Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

#151 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

MirtolaDas wrote:A kako si ti potvrdio i jednu svoju tvrdnju osim sto samo lupetas jevreji, gusteri, zavjere, zeitgeistova omladina? Ti sam kazes da za tebe chemtrails ne postoje. Zar ja treba tebi dokaze da dajem. Ima nesto sto se zove slobodna volja. Rekao si da ne postoje. Cijenim tvoje misljenje ali ti ocito ne cijenis moje. I to je okej. Slobodna volja.

Jeza u ledja je rekao da vise nema povjerenja u internet. Zar treba sada da mu na forumu bilo kakvu informaciju dadnem. Ko je zavrsio nekoliko razreda osnovne valjda zna kako da potrazi informacije mimo interneta. To smo radili dosta dugo.

Hajd sad opet procitaj ono sto zelis procitati i kreni po starom: milioni sute, zavjera, gusteri, jevreji su krivi :-)
Koju "moju tvrdnju"? :?

Ja ne tvrdim nista - ti tvrdis da chemtrailsi postoje, po peti put - bujrum dokazuj. Dakle daj naucne radove, i to radove koji su objavljeni i koji su prosli peer review. Zaboli me neka stvar za YT clipovima. A sto se tice interneta, na njemu mozes naci milione naucnih radova, besplatno. I pogodi sta? Neces naci nijedan koji bi potvrdio da chemtrailsi postoje. Sto je najgore - upravo ti si se pozivao na postojanje tih "cinjenica" a zapravo ne mozes naci nijednu.

I naravno da ne cijenim tvoje "misljenje" - ovo nije filozofska rasprava, ne prica se ni o hrani, ni o muzici, ni o fudbalu - prica se o nauci i tu nema mjesta subjektivnom misljenju. :-) Sad ispada da trebam uvazavati tvoje misljenje prije misljenja cijele naucne zajednice na planeti? Puno si uzimas za pravo, blago receno. :D Ne ide to tako druze. Mozemo se ne slagati oko najboljeg gitariste ili golmana, ali ne o naucnim cinjenicama. :D

To je isto kao da kazes da se sunce okrece oko zemlje i trazis da uvazavamo tvoje misljenje. Kad budemo pricali o nekoj drugoj, subjektivnoj temi, uvazicu tvoje misljenje i kad se ne slazem s njim - ali ovdje ni pod razno. :D
Banksy

#152 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Banksy »

Ništa skriveno, ništa misteriozno.
Izraz Chemtrails je izmišljen da bi se postojeća pojava i ponašanje (SRM) zameli, ismijali i izvrgli ruglu, dok se pod drugim imenom neometano izvode, poznato pod raznim imenima:

Climate Modeling,
Weather Manipulation,
Solar Radiation Managment,
Geoengineering,

Geoengineering is the deliberate and large-scale intervention in the Earth’s climatic system with the aim of reducing global warming. The discipline divides broadly into two categories- carbon dioxide removal and solar radiation management. Carbon dioxide removal addresses a cause of climate change by removing one of the greenhouse gases from the atmosphere. Solar radiation management attempts to offset effects of greenhouse gases by causing the Earth to absorb less solar radiation.

Solar Radiation Management -SRM
http://en.wikipedia.org/wiki/Geoengineering
http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_radiation_management

http://www.globalresearch.ca/atmospheri ... ails/20369

http://www.belfort-group.eu/sites/defau ... Opart1.pdf

http://iopscience.iop.org/1748-9326/7/3/034019/article

itd.
prometheus

#153 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by prometheus »

Vi ste sami napravili zavjeru oko nemogucnosti neceg sto fakat jeste neshvatljivo, ali daleko od neizvodljivog.

Stalno vam je glavni filter: nauka, naucni dokazi, strucnjaci, zvanicne izjave... ekonomisti, eksperti, dokazani demokrati i validni politicari.

Kriza duga od kojeg svijet strahuje je vjestacka shema za pljackanje nacija i suvereniteta, to je i na CNN-u dokazano, samo se treba malo potruditi. Koga treba pitati da bi bilo validno? Strucne ekonomiste i nobelovce, naravno. Ja prezentiram strucne ekonomiste (sto sam naravno upoznao preko knjiga, googla i youtuba, kako bih drugacije?), ljude koji su provjereno "genijalci" u svojim poljima i strukama, i koji su zbog glomaznosti dogadjaja XXI stoljeca poput heroja jer rizikuju vlastiti integritet (najsvjeziji primjer Falcianni, izginulih/ubijenih primjera vise nego sto mozete zamisliti) i sta se desi? Truba, ima ih 1000 puta vise na "onoj" strani, naravno na strani neoliberalne neokolonijalne oligarhije, jer igrom slucaja ovi drugi su bezobrazno bogatiji i mocniji od bilo kog covjeka na planeti, pa cak i Obmane.

Nema veze, i dalje trazite strucne ljude, po mogucnosti sa pisanim izvjestajem i apostillom od kompetentnih organa, koji govori o planskom trovanju ljudi i zivota na planeti. Jebiga, i ja zelim potvrdu od kompetentnih organa da mi objasne kako uistinu funkcionise ovo sto svi vi nazivate "demokratija", "pravda" i "slobodno trziste" - jer ono sto pise u svim konstitucijama ovog nesretnog svijeta je obicno smece. Milenijumski ciljevi su obicno smece. Kyoto je smece. "Planned obsolescense" (molim neko da prevede) je smece. Fiskalni rajevi su smece. Molim nekog od strucnih i "prosjecno inteligentnih" forumasa da mi objasni zasto sam toliko glup da ne kontam ove osnovne ustavno garantirane minimume kojih niti jedna drzava ne postuje. Cak i ona koja postuje bar ono najmanje, s druge strane vjerovatno zivi od prodaje oruzja drugima.

Ako ima neko pametan bujrum.

I sada sta? Milion ljudi ukljuceno u zavjeru chemtrailsa? Po mom misljenju mislim da nemate pojma ili da veoma plitko razmisljate. Ja ne mogu nabaviti zvanicni dokument s pecatom koji govori kako ni predsjednik jedne drzave nema blage veze o ovim chemtrailsima, jednostavno zato sto ga ni kompetentni organi ne znaju! Potvrdjeno je da se radi o projektu unutar NATO organizacije, a hijerarhiju, zvanicne tajne te organizacije i sprovodjenje... da to znam vjerovatno bih vec jucer imao "nesrecu" sa automobilom ili nesto slicno.

Za "tocenje" tih hemikalija - samo trebaju biti u talu vlasnici glavnih avio kompanija. Operateri koji toce mogu imati bilo kakav izgovor + dobru platu (hemijska preradjevina za smanjenje ispustanja CO2 u zrak, npr). Ispustanje se vrsi iz baza putem satelitske pratnje, tako da ni pilot ni posada nemaju blage o tom. Par strucnjaka koji su govorili o tom braneci establishment, kazu kako se radi o stvaranju vjestackog plashta za jacanje ozona u atmosferi, radi zastite od sve jacih ultraljubicastih suncevih zraka. 90% strucnjaka se grohotom smijese jer posto su oni plafon inteligencije, jednostavno zvuci kao neki sci-fi jeftin film, buduci da njima niko nista nije javio. Ostatak su u talu, direktni proizvodjaci i istrazitelji.

Previse bizarno zvuci? Neko zeli da nas oglupi, istruje i oslabi da bismo de facto postali robovi prehrambeno farmaceutske industrije? Zaista nemoguce. Lakse je izmisljati ratove po svijetu, legalizirati otrovne, karcinomne i GMO supstance u hrani, prodavati auta sa ukucanih 250km/h iako je limit 120, odrzavati nazor ovisnost o nafti (blokirajuci citavu eko-energetsku industriju), stvarati ekonomske krize i dugove koje ce bijeda placati dozivotno...

Al makar samo da ne diraju "demokratiju", pa nek orilo gorilo sve na planeti.

3
2
1...
Idemo vicevi, demokrate!
Last edited by prometheus on 22/04/2013 20:29, edited 1 time in total.
prometheus

#154 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by prometheus »

Preporucujem skepticima da pogledaju film. Jest da nije univerzitetska teza niti naucno istrazivanje, ali se iskreno nadam da mozete nesto i nauciti.

drndalo

#156 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by drndalo »

prometheus wrote: Za "tocenje" tih hemikalija - samo trebaju biti u talu vlasnici glavnih avio kompanija.
Ti ozbiljan ? Vecina aviona koji svakodnevno lete sirom svijeta su civilni, putnicki avioni... Gdje im stanu ti silni rezervoari, a da putnike padobranima ne izbacuju ? Kolika je bruto/netto/tezina/nosivost tih aviona ? Koliko od te nosivosti bi se moglo korisno iskoristiti za te hemikalije ? Koliko goriva taj avion trosi samo na pokretanje samog tog aviona (50-100-150 tona) kroz zrak? Plus tone putnika i prtljaga... Koliko ostane korisne nosivosti na raspolaganju...?

Hemija je u gorivu ? Pa gorivo i jeste hemija... Kakva ? Sirom svijeta jako slicna... Avionsko gorivo JET-A1 je svojim sastavom najslicnije onome sto mi znamo kao Diesel... Jel' nas onda vise "prashe" TDI motorima po gradovima, ili avionima...
Banksy

#157 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Banksy »

prometheus wrote:Preporucujem skepticima da pogledaju film. Jest da nije univerzitetska teza niti naucno istrazivanje, ali se iskreno nadam da mozete nesto i nauciti.

Briljantan film, jedan od najboljih, i u njemu najbolja scena. Hvala za podsjećanje.
Muhamed Đakmić

#158 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Muhamed Đakmić »

Evo, ja priznajem da nisam vrhunski fizičar, ali bih nakon čitanja ovoga prvo provjerio je l' po zakonima fizike to moguće pa bih onda nešto tvrdio. I zašto nigdje nema nikakvog eksperimenta koji bi bilo šta dokazao? Smiješno, majke mi.

Ili je i naučni establišment toliko ogrezao u zavjerama? :evil:
Alfons Kauders

#159 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

prometheus wrote:Preporucujem skepticima da pogledaju film. Jest da nije univerzitetska teza niti naucno istrazivanje, ali se iskreno nadam da mozete nesto i nauciti.

Network mi je strahota film...

Samo sto s temom ima koliko i ja s Howardom Bealeom.
Banksy

#160 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Banksy »

Solar radiation management[1] (SRM) projects are a largely theoretical type of geoengineering which seek to reflect sunlight and thus reduce global warming.[2] Proposed examples include the creation of stratospheric sulfur aerosols. They would not reduce greenhouse gas concentrations in the atmosphere, and thus do not address problems such as ocean acidification caused by these gases. Their principal advantages as an approach to geoengineering is the speed with which they can be deployed and become fully active, as well as their low financial cost. By comparison, other geoengineering techniques based on greenhouse gas remediation, such as ocean iron fertilization, need to sequester the anthropogenic carbon excess before they can arrest global warming. Solar radiation management projects can therefore be used as a geoengineering 'quick fix' while levels of greenhouse gases can be brought under control by greenhouse gas remediation techniques.

Atmospheric projects

These projects seek to modify the atmosphere, either by enhancing natural processes such as the sulfur cycle, or by using artificial techniques such as reflective balloons.

Stratospheric aerosols (geoengineering)

Methods based on increasing the aerosol content in the lower stratosphere for climate modification were proposed by a Russian scientist, Budyko.[14]

Stratospheric sulfur aerosols: proposed by Paul Crutzen,[8] with the purpose to modify the Earth's albedo with reflective or absorptive materials spread over portions of its surface. This would typically be achieved using hydrogen sulfide or sulfur dioxide, delivered using artillery, aircraft (such as the high-flying F15-C) or balloons.[8][15][16][17] [18] (Alternative approaches using photophoretic particles have been proposed.[19]) Ozone depletion is a risk of such techniques,[20] but only if high enough quantities of aerosols drift to, or are deposited in, polar stratospheric clouds before the levels of CFCs and other ozone destroying gases fall naturally to safe levels because CFCs can settle on larger sulfate particles, increasing their ozone destroying potential.[21] This proposal, not unlike the others, carries with it considerable risks, including increased drought[22] or acid rain.[23]

Broadly speaking, this technique is seen as a credible geoengineering scheme, although not one without major risks, and challenges for its implementation. This technique can give >3.7W/m2 of globally averaged negative forcing,[3] which is sufficient to entirely offset the warming caused by a doubling of CO2.

Sulfate is the most commonly proposed aerosol for geoengineering, since there is a good natural analogue with volcanic eruptions. Explosive eruptions inject large amounts of sulfur dioxide gas into the stratosphere, which form sulfate aerosol. Studies of the Earth's climate have shown that such aerosol can achieve significant cooling. Sulfate aerosols have been shown to enhance ozone depletion. However, other aerosol types may be more efficient at cooling the climate or less damaging to the ozone layer. Such aerosols include the highly reflective titanium dioxide.

United States Patent 5003186 suggested that klix metal flakes could be "added to the fuel of jet airliners, so that the particles would be emitted from the jet engine exhaust while the airliner was at its cruising altitude." Alternative proposals, not known to have been published in peer-reviewed journals, include the addition of silicon compounds to jet fuel to make silicon dioxide particles in the exhaust.[24]

A more sophisticated approach, using multi-layered nanoparticles (consisting of aluminum and barium titanate), was published by David Keith in 2010. He suggests utilizing the effects of photophoresis to increase the amount of time the aerosols stay airborne.[25]

In 1992, a report by the US National Academy of Sciences (NAS)[28] on geoengineering noted that dust is a better choice compared to sulphur, because dust is from natural soil and so should have no noticeable effect on the ground as it gradually falls into the troposphere and rains out. It estimated that about 1010 kg dust would be required to mitigate the warming from a doubling of atmospheric CO2 or about 1 kg dust per 100 t of carbon emissions.

[29]

An example of the effects of the imposition of aerosol particles in the atmosphere can be found in history. Comets have been blamed for the dramatic but brief cooling period which commenced in 1159 BCE, and resulted in widespread disruption to civilisations at the time.[30] However, this mechanism, and even the involvement of a comet, is not universally accepted. If a comet was indeed to blame, the action of its aerosols could also have been by the mechanism of cloud condensation nuclei. Other examples of climate change events linked to comets include the famines around 536 CE.[31]

Korisničkoime

#161 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Korisničkoime »

Pošto si maksuz napravio račun i potrudio se da napišeš ovako dug post reko da ti pokušam odgovoriti barem donekle.
Vi ste sami napravili zavjeru oko nemogucnosti neceg sto fakat jeste neshvatljivo, ali daleko od neizvodljivog.

Stalno vam je glavni filter: nauka, naucni dokazi, strucnjaci, zvanicne izjave... ekonomisti, eksperti, dokazani demokrati i validni politicari.
Šta bi nam trebao biti filter ako ne nauka, naučni dokazi, stručnjaci i eksperti. Šta je tebi glavni filter?
Kriza duga od kojeg svijet strahuje je vjestacka shema za pljackanje nacija i suvereniteta, to je i na CNN-u dokazano, samo se treba malo potruditi. Koga treba pitati da bi bilo validno? Strucne ekonomiste i nobelovce, naravno. Ja prezentiram strucne ekonomiste (sto sam naravno upoznao preko knjiga, googla i youtuba, kako bih drugacije?), ljude koji su provjereno "genijalci" u svojim poljima i strukama, i koji su zbog glomaznosti dogadjaja XXI stoljeca poput heroja jer rizikuju vlastiti integritet (najsvjeziji primjer Falcianni, izginulih/ubijenih primjera vise nego sto mozete zamisliti) i sta se desi? Truba, ima ih 1000 puta vise na "onoj" strani, naravno na strani neoliberalne neokolonijalne oligarhije, jer igrom slucaja ovi drugi su bezobrazno bogatiji i mocniji od bilo kog covjeka na planeti, pa cak i Obmane.

CNN je nekad dio čitavog sranja koje niže u postu navodiš, korporativni mediji, sluga neokapitalizma itd. a nekada validan izvor informacija dovoljno validan da se na njega poziva u dokazivanju svojih teorija, bilo bi vjerodostojnije odlučiti se za jednu verziju ili ipak priznati da nije sve tako crno-bijelo ni po pitanju CNN-a niti drugih stvari.
Nema veze, i dalje trazite strucne ljude, po mogucnosti sa pisanim izvjestajem i apostillom od kompetentnih organa, koji govori o planskom trovanju ljudi i zivota na planeti. Jebiga, i ja zelim potvrdu od kompetentnih organa da mi objasne kako uistinu funkcionise ovo sto svi vi nazivate "demokratija", "pravda" i "slobodno trziste" - jer ono sto pise u svim konstitucijama ovog nesretnog svijeta je obicno smece. Milenijumski ciljevi su obicno smece. Kyoto je smece. "Planned obsolescense" (molim neko da prevede) je smece. Fiskalni rajevi su smece. Molim nekog od strucnih i "prosjecno inteligentnih" forumasa da mi objasni zasto sam toliko glup da ne kontam ove osnovne ustavno garantirane minimume kojih niti jedna drzava ne postuje. Cak i ona koja postuje bar ono najmanje, s druge strane vjerovatno zivi od prodaje oruzja drugima.
Puno toga istinitog si naveo ovdje i teško da neko može išta osporiti samo što ja sumnjam da postoji neki master plan kako bi sjebao svijet nego da je to od nastanka vremena tako jer je to u biti u prirodi čovjeka. Interes je taj koji vlada međutim za to ti ne treba nikakav master plan ili cionisti ili neke tajne organizacije to ti je u prirodi čovjeka dolazi u paketu s čovjekom. Ne znam po kojem osnovu je Falciani genijalac ali ne bitno, osvrnuo bi se na "ove" i "one" stručnjake, kada su pokrenuli onaj CERN i rekli kako žele da dokažu postojanje Higgs-Bosona javio se naučnik dr.prof. fizike iz Austrije koji je ustvrdio da će doći do kreirana crne rupe ako to pokušaju koja će uništiti svijet. Pazi radi se o pametnom čovjeku koji je to ustvrdio i naravno bilo je ljudi koji su u to povjerovali iako je 1000 "oni" govorilo da se to neće dogoditi čak su se i neki protesti najavljivali i sl. Šta bi ljudi pokušali misle čak i da su uspjeli dokazati njezino postojanje i ne stvori se crna rupa. Hoću reći u tavim stručnim oblastima veoma rijetko se rodi osoba koja je u pravu a 1000 njih pogriješe, to su iznimni umovi koji su svi od reda uspjeli na naučnim osnovama dokazati da su u pravu i najljući protivnici su na kraju morali priznati da su pogriješili i prihvatiti njihov stav
I sada sta? Milion ljudi ukljuceno u zavjeru chemtrailsa? Po mom misljenju mislim da nemate pojma ili da veoma plitko razmisljate. Ja ne mogu nabaviti zvanicni dokument s pecatom koji govori kako ni predsjednik jedne drzave nema blage veze o ovim chemtrailsima, jednostavno zato sto ga ni kompetentni organi ne znaju! Potvrdjeno je da se radi o projektu unutar NATO organizacije, a hijerarhiju, zvanicne tajne te organizacije i sprovodjenje... da to znam vjerovatno bih vec jucer imao "nesrecu" sa automobilom ili nesto slicno.
Možda ću te iznervirati ali ko je potvrdio i kako.
Za "tocenje" tih hemikalija - samo trebaju biti u talu vlasnici glavnih avio kompanija. Operateri koji toce mogu imati bilo kakav izgovor + dobru platu (hemijska preradjevina za smanjenje ispustanja CO2 u zrak, npr). Ispustanje se vrsi iz baza putem satelitske pratnje, tako da ni pilot ni posada nemaju blage o tom. Par strucnjaka koji su govorili o tom braneci establishment, kazu kako se radi o stvaranju vjestackog plashta za jacanje ozona u atmosferi, radi zastite od sve jacih ultraljubicastih suncevih zraka. 90% strucnjaka se grohotom smijese jer posto su oni plafon inteligencije, jednostavno zvuci kao neki sci-fi jeftin film, buduci da njima niko nista nije javio. Ostatak su u talu, direktni proizvodjaci i istrazitelji.
Hajmo redom: 1. Neko mora doći na ideju da ispušta hemikalije kako bi postiago određeni učinak npr. na vrijeme 2. Neko mora izdvojiti novac u te svrhe, prilično puno novca i sakriti to. 3. Neko mora stvoriti organizaciju koja će sprovoditi zamisao i finacirati je i sakriti to. 4. Neko mora u toj organizaciji raditi. 4. Te hemikalije ili njihovu kombinaciju koja treba da poluči poželjan efekat mora neko izmisliti, znači treba ti grupa naučnika i lab. s pratećim osobljem. 5. Kada se te hemikalije izmisle ili pronađe poželjna kombinacija neko mora te hemikalije i da proizvede. 6. Treba ti fabrika koja će to da radi sa svim pratećim komponentama koje jedna fabrika ima i posjeduje. 7. Kada neko proizvede dovoljno hemikalija iste treba da distribuira širom svijeta. 8. Neko mora da strpa u džep upravne i nadzorne odbore vodećih 30-40 avio kompanija kao i dobar dio srednjeg nivou upravljanja i to sve sadašnje i sve buduće članove odbora. 8. Ako polazimo od toga da se miješa sa kerozinom neko i to mora da uradi te da tu mješavinu natoči u avion. 9. Ako se ne miješa sa kerozinom onda moraju biti posebni spremnici na avionu koji bi nosili te hemikalije. To podrazumijeva još veći krug ljudi plus rješavanje i drugih tehničkih pitanja u smislu gdje da se motiraju a da ne ometaju let i ponašanje aviona pri letenju, da ne utiču na stabilnost, šta sa dodatnom trežinom itd. 10. Zatim to neko mora da ispušta ok imaš te baze i satelitsku pratnju mislim da ti i za to treba nekolicina ljudi kao i te baze kao i sateliti ili korištenje postojećim satelitima što opet dovodi miješanje određenog kruga ljudi u cijelu priču kao i dodatnu elektroniku na spremnicima za ispuštanje što je uvijek malo osjetljiva stvar kod aviona budući da im signal mob.aparata može pod izvjesnim okolnostima zadati probleme.
Da samo dodam vidio sam kako se bariji/barijum spominje vezano za te hemikalije koje se ispuštaju. Iako nisam baš nešto dobar u hemiji znam da bariji ne bi trebali prinositi plamenu ili izazivati njegovo sagorijevanje a u slučaju aviona mislim da to nikako ne bi bilo pametno evo i zašto
http://www.youtube.com/watch?v=xupVPQpDuwo
Previse bizarno zvuci? Neko zeli da nas oglupi, istruje i oslabi da bismo de facto postali robovi prehrambeno farmaceutske industrije? Zaista nemoguce. Lakse je izmisljati ratove po svijetu, legalizirati otrovne, karcinomne i GMO supstance u hrani, prodavati auta sa ukucanih 250km/h iako je limit 120, odrzavati nazor ovisnost o nafti (blokirajuci citavu eko-energetsku industriju), stvarati ekonomske krize i dugove koje ce bijeda placati dozivotno...

Al makar samo da ne diraju "demokratiju", pa nek orilo gorilo sve na planeti.

3
2
1...
Idemo vicevi, demokrate!
O eko energetskoj industriji bi se dalo razglabati nadam se da nisi pobornik uljne repice kao zamjene za naftu. Churchill je rekao najbolji argument protiv demokratije je petominutni razgovor sa prosječnim glasačem ali je jasno da je i jedini mogući. Ako ko ima model koji je efikasniji i bolji neka izađe s istim dosadašnji konkurenti su na testu stvarnosti zakazali.
prometheus

#162 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by prometheus »

Krajnji problem osposobiti x metara kubnih? Ne znam, nisam studirao aeronautiku, mozda neko jeste.

Zasto nauka nista nije dokazala? Prvo: sta podrazumijevas pod "nauka"? Drugo: sadjenje i rasipanje oblaka je "nauka" javno pokazala zadnjih godina (Kina, Njemacka...). "Nauka" moze biti vojna, farmaceutska, komercijalna... Mislis da cim nauka napravi skok na vojnom polju (ili geoinzinjeringu) automatski na CNN-u zakaze termin Obama da objasni novo otkrice? Vojna nauka, ili mozda preciznije tehnologija, ide aprox 20 godina ispred komercijalne (primjer internet). Mislis da ce nuklearne sile poput SAD, Rusije, Izraela i dr blagovremeno obavjestavati svoje porezne obveznike o najnovijim vojnim izumima? Izrael cak nije ni potvrdio ono sto svi znaju, lafcine ko niko na kugli.

Alphonse, film je itekako vezan za temu, za sadasnje stanje svijeta i (ne)svijesti mase. Zanimljiv je upravo ovaj isjecak, gdje jasno govori o realnom poretku nacija i moci, za razliku od nase prastare percepcije o "drzavama", "vanjskim politikama" i nekakvim demokratijama. To je isfuralo jos u proslom vijeku, iako u historijskim udzbenicima djeci dajemo taj lazni fokus. Vecina modernih se hvali kao ateist ili laik, medjutim ni sami nisu svjesni koliki su vjernici.

Ja vjerujem u ono sto naucim i dozivim. Ovaj sistem davno smatram najvecom ublehom covjecanstva, a naucni dokazi su moj zivot, i svi sjebani ljudi i drzave oko mene. Ne samo to, nego jos uvijek odrzavamo tu krasnu bajku, pravdamo je jer nas je strah nepoznatog.
Za takve komplekse uzeti u obzir (makar za razmatranje) nesto tako stravicno i van svake humane logike kao prskanje zivota na planeti je nesto nemoguce. Sasvim razumno i respektabilno. Medjutim ista konstatacija obratno se ne da...
svemirska_vjeverica

#163 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by svemirska_vjeverica »

jOFLA
jOFLA
jOFLAjOFLA
jOFLA

gdje si?
Alfons Kauders

#164 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

prometheus wrote:Krajnji problem osposobiti x metara kubnih? Ne znam, nisam studirao aeronautiku, mozda neko jeste.

Zasto nauka nista nije dokazala? Prvo: sta podrazumijevas pod "nauka"? Drugo: sadjenje i rasipanje oblaka je "nauka" javno pokazala zadnjih godina (Kina, Njemacka...). "Nauka" moze biti vojna, farmaceutska, komercijalna... Mislis da cim nauka napravi skok na vojnom polju (ili geoinzinjeringu) automatski na CNN-u zakaze termin Obama da objasni novo otkrice? Vojna nauka, ili mozda preciznije tehnologija, ide aprox 20 godina ispred komercijalne (primjer internet). Mislis da ce nuklearne sile poput SAD, Rusije, Izraela i dr blagovremeno obavjestavati svoje porezne obveznike o najnovijim vojnim izumima? Izrael cak nije ni potvrdio ono sto svi znaju, lafcine ko niko na kugli.

Alphonse, film je itekako vezan za temu, za sadasnje stanje svijeta i (ne)svijesti mase. Zanimljiv je upravo ovaj isjecak, gdje jasno govori o realnom poretku nacija i moci, za razliku od nase prastare percepcije o "drzavama", "vanjskim politikama" i nekakvim demokratijama. To je isfuralo jos u proslom vijeku, iako u historijskim udzbenicima djeci dajemo taj lazni fokus. Vecina modernih se hvali kao ateist ili laik, medjutim ni sami nisu svjesni koliki su vjernici.

Ja vjerujem u ono sto naucim i dozivim. Ovaj sistem davno smatram najvecom ublehom covjecanstva, a naucni dokazi su moj zivot, i svi sjebani ljudi i drzave oko mene. Ne samo to, nego jos uvijek odrzavamo tu krasnu bajku, pravdamo je jer nas je strah nepoznatog.
Za takve komplekse uzeti u obzir (makar za razmatranje) nesto tako stravicno i van svake humane logike kao prskanje zivota na planeti je nesto nemoguce. Sasvim razumno i respektabilno. Medjutim ista konstatacija obratno se ne da...
Network je igrani film - ne dokumentarac.

Sistem jeste sjeban, ali opet ne vidim kakve to veze ima s temom.

Dakle, opet da pitam... Gdje su dokazi?
agnostic_front

#165 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by agnostic_front »

prometheus wrote: Alphonse, film je itekako vezan za temu, za sadasnje stanje svijeta i (ne)svijesti mase. Zanimljiv je upravo ovaj isjecak, gdje jasno govori o realnom poretku nacija i moci, za razliku od nase prastare percepcije o "drzavama", "vanjskim politikama" i nekakvim demokratijama. To je isfuralo jos u proslom vijeku, iako u historijskim udzbenicima djeci dajemo taj lazni fokus. Vecina modernih se hvali kao ateist ili laik, medjutim ni sami nisu svjesni koliki su vjernici.
Ja bih da iskoristim priliku da se zahvalim Vanderbiltu, Rokfeleru, Henriju Fordu, Boingu, Bil Gejtsu, Stiv Džobsu, Zukerbergu, ovim što su napravili youtube i google, ljudima koji su napravili Snickers, i ko je napravio IBM, Motorolu i svim ostalim iz ove neoliberalne ekipe "Dominacija" (ko Željo :D) na svim zlima koja su nam donijeli, poput automobila, aviona, mekdonaldsa, računara, programa, mobitela i sijaset drugih stvari, među kojima je vjerovatno i oprema kojom se snimao taj film, u zemlji koja te ne šalje u gulag ako imaš drugačije mišljenje.

Tako da, God bless America.
zilog

#166 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by zilog »

KnuckleHead wrote:samo totalno zaglupljena i retardirana psiha moze ustvrdit da kondenzat od aviona moze ostat pola dana na nebu i sirit svoj trag povazdan pri naletima vjetra, ZNACI NI U KOJIM USLOVIMA CESTICE I KRISTALI LEDA U TRAGU AVIONA NE MOGU OSTAT DUZE NA NEBU OD 15 MINUTA, NI U BAJKAMA, NI U BASNAMA NI U NAUCNOFANTASTICNIM ROMANIMA, ne kontam ljude koji svojim ocima ne zele da vjeruju, nije poenta sta je sto ispustaju, to ni mnogo uceniji narod od nas ne zna, al je fakt, cinjenica i nepobitno da to nije OBICNI kondenzatorski trag iz obicnih aviona kao sto ovde vechina kvazipoznavalaca stvari prdi, mnogo uceniji ljudi od sacice forumasha su karijere i glave stavljali na panj dokazivanjem postojanja chemtrailsa i analiziranjem sastava istih za sta POSTOJE dokazi, a sad sto se sacica forumasa ismijava i ne zeli da ih validuje to je vec druga stvar ;)
Evo, ja sam jedna takva psiha, pa cu ti reci da samo zaglupljena i retardirana psiha moze tvrditi da kondenzat od aviona ne moze ostati pola dana na nebu.

Kada avion ostavi "contrail", on postaje CIRRUS oblak, vjestacki napravljen, ali cirrus. Sva pravila fizike vaze za taj oblak, isto kao i za prirodni cirrus. Kristali leda u vjestackom cirrus-u mogu sluziti (ako su uslovi povoljni), kao nukleus za stvaranje krupnijih kristala.

BTW, obicno se, ljudi poput tebe, pozivate na nekoga ko zna vise od vas, pa onda mislite da vjerovatno zna vise i od nas. Nikada da se pojavi taj koji zna vise od mene. Makar da pokusa. Sasvim sigurno da postoji, ali se ne bavi baljezganjem.
prometheus

#167 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by prometheus »

@korisnickoime: mozda se nekad nakanim tacku po tacku da odgovorim na tvoj odgovor. U medjuvremenu, tamo gdje si razlozio svu strukturu uprave-proizvodnje-distribucije ovog fenomena imam jedan kratak odgovor: takva i slicna pitanja se rjesavaju na 60 godina dugoj Bilderberg tradiciji.

Alphonse, offtopic, dokazi mi da se upravo na Bilderberg i drugim elitnim orgijama nasi gospodari planete dogovaraju kako da poboljsaju stanje i uvjete zivota, da se brinu o pravdi i dostojanstvu. Uzimam u obzir da znas o ovom godisnjem najelitnijem planetarnom eventu ono malo sto i svi obicni smrtnici (stroga tajnost uz najveci odbrambeni sistem neuporediv sa nicim).

@agnostic_front: svakako, hvala im. Hajd sad budi posten pa im zahvali za kolonijalizam, kradju, ropstvo te istrijebljenje, za svjetske ratove, djeciju eksploataciju oko tih gadgeta koje volis, za ratove oko nafte i minerala, trgovinu oruzja, droge i ljudi, gladnih ljudi koji nemaju sansu da se pregoje sa kaloricnim hamburgerima, i za 2 milijarde ljudi koji jedva prezivljavaju, bivaju muceni i ubijani iz dana u dan. Zahvali im se i za cetverogodisnji nam rat, gdje bismo sad bili u govnima da nam nije bilo tog izreziranog sukoba...

Ma kakav, ne bi nista valjao ovaj svijet bez tih upornih filantropa.

Sve je ovo offtopic, znam. Nidje veze, a u stvari sve je jako kvalitetno uvezano. Chemtrailsi su definitivno vrh degradacije ovog uspavanog covjecanstva (samo iza potencijalnog nuklearnog rata). Zasto je onda tako gadno odbojna tema? Vjerovatno po nekoj opakoj logici: sto istovremeno bizarnije i uocljivije to teze za svariti. 9/11 je ziva slika tog paradoksa, Platonova pecina...
jeza u ledja

#168 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by jeza u ledja »

prometheus wrote:
@agnostic_front: svakako, hvala im. Hajd sad budi posten pa im zahvali za kolonijalizam, kradju, ropstvo te istrijebljenje, za svjetske ratove, djeciju eksploataciju oko tih gadgeta koje volis, za ratove oko nafte i minerala, trgovinu oruzja, droge i ljudi, gladnih ljudi koji nemaju sansu da se pregoje sa kaloricnim hamburgerima, i za 2 milijarde ljudi koji jedva prezivljavaju, bivaju muceni i ubijani iz dana u dan. Zahvali im se i za cetverogodisnji nam rat, gdje bismo sad bili u govnima da nam nije bilo tog izreziranog sukoba...
.
Ratovi, glad, bolescuge su uvijek postojale, cak sta vise danas ljudi gotovo svugdje u prosjeku zive bolje, imaju vise da jedu, imaju bolje obrazovanje, imaju manje bolesti, zive duze i bolje su informisani nego prije recimo sto, dvjesto ili petsto godina. Vjerovatno ih chemtrailsi odrzavaju u zivotu. :oops:
drndalo

#169 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by drndalo »

jeza u ledja wrote: Vjerovatno ih chemtrailsi odrzavaju u zivotu. :oops:
Hm, pa mozda im je to i svrha....? Kao bjelosvjetska vakcinacija...? Trebali bi onda jos u ove avione sto kod nas zaprasuju ubaciti i sta dodatno, protiv kretenizma/debilizma/sovinizma...
Last edited by drndalo on 23/04/2013 09:09, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#170 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

prometheus wrote: Alphonse, offtopic, dokazi mi da se upravo na Bilderberg i drugim elitnim orgijama nasi gospodari planete dogovaraju kako da poboljsaju stanje i uvjete zivota, da se brinu o pravdi i dostojanstvu. Uzimam u obzir da znas o ovom godisnjem najelitnijem planetarnom eventu ono malo sto i svi obicni smrtnici (stroga tajnost uz najveci odbrambeni sistem neuporediv sa nicim).
Znaci opet da ja dokazujem nesto sto ti tvrdis?

Ti bi bio pravo dobar advokat. :D
agnostic_front

#171 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by agnostic_front »

@prometej,

Zahvaliću se Austo-Ugarskoj na kolonizaciji i što je izgradila pa haman cijelu infrastrukturu današnju. Kako je u drugim državama bilo, ne znam. Svaka država ima svoje iskustvo, u većini je bilo loše, samo ne znam kako to povezuješ sa ovim ljudima. Ropstvo je zabranjeno otrpilike na početku industrijalizacije.
Vidiš, ti kad čuješ ime Rokfeler, pomisliš na sotonu koja kontroliše svijet. Ja pomislim na čovjeka koji je od djetinjstva radio sve poslove da bi zaradio neki dolar, koji je sa 16 godina dobio prvi stalni posao za 50 centi dnevno, ali to je danas eksploatacija djeteta. I kasnije napravio što je napravio, vjerovatno spasio kitove od izumiranja, ali nejse.

Dvije milijarde ljudi koji jedva preživljavaju, to je nešto ispod 30%. Molim te, napiši koliko je ljudi gladovalo prije kapitalizma, procentualno.

Da li tu djecu neko prisiljava da rade tu, ili oni rade tu zato što je njihova država toliko propala, da im je najbolja mogućnost da rade za nekoliko dolara dnevno, ako i toliko?

Pa da, Reagan je kriv za rat ovdje, apsolutno. Ko nas bre zavadi?
prometheus

#172 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by prometheus »

Zao mi je, ali kao sto sam ocekivao vjernici i demokrate vladaju u ljudima.

Ako trenutno zivimo u najprosperitetnijoj eri covjecanstva ne zelim ni zamisliti kako izgleda tiranija.

Zavidim ljudima koji gledaju u sarenu buducnost punu prilika i optimizma, ignorisuci opake cinjenice i historijske ispade i lazi. Za vecinu vas se sudbine nacija i covjecanstva odredjuju putem svetih glasackih listica, cetverogodisnji poput olimpijada, i to je vrh nasih mogucnosti u izgradnji ljepseg i pravednijeg svijeta. Svi shvataju "demokratiju" kao neiskvarljivu svetinju, a ignorisu ili ne zele prihvatiti da je u stvari jedina realna vladavina kapital, bilo da glasaju za Lagumdziju, Bakira, Komsica, Obamu, Busha, Merkelovku... Samo kapital i nista drugo. Mi smo samo orudje u tom sistemu. Hocete dokaz? Pogledajte malo svijet oko sebe, posebno sada kada je istina konacno vidljiva i u najvecim primjerima "prosperitetnog" drustva. Sve ostalo je teatar, mi aplaudiramo predstavu.

Chemtrailsi su dio kontinuirane vladavine kapitala koji ce izazvati i III Sv. Rat prije nego spadne sa trona i postane ono za sto je u biti namjenjen: sredstvo za olaksanje zivota u drustvu a ne konacni apsolutni cilj drustva. Ne vrijede mi isprike Darwinove, mi nismo ajkule jer smo svjesni i sposobni razumno komunicirati, stvarati i rastvarati. Mozemo diskutovati o predatorskom instinktu pojedinaca, sto nikako nije i ne smije biti reprezentativno cjelokupnog covjecanstva. Tema je upravo ovdje, sto je posebna i duga diskusija, ali kojoj konacno rjesenje niposto ne treba biti taj opceprihvaceni predatorski mentalitet...

Odlutah s teme, dosta vezane s ovim sto govorim.

A sto se tice naseg nesretnog rata, jako preporucujem clanak na advance.hr s naslovom "Divide et impera na balkanski nacin", historija koju nam ne zele pokazati.
Muhamed Đakmić

#173 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Muhamed Đakmić »

prometheus wrote:Zao mi je, ali kao sto sam ocekivao vjernici i demokrate vladaju u ljudima.

Ako trenutno zivimo u najprosperitetnijoj eri covjecanstva ne zelim ni zamisliti kako izgleda tiranija.

Zavidim ljudima koji gledaju u sarenu buducnost punu prilika i optimizma, ignorisuci opake cinjenice i historijske ispade i lazi. Za vecinu vas se sudbine nacija i covjecanstva odredjuju putem svetih glasackih listica, cetverogodisnji poput olimpijada, i to je vrh nasih mogucnosti u izgradnji ljepseg i pravednijeg svijeta. Svi shvataju "demokratiju" kao neiskvarljivu svetinju, a ignorisu ili ne zele prihvatiti da je u stvari jedina realna vladavina kapital, bilo da glasaju za Lagumdziju, Bakira, Komsica, Obamu, Busha, Merkelovku... Samo kapital i nista drugo. Mi smo samo orudje u tom sistemu. Hocete dokaz? Pogledajte malo svijet oko sebe, posebno sada kada je istina konacno vidljiva i u najvecim primjerima "prosperitetnog" drustva. Sve ostalo je teatar, mi aplaudiramo predstavu.

Chemtrailsi su dio kontinuirane vladavine kapitala koji ce izazvati i III Sv. Rat prije nego spadne sa trona i postane ono za sto je u biti namjenjen: sredstvo za olaksanje zivota u drustvu a ne konacni apsolutni cilj drustva. Ne vrijede mi isprike Darwinove, mi nismo ajkule jer smo svjesni i sposobni razumno komunicirati, stvarati i rastvarati. Mozemo diskutovati o predatorskom instinktu pojedinaca, sto nikako nije i ne smije biti reprezentativno cjelokupnog covjecanstva. Tema je upravo ovdje, sto je posebna i duga diskusija, ali kojoj konacno rjesenje niposto ne treba biti taj opceprihvaceni predatorski mentalitet...

A sto se tice naseg nesretnog rata, jako preporucujem clanak na advance.hr s naslovom "Divide et impera na balkanski nacin", historija koju nam ne zele pokazati.
Nije, treba sjesti i ništa ne raditi, kitu drkati, tako će se prehraniti sedam milijardi ljudi na planeti.
Ambrozija

#174 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Ambrozija »

Evo sa Skyscrapercity-a slika od korisnika Silver King, prije dva dana slikano iznad Sarajeva:

Image

Od korisnika BNX, jucer slikano iznad Banja Luke:

Image
Alfons Kauders

#175 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

Sarajevo1946 wrote:
prometheus wrote:Zao mi je, ali kao sto sam ocekivao vjernici i demokrate vladaju u ljudima.

Nije, treba sjesti i ništa ne raditi, kitu drkati, tako će se prehraniti sedam milijardi ljudi na planeti.
Dace bog... :D
Post Reply