Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Locked
Renta

#151 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Renta »

.
Last edited by Renta on 07/05/2013 22:50, edited 1 time in total.
theTruePath

#152 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

kako misliš "prešli"? bili su pagani, pokršteni su postupno...nisu prešli nego su pokrštavani, od 7-9 st.
Dakle nista drugacije nego Bosnjaci i islam
HM 2011

#153 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by HM 2011 »

Renta wrote:
daddy-kool wrote:Ne shvatam kako nekome može smetati tuđa vjera, a najbolji su mi ovi što pozivaju da se Bošnjaci vrate na 'pradedovsku veru'. Zašto kada mislimo da je Islam je bolji?

Nikome ne smeta tuđa vjera, ali onda ako slavite okupatore Bosne i štujete njihovu vjeru po logici stvari ne možete slaviti srednjovjekovnu Bosnu i njene katoličke vladare. Islamizirani starosjedioci Bosne, a Bošnjaci su njihovi današnji potomci, odrekli su se Bosne i njenog kraljevstva prelaskom na Islam.

Čisto ko suza.
JA ti objasni da tvoj stav uopšte nije čist kao suza, da nisi povezan sa svojim naordom i da o njemu ništa ne znaš....
BatoS

#154 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by BatoS »

daddy-kool wrote:Ne shvatam kako nekome može smetati tuđa vjera, a najbolji su mi ovi što pozivaju da se Bošnjaci vrate na 'pradedovsku veru'. Zašto kada mislimo da je Islam je bolji?
Bosnjaci nikad nisu bili u vecem broju ni pravoslavci ni katolici, tako da ni argument religije nije na strani cetnika i ustasa.

Znaju i oni da ce morati da ratuju sutra za svaki pedalj Bosne, ali ce u medjuvremenu naravno ovako provocirati...
Last edited by BatoS on 07/05/2013 22:52, edited 1 time in total.
dudlov

#155 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by dudlov »

Polako!
Ostavite šta i za sutra da kad trknem na kafu na pauzu, ne moram o glavonji radeljašu čitati i mostaru mrtvacu i uspavanim građanima. :mrgreen:
melac

#156 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by melac »

BatoS wrote:A bosanski ljiljan danas je li nacionalni simbol ili religiozni?
E zlatni ljiljan je izgubio epitet religijskog, po meni ( jedino ako su Cerić i Zukorlić, kao i njihovi slijedbenici predali se u zagrljaj katoličanstva te prihvatili ljiljan kao odraz njihove vjere/religije ), te stoga ostaj na indvidui da li mu zlatni ljiljani predstavljaju i nešto od nacionalnog identiteta.
Hajvan

#157 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Hajvan »

melac wrote:
Hajvan wrote:davno sam ja rekao- drugo poluvrijeme nam slijedi :(
Samo da dopunim nama ono slijedi, šljedi i sledi.
:D kako god/gođ :run:
melac

#158 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by melac »

furlan wrote:
melac wrote:Ljiljan kao ljiljan je simbol onih Hrvata koji su katolici.
A je li makar malo i Hrvata muslimana?
Ja ne znam da li je, ja samo govori o ideji, a ne o konkretnim mjerljivi podacima.
Ja ne znam nikoga da se izjašnjava kao Hrvat i musliman, a možda ima i takvih, jedino mi sumnjiv "babo" :D , meščini da je on nešto koketirao s tim.
Renta

#159 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Renta »

HM 2011 wrote:
Renta wrote:

Nikome ne smeta tuđa vjera, ali onda ako slavite okupatore Bosne i štujete njihovu vjeru po logici stvari ne možete slaviti srednjovjekovnu Bosnu i njene katoličke vladare. Islamizirani starosjedioci Bosne, a Bošnjaci su njihovi današnji potomci, odrekli su se Bosne i njenog kraljevstva prelaskom na Islam.

Čisto ko suza.
JA ti objasni da tvoj stav uopšte nije čist kao suza, da nisi povezan sa svojim naordom i da o njemu ništa ne znaš....

Ja sam Hrvat iz Zagreba ne iz Bosne, nemam veze sa Bosnom i Hercegovinom porijeklom....čisto da ne ponavljaš gornje...
daddy-kool

#160 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by daddy-kool »

Renta wrote:

Čisto ko suza.
Bošnjaci se evidentno nisu odrekli BiH, čak je istina potpuno suprotna.
Liga Rojalista

#161 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

purgatorio wrote:
Liga Rojalista wrote:
Ljiljan je simbol Bošnjaka od 14 stoljeća,ti ljudi se nisu nazivali ni ostalim ni bosancima ni hercegovcima ni hrvatima već bošnjacima.Niko ne slavi pogubljenje kralja u Ključu!Ne iznosi laži i poluinformacije!
Opet nije ljiljan simbol Bošnjaka već vladajuce dinastije. U 14. stoljecu pripadnosti nacijama nisu postojale.

Svake godine u Sanskom Mostu se održavaju dani Musalle, mjesta na kojem je Mehmed II klanjao namaz pri osvajanju 1463.g, nekih 30 km udaljen je Ključ u kojem je pogubljen posljednji kralj. Get your facts straight.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sanski-m ... /120706129
Prvo nacije nisu možda postojale ali su postojali narodi bošnjaci a vladajuća dinastija tih istih bošnjaka su nosili liljan.Narod nije nacija!Pa šta ćemo Spock jel Ključ ili je Sanski most i klanja se džuma namaz a ne odrubljenje glave Bosanskom Kralju
furlan

#162 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by furlan »

Hajvan wrote:
melac wrote:
Hajvan wrote:davno sam ja rekao- drugo poluvrijeme nam slijedi :(
Samo da dopunim nama ono slijedi, šljedi i sledi.
Niste igrali u prvom dijelu, pa se nesto kurcite, e pa da Bog da vam naredna tri koljena igrala te utakmice.
Liga Rojalista

#163 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

melac wrote:
BatoS wrote:Ne bi smetalo meni da se ti katolici izjasnjavaju kao Bosnjaci, kao sto su im i preci bili... uopste mi ne bi smetalo njihovo velicanje tog krscanskog perioda srednjevijekovne Bosne.

Ali problem je sto se oni izjasnjavaju kao Hrvati.

Znaci oni samo na osnovu religije svojataju historiju Bosne i zele Bosnu da pripoje Hrvatskoj.

Za svaki pedalj Bosne cete ipak morati da ratujete dragi moji Horvati, pa pobodite hiljadu sahovnica u Bosni...
Najveći broj Hrvata u BiH je doselio poslije prodora Eugena Savojskog i poslije anksije od strane Austrije iz današnje Hrvatske, tako da ne možemo govoriti o bosanskim katolicima kada su to Hrvati katolici u većem broju slučajeva.

P.S. Nego ti meni reci, guziš li ti šta jarane?
40.000 Katolika je napustilo Bosnu nakon Eugena Savojskog zato su sada manjina u BIH :shock: O čemu ti pričaš druže
HM 2011

#164 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by HM 2011 »

Renta wrote:
HM 2011 wrote:
Renta wrote:

Čisto ko suza.

Ja sam Hrvat iz Zagreba ne iz Bosne, nemam veze sa Bosnom i Hercegovinom porijeklom....čisto da ne ponavljaš gornje...

E pa jebiga dođi u SArajevo, sociološki posmatraj jedno 7 dana, ako si imalo objektivan doći ćeš do istog zaključka....

Velika je zavjera da se ovaj narod sa ovim običajem nepoštivanja autoriteta osim Božijeg ukloni sa planete zemlje !

Barem nemoj biti dio te zavjere niti jezikom niti slovom ako već nećeš da ih braniš....

Mene nekad toliko iznerviraju da bi ih sve nogama u guzicu udarao kolko su glupi, a i sam sebi nekad nađem grešku da bi i oni mene trebali :-) čudan neki narod..... A Meša je sve rekao - i slagao štošta....

Njima je izgleda draži neko ko ih zakida i krade, ko ih mrzi od onog kome su dragi jer je i sam dio njih....

Ne znaju izabrati najjače među sobom - nešto im nedostaje ja pojma nemam šta ??'
BatoS

#165 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by BatoS »

melac wrote:
BatoS wrote:A bosanski ljiljan danas je li nacionalni simbol ili religiozni?
E zlatni ljiljan je izgubio epitet religijskog, po meni ( jedino ako su Cerić i Zukorlić, kao i njihovi slijedbenici predali se u zagrljaj katoličanstva te prihvatili ljiljan kao odraz njihove vjere/religije ), te stoga ostaj na indvidui da li mu zlatni ljiljani predstavljaju i nešto od nacionalnog identiteta.
Kao prvo ljiljan je koriscen hiljadama godina kao simbol... imao je razlicite funkcije i znacenja u razlicitim kulturama i vremenima.

A bosanski ljiljan je prvenstveno NACIONALNI simbol Bosne i Bosnjaka.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lilium_bosniacum

Izjasnite se kao Bosnjaci katolici pa pricajte o srednjevijekovnoj Bosni.

Svojatati Bosnu samo na osnovu religije nemate pravo i moracete ponavljam da ratujete za svaki pedalj Bosne.
melac

#166 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by melac »

furlan wrote:
Hajvan wrote:
melac wrote: Samo da dopunim nama ono slijedi, šljedi i sledi.
Niste igrali u prvom dijelu, pa se nesto kurcite, e pa da Bog da vam naredna tri koljena igrala te utakmice.
Uljudi se malo, ne prizivamo mi to drugo poluvrijeme, gluho i daleko bilo, samo je čovik napravija zaključak na osnovi propaljenosti nas i njih.
Renta

#167 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Renta »

daddy-kool wrote:
Renta wrote:

Čisto ko suza.
Bošnjaci se evidentno nisu odrekli BiH, čak je istina potpuno suprotna.

Hmm....pa što ne slave onda Bošnjaci u Bobovcu Bosnu?? Ili to nije njihova Bosna??

Bojim se da je današnja vizija Bosne u bošnjačkoj politici čisto isključiva - nas je najviše, Bosna će biti po našoj mjeri a ostali ili šutite ili van. Jel tako??
furlan

#168 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by furlan »

Uljudi se malo, ne prizivamo mi to drugo poluvrijeme, gluho i daleko bilo, samo je čovik napravija zaključak na osnovi propaljenosti nas i njih.[/quote]

E pa onda spustaj loptu na zemlju.
furlan

#169 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by furlan »

Hmm....pa što ne slave onda Bošnjaci u Bobovcu Bosnu?? Ili to nije njihova Bosna??

Bojim se da je današnja vizija Bosne u bošnjačkoj politici čisto isključiva - nas je najviše, Bosna će biti po našoj mjeri a ostali ili šutite ili van. Jel tako??[/quote]
Pa kontaju Bosnje kad mogu susjedi , da probamo i mi. :D
theTruePath

#170 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

renta

Jesil li svjestan da vas ima oko 10%? samo
Liga Rojalista

#171 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

A što vi hoćete da razvalite tu istu Bosnu i da napravite HZHB i da je priključite Hrvatskoj a evo marširate po Bobovcu ko biva volite srednjovjekovnu Bosnu??? :shock: Nešto je truhlo u državi Danskoj
and

#172 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by and »

Renta wrote:

Čisto ko suza.
a vi ste ono izmislili katoličanstvo?
melac

#173 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by melac »

BatoS wrote:
melac wrote:E zlatni ljiljan je izgubio epitet religijskog, po meni ( jedino ako su Cerić i Zukorlić, kao i njihovi slijedbenici predali se u zagrljaj katoličanstva te prihvatili ljiljan kao odraz njihove vjere/religije ), te stoga ostaj na indvidui da li mu zlatni ljiljani predstavljaju i nešto od nacionalnog identiteta.
Kao prvo ljiljan je koriscen hiljadama godina kao simbol... imao je razlicite funkcije i znacenja u razlicitim kulturama i vremenima.

A bosanski ljiljan je prvenstveno NACIONALNI simbol Bosne i Bosnjaka.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lilium_bosniacum

Izjasnite se kao Bosnjaci katolici pa pricajte o srednjevijekovnoj Bosni.

Svojatati Bosnu samo na osnovu religije nemate pravo i moracete ponavljam da ratujete za svaki pedalj Bosne.
Naravno da je korišten mnogo prije, ali srednjovjekovno obilježje s ljiljanom je odraz privrženosti papi i rimskoj biskupiji, iz toga razloga je ljiljan kao simbol Kotromanića, ali je i za Hrvoja Vukčića Hrvatinića isto ljiljan simbol na amblemu. Ali u to vrijeme ljiljan kao simbol se uzima kao znak predanosti papi.
Bosanski ljiljan se prvenstveno nameće kao simbol Bošnjaka muslimana, kako će se dalje razvijati nacionalna svijest o isto vidjeti ćemo. Ali kako god mene više simboli ne propaljuju.
Po tvojoj logici ja se moram izjasniti kao Francuz da bih pričao o francujskoj revolucij, čudna logika.
Bolan tko svojata Bosnu, i ne znam što si ti navalio s ratom, i ne znam za što netko treba da ratuje, kakav pedalj?
Last edited by melac on 07/05/2013 23:17, edited 1 time in total.
theTruePath

#174 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

Hrvata ima 10% a oni bi da budu glavni akteri

e nece moci vise
melac

#175 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by melac »

Liga Rojalista wrote:
melac wrote:
BatoS wrote:Ne bi smetalo meni da se ti katolici izjasnjavaju kao Bosnjaci, kao sto su im i preci bili... uopste mi ne bi smetalo njihovo velicanje tog krscanskog perioda srednjevijekovne Bosne.

Ali problem je sto se oni izjasnjavaju kao Hrvati.

Znaci oni samo na osnovu religije svojataju historiju Bosne i zele Bosnu da pripoje Hrvatskoj.

Za svaki pedalj Bosne cete ipak morati da ratujete dragi moji Horvati, pa pobodite hiljadu sahovnica u Bosni...
Najveći broj Hrvata u BiH je doselio poslije prodora Eugena Savojskog i poslije anksije od strane Austrije iz današnje Hrvatske, tako da ne možemo govoriti o bosanskim katolicima kada su to Hrvati katolici u većem broju slučajeva.

P.S. Nego ti meni reci, guziš li ti šta jarane?
40.000 Katolika je napustilo Bosnu nakon Eugena Savojskog zato su sada manjina u BIH :shock: O čemu ti pričaš druže
Ne znanje je čudo, kako god za vrijeme autro-ugraske su doselili i čine većinu današnjih Hrvata u BiH.
Locked