nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
-
maxell_sarajevo
#152 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Proslijedio sam policiji klip one budale iz Uno-a i dobih odgovor.
"Zahvaljujemo na Vasem dopisu i obavjestavamo Vas da ce policijski sluzbenici Jedinice za saobracaj poduzeti mjere u skladu sa zakonom shodno video zapisu koji ste dostavili u prilogu.
S postovanjem
Jedinica za saobraćaj
Sektor uniformisane policije
Uprava policije
MUP Kantona Sarajevo
http://mup.ks.gov.ba/"
"Zahvaljujemo na Vasem dopisu i obavjestavamo Vas da ce policijski sluzbenici Jedinice za saobracaj poduzeti mjere u skladu sa zakonom shodno video zapisu koji ste dostavili u prilogu.
S postovanjem
Jedinica za saobraćaj
Uprava policije
MUP Kantona Sarajevo
- punta
#153 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
maxell_sarajevo wrote:Proslijedio sam policiji klip one budale iz Uno-a i dobih odgovor.
S postovanjem
Jedinica za saobraćaj
Uprava policije
MUP Kantona Sarajevo
na koji email
da i ovog motorđiju prijavimo
-
mirzet87sa
-
maxell_sarajevo
- mayab
- ranger
#157 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
pazi vrhunske Bira dodatne opreme u fordusinijohntra wrote:https://www.youtube.com/watch?v=X1M6iAJevzA
samo, još nije naučio da pravi video klip do kraja...
-
BlackRiver
#158 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Ne volim generalizirati stvari, ali stvarno mi čupaju živce ovi dijasporci koji preko godisnjih odmora bijesnim autima dodju u Bosnu, pa se kurce. Hajd na otvorenoj cesti radi sta hoces, ali kada u centru grada u ulici u kojoj se bukvalno po citav dan igraju djeca ides 80km/h, pa ja bih te izvukao iz auta i polomio.
Ne razumijem nikako mentalni sklop takvih osoba koje kao da uopste ne razmisljaju o posljedicama. I nisu to u pitanju balavci od 18-19 godina, to su tipovi od 30 pa na dalje...
Ili kad se autom parkira negdje gdje dobro zna da nije dozovljen parking, ali eto treba se kurciti i pokazati raji da mu nije nista platiti 30KM za kaznu ...Fuj
Ne razumijem nikako mentalni sklop takvih osoba koje kao da uopste ne razmisljaju o posljedicama. I nisu to u pitanju balavci od 18-19 godina, to su tipovi od 30 pa na dalje...
Ili kad se autom parkira negdje gdje dobro zna da nije dozovljen parking, ali eto treba se kurciti i pokazati raji da mu nije nista platiti 30KM za kaznu ...Fuj
- drndalo
#159 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
@goranegoran16v wrote:Sve je to tacno i apsolutno ispravno, ali zaboravljas samo jedan "mali" detalj, da ti za bilo kakvo zvanicno trkanje trebaju pare, a da u BiH od trkanja nikad neces zaraditi ni dinar, a komoli namlatiti lovu da bi invnestirao u to. Ako pogledas ko se danas trka u BiH vidjeces da su vecinom to ljudi iza kojih su uspjesan biznis i pare ili oni koji su dobro povezani sa sponzorima i tek nekolicina entuzijasta koji nemaju te preduslove ali sve sto mogu nadoknadjuju svojim radom i znanjem.braca wrote:Interesantno je da će svaki, ali baš - svaki - vozač reći da je najbolji vozač, ili barem da odlično vozi, svaki taksista misli da je šampion, da mu nema ravnog, simptomatično je da svaki vlasnik nekog, makar i šporet-BMW-a misli da je superioran, da ne govorim o vlasnicima Golfa 16V.
Situacija je - po meni - sasvim jasna za te "nadljude": uzmi care licencu i dokaži se, namlati love i lovorika a nemoj se dokazivati među Jugama, tetama i mirnim vozačima po gradu, uzmi care licencu u oderi sve trkače-šampione i vrati se u raju sa svim medaljama koje postoje, priznanjima i diplomama. Ako si tako dobar. Ostav nas i našu djecu bezbjednim po gradskim ulicama. Ali ne, to je čisti primjer kukavičluka, lako je nad slabim dokazivati se, ajd dokaži se i pokaži se tamo gdje postoji konkurencija za odmjeravanje - snage. I brzine. I vještine. Ali,neće, jer miš i bijednik ostaje miš i bijednik do kraja života i to svi Bogovi ovoga svijeta ne mogu promijeniti: miš ostaje miš.
Nije da branim ulicne trkace ali ta prica uzmi licencu pa se trkaj ili si mis i kukavica ti je malo smjesna...
Ko nema para, neka ne vozi auto, posebno ne "trkace" auto, BMW-a 6-aka, GTI-a 16v, ili tako nesto... Ko nema para, nema ni za nove Tigar gume pa nek se ne trka po semaforima... Dobar autic (Yugo) za trke, ne sampionski, ali za fino se voziti i izlijeceti svoje komplekse, sebi priustiti ceif, kosta 5-6-7.000 KM... Ako neko zna nesto oko auta, moze ga kostati i manje, a da on radi dio radova... Jednostavno, za sve ostalo nema opravdanja, a posebno ne u "nema se para"... Plati pa klati... Bilo je pokusaja "rejsera" da dodju "na Brdo" u BiH i "postroje" one "pedere i dJedove" Nevena, Bakira, Suada, Kresu, Nihu, Solju, Miroslava, pa su se vracali placuci u kafane iz kojih su potekli, i plakali kako ih niko ne voli, ne daju im u svoj klub, kradu im na stoperici 5-15sec./km... :Smajlikojipovracadusunaizvrat:
- Bakir1
#160 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
drndalo sem para neki su se svojevoljno odrekli tog istog takmicenja.
nije uvijek u parama jel tako
-
esso_sa
#161 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Svaka ti je na mjestu !drndalo wrote: Ko nema para, neka ne vozi auto, posebno ne "trkace" auto, BMW-a 6-aka, GTI-a 16v, ili tako nesto... Ko nema para, nema ni za nove Tigar gume pa nek se ne trka po semaforima... Dobar autic (Yugo) za trke, ne sampionski, ali za fino se voziti i izlijeceti svoje komplekse, sebi priustiti ceif, kosta 5-6-7.000 KM... Ako neko zna nesto oko auta, moze ga kostati i manje, a da on radi dio radova... Jednostavno, za sve ostalo nema opravdanja, a posebno ne u "nema se para"... Plati pa klati... Bilo je pokusaja "rejsera" da dodju "na Brdo" u BiH i "postroje" one "pedere i dJedove" Nevena, Bakira, Suada, Kresu, Nihu, Solju, Miroslava, pa su se vracali placuci u kafane iz kojih su potekli, i plakali kako ih niko ne voli, ne daju im u svoj klub, kradu im na stoperici 5-15sec./km... :Smajlikojipovracadusunaizvrat:
Bakir1 wrote:drndalo sem para neki su se svojevoljno odrekli tog istog takmicenja.
- Bakir1
#162 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
znamo li sta je smijesno?
-
goran16v
#163 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
@goranedrndalo wrote: Sve je to tacno i apsolutno ispravno, ali zaboravljas samo jedan "mali" detalj, da ti za bilo kakvo zvanicno trkanje trebaju pare, a da u BiH od trkanja nikad neces zaraditi ni dinar, a komoli namlatiti lovu da bi invnestirao u to. Ako pogledas ko se danas trka u BiH vidjeces da su vecinom to ljudi iza kojih su uspjesan biznis i pare ili oni koji su dobro povezani sa sponzorima i tek nekolicina entuzijasta koji nemaju te preduslove ali sve sto mogu nadoknadjuju svojim radom i znanjem.
Nije da branim ulicne trkace ali ta prica uzmi licencu pa se trkaj ili si mis i kukavica ti je malo smjesna...
Ko nema para, neka ne vozi auto, posebno ne "trkace" auto, BMW-a 6-aka, GTI-a 16v, ili tako nesto... Ko nema para, nema ni za nove Tigar gume pa nek se ne trka po semaforima... Dobar autic (Yugo) za trke, ne sampionski, ali za fino se voziti i izlijeceti svoje komplekse, sebi priustiti ceif, kosta 5-6-7.000 KM... Ako neko zna nesto oko auta, moze ga kostati i manje, a da on radi dio radova... Jednostavno, za sve ostalo nema opravdanja, a posebno ne u "nema se para"... Plati pa klati... Bilo je pokusaja "rejsera" da dodju "na Brdo" u BiH i "postroje" one "pedere i dJedove" Nevena, Bakira, Suada, Kresu, Nihu, Solju, Miroslava, pa su se vracali placuci u kafane iz kojih su potekli, i plakali kako ih niko ne voli, ne daju im u svoj klub, kradu im na stoperici 5-15sec./km... :Smajlikojipovracadusunaizvrat:[/quote]
A sta sam ja drugacije napisao???? Ja sam samo reagovao da od komentara tj savjeta da bi se takvi trebali prihvatiti "brda" umjesto trkanja po gradu inace su *ickice nema nista, jer oni ni za trkanje po gradu nemaju para (kao sto sam pises), a kamoli za brdo gdje "osnovni" auto vrijedi 2 x vise od njihovog, da ne idem u troskove gume, odrzavanja istog, clanstva, startarine, opremu, transport itd itd itd.
-
esso_sa
#164 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Shega mi tvoja izjava... Ljudi se uglavnom "svojevoljno" odricu od bavljenja necim kada vide da im to ne ide i kada ne prave rezultate... Kad nema rezultata, nema ni para i tako je sa svim, od auto moto sporta, biciklizma, tenisa, bacanja kugle....Bakir1 wrote:znamo li sta je smijesno?
- Bakir1
#165 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
ja ih znam dosta koji su se odrekli tog vida sporta radi toga sto riba smrdi od glave, neven ima pare ima auto imao je rezultate ali ne vozi radi promjenjive.
neki forumas ovdje je isto imao pare, imao auto, imao rezultat odrekao se bavljenja tim sportom.
to su neki od primjera a znam ih jos dosta tako da moja izjava u smislu trule discipline koja se vozi u BiH, trule organizacije i svega ostalog, u smislu svojevoljnog odricanja, a koje nije uslovljeno sitnomahalaskim razlozima, stoji
neki forumas ovdje je isto imao pare, imao auto, imao rezultat odrekao se bavljenja tim sportom.
to su neki od primjera a znam ih jos dosta tako da moja izjava u smislu trule discipline koja se vozi u BiH, trule organizacije i svega ostalog, u smislu svojevoljnog odricanja, a koje nije uslovljeno sitnomahalaskim razlozima, stoji
-
goran16v
#166 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
U nasoj drzavi i nasem autosportu cak i kad postignes rezultate nema para tj jos uvijek si u debelom minusu tako da je sve to na nivo skupog hobija!esso_sa wrote:Shega mi tvoja izjava... Ljudi se uglavnom "svojevoljno" odricu od bavljenja necim kada vide da im to ne ide i kada ne prave rezultate... Kad nema rezultata, nema ni para i tako je sa svim, od auto moto sporta, biciklizma, tenisa, bacanja kugle....Bakir1 wrote:znamo li sta je smijesno?
-
esso_sa
#167 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Nase "brdo" smrdi vec 10 godina, mozda cak i vise, to i ptice na grani znaju...
Nista *ebiga, onda je za trkace bolje da se trkaju po gradu, jeftinije je
Nista *ebiga, onda je za trkace bolje da se trkaju po gradu, jeftinije je
-
djes_ba
#168 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Neko je spominjo golfa 7 plavi
juce ponovo divljo po danu u gradu oko 4 po najvecoj guzvi, slalom prema ilidzi
neki momak mrsav 18 god,nije Benjo vidim da ga spominju
treba nazad sva sretna,niko ko ona jbt u novom golfu se vozii
sreca pa ljudi paze iza njega kad se uvaljuje
i tako zbog takvog skijasa napravis sudar ili tebe neko udari, a gospodin nastavlja divljati po gradu ode svojim putem

i tako zbog takvog skijasa napravis sudar ili tebe neko udari, a gospodin nastavlja divljati po gradu ode svojim putem
-
dado_
#169 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Benjo jest, ali nije Delalicdjes_ba wrote:Neko je spominjo golfa 7 plavi
i tako zbog takvog skijasa napravis sudar ili tebe neko udari, a gospodin nastavlja divljati po gradu ode svojim putem![]()
- punta
#170 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
zasto nije jel se udade
inace kod mene slabo ima tih ubacivanja jer ja pretim retrovizore i ako primjetim iza nekog ko naglo dolazi i skija
ja zagradim prolaz da se meni uvali
svi ste vidjeli nekad te skijase koji skijaju i onda dođe trenutak kad nemaju dalje
e ja sam jedan od tih koji im omoguci takav trenutak
inace kod mene slabo ima tih ubacivanja jer ja pretim retrovizore i ako primjetim iza nekog ko naglo dolazi i skija
svi ste vidjeli nekad te skijase koji skijaju i onda dođe trenutak kad nemaju dalje
- drndalo
#171 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
I ja ponekad... Malo...
-
dado_
#172 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Jel jedan Benjo u Sarajevu zivi?punta wrote:zasto nije jel se udade
- ranger
#173 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
to im je jedini pencilin..punta wrote:zasto nije jel se udade
mada sam ja jednom naletio na tako nekog mahnitova i lik me poce trzat da me udari, ja bjezo lijevo kolko sam mogo i na kraju popustih budali jer sam vozio babino auto a da je bilo moje bilo bi svega
- johntra
#174 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
u svakom slučaju je papak...dado_ wrote: Benjo jest, ali nije Delalic
- sema911s
#175 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
to trzanje po sarajevu radi par momaka(nazvacemo i tako) crveni lupo, zuti clio ph2 zvani osa),. svjetlo smedjkasti clio ph3(boja proljeva, tce sport ), ima par golfova dvica2 gti,bjela je najgora ima roze cizu(nje se cuvajte vozac ima neki pojas),. crni e36 na sajbi pise motosport(prepoznacete ga po zahebanim falcarama iza kojih se krije kocioni sistem zvani dobos,. koji otkriva strasnu masinu od hiljadu sesta kubika, pogonjenih plinom),.,ranger wrote:to im je jedini pencilin..punta wrote:zasto nije jel se udade
mada sam ja jednom naletio na tako nekog mahnitova i lik me poce trzat da me udari, ja bjezo lijevo kolko sam mogo i na kraju popustih budali jer sam vozio babino auto a da je bilo moje bilo bi svega
samo im odgovorite istom mjerom,. jer su to zahebani likovi prema zenama, satrijim ljudovima,.,, kada ih ja sa svojih 62kile odabijem,. on na vas volanom vi na njega,. meni to uspjeva stalnoo
zamalo da zaboravim cuvajte se sive golf 5 ima neke zajebane spojlere, farove stopke,.,sprrijeda izgleda ko ajkula sa losim zubima,. ima neku naljepnicu nazad,., klub kobra, nesto tako narandzasto(nije carbon) on je naj opsniji to mu je mamino autoo