Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#151 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

Imas GW za Stutgart mislim, i za Keln, i Berlin...
lusteruzraku

#152 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by lusteruzraku »

Pozdrav , zanima me ko je letio sa wizzairom iz TZ , konkretno u slucaju kabinskog prtljaga ( checkirao sam onaj mali free ) , koliko su tu strogi po pitanju prtljage , je li stavljaju i mjere u onom boxu ili se moze unijeti par cm vise u avion.
I drugo pitanje je putujem zajedno sa prijateljicom ona ima jedan od pasosa EU , je li ona mora ici na check in sa ostalim putnicima ili odmah moze na gate za ukrcaj. ( ili ovo vazi samo na putovanjima unutar eu za eu drzavljane na check in )
Ja sa bh pasosom moram na check in.
Ako jos ima kakvo iskustvo sa aerodromom u Tuzli i Wizzairom bio bih zahvalan da podijeli.
Hvala jos jednom !
newlevel

#153 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by newlevel »

U biti taj free prtljag, to su dimenzije klasicnog skloskog ruksaka. Mora ti prtljag proci kroz onaj metalni sklop. Ja kad sam letio, ruksak sam slozio tako da sibica nije mogla stati, pa je se par centi rasirio. Ali sam ga uspio bukvalno progurati kroz onaj box, tako pokusaj i ti. Nisu toliko strogi ja bi rekao.

Sent from my Nokia 3310
lusteruzraku

#154 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by lusteruzraku »

Hvala level na odgovoru pokusat cu nekako , mada me jos kopka kakvi su na kontroli prtljaga u Dortmundu , jer mi se ne placa dodatno za par cm rucne prtljage ,a ne ide mi se na neki rizik.
developer10

#155 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by developer10 »

lusteruzraku

#156 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by lusteruzraku »

Ljudi jedno pitanje posto nas je prosli put taxista oderao , sad pri povratku u subotu bi se prebacili sa aerodroma do neke najblize bus stanice pored aerodroma , a odatle za tuzlu pa dalje.
Znaci kad sa izadje sa aerodroma gdje je najbliza bus stanica ( lijevo-desno :) ) i je li se komplikovano prebaciti do tuzle na taj nacin s obzirom da nema direktni prevoz od aerodroma.
Bio bih vam zahvalan na tim pojedinostima.
newlevel

#157 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by newlevel »

Ima bus linija do grada, koja ne znam. Ja se vozio, stane ti neki 1.5 km od aerodroma.

Sent from my Nokia 3310
Danguba

#158 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Danguba »

lusteruzraku wrote:Ljudi jedno pitanje posto nas je prosli put taxista oderao , sad pri povratku u subotu bi se prebacili sa aerodroma do neke najblize bus stanice pored aerodroma , a odatle za tuzlu pa dalje.
Znaci kad sa izadje sa aerodroma gdje je najbliza bus stanica ( lijevo-desno :) ) i je li se komplikovano prebaciti do tuzle na taj nacin s obzirom da nema direktni prevoz od aerodroma.
Idi putem sa aerodroma prema naselju. Na prvoj raskrsnici idi desno nekih 100 m i imas liniju br. 11 koja vozi za TZ.

Slobodno pitaj. Ljubazni su nasi ljudi.
lusteruzraku

#159 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by lusteruzraku »

Newlevel i Danguba hvala vam puno.
Ne vjerujem da cemo se izgubiti :D
shibonja

#160 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by shibonja »

lusteruzraku wrote:Newlevel i Danguba hvala vam puno.
Kad slijeces u TZ?
lusteruzraku

#161 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by lusteruzraku »

shibonja wrote:
lusteruzraku wrote:Newlevel i Danguba hvala vam puno.
Kad slijeces u TZ?

Subota
Reisova

#162 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Reisova »

Ima li kakav parking ono tipa dodjes iz Sa ostavši auto Itd....i u kakvom je stanju parking smije li se auto ostaviti nekoliko dana

Sent from my iPhone using Tapatalk
doktor78

#163 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by doktor78 »

Reisova wrote:Ima li kakav parking ono tipa dodjes iz Sa ostavši auto Itd....i u kakvom je stanju parking smije li se auto ostaviti nekoliko dana

Ima parking, mislim da se cak i ne placa. Ima i asfaltiran, i sa sljunkom, nije narocito veliki (cca. stotinjak vozila)
nino90

#164 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by nino90 »

2KM/h naplacuju
foxy13

#165 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by foxy13 »

Pozdrav svima. Jedno pitanje (kasnije ih mozda bude jos). Koliko je prtljaga ukljuceno u wizz air-ovu kartu? Je li samo rucni prtljag?
drndalo

#166 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

Rucni prtljag, i to onaj manji, imaju i veci rucni koji se placa, kao i veliki prtljag koji ide u gepek i koji se isto placa...
Ringhio

#167 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Ringhio »

Reisova wrote:Ima li kakav parking ono tipa dodjes iz Sa ostavši auto Itd....i u kakvom je stanju parking smije li se auto ostaviti nekoliko dana

Nemoj ostavljati auto. Nije to uredjen parking tipa kartica, rampa, video nadzor.

Imas parking mjesta na ulazu, ispred aerodroma, te parking mjesta na lijevoj strani od ulaza, ali to naplacuju momci koji stoje ispred parkinga, niko od njih nece " cuvati " tvoje auto, ili ostati tu preko noci.

Sad neznam za policiju i osoblje, dali oni ostaju preko noci, u sto sumnjam jer kako znam nemaju nocnih letova.
Gray

#168 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Gray »

Ringhio wrote:

Nemoj ostavljati auto. Nije to uredjen parking tipa kartica, rampa, video nadzor.

Imas parking mjesta na ulazu, ispred aerodroma, te parking mjesta na lijevoj strani od ulaza, ali to naplacuju momci koji stoje ispred parkinga, niko od njih nece " cuvati " tvoje auto, ili ostati tu preko noci.

Sad neznam za policiju i osoblje, dali oni ostaju preko noci, u sto sumnjam jer kako znam nemaju nocnih letova.
Imaš li možda onda neki prijedlog gdje ostaviti auto dok se putuje? Ja bih na zimu trebao otići nekih deset dana pa ne znam gdje ostaviti auto za to vrijeme
Šunj

#169 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Šunj »

Danguba wrote:
lusteruzraku wrote:Ljudi jedno pitanje posto nas je prosli put taxista oderao , sad pri povratku u subotu bi se prebacili sa aerodroma do neke najblize bus stanice pored aerodroma , a odatle za tuzlu pa dalje.
Idi putem sa aerodroma prema naselju. Na prvoj raskrsnici idi desno nekih 100 m i imas liniju br. 11 koja vozi za TZ.

Kada vec ima toliko putnika, zasto autonus ne ide od i do aerodroma, a ne da se pjesaci par stotina metara sa prtljagom?
Ridjobrki

#170 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Ridjobrki »

Gray wrote: Imaš li možda onda neki prijedlog gdje ostaviti auto dok se putuje? Ja bih na zimu trebao otići nekih deset dana pa ne znam gdje ostaviti auto za to vrijeme
Ostavi ga na aerodromu slobodno ako ćeš na zimu putovati. Parking je ograđen i pod video nadzorom je. Ja sam bio ostavio svoj auto sedam dana u maju i nije bilo nikakvih problema. Osim što sam se vratio na dan poplava kad je put ka Živinicama bio blokiran zbog odrona pa sam morao na Gornju Tuzlu - zato kažem ako ćeš zimi ići nema nikakvih problema :D

Cijena parkinga je 7 KM/dan kad auto ostavljaš preko 5 dana. Isplati se, meni je lakše bilo ostaviti 50 KM za parking i da me dočeka moje auto nego da me neko dovozi, dočekuje, ovo-ono... Toliko bi me haman izašlo gorivo da neko dođe po mene i vrati se.
Ringhio

#171 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Ringhio »

@ Ridjobrki

Eh vidis to vec nisam znao, ono sto sam znao se izgleda promjenilo...na bolje svakako
Danguba

#172 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Danguba »

Šunj wrote:
Danguba wrote:

Kada vec ima toliko putnika, zasto autonus ne ide od i do aerodroma, a ne da se pjesaci par stotina metara sa prtljagom?
Sve je to jos u povoju. Ne zna se nista. Ovih dana se pregovara da bi Tuzlanski aerodrom bio bazni aerodrom za Wizz Air.
Ako se uspiju dogovoriti oko taksi, to bi znacilo da ce se ici u razvoj i prosirenje kapaciteta a sa time bi se regulisala i sva ostala infrastruktura koja ide uz to.

Ove linije 11 su stare prigradske linije koje prolaze pored aerodroma. Druga linija(ne znam broj) saobraca iz Zivinica za Kalesiju. Vjerovatno jos uvijek niko nije nasao racunicu da sacekuje putnike i prevozi ih u odredjene pravce.

Ja jos nisam koristio ovaj aerodrom a i drugi mi ispred nosa jer ne znam dokle ce to sve funkcionisati.
Da bih se odlucio koristiti ovaj vid prijevoza ja moram dugorocno rjesavati odlaske i dolaske na aerodrome. Drago mi je da se to prosirava pa vidjet cemo sta i kako dalje.
Danguba

#173 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Danguba »

Da napomenem za one koji ne znaju, na aerodrom Dubrave moze se iz Tuzle doci iz vise pravaca. Preko Zivinica, preko brda Krojcica i preko Simin Hana i Tojsica.
Za one koji dolaze iz Srbije, preko Kalesije i na Medjasu idu lijevo.
Iz Zivinica, pravac Kalesija i prolazi se pored aerodroma.
foxy13

#174 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by foxy13 »

drndalo wrote:Rucni prtljag, i to onaj manji, imaju i veci rucni koji se placa, kao i veliki prtljag koji ide u gepek i koji se isto placa...
Hvala :)
Pooll

#175 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Pooll »

Ridjobrki wrote: Cijena parkinga je 7 KM/dan kad auto ostavljaš preko 5 dana. Isplati se, meni je lakše bilo ostaviti 50 KM za parking i da me dočeka moje auto nego da me neko dovozi, dočekuje, ovo-ono... Toliko bi me haman izašlo gorivo da neko dođe po mene i vrati se.
Ovo je pravo povoljno :thumbup:
Post Reply