Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Locked
Eöl Mornedhel

#151 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by Eöl Mornedhel »

cindrlimindrli wrote:Tuljumba
How cute.

Pobedio si u diskusiji. Srbija je predala Kosovo 1999. zahvaljujući albanskom kurtzu, a ne zahvaljujući USAF. Kao što bi se granate iz jenea 'aubica odbijale od Polja Demografske Svesti iznad Sarajeva da je Bošnjaka bilo duplo više 92. Ja budala mislio da bi rat u BiH poptuno drugačije izgledao i kud i kamo kraće trajao da Srbi nisu dobili komplet vojni hardver rahmetli države ili da je ABiH imala moderno naoružanje i obuku. Ali eto, zajebao sam se, ratovi se dobijaju i gube zbog kurtza.
Last edited by Eöl Mornedhel on 23/05/2013 13:53, edited 1 time in total.
ddaa

#152 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by ddaa »

ahahahhaha blago tebi ako racunas natalitet 50 god unaprijed,a pritom racunas dobar natalitet 50 godina narodu u kojem 80 posto stanovnistva zivi u gradovima,,,to sto moj komsija ima 100 hiljada eura i ona na kocki izgubi 5 hiljada a ja na toj istoj kocki dobijem 3 hiljade to ne znaci da se ja mogu mjeriti sa tim kosijom kad je rijec o novcu pa pobogu samo beograd i novi sad imaju stanovnika koliko ima bosnjaka u bih.
Bodkin

#153 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by Bodkin »

Eöl Mornedhel wrote:
How cute.

Pobedio si u diskusiji. Srbija je predala Kosovo 1999. zahvaljujući albanskom kurtzu, a ne zahvaljujući USAF. Kao što bi se granate iz jenea 'aubica odbijale od Polja Demografske Svesti iznad Sarajeva da je Bošnjaka bilo duplo više 92. Ja budala mislio da bi rat u BiH poptuno drugačije izgledao i kud i kamo kraće trajao da Srbi nisu dobili komplet vojni hardver rahmetli države ili da je ABiH imala moderno naoružanje i obuku. Ali eto, zajebao sam se, ratovi se dobijaju i gube zbog kurtza.
selektivno ti je to. negdje je zecja strategija jeban** a negdje je zasluga krstarecih. zavisi od sagovornika i geografskog podrucja o kojem se govori
cindrlimindrli

#154 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by cindrlimindrli »

Bodkin wrote:right, zaboravio sam sa kim pricam
Good for you, maglu prodaji nekom drugom.
Golf forever wrote:dakle, da je su srpski idioti ponudili onaj oblik autonomije koju ima na primjer Katalonije nikakvih problema ne bi bilo, ali oni htjeli problem riješiti vojno, u 21.vijeku u Evropi !!
Ma kakvi, oni su vas nanijetili skinuti s qrca jos od prvog dana kad ste se tamo usetali u svom koljackom pohodu.
Mister Yes

#155 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by Mister Yes »

ddaa wrote:
cindrlimindrli wrote:
Eöl Mornedhel wrote:A Jevreji su tokom Šestodnevca oduvali 10 puta brojnije armije 50 puta brojnijih nacija blagodareći kurtzu a ne tamo nekom glupom superiornošću u industriji, vojnoj tehnologiji i taktici i spoljnoj politici. Nemoj da se pecaš na podvale kvarnih latina.
Znaci, Albanci su porazili srbiju superiornoscu u industriji, vojnoj tehnologiji i taktici i spoljnoj politici. Ok. :D
srbiju su porazili amerikanci a ne albanci,a sticajem okolnosti albancima se americki interes poklopio sa njihovim,i nista vise,,
Imam običaj reći da su Srbiju porazili Albanci vratnim žilama. Poturili vratove i rekli "kolji dok svijet ne reaguje i odvoji nas od koljača". A moglo im se jer su se prije toga toliko namnožili da je bilo dovoljno vratova da se isposluje intervencija a i da ostane za ogrlica.

Alija je također djelimično upotrijebio tu strategiju ali u kombinaciji sa Armijom BiH.
cindrlimindrli

#156 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by cindrlimindrli »

Eöl Mornedhel wrote:
How cute.

Valjalo je 100 godina cekati USAF, u medjuvremenu je qrac pripremio teren.
Golf forever

#157 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by Golf forever »

ddaa wrote:ahahahhaha blago tebi ako racunas natalitet 50 god unaprijed,a pritom racunas dobar natalitet 50 godina narodu u kojem 80 posto stanovnistva zivi u gradovima,,,to sto moj komsija ima 100 hiljada eura i ona na kocki izgubi 5 hiljada a ja na toj istoj kocki dobijem 3 hiljade to ne znaci da se ja mogu mjeriti sa tim kosijom kad je rijec o novcu pa pobogu samo beograd i novi sad imaju stanovnika koliko ima bosnjaka u bih.
ponavljam, blago tebi
po popisu 1991. srba je u BH bilo 1,4 miliona sada ih neće biti ni 1,1 milion, i to uz sve one koji su se doselili iz SAO krajina iz Hrvatske
a samoje 20 godina prošlo
tebi ostavljam na maštu da skontaš koliko će ih biti za narednih 20 godina :lol:
ddaa

#158 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by ddaa »

ja bi volio znati i jedan slucaj u rs da se neko iz rs preselio u srbiju zbog ekonomskih prilika,,ne znam ni jedan a znam nekoliko doktora i prosvjetnih radnika koji su se iz srbije doselili u rs jel vama jasno da su vece plate zdrastvenim,prosvjetnim radnicima u rs nego u srbiji pa i policajcima i td..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#159 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by JoseMujica »

Golf forever wrote:
konačno ti mozak proradio
dakle, došao si na to da su šiptari POSTALI izrazito većinski na Kosovu i da to NISU bili, što si negirao
o razlozima i uzrocima može se pisati danima[/quote]
:-)
Albanci su uvijek bili izrazito većinsko stanovništvo na Kosovu. Dečko opterećen si seksualnom reprodukcijom.....stipu se foruma i desnice koaj ti se i na um počela odražavati, vego nađi kaku mladu pa maštrafi...hebo priču više da vidimo tvoje rezultate
ddaa

#160 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by ddaa »

Golf forever wrote:
ddaa wrote:ahahahhaha blago tebi ako racunas natalitet 50 god unaprijed,a pritom racunas dobar natalitet 50 godina narodu u kojem 80 posto stanovnistva zivi u gradovima,,,to sto moj komsija ima 100 hiljada eura i ona na kocki izgubi 5 hiljada a ja na toj istoj kocki dobijem 3 hiljade to ne znaci da se ja mogu mjeriti sa tim kosijom kad je rijec o novcu pa pobogu samo beograd i novi sad imaju stanovnika koliko ima bosnjaka u bih.
ponavljam, blago tebi
po popisu 1991. srba je u BH bilo 1,4 miliona sada ih neće biti ni 1,1 milion, i to uz sve one koji su se doselili iz SAO krajina iz Hrvatske
tebi ostavljam na maštu da skontaš koliko će ih biti za narednih 20 godina :lol:
ahahaha pa koliko je bosnjaka bilo 91 prve a koliko sad u bih,,pa bolan puna je svedska njemacka austrija muslimana koji su otisli odavde od 92-95,,kazem ti nemoj da te popis iznenadi,razmisli sto su se bosnjacki politicari opirali popisu dokle god su mogli dok ovi iz eu nisu rekli da se popis mora odrzati,,bar tri puta bosnjak je otislo od rata do sad nego srba,,,ne leti pred rud sacekaj popis,,
Mister Yes

#161 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by Mister Yes »

JoseMujica wrote:Da imaju tu sposobnost Sarajevo bi bilo Las Vegas jer u njemu nema ni Dode ni Čove da im mrse konce, pa kasaba ostaje kasaba i svakim danom još propada ono što ej Tito izgradio.
Ne možeš tako usko gledati. Sarajevo je u BiH a investitori bježe od BiH zbog nestabilne političke situacije koju uzrokuju ti Docici i Čove.

Titu svaka čast ali lako je graditi kad je radna snaga đaba (radne akcije) a vlast apsolutna. Danas samo da dobiješ dozvolu za nešto treba ti mjesece i mjeseci. Tito kaže kreni i udarnici krenu.
cindrlimindrli

#162 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by cindrlimindrli »

ddaa wrote:ja bi volio znati i jedan slucaj u rs da se neko iz rs preselio u srbiju zbog ekonomskih prilika,,ne znam ni jedan a znam nekoliko doktora i prosvjetnih radnika koji su se iz srbije doselili u rs jel vama jasno da su vece plate zdrastvenim,prosvjetnim radnicima u rs nego u srbiji pa i policajcima i td..
Ma ok to, pusti ih zezaju te, svi znamo da miletova prcija biljezi nevjerovatan rast ekonomije i populacije. Kina je
pickin dim za te vase volove koje mile brizno uzgaja.
Golf forever

#163 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by Golf forever »

JoseMujica wrote:
Golf forever wrote:
konačno ti mozak proradio
dakle, došao si na to da su šiptari POSTALI izrazito većinski na Kosovu i da to NISU bili, što si negirao
o razlozima i uzrocima može se pisati danima
:-)
Albanci su uvijek bili izrazito većinsko stanovništvo na Kosovu. Dečko opterećen si seksualnom reprodukcijom.....stipu se foruma i desnice koaj ti se i na um počela odražavati, vego nađi kaku mladu pa maštrafi...hebo priču više da vidimo tvoje rezultate[/quote]
pojma tinemaš
a imao si bar google ili wikipediu
http://hr.wikipedia.org/wiki/Kosovo#Rez ... nih_popisa

Rezultati prethodnih popisa

1991. blizu dva milijuna stanovnika (80% Albanci, 10% Srbi)
1981. 1.584.441 stanovnika (Albanci 77,4%, Srbi 13,2%)
1971. 1.243.693 stanovnika (Albanci 73,7%, Srbi 18,4%)
1961. 963.988 stanovnika (Albanci 67,2%, Srbi 23,6%)
1953. 808.141 stanovnika (Albanci 64,9%, Srbi 23,5%)
1948. 727.820 stanovnika (Albanci 68,5 %, Srbi 23,6 %)
ddaa

#164 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by ddaa »

Golf forever wrote:
ponavljam, blago tebi
20 god puta 3 jednako je 60 hiljaDA MANJE E SAD ako ti mislis da je za neku drzavu,entitet,republiku mnogo bitno dal ce imati milion ili milion i 60 hiljada onda ,samo mastaj,,mada je tesko racunati natalitet toliko unaprijed ,pogledaj ruski natalitet sad i prije 10 god.
Golf forever

#165 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by Golf forever »

ddaa wrote:
Golf forever wrote:
ponavljam, blago tebi
ahahaha pa koliko je bosnjaka bilo 91 prve a koliko sad u bih,,pa bolan puna je svedska njemacka austrija muslimana koji su otisli odavde od 92-95,,kazem ti nemoj da te popis iznenadi,razmisli sto su se bosnjacki politicari opirali popisu dokle god su mogli dok ovi iz eu nisu rekli da se popis mora odrzati,,bar tri puta bosnjak je otislo od rata do sad nego srba,,,ne leti pred rud sacekaj popis,,
na tvoju jebenu žalost ima nas da možemo biti i tamo i ovdje
dakle, Bošnja je isto kao i prije rata cca 2 miliona
ddaa

#166 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by ddaa »

cindrlimindrli wrote:
ddaa wrote:ja bi volio znati i jedan slucaj u rs da se neko iz rs preselio u srbiju zbog ekonomskih prilika,,ne znam ni jedan a znam nekoliko doktora i prosvjetnih radnika koji su se iz srbije doselili u rs jel vama jasno da su vece plate zdrastvenim,prosvjetnim radnicima u rs nego u srbiji pa i policajcima i td..
Ma ok to, pusti ih zezaju te, svi znamo da miletova prcija biljezi nevjerovatan rast ekonomije i populacije. Kina je
pickin dim za te vase volove koje mile brizno uzgaja.
nisi uopste smijesan iako pokusavas ispasti,,ta miletova prcija je siromasna isto koliko suljina i zlatkova ali u miletovoj a i suljinoj i zlatkovoj prciji prosvjetni radnici i doktori imaju vece plate nego u srbiji.
JoseMujica

#167 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by JoseMujica »

Mister Yes wrote:
JoseMujica wrote:Da imaju tu sposobnost Sarajevo bi bilo Las Vegas jer u njemu nema ni Dode ni Čove da im mrse konce, pa kasaba ostaje kasaba i svakim danom još propada ono što ej Tito izgradio.
Ne možeš tako usko gledati. Sarajevo je u BiH a investitori bježe od BiH zbog nestabilne političke situacije koju uzrokuju ti Docici i Čove.

Titu svaka čast ali lako je graditi kad je radna snaga đaba (radne akcije) a vlast apsolutna. Danas samo da dobiješ dozvolu za nešto treba ti mjesece i mjeseci. Tito kaže kreni i udarnici krenu.
razumijem ja Mister i tu sistemsku razliku ali treba biti realan i reći da mahom propada ono što je nekada izgrađeno. Kanton Sarajevo ima budžet koji je skoro pa na nivou državnog tako da se nemre reći ni da se nema para. Sarajevo generira zanačajne prihode a propada (npr. vodovod) i tu vidiš da je zapravo pravi problem što se ne zna (ili neće jer je preče krasti)
Mister Yes

#168 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by Mister Yes »

A nisi čuo za slučaj da neko pošalje dijete da studira u Beograd gdje se onda oženi, nađe posao i ostane? To je najvažniji način migracije iz BiH prema Srbiji i Hrvatskoj (ali i iz Sandžaka prema BiH) već desetinama godina.
cindrlimindrli

#169 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by cindrlimindrli »

Ovo stvarno postaje zanimljivo. Mujica objasnjava liku da su Albanci oduvijek vecinsko stanovnistvo na Kosovo.
Tajger Vuds se ne slaze pa osine po wikipediji.
JoseMujica wrote:Albanci su uvijek bili izrazito većinsko stanovništvo na Kosovu.
Golfer:"Nisu"!
I onda ubaci podatke:
Golf forever wrote:1991. blizu dva milijuna stanovnika (80% Albanci, 10% Srbi)
1948. 727.820 stanovnika Albanci 68,5 %, Srbi 23,6 %)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kazem ja, brlja dje udari tu sive celije zaginu.
ddaa

#170 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by ddaa »

[/quote]
ma da sigurno bosnjaka je 60 hiljada nastradalo u ratu to je oprilike natalitet nadoknadio a koje nadoknadio bosnjake u svedskoj,americi,njemackoj,austriji,pa i u danskoj,psa cak i kanada je primala bosanske izbjeglice.
JoseMujica

#171 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by JoseMujica »

Golf forever wrote: pojma tinemaš
a imao si bar google ili wikipediu
http://hr.wikipedia.org/wiki/Kosovo#Rez ... nih_popisa

Rezultati prethodnih popisa

1991. blizu dva milijuna stanovnika (80% Albanci, 10% Srbi)
1948. 727.820 stanovnika (Albanci 68,5 %, Srbi 23,6 %)
jesi zavro ko vo :-) fino sam ti napisao da su uvijek bili većina i to se jasno vidi iz ovih brojeva. I to nema veze sa današnjim statusom Republike Kosovo.
Last edited by JoseMujica on 23/05/2013 14:12, edited 1 time in total.
Eöl Mornedhel

#172 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by Eöl Mornedhel »

Bodkin wrote: selektivno ti je to.
Ma to ti je jedan fenomen predviđen Opštom Relativnošću, takozvano Zakrivljenje prostor-vremena oko sopstvenog dupeta. To zakrivljenje grozno zajebe percepciju, a dramatične tidal forces i skroz razjebu protok krvi u mozgu.
Mister Yes

#173 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by Mister Yes »

ddaa wrote:ahahaha pa koliko je bosnjaka bilo 91 prve a koliko sad u bih,,pa bolan puna je svedska njemacka austrija muslimana koji su otisli odavde od 92-95,,kazem ti nemoj da te popis iznenadi,razmisli sto su se bosnjacki politicari opirali popisu dokle god su mogli dok ovi iz eu nisu rekli da se popis mora odrzati,,bar tri puta bosnjak je otislo od rata do sad nego srba,,,ne leti pred rud sacekaj popis,,
Nema sumnje da je sviju manje pa i Bošnjaka u odnosu na 91-u. Ali procenti se već znaju otprilike pri čemu Srba i Hrvata nema više od 44% zajedno.
A Bošnjački političari su se opirali popisu iz više razloga pri čemu je najvažniji onaj razlog zbog kojeg lopov više voli da radi po mraka nego po danu ;)
ddaa

#174 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by ddaa »

Mister Yes wrote:
A nisi čuo za slučaj da neko pošalje dijete da studira u Beograd gdje se onda oženi, nađe posao i ostane? To je najvažniji način migracije iz BiH prema Srbiji i Hrvatskoj (ali i iz Sandžaka prema BiH) već desetinama godina.
to je bio slucaj do 2005 sad nema razloga da neko ide studirati u bg kad te fakultete sad sve ima i banja luka pa cak i bijeljina i istocno sarajevo,,od oprilike 100 studenata koji bi se mogao sad sjetiti samo su 2 u srbiji ,jedan u bg ide na fakultet politickih nauka a za ovog drugog u n sadu ne znam sta studira.
Hajvan

#175 Re: Demografska slika Bosnjaka U BiH a i sire

Post by Hajvan »

Bespotrebno se sekirate, frustrirate... bespotrebno neki i lažu i magle...

Sve će ovo ubrzo (u historijskim okvirima - ubrzo) postati ALBANIJA :D
Locked