Transferi i prelazni rok (sve lige)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Gandalf

#151 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Gandalf »

Nani pred potpisom za Monaco

Nakon što su u svoje redove doveli nekoliko fantastičnih fudbalera, vlasnik Monaca Dmitrij Ribolovljev, ne misli stati sa pojačanjima, pa je ponudio Crvenim đavolima 20 miliona funti za Nanija, a prema navodima engleskih medija, Portugalac je veoma blizu potpisa za francuski tim.

Pregovori su već, navodno, pri kraju, te bi se u narednim danima transfer Nanija u Monacao trebao i ozvaničiti.

Nani je u United stigao 2007. godine iz lisabonskog Sportinga za 25,5 miliona eura, a za tim sa Old Trafforda je odigrao preko 200 utakmica u svim takmičenjima.
ako i njega dovedu, imaće prilično dobar tim, možda odmah i za prva tri mjesta, a siguran sam da će navaliti na još par igrača
karanana

#152 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by karanana »

E dimitrije je pravi ribolovac
Herr Flick

#153 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Herr Flick »

Falcao sjeba sebi karijeru samo tako :-) :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#154 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Tomahawk11 »

Herr Flick wrote:Falcao sjeba sebi karijeru samo tako :-) :-)
Jasta je, pitao se za ovaj transfer ko ti i ja.
Mustang1

#155 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Mustang1 »

Meni se sve cini da ce onaj Finance Fair Play donijeti velike zarade vlasnicima timova i da zato sad ovi tajkuni uzimaju klubove .. Eno onaj Napolijev hoce jos 2-3 tima da kupi .. Nesto smrdi
PriNc_ba

#156 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by PriNc_ba »

ne ide thiago nigdje iz barce ne brinite :) jucer je odigrao tekmu koja je znacila i ispunjavanje uslova u klauzuli da ako odigra 60% tekmi u sezoni da mu je obestecenje 90 miliona eura :) da nije odigrao jucerasnju tekmu imao bi 59, nesto % odigranih i otisao bi vjerovatno :) ovako ne mrda on sigurno jos 2-3 godine iz barce osim ako neki kreten ne kesira za njega tolike pare
Herr Flick

#157 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Herr Flick »

Dinamo dovede igraca za 900.000 € :shock: :shock:
skenderija04

#158 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by skenderija04 »

PriNc_ba wrote:ne ide thiago nigdje iz barce ne brinite :) jucer je odigrao tekmu koja je znacila i ispunjavanje uslova u klauzuli da ako odigra 60% tekmi u sezoni da mu je obestecenje 90 miliona eura :) da nije odigrao jucerasnju tekmu imao bi 59, nesto % odigranih i otisao bi vjerovatno :) ovako ne mrda on sigurno jos 2-3 godine iz barce osim ako neki kreten ne kesira za njega tolike pare
Izvini, ali ovo nije tacno. 60 posto tekmi ali mora igrati 30 minuta da bi vazilo. Neka ide ako hoce. Do 1.avgusta cijena je 18 miliona.
gidra

#159 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by gidra »

Roberto Carlos postao trener. Preuzeo Turski Sivasspor...
http://sportsport.ba/ino_fudbal/roberto ... oru/106309
Gandalf

#160 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Gandalf »

Glamurozna vijest dolazi iz Njemačke koju prenose Bild i njemački Sky Sport, a tiče se budućnosti Mario Gomeza.

Kako spomenuti mediji izvještavaju ovaj ubitačni strijelac je dogovorio transfer u Napoli, a nakon sinoćnje pobjede u finalu njemačkog kupa sam je izjavio da napušta bavarski klub.

"Ovo je bila moja posljednja utakmica za Bayern, sada trebam učiti italijanski...", kazao je Gomez.

Igračev agent Uli Ferber je navodno dogovorio trogodišnji ugovor Gomezu sa viceprvakom Italije.

Ukoliko se spomenute informacije ispostave tačnim onda se definitivno može reći da je se Gomez u stilu oprostio od Bayerna jer je u posljednjoj utakmici igranoj za taj klub postigao dva gola.
todd_smith

#161 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by todd_smith »

Ma ova stvar sa Falcaom i nije tako losa. Dobije 10M godisnje bez poreza, jos dodaj bonuse na to sve, lahko ce klepiti 15tak miliona

Jos sto je dobio % od samog transfera i sama cinjenica da ce izgledati kao Bog sa amaterima u Ligi Francuske.
Mustang1

#162 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Mustang1 »

Koliko sam ja procitao njemu je plata 14 miliona € godisnje .. U Monacu nemas poreza ..
Logovan

#163 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Logovan »

Gandalf wrote:
Glamurozna vijest dolazi iz Njemačke koju prenose Bild i njemački Sky Sport, a tiče se budućnosti Mario Gomeza.

Kako spomenuti mediji izvještavaju ovaj ubitačni strijelac je dogovorio transfer u Napoli, a nakon sinoćnje pobjede u finalu njemačkog kupa sam je izjavio da napušta bavarski klub.

"Ovo je bila moja posljednja utakmica za Bayern, sada trebam učiti italijanski...", kazao je Gomez.

Igračev agent Uli Ferber je navodno dogovorio trogodišnji ugovor Gomezu sa viceprvakom Italije.

Ukoliko se spomenute informacije ispostave tačnim onda se definitivno može reći da je se Gomez u stilu oprostio od Bayerna jer je u posljednjoj utakmici igranoj za taj klub postigao dva gola.
Razbijat će po Italiji, Napoli je pogodio sa njegovim dovođenjem.

Šta kaže Vito na ovaj dolazak? :D
Crvena Tifoza

#164 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Crvena Tifoza »

_terminaš_ wrote:
Gandalf wrote:

Razbijat će po Italiji, Napoli je pogodio sa njegovim dovođenjem.

Šta kaže Vito na ovaj dolazak? :D
Gomez dobrodošao u Napoli. :D

:lol: :lol: :lol:
Saian

#165 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Saian »

todd_smith wrote:
salvatore paradise wrote:Ne razumijem Falkaa...
Bubalo1 wrote:Ja ga Bogami razumijem .. I vise od toga :D Igrat ce u solidnoj ligi .. Nece Europu odmah ali dobro .. A zaradjivat ce ogromnu lovu 8-)
Partijaner wrote:Otiso radi kesha ha ja.
ja likova, nije imao izbora covjek

Apparently with the David Luiz transfer on the same day he moved to Chelsea Benfica bought out the entirety of his rights from third-party owners (so you can summize that Chelsea gave them the money to buy out that deal so that they could purchase 100% of Luiz directly from Benfica, thus avoiding the third-party rule in England).
ovo je smijeshno, e grdne rane
shalla

#166 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by shalla »

Ne kontam zašto mnogi smatrate da je Falcao ovim transferom "sjebao svoju karijeru"?

Dokazao se čovjek u dvije lige, zaradio para za naredna 4 života i otišao da živi i radi u jednom od najglamuroznijih gradova na dunjaluku. Da sam ja na njegovom mjestu i da sam dosad imao karijeru kao što je on imao, uvijek bih izabrao Monte Carlo prije npr. Londona ili nedaj Bože Napulja (sat vremena provedenih u tom gradu mi je i dan-danas jedna od najgroznijih stvari doživljenih u Italiji)... I još pritom će zaraditi dodatno brdo para...

Na kraju krajeva, nek odradi dvije godine ugovora i i dalje će imati manje od 30 godina, dakle ostaje mu vremena da napravi još jedan transfer u neku vrhunsku ekipu :mrgreen:
Gandalf

#167 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Gandalf »

Mourinho danas potpisuje za Chelsea, Džeko i Jovetić prva pojačanja Plavaca?
Lično bih volio da se Džeko makne iz one ekipe sebičnih hobita, međutim navodni transferi vezani za Džeku obično se pokažu kao špekulacija, za Jovetića sam mislio da je već stigao u Juve na potpis, sada odjednom ovo :?
5 0 5

#168 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by 5 0 5 »

Official: Dani Carvajal becomes Real Madrid's first signing of the season after Real Madrid activated the €6.5m buy back clause.
Zatamnjena stakla

#169 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Zatamnjena stakla »

SwatkiMawi13 wrote:Koliko sam ja procitao njemu je plata 14 miliona € godisnje .. U Monacu nemas poreza ..
Imaš al' nešto malo :D
Logovan

#170 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Logovan »

505sCrtom wrote:Official: Dani Carvajal becomes Real Madrid's first signing of the season after Real Madrid activated the €6.5m buy back clause.
:thumbup: :thumbup:
Zatamnjena stakla

#171 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Zatamnjena stakla »

Terminaš ko vam je ovo?
todd_smith

#172 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by todd_smith »

Prodali ga prosle sezone za 5 mil, ove ga kupili za 6.5 koji k :lol: :lol:
Logovan

#173 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Logovan »

Sorel wrote:Terminaš ko vam je ovo?
Stigao iz Bayera, dijete Reala, drago mi je što se vratio.
Herr Flick

#174 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Herr Flick »

todd_smith wrote:Prodali ga prosle sezone za 5 mil, ove ga kupili za 6.5 koji k :lol: :lol:
Pa de i nisu puno u minusu,sta je za njih 1,5 miliona €,sve to i onako kralj pokriva :D :D
Mustang1

#175 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Mustang1 »

Neymar ce sljedece godine napustiti Barcu .. Ili on ili Messi .. Njih dvojica zajedno nikada nece moci igrati !
Post Reply