Nekad bilo a sad ce da bude drugacije.afannedim wrote:Jednom su već pokušali pa su kabl operateri odbili taj vid naplate
Telemach & HS vs BH Telekom vs Logosoft vs ostali
Moderator: anex
-
recto-verso
#151 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
-
kakavdanakneiskustvu
#152 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
recto-verso wrote:Nekad bilo a sad ce da bude drugacije.afannedim wrote:Jednom su već pokušali pa su kabl operateri odbili taj vid naplate
bas me zanima na koji ce nacin privatne firme natjerati na to
-
recto-verso
#153 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Zakon.kakavdanakneiskustvu wrote:recto-verso wrote:Nekad bilo a sad ce da bude drugacije.afannedim wrote:Jednom su već pokušali pa su kabl operateri odbili taj vid naplate
Ko im daje dozvole za rad?
Last edited by recto-verso on 24/01/2016 01:10, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#154 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Zakon.recto-verso wrote:recto-verso wrote:Nekad bilo a sad ce da bude drugacije.afannedim wrote:Jednom su već pokušali pa su kabl operateri odbili taj vid naplate
Ko im daje dozvole ta rad?[/quote]
a znaci vlast ih moze i smije uslovljavati dozvolama za rad ako ne urade nesto sto nije njihov posao i njihova nadleznost?,sta ako te firme odluce da prestanu raditi?
-
recto-verso
#155 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Zakon moze i treba sve. Telemach je sponzor rusenja sistema i ideologije.
-
smartXL
#156 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Sta li je tebi telemach na zao uradio pa ga pljujes na sve strane i sve vezano za njega? Nisu oni krivi sto nemaju konkurenciju, sto im ta tzv konkurencija nije ni do koljena.
Opusti se malo, izadji vanka sa drustvom, popij nesto. Previse se nerviras, pokosit ce te prije vremena
Opusti se malo, izadji vanka sa drustvom, popij nesto. Previse se nerviras, pokosit ce te prije vremena
-
recto-verso
#157 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Jesi cuo za rijec "ostvaren"?smartXL wrote:Sta li je tebi telemach na zao uradio pa ga pljujes na sve strane i sve vezano za njega? Nisu oni krivi sto nemaju konkurenciju, sto im ta tzv konkurencija nije ni do koljena.
Odjebaus.
-
smartXL
#158 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Nisam cuo, ovo mi je premijera
Nego sta su ti radili, pa ti ama bas nista nevalja
Idi malo na svjez zrak zadji, dobro je za krvotok a i za zivce
Nego sta su ti radili, pa ti ama bas nista nevalja
- Maharadza
#159 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Bitno je da su srušili monopolistički sistem uhljeba i ideologiju 'deri ovce smiješnim limitima i naplaćuj CENERA za svaki prekoračeni GB'.recto-verso wrote:Zakon moze i treba sve. Telemach je sponzor rusenja sistema i ideologije.
Ne branim nikoga, da se razumijemo, prvi sam za to da ovi moraju ponuditi SK svima ali i da uvedu arene, a libo me koliko se prepucavaju, hoću sve te kanale što prije.
-
recto-verso
#160 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Meni licno nista, niti mogu.smartXL wrote:Nisam cuo, ovo mi je premijera![]()
Nego sta su ti radili, pa ti ama bas nista nevalja![]()
Medjutim drzavi nesagledive posljedice.
-
smartXL
#161 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Zato sto ponude kvalitetniju uslugu, imaju korisnike i uzimaju lovu? Nije tu TM kriv, kriva je losa konkurencija, koja je mrtva i ne bori se za korisnike. Ja ne zelim moju tv dok god BHT HD nije besplatan za korisnike koji imaju tehnicku mogucnost. BHTV ga reklamira kao besplatan, a Telecom koristi tu priliku i naplacuje, korisnike pravi budalamarecto-verso wrote: Meni licno nista, niti mogu.
Medjutim drzavi nesagledive posljedice.
Neki gledaju svoj dzep, zato sto moraju. Nema svako pun novcanik pa da moze i skuplje platit ako je domace.
Ja pored kvaliteta gledam i cijenu, pa cije god da je.
- navedeni
#162 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Da nije Telemacha, još ne bi imao unlimited internet, zato kapa dole do groba!
- semirsar
#163 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Bio je flat i prije T-macha.navedeni wrote:Da nije Telemacha, još ne bi imao unlimited internet, zato kapa dole do groba!
- Maharadza
#164 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Bio je ali po kojim cijenama (mislim za ADSL)...dok je jedina iole pristojna ponuda (čitaj: za obične smrtnike) tada bila kod ELOB-a, sa uber brzih 768kbps DL/128kbps UL za 30KM (mes'čini), ali zato nisam gasio bittorrent nakon uvođenja sigurno godinu dana!semirsar wrote:Bio je flat i prije T-macha.navedeni wrote:Da nije Telemacha, još ne bi imao unlimited internet, zato kapa dole do groba!
- semirsar
#165 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Poenta je u tome da je bio, nije T-mach ni donio niti izmislio flat, a da nisu pokupovali sve sto su mogli ne bi ni imali kriticne mase korisnika da ga daju po ovijem sadaske cijenama.Maharadza wrote:Bio je ali po kojim cijenama (mislim za ADSL)...dok je jedina iole pristojna ponuda (čitaj: za obične smrtnike) tada bila kod ELOB-a, sa uber brzih 768kbps DL/128kbps UL za 30KM (mes'čini), ali zato nisam gasio bittorrent nakon uvođenja sigurno godinu dana!semirsar wrote:Bio je flat i prije T-macha.navedeni wrote:Da nije Telemacha, još ne bi imao unlimited internet, zato kapa dole do groba!
- Maharadza
#166 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Eto telecom tada nije imao "kritične mase" od 150 miliončića profita svake godine (+ monopol u komplet FBiH) pa opet nisu mogli ponuditi flat sa 1mbps brzinom za neku prihvatljivu cifru (35KM npr) ali ne, 100KM su tada tražili koliko pamtim i to za mizerne brzine...semirsar wrote:Poenta je u tome da je bio, nije T-mach ni donio niti izmislio flat, a da nisu pokupovali sve sto su mogli ne bi ni imali kriticne mase korisnika da ga daju po ovijem sadaske cijenama.Maharadza wrote:Bio je ali po kojim cijenama (mislim za ADSL)...dok je jedina iole pristojna ponuda (čitaj: za obične smrtnike) tada bila kod ELOB-a, sa uber brzih 768kbps DL/128kbps UL za 30KM (mes'čini), ali zato nisam gasio bittorrent nakon uvođenja sigurno godinu dana!semirsar wrote: Bio je flat i prije T-macha.

Ne dao Bog dragi nikome!
Poenta je svakako da je tm PRVI ponudio FLAT za prihvatljivu cijenu i po pristojnoj brzini, a za njima odmah krenuli i drugi, pa čak i uhljebi...
- zateznistub
#167 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
poenta je da je prica isla kako je TM doveo flat pa kad se ispostavilo da to NIJE tacno, sad ide spika kako je prvi sa povoljnijim cijenama...Maharadza wrote:
Ne dao Bog dragi nikome!![]()
Poenta je svakako da je tm PRVI ponudio FLAT za prihvatljivu cijenu i po pristojnoj brzini, a za njima odmah krenuli i drugi, pa čak i uhljebi...
u necem mora bit prvi da jebe rak raka...
- semirsar
#168 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Poenta je da ne mres porediti bhtelekom ni sa kim ni sa cim oni su sami sebi za sebe i priljepke sto su him tuj po potrebi i niposto him nije stalo do sire narodne mase osim utoliko koliko him treba da hi ogule do gole koze, a to znamo i ja i ti jer smo iskusili njiov nacin poslovanja.Maharadza wrote: Eto telecom tada nije imao "kritične mase" od 150 miliončića profita svake godine (+ monopol u komplet FBiH) pa opet nisu mogli ponuditi flat sa 1mbps brzinom za neku prihvatljivu cifru (35KM npr) ali ne, 100KM su tada tražili koliko pamtim i to za mizerne brzine...
Bio je globalnet, HS, europronet ASK, pa i LOL sa tadasnjim kablovskim i bezicnim netom... i svi su oni mogli ponuditi flat, nije da nisu mogli, a to ponudi jedan mali Elob, naravno nije bila neka brzina niti bas jeftino ali su dali mogucnost
T-mach... uletili su na prepad i poklopili elob i bhcablnet. Nisu nista novo radili ni izgradili, imali pare i kupovali gotovo, naravno da su mogli dati flat. Poklopivsi bhcabelnet koji nije bio bezazlen igrac dobili su siru infrastrukturu i osnov za ovo sto su danas. Ko him je bio konkurencija, niko bezbeli osim HS dok se nisu dogovorili i podijelili u torove.bhtelekom,
Neka nama T-macha, dali su oni puno toga, nadam se i jos ce vise, al pshmmtrpsrt sto nas dijele na regije iliti torove i na kraju ce nas dijeliti po mjesnim zajednicama, umjesto da prema svima idu transparentno i svima pruze istu ponudu na svakom dijelu drzave.
I da ne zaboravim, odnos prema novim i starim korisnicima
- Maharadza
#169 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Ja to NIGDJE nisam naveo, NIGDJE pa bih ti preporučio posjetu doktoru jer očito buncaš!zateznistub wrote:poenta je da je prica isla kako je TM doveo flat pa kad se ispostavilo da to NIJE tacno, sad ide spika kako je prvi sa povoljnijim cijenama...Maharadza wrote:
u necem mora bit prvi da jebe rak raka...
I nije nikakva "spika" kada je istinito, gore sam čak slike izbacio kao dokaz da su tvoje kolege uhljebi imali flat ALI po astronomskoj cijeni! Nigdje nisam naveo da je tm prvi imao flat ovdje, opasno buncaš!
NIsi očito čuo za Loyalty program, tako su meni pri produženju ugovora (istekao mi tadašnji stari Supermix paket i potpisao za trio grande family) poklonili SK HD paket na 24 mjeseca i HD paket na 12 mj., a garantujem da nisam jedini koji je dobio taj "loyalty bonus"!semirsar wrote:Poenta je da ne mres porediti bhtelekom ni sa kim ni sa cim oni su sami sebi za sebe i priljepke sto su him tuj po potrebi i niposto him nije stalo do sire narodne mase osim utoliko koliko him treba da hi ogule do gole koze, a to znamo i ja i ti jer smo iskusili njiov nacin poslovanja.Maharadza wrote: Eto telecom tada nije imao "kritične mase" od 150 miliončića profita svake godine (+ monopol u komplet FBiH) pa opet nisu mogli ponuditi flat sa 1mbps brzinom za neku prihvatljivu cifru (35KM npr) ali ne, 100KM su tada tražili koliko pamtim i to za mizerne brzine...
Bio je globalnet, HS, europronet ASK, pa i LOL sa tadasnjim kablovskim i bezicnim netom... i svi su oni mogli ponuditi flat, nije da nisu mogli, a to ponudi jedan mali Elob, naravno nije bila neka brzina niti bas jeftino ali su dali mogucnost
T-mach... uletili su na prepad i poklopili elob i bhcablnet. Nisu nista novo radili ni izgradili, imali pare i kupovali gotovo, naravno da su mogli dati flat. Poklopivsi bhcabelnet koji nije bio bezazlen igrac dobili su siru infrastrukturu i osnov za ovo sto su danas. Ko him je bio konkurencija, niko bezbeli osim HS dok se nisu dogovorili i podijelili u torove.bhtelekom,![]()
![]()
taj ce na kraju sam sebe prozdrat
Neka nama T-macha, dali su oni puno toga, nadam se i jos ce vise, al pshmmtrpsrt sto nas dijele na regije iliti torove i na kraju ce nas dijeliti po mjesnim zajednicama, umjesto da prema svima idu transparentno i svima pruze istu ponudu na svakom dijelu drzave.
I da ne zaboravim, odnos prema novim i starim korisnicimadoci ce him kadlitadli to na naplatu
- semirsar
#170 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
O da, cuo sam, dobro sam upratio sta je sve prethodilo tome, koliko se postova punijeh zuci ispisalo na t-mach temi o odnosu prema starim korisnicima.Maharadza wrote: NIsi očito čuo za Loyalty program, tako su meni pri produženju ugovora (istekao mi tadašnji stari Supermix paket i potpisao za trio grande family) poklonili SK HD paket na 24 mjeseca i HD paket na 12 mj., a garantujem da nisam jedini koji je dobio taj "loyalty bonus"!
Da te pitam, da li bi ipak dobio taj loyalty bonus da nisi pristao potpisati za skuplji paket?
- crnivrag
#171 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Ja sam imao ugovor na 24 mjeseca za paket Super Mix L+, i nakon isteka sam potpisao novi ugovor na 24 mjeseci za paket Duo Net Grande Extra, i nisu mi dali nikakav loyality bonus, vjerovatno jer ovaj paket uključuje sve moguće pakete kanala i usluge vezane za TV i internet.semirsar wrote:O da, cuo sam, dobro sam upratio sta je sve prethodilo tome, koliko se postova punijeh zuci ispisalo na t-mach temi o odnosu prema starim korisnicima.Maharadza wrote: NIsi očito čuo za Loyalty program, tako su meni pri produženju ugovora (istekao mi tadašnji stari Supermix paket i potpisao za trio grande family) poklonili SK HD paket na 24 mjeseca i HD paket na 12 mj., a garantujem da nisam jedini koji je dobio taj "loyalty bonus"!![]()
Da te pitam, da li bi ipak dobio taj loyalty bonus da nisi pristao potpisati za skuplji paket?
- semirsar
#172 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Kakav bonus bi tebi sad mogli ponuditi, nije da ne bi moglicrnivrag wrote: Ja sam imao ugovor na 24 mjeseca za paket Super Mix L+, i nakon isteka sam potpisao na Duo Net Grande Extra, i nisu mi dali nikakav loyality bonus, vjerovatno jer ovaj paket uključuje sve moguće pakete kanala i usluge vezane za TV i internet.
Koja igranka sa ovijem akcijama, davase gratis ofo-ono na tri ses dvanaes mjeseci dvije godine, onima koji imaju slabije pakete, a sta je sa vama koji vec to imate?!
Da se razumijemo, u slicnoj sam situaciji i ja na LOL-u
- crnivrag
#173 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Mogli bi mi ponuditi jedino telefoniju, ali je ja svakako ne želim.semirsar wrote: Kakav bonus bi tebi sad mogli ponuditi, nije da ne bi mogli![]()
Koja igranka sa ovijem akcijama, davase gratis ofo-ono na tri ses dvanaes mjeseci dvije godine, onima koji imaju slabije pakete, a sta je sa vama koji vec to imate?!
Da se razumijemo, u slicnoj sam situaciji i ja na LOL-u![]()
U okviru prijašnjeg Super Mix L+ paketa sam imao uključenu uslugu telefonije, ali nisam baš imao koristi od nje, jer fiksni telefon mi nije potreban.
Sad sam zadovoljan ovim paketom jer sam uzeo sve pogodnosti koje nudi:
1. Digitalna TV: Prošireni paket + HD paket + HBO Premium (koji uključuje i uslugu HBO GO, a uskoro kad krenu sa VOD-om i HBO OD), D3 Kuća, D3 GO, Stingray Music paket i uskoro Klub zona i 72 sata unazad.
2. Internet: Brzina 120/5 Mbps, besplatan webmail, besplatan hosting, UniFi i njihov router.
-
doff
#174 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Ja sam obnovio postojeći ugovor (duo net) i dobio nagradu, SK HD + osnovni paket 12 mjeseci. Polovinom decembra mi je istekla ta pogodnost, i taman uletio u novogodišnju akcijusemirsar wrote: O da, cuo sam, dobro sam upratio sta je sve prethodilo tome, koliko se postova punijeh zuci ispisalo na t-mach temi o odnosu prema starim korisnicima.![]()
Uglavnom, sami me pozvali i ponudili. Znači za svakog ima po nešto...
- zateznistub
#175 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Maharadza wrote:buncaš!