Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKETA)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
certified_fascist
#151 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Ako njena vjera ne utječe na realan svakodnevan život (redovno klanjanje i posjete raznih vjerskih institucija, seks tek poslije vjenčanja svaku neparnu subotu parnog mjeseca prestupne godine (ili kad god to predmetna vjera dozvoljava), cirkumcizija djece, nošenje razne bizarne odjeće i kojekakvi drugi rituali), sasvim mi je svejedno i može slobodno da vjeruje i u leteći špageti monstrum.
-
sour cherry
#152 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Tačno.Ne može to,a da osoba ne izgubi sebe i ono što joj je najbitnije.Po mom misljenju, brak izmedju dvije osobe kojima je stalo do vjere (a ne pripadaju istoj) je nemoguca misija.
-
Nefs-i Mulhima
#153 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Vjera (islam) ti nalaze da se zenis samo sa muslimankama, tako da se kosi u samom pocetku sa svime daljim sto si napisao...certified_fascist wrote:Ako njena vjera ne utječe na realan svakodnevan život (redovno klanjanje i posjete raznih vjerskih institucija, seks tek poslije vjenčanja svaku neparnu subotu parnog mjeseca prestupne godine (ili kad god to predmetna vjera dozvoljava), cirkumcizija djece, nošenje razne bizarne odjeće i kojekakvi drugi rituali), sasvim mi je svejedno i može slobodno da vjeruje i u leteći špageti monstrum.
-
sha_ba
#154 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
netacnoNefs-i Mulhima wrote:Vjera (islam) ti nalaze da se zenis samo sa muslimankama, tako da se kosi u samom pocetku sa svime...certified_fascist wrote:Ako njena vjera ne utječe na realan svakodnevan život (redovno klanjanje i posjete raznih vjerskih institucija, seks tek poslije vjenčanja svaku neparnu subotu parnog mjeseca prestupne godine (ili kad god to predmetna vjera dozvoljava), cirkumcizija djece, nošenje razne bizarne odjeće i kojekakvi drugi rituali), sasvim mi je svejedno i može slobodno da vjeruje i u leteći špageti monstrum.
-
xmaya
#155 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
ovih imena svakakvih je bilo u komunizmu more....didžej wrote:nije bitno samo onima koji vec dolaze iz mjesovitih brakova mada je i to upitno. i mjesoviti se priklanjaju vecini u sredini u kojoj zive. stvarnost je takva.
nadjite mi bilo kojeg bosnjaka koji ce sinu dati ime lazar ili srbina koji ce djetetu dati ime ramiz, ili hrvata koji ce djetetu dati ime njegos i crnogorca koji ce djetetu dati ime franjo.
smijesno.
a opet kakvo ćeš ime dat djetetu nema veze s tim hoće li to dijete biti u skladu s imenom...
-
Mehmetoo
#156 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Jaro lako je pricati o ljubavi koja se odigrava u dalekom svijetu a akteri neko iz bosne i osoba druge religije i nacije.
Probajte vi svojim roditeljima u sarajevo sto su prezivjeli krvave 90te dovesti kakvu vlahinju sa Romanije ili mozda iz Banja Luke (nista licno protiv njih, samo navodim), pa cemo vidjet reakcije..
Probajte vi svojim roditeljima u sarajevo sto su prezivjeli krvave 90te dovesti kakvu vlahinju sa Romanije ili mozda iz Banja Luke (nista licno protiv njih, samo navodim), pa cemo vidjet reakcije..
- MedenoSrce
#157 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
pa ti jos sa roditeljima zivisMehmetoo wrote: Probajte vi svojim roditeljima u sarajevo sto su prezivjeli krvave 90te dovesti
cuj roditeljima i jos dovesti k'o da je krava pa joj povodac treba
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#158 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Buduci da je tema ocigledno otisla u drugom pravcu (vrijedjanja i pogrdne nazive i da ne spominjem), a mi smo na pf lj&s, kljuc.