Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKETA)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked

Pri odabiru partnera:

Žensko sam i važno mi je koje je vjere moj budući partner.
10
11%
Muško sam i važno mi je koje je vjere moja buduća partnerica.
29
32%
Žensko sam i nije mi važno koje je vjere moj budući partner.
27
29%
Muško sam i nije mi važno koje je vjere moja buduća partnerica.
26
28%

Total votes: 92

certified_fascist

#151 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by certified_fascist »

Ako njena vjera ne utječe na realan svakodnevan život (redovno klanjanje i posjete raznih vjerskih institucija, seks tek poslije vjenčanja svaku neparnu subotu parnog mjeseca prestupne godine (ili kad god to predmetna vjera dozvoljava), cirkumcizija djece, nošenje razne bizarne odjeće i kojekakvi drugi rituali), sasvim mi je svejedno i može slobodno da vjeruje i u leteći špageti monstrum.
sour cherry

#152 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by sour cherry »

Po mom misljenju, brak izmedju dvije osobe kojima je stalo do vjere (a ne pripadaju istoj) je nemoguca misija.
Tačno.Ne može to,a da osoba ne izgubi sebe i ono što joj je najbitnije.
Nefs-i Mulhima

#153 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by Nefs-i Mulhima »

certified_fascist wrote:Ako njena vjera ne utječe na realan svakodnevan život (redovno klanjanje i posjete raznih vjerskih institucija, seks tek poslije vjenčanja svaku neparnu subotu parnog mjeseca prestupne godine (ili kad god to predmetna vjera dozvoljava), cirkumcizija djece, nošenje razne bizarne odjeće i kojekakvi drugi rituali), sasvim mi je svejedno i može slobodno da vjeruje i u leteći špageti monstrum.
Vjera (islam) ti nalaze da se zenis samo sa muslimankama, tako da se kosi u samom pocetku sa svime daljim sto si napisao...
sha_ba

#154 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by sha_ba »

Nefs-i Mulhima wrote:
certified_fascist wrote:Ako njena vjera ne utječe na realan svakodnevan život (redovno klanjanje i posjete raznih vjerskih institucija, seks tek poslije vjenčanja svaku neparnu subotu parnog mjeseca prestupne godine (ili kad god to predmetna vjera dozvoljava), cirkumcizija djece, nošenje razne bizarne odjeće i kojekakvi drugi rituali), sasvim mi je svejedno i može slobodno da vjeruje i u leteći špageti monstrum.
Vjera (islam) ti nalaze da se zenis samo sa muslimankama, tako da se kosi u samom pocetku sa svime...
netacno
xmaya

#155 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by xmaya »

didžej wrote:nije bitno samo onima koji vec dolaze iz mjesovitih brakova mada je i to upitno. i mjesoviti se priklanjaju vecini u sredini u kojoj zive. stvarnost je takva.
nadjite mi bilo kojeg bosnjaka koji ce sinu dati ime lazar ili srbina koji ce djetetu dati ime ramiz, ili hrvata koji ce djetetu dati ime njegos i crnogorca koji ce djetetu dati ime franjo.
smijesno.
ovih imena svakakvih je bilo u komunizmu more....
a opet kakvo ćeš ime dat djetetu nema veze s tim hoće li to dijete biti u skladu s imenom...
Mehmetoo

#156 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by Mehmetoo »

Jaro lako je pricati o ljubavi koja se odigrava u dalekom svijetu a akteri neko iz bosne i osoba druge religije i nacije.

Probajte vi svojim roditeljima u sarajevo sto su prezivjeli krvave 90te dovesti kakvu vlahinju sa Romanije ili mozda iz Banja Luke (nista licno protiv njih, samo navodim), pa cemo vidjet reakcije..
MedenoSrce

#157 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by MedenoSrce »

Mehmetoo wrote: Probajte vi svojim roditeljima u sarajevo sto su prezivjeli krvave 90te dovesti
pa ti jos sa roditeljima zivis :roll:

cuj roditeljima i jos dovesti k'o da je krava pa joj povodac treba
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#158 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by ladyblue18 »

Buduci da je tema ocigledno otisla u drugom pravcu (vrijedjanja i pogrdne nazive i da ne spominjem), a mi smo na pf lj&s, kljuc.
Locked