Pošto si maksuz napravio račun i potrudio se da napišeš ovako dug post reko da ti pokušam odgovoriti barem donekle.
Vi ste sami napravili zavjeru oko nemogucnosti neceg sto fakat jeste neshvatljivo, ali daleko od neizvodljivog.
Stalno vam je glavni filter: nauka, naucni dokazi, strucnjaci, zvanicne izjave... ekonomisti, eksperti, dokazani demokrati i validni politicari.
Šta bi nam trebao biti filter ako ne nauka, naučni dokazi, stručnjaci i eksperti. Šta je tebi glavni filter?
Kriza duga od kojeg svijet strahuje je vjestacka shema za pljackanje nacija i suvereniteta, to je i na CNN-u dokazano, samo se treba malo potruditi. Koga treba pitati da bi bilo validno? Strucne ekonomiste i nobelovce, naravno. Ja prezentiram strucne ekonomiste (sto sam naravno upoznao preko knjiga, googla i youtuba, kako bih drugacije?), ljude koji su provjereno "genijalci" u svojim poljima i strukama, i koji su zbog glomaznosti dogadjaja XXI stoljeca poput heroja jer rizikuju vlastiti integritet (najsvjeziji primjer Falcianni, izginulih/ubijenih primjera vise nego sto mozete zamisliti) i sta se desi? Truba, ima ih 1000 puta vise na "onoj" strani, naravno na strani neoliberalne neokolonijalne oligarhije, jer igrom slucaja ovi drugi su bezobrazno bogatiji i mocniji od bilo kog covjeka na planeti, pa cak i Obmane.
CNN je nekad dio čitavog sranja koje niže u postu navodiš, korporativni mediji, sluga neokapitalizma itd. a nekada validan izvor informacija dovoljno validan da se na njega poziva u dokazivanju svojih teorija, bilo bi vjerodostojnije odlučiti se za jednu verziju ili ipak priznati da nije sve tako crno-bijelo ni po pitanju CNN-a niti drugih stvari.
Nema veze, i dalje trazite strucne ljude, po mogucnosti sa pisanim izvjestajem i apostillom od kompetentnih organa, koji govori o planskom trovanju ljudi i zivota na planeti. Jebiga, i ja zelim potvrdu od kompetentnih organa da mi objasne kako uistinu funkcionise ovo sto svi vi nazivate "demokratija", "pravda" i "slobodno trziste" - jer ono sto pise u svim konstitucijama ovog nesretnog svijeta je obicno smece. Milenijumski ciljevi su obicno smece. Kyoto je smece. "Planned obsolescense" (molim neko da prevede) je smece. Fiskalni rajevi su smece. Molim nekog od strucnih i "prosjecno inteligentnih" forumasa da mi objasni zasto sam toliko glup da ne kontam ove osnovne ustavno garantirane minimume kojih niti jedna drzava ne postuje. Cak i ona koja postuje bar ono najmanje, s druge strane vjerovatno zivi od prodaje oruzja drugima.
Puno toga istinitog si naveo ovdje i teško da neko može išta osporiti samo što ja sumnjam da postoji neki master plan kako bi sjebao svijet nego da je to od nastanka vremena tako jer je to u biti u prirodi čovjeka. Interes je taj koji vlada međutim za to ti ne treba nikakav master plan ili cionisti ili neke tajne organizacije to ti je u prirodi čovjeka dolazi u paketu s čovjekom. Ne znam po kojem osnovu je Falciani genijalac ali ne bitno, osvrnuo bi se na "ove" i "one" stručnjake, kada su pokrenuli onaj CERN i rekli kako žele da dokažu postojanje Higgs-Bosona javio se naučnik dr.prof. fizike iz Austrije koji je ustvrdio da će doći do kreirana crne rupe ako to pokušaju koja će uništiti svijet. Pazi radi se o pametnom čovjeku koji je to ustvrdio i naravno bilo je ljudi koji su u to povjerovali iako je 1000 "oni" govorilo da se to neće dogoditi čak su se i neki protesti najavljivali i sl. Šta bi ljudi pokušali misle čak i da su uspjeli dokazati njezino postojanje i ne stvori se crna rupa. Hoću reći u tavim stručnim oblastima veoma rijetko se rodi osoba koja je u pravu a 1000 njih pogriješe, to su iznimni umovi koji su svi od reda uspjeli na naučnim osnovama dokazati da su u pravu i najljući protivnici su na kraju morali priznati da su pogriješili i prihvatiti njihov stav
I sada sta? Milion ljudi ukljuceno u zavjeru chemtrailsa? Po mom misljenju mislim da nemate pojma ili da veoma plitko razmisljate. Ja ne mogu nabaviti zvanicni dokument s pecatom koji govori kako ni predsjednik jedne drzave nema blage veze o ovim chemtrailsima, jednostavno zato sto ga ni kompetentni organi ne znaju! Potvrdjeno je da se radi o projektu unutar NATO organizacije, a hijerarhiju, zvanicne tajne te organizacije i sprovodjenje... da to znam vjerovatno bih vec jucer imao "nesrecu" sa automobilom ili nesto slicno.
Možda ću te iznervirati ali ko je potvrdio i kako.
Za "tocenje" tih hemikalija - samo trebaju biti u talu vlasnici glavnih avio kompanija. Operateri koji toce mogu imati bilo kakav izgovor + dobru platu (hemijska preradjevina za smanjenje ispustanja CO2 u zrak, npr). Ispustanje se vrsi iz baza putem satelitske pratnje, tako da ni pilot ni posada nemaju blage o tom. Par strucnjaka koji su govorili o tom braneci establishment, kazu kako se radi o stvaranju vjestackog plashta za jacanje ozona u atmosferi, radi zastite od sve jacih ultraljubicastih suncevih zraka. 90% strucnjaka se grohotom smijese jer posto su oni plafon inteligencije, jednostavno zvuci kao neki sci-fi jeftin film, buduci da njima niko nista nije javio. Ostatak su u talu, direktni proizvodjaci i istrazitelji.
Hajmo redom: 1. Neko mora doći na ideju da ispušta hemikalije kako bi postiago određeni učinak npr. na vrijeme 2. Neko mora izdvojiti novac u te svrhe, prilično puno novca i sakriti to. 3. Neko mora stvoriti organizaciju koja će sprovoditi zamisao i finacirati je i sakriti to. 4. Neko mora u toj organizaciji raditi. 4. Te hemikalije ili njihovu kombinaciju koja treba da poluči poželjan efekat mora neko izmisliti, znači treba ti grupa naučnika i lab. s pratećim osobljem. 5. Kada se te hemikalije izmisle ili pronađe poželjna kombinacija neko mora te hemikalije i da proizvede. 6. Treba ti fabrika koja će to da radi sa svim pratećim komponentama koje jedna fabrika ima i posjeduje. 7. Kada neko proizvede dovoljno hemikalija iste treba da distribuira širom svijeta. 8. Neko mora da strpa u džep upravne i nadzorne odbore vodećih 30-40 avio kompanija kao i dobar dio srednjeg nivou upravljanja i to sve sadašnje i sve buduće članove odbora. 8. Ako polazimo od toga da se miješa sa kerozinom neko i to mora da uradi te da tu mješavinu natoči u avion. 9. Ako se ne miješa sa kerozinom onda moraju biti posebni spremnici na avionu koji bi nosili te hemikalije. To podrazumijeva još veći krug ljudi plus rješavanje i drugih tehničkih pitanja u smislu gdje da se motiraju a da ne ometaju let i ponašanje aviona pri letenju, da ne utiču na stabilnost, šta sa dodatnom trežinom itd. 10. Zatim to neko mora da ispušta ok imaš te baze i satelitsku pratnju mislim da ti i za to treba nekolicina ljudi kao i te baze kao i sateliti ili korištenje postojećim satelitima što opet dovodi miješanje određenog kruga ljudi u cijelu priču kao i dodatnu elektroniku na spremnicima za ispuštanje što je uvijek malo osjetljiva stvar kod aviona budući da im signal mob.aparata može pod izvjesnim okolnostima zadati probleme.
Da samo dodam vidio sam kako se bariji/barijum spominje vezano za te hemikalije koje se ispuštaju. Iako nisam baš nešto dobar u hemiji znam da bariji ne bi trebali prinositi plamenu ili izazivati njegovo sagorijevanje a u slučaju aviona mislim da to nikako ne bi bilo pametno evo i zašto
http://www.youtube.com/watch?v=xupVPQpDuwo
Previse bizarno zvuci? Neko zeli da nas oglupi, istruje i oslabi da bismo de facto postali robovi prehrambeno farmaceutske industrije? Zaista nemoguce. Lakse je izmisljati ratove po svijetu, legalizirati otrovne, karcinomne i GMO supstance u hrani, prodavati auta sa ukucanih 250km/h iako je limit 120, odrzavati nazor ovisnost o nafti (blokirajuci citavu eko-energetsku industriju), stvarati ekonomske krize i dugove koje ce bijeda placati dozivotno...
Al makar samo da ne diraju "demokratiju", pa nek orilo gorilo sve na planeti.
3
2
1...
Idemo vicevi, demokrate!
O eko energetskoj industriji bi se dalo razglabati nadam se da nisi pobornik uljne repice kao zamjene za naftu. Churchill je rekao najbolji argument protiv demokratije je petominutni razgovor sa prosječnim glasačem ali je jasno da je i jedini mogući. Ako ko ima model koji je efikasniji i bolji neka izađe s istim dosadašnji konkurenti su na testu stvarnosti zakazali.