navigacija, samo fino prije puta provjeri rutu 'je li to to'.
![]()
I fino prati znakove kad pređeš granicu, kad kreneš preko Fruške Gore imaju po dvije trake u svakom smjeru. Ja sam par kilometara kontao 'vidi ovih hajvana gdje pretiču u krivinama', kasnije skontam da su obje trake samo za jedan smjer.![]()
Autoput nije čemu, ali ako nećeš preko 130-140kmh pristojno je. I pravo je jeftin, plaćanje možeš eurima, dinarima ili naravno karticom.
Sretno.
WTF, Fruska Gora ???? hahahahaha...tacno je to, Fruska Gora je udaljena jedno 20 km od toga sto ti opisujes, strasnooo, koje neznanje tj nepoznavanje geografije
-
taureg71
#159 Re: Duga voznja
nargila.ba wrote:Nema na cemu.konektovan wrote:Nargila, hvala puno. Za ta skretanja, precizna, koristicu navigaciju, da ne forsiram oci bezeze.Svakako navigacija, samo fino prije puta provjeri rutu 'je li to to'.
![]()
Sretno.
msm, pitam se da li si ti ikada uopste vozio ovim putem ??? sta se ti samo nalupa, bre
-
taureg71
#160 Re: Duga voznja
konektovan wrote:I ja koristim free verziju navigacije, osmand,nargila.ba wrote:Nema na cemu.konektovan wrote:Nargila, hvala puno. Za ta skretanja, precizna, koristicu navigaciju, da ne forsiram oci bezeze.Svakako navigacija, samo fino prije puta provjeri rutu 'je li to to'.
![]()
Sretno.
sluzi odlicno, pogotovo u Hrvatskoj je bila fantasticna, a ako se ne snadjem, javim se opet na temu.![]()
lafe, ne blamiraj se na forumu, javi se pp da ti pojasnim put...nista lakse...ovi sto ti odgovaraju nemaju veze s mozgom
- supercali
#161 Re: Duga voznja
Tebe je navigacija izvozala i po vojvodini izgledanargila.ba wrote:Nema na cemu.konektovan wrote:Nargila, hvala puno. Za ta skretanja, precizna, koristicu navigaciju, da ne forsiram oci bezeze.Svakako navigacija, samo fino prije puta provjeri rutu 'je li to to'.
![]()
Sretno.
A to sa fruskom gorom jedino ako si isao u bg preko novog sada
- supercali
#162 Re: Duga voznja
Konektovan idi na bijeljinu na granicni prelaz karakaj i onda pici prema sabcu i dalje prema novom sadu kad predjes most na savi imas nekih pa ajd da kazemo 10-15 km i vidjet ces autoput odvoji se desno imas table i onda samo pici
Kad dodje veliki razdijel autoputa idi samo desno to na ap ce te kostati euro euro i po i samo pici pravo
Ako moras u centar iskljuci se kod autokomande i to je to
Kad dodje veliki razdijel autoputa idi samo desno to na ap ce te kostati euro euro i po i samo pici pravo
Ako moras u centar iskljuci se kod autokomande i to je to
-
nargila.ba
-
direstraits0078
#164 Re: Duga voznja
Jok, valahi, nego opisujem sve kako je bilo. Vozi se na tempomatu, pa se ne radi puno nogama, i cucnjevi im gode. Bar se meni mešćini da im godi. Haj ga sad znadi da li im stvarno godi. Mrijeti se mora, sad jal od tromboze ili neceg drugog, ali princip je isti, sve su ostalo nijanse.taureg71 wrote:direstraits0078 wrote:Ja nedavno opalih jednu laganu turu od oko 2k km. Vozio od 16.00 iz DK, stajao par puta da platim vinjete i tocim, vedro, mjesecina ko dukat zut, cista cesta, bez guzve, nije mi se spavalo, napravljen odmor u HU u 04.00 do 06.00. Dorucak, kafa, rastezanje itd. Nastavak do Konjica s odmorom u Bosanskom Brodu, stigli oko 14.00. Prosjecna brzina debelo iznad 100 km/h, ukljucujuci stajanja i njakanje s madzarskim karinicima.
Popilo se nekih 2L vode, i na svakom stajanju, klopanju, pish pauzi i tocenju se radilo lagano istezanje, par desetaka cucnjeva i sl, da se ne trombozira, nedajboze.
ovo se kao rugas sa trombozom ??? sreca je u neznjanju...
-
howdy
#165 Re: Duga voznja
konektovan wrote:Od Tuzle do Beograda, kojim putem najbrze, najlakse???????????????????? Thx
Bijeljina - Raca - Kuzmin ( kad dodjes na semafor u Kuzminu, skrenes lijevo, vozis 2 kilometra, imas izlaz na auto put i pici pravo za Bg.
Kuzmin - Bg nekih 80 kilometara. Na srbijanskoj granici racunaj na guzvu, spori su u pm. Ukupan put traje nekih 3 sata.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#166 Re: Duga voznja
-
howdy
#167 Re: Duga voznja
Matijevic_Vlado wrote:Boga mi jarane ne vidje ti Beograda s tom navigacijom i ovim uputama
Reci gdje grijesim?
-
530i
#168 Re: Duga voznja
Na ulazu u Bijeljinu prati znak Beograd, nemoj pravo produžiti u grad...na kružnom toku je lijepo označeno, u Kuzminu skreneš na semaforima i to je to...ne treba ti navigacija.konektovan wrote:Nargila, hvala puno. Za ta skretanja, precizna, koristicu navigaciju, da ne forsiram oci bezeze.
- konektovan
#169 Re: Duga voznja
Ljudi, ne stresirajte se i mojne svadje zbog neceg, sto nema veze sa vama. Hvala nargili, nista nije pogrijesio bar kad sam ja u pitanju. Isao sam na Bijeljinu, Raču, Kuzmin i tako do Beograda. Nesto vise od 3h voznje, i po meni put je skroz ok. Za gp raca, malo sporije ide, al' ne k'o za kamione. Sve u svemu, ok je ta ruta.howdy wrote:Matijevic_Vlado wrote:Boga mi jarane ne vidje ti Beograda s tom navigacijom i ovim uputama
Reci gdje grijesim?
-
taureg71
#170 Re: Duga voznja
supercali wrote:Tebe je navigacija izvozala i po vojvodini izgledanargila.ba wrote:Nema na cemu.konektovan wrote:Nargila, hvala puno. Za ta skretanja, precizna, koristicu navigaciju, da ne forsiram oci bezeze.Svakako navigacija, samo fino prije puta provjeri rutu 'je li to to'.
![]()
Sretno.
A to sa fruskom gorom jedino ako si isao u bg preko novog sada
haha, tako je supercali, kakva blamaza...
Last edited by taureg71 on 13/05/2016 06:45, edited 1 time in total.
-
taureg71
#171 Re: Duga voznja
nargila.ba wrote:Šta ti je, jadan ne bio, koji ti je kurac?
Jeste, pogrijesio sam, zamijenio sam redoslijed uključivanja/isključivanja na autoput i ostatak puta prema NS. Koje pizde materine tako odmah reaguješ? Kući, pa materi, babi, ženi, djeci, cimeru, ili koga već imaš, tako govori.
Tačno, nisam nikad vozio ovim putem u cjelosti - išao sam u NS ali to uopće ne mijenja stvar obzirom da su putevi isti do isključenja sa autoputa.
ma...
Last edited by taureg71 on 13/05/2016 06:45, edited 1 time in total.
-
taureg71
#172 Re: Duga voznja
howdy wrote:konektovan wrote:Od Tuzle do Beograda, kojim putem najbrze, najlakse???????????????????? Thx
Bijeljina - Raca - Kuzmin ( kad dodjes na semafor u Kuzminu, skrenes lijevo, vozis 2 kilometra, imas izlaz na auto put i pici pravo za Bg.
Kuzmin - Bg nekih 80 kilometara. Na srbijanskoj granici racunaj na guzvu, spori su u pm. Ukupan put traje nekih 3 sata.
otprilike jedini pametan komentar uz calijev
-
taureg71
#173 Re: Duga voznja
nargila.ba wrote:Šta ti je, jadan ne bio, koji ti je kurac?
Jeste, pogrijesio sam, zamijenio sam redoslijed uključivanja/isključivanja na autoput i ostatak puta prema NS. Koje pizde materine tako odmah reaguješ? Kući, pa materi, babi, ženi, djeci, cimeru, ili koga već imaš, tako govori.
Tačno, nisam nikad vozio ovim putem u cjelosti - išao sam u NS ali to uopće ne mijenja stvar obzirom da su putevi isti do isključenja sa autoputa.
" ..i ostatak puta prema NS ..." kojemm kukavce jadni NS na putu od Bijeljine ka BG ??? znaci nisi vozio do BG ali hoces da " pomognes ", jesi ucio geografiju...dakle, odgovor je lak, ides na Bijeljinu, pratis znak RACA, pa predjes na Raci granicu sa Srbijom i pratis znakove za autoput, nikakva navigacija nije potrebna zaista...sve pise na znakovima, samo CITAJ...od Bijeljine do BG imas 130 km auto puta jedno 80 i stizes za sat i po, drzi se ogranicenja do auto puta od Beljine, a onda autoputem raspali slobodno i 150 na sat, niko ne kontrolise brzinu, ali pazi sebe i familiju !!! pozzzzz
Last edited by taureg71 on 13/05/2016 06:46, edited 1 time in total.
-
condy
#174 Re: Duga voznja
Prvo mu kažeš da je lud, a onda ga pitaš jeli normalan...

-
tempuser
#175 Re: Duga voznja
Preko Majevice
Tuzla - Majevica - Ugljevik - Bijeljina - Raca - Kuznim - autoput za BGD
Tuzla - Majevica - Ugljevik - Bijeljina - Pavlovica most - S. Mitrovica - autoput za BGD.
Prva varijanta, na kruzim tokovima kod Bijeljine pratis putokaz za Bgd, duze se vozis kroz BiH, ali si u SRB vrlo brzo na autoputu kojim se duze vozis ali ga malo vise platis.
Druga varijanta, mislim na 2 kruznom toku u Bijeljini pratis putokaz Pavlovica most (do0 tad pratis Bgd), kratko se vozis kroz BiH, platis mostarinu (nesto sitno), ulazis u SRB gdje se duze vozis kroz sela u Srijemu sa niskim ogranicenjem, prodjes kroz S. Mitrovicu gdje se ukljucujes na autoput kojim se vozis krace.
Ja sam vise puta vozio i jednu i drugu varijantu, prva je brza vremenski, ali mislim kilometarski je duza i mozda se malo vise goriva potrosi zbog broja kilometara i autoputa, druga je mislim kilometarski kraca, ali moras biti pazljiv kroz naseljena mjesta.
Ima jos najlaksa varijanta za voziti:
Tuzla - Srebrenik - Orasje - Zupanja - autoput za BGD, ona je najduza, najsljuplja u smislu putarina i goriva, imas 2 granice, ali je ravnica i prst u uho.
Imaju ove varijante preko preko Kalesije, Zvornika, Loznice i Sapca, ali to je za ove sto se vole peglati sa murijom i sto ne vole da prelaze Majevicu.
Tuzla - Majevica - Ugljevik - Bijeljina - Raca - Kuznim - autoput za BGD
Tuzla - Majevica - Ugljevik - Bijeljina - Pavlovica most - S. Mitrovica - autoput za BGD.
Prva varijanta, na kruzim tokovima kod Bijeljine pratis putokaz za Bgd, duze se vozis kroz BiH, ali si u SRB vrlo brzo na autoputu kojim se duze vozis ali ga malo vise platis.
Druga varijanta, mislim na 2 kruznom toku u Bijeljini pratis putokaz Pavlovica most (do0 tad pratis Bgd), kratko se vozis kroz BiH, platis mostarinu (nesto sitno), ulazis u SRB gdje se duze vozis kroz sela u Srijemu sa niskim ogranicenjem, prodjes kroz S. Mitrovicu gdje se ukljucujes na autoput kojim se vozis krace.
Ja sam vise puta vozio i jednu i drugu varijantu, prva je brza vremenski, ali mislim kilometarski je duza i mozda se malo vise goriva potrosi zbog broja kilometara i autoputa, druga je mislim kilometarski kraca, ali moras biti pazljiv kroz naseljena mjesta.
Ima jos najlaksa varijanta za voziti:
Tuzla - Srebrenik - Orasje - Zupanja - autoput za BGD, ona je najduza, najsljuplja u smislu putarina i goriva, imas 2 granice, ali je ravnica i prst u uho.
Imaju ove varijante preko preko Kalesije, Zvornika, Loznice i Sapca, ali to je za ove sto se vole peglati sa murijom i sto ne vole da prelaze Majevicu.