Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Hemera
#151 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
juce su sjekli i stabla kod troline stanice zeljinog stadiona prema dobrinji,kod onog fast food-a gdje je parking
- Hemera
#152 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
johntra wrote:Sijeku stabla ispred Šumarskog fakulteta danas, Hering radi poslove..
hp investing sa svojim masinama koliko sam ja mogla da vidim i jeste počeli su da rade na longitudinali
- P308
#153 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
evo ga:
Sječom stabala u Zagrebačkoj ulici ozvaničeni radovi
Počela dugo očekivana gradnja južne longitudinale
U toku su pripremni radovi
Počela dugo očekivana gradnja južne longitudinale
Počeli su pripremni radovi za dugo očekivanu izgradnju dijela južne longitudinale u Zagrebačkoj ulici, od skretanja prema Vracama do mosta Suade Dilberović i Olge Sučić. Alma Zilić iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo kaže da je to prva dionica u dužini od 850 metara koja će se graditi kreditnim sredstvima Evropske banka za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 2.250.000 eura.
- Počela je sječa stabala i ostali pripremni radovi pa će se u ubzo u punom smislu formirati gradilište. Izvođač radova izrađuje izmjenu režima saobraćaja kako bismo mogli zastražiti saglasnost Ministarstva - pojašnjava Zilić.
Dodaje da će se osim gradnje saobraćajnice, izmještati vodovodne i kanalizacione instalacije i odvodnja. Bit će izmještena i elektroinstalacija i trolejbuska kontaktna mreža jer će se saobraćajnica proširiti na četiri trake. Gradit će se pješačke i biciklističke staze a na nekim dijelovima planiran je i zeleni pojas.
Izvođač radova je "HP Investing" iz Mostara, nadzor firma "Divel", a investitor Kanton Sarajevo. Prema ugovoru rok za završetak radova je 12 mjeseci.
Južna longitudinala bit će moderna saobraćajnica s četiri trake, po dvije u oba pravca. Ići će koridorom postojeće saobraćajnice i bit će duga 3,8 kilometara. Na raskrsnici kod pekare AS planirana je gradnja kružnog toka s potputnjakom za pješake.
-
Wind
#154 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Da, počelo je...samo mi je žao svakog drveta. Mogli su barem one manje breze presaditi a ne samo motorkom skršit....

- Hajvan
#155 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
heh, meni braza nije uopšte previše žao. Evo i razloga:
dižu asfalt i beton (ako su preblizu posađene istima, a uvecini slučajeva i jesu).
prljaju sa svojim polenom do te mjere da začepe i odvode ( oluci, kanalizacija)
izuzetno su jaki alergeni (ko ima problema, rzumjeti će)
Breze su nesmotreno previše zastupljene u urbanoj hortikulturi naseg grada.
dižu asfalt i beton (ako su preblizu posađene istima, a uvecini slučajeva i jesu).
-
udrch
#156 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Hajvan wrote:heh, meni braza nije uopšte previše žao. Evo i razloga:
volim argumentirane postove ljudi iz struke..posebno što je ovaj na vrijeme prije nego se oglase razna NVO..
- nineinchnails
#157 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ovo je stvarno katastrofa...
Zasto se nije investiralo u masinu za presadjivanje drveca?
Ovako ce posaditi platane koji brzo rastu, a nakon prvog snijega se polome.
Za drugo drvece, trebace i preko 20 godina da naraste do zeljene visine da bi pravilo hladovinu kao sto je bila.
Steta, ogromna steta...
Za drugo drvece, trebace i preko 20 godina da naraste do zeljene visine da bi pravilo hladovinu kao sto je bila.
Steta, ogromna steta...
- mali Ninja
#158 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
nama nista ne treba, samo drveca i kerova...nineinchnails wrote:Ovo je stvarno katastrofa...
Steta, ogromna steta...
- Hajvan
#159 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Wind wrote:Da, počelo je...samo mi je žao svakog drveta. Mogli su barem one manje breze presaditi a ne samo motorkom skršit....![]()
meni se ćini da su ipak posjekli ona dva himalajska cedra ( Cedrus deodara).
JEBIGA, idioti
- Hemera
#160 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
bezbel ce ga jarani izložiti u zimu da im hanumama ne bide ladnooo
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#161 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Jusuf Bubica=drvoUBICA!Wind wrote:Da, počelo je...samo mi je žao svakog drveta. Mogli su barem one manje breze presaditi a ne samo motorkom skršit....![]()
- Hemera
#162 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
posjekli su i preko puta i ubacili građevinske kontejnere
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#163 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Ovo drvo rijetko je po mojoj slobodnoj procjeni malo mlađe od 60 godina, znači da smo vršnjaci ili tu negdje i onda je sišao sa brda Jusuf Bubica, član stranke, i posjekao ovih dana.
JUSUF BUBICA-DRVOUBICA!
- Hemera
#164 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
mislim da je drvoubica mlađi od drveta....balavac
- Hajvan
#165 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
mislim da oboje griješite glede starosti!
Ako ste toliko uvjereni da je 60 godina starost, foto aparat i slikati da se godovi mogu prebrojat na forumu - na licinom mjestu
ovako- ovo je sam pretpostavka, moguća dezinformacija, bacanjew prašine, demagogije i defetizma u oči nas "normalnih" građOna!
ne vjerujem vam!

Ako ste toliko uvjereni da je 60 godina starost, foto aparat i slikati da se godovi mogu prebrojat na forumu - na licinom mjestu
ovako- ovo je sam pretpostavka, moguća dezinformacija, bacanjew prašine, demagogije i defetizma u oči nas "normalnih" građOna!
ne vjerujem vam!
- Hemera
#166 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
bogam drvoubica 1947 godiste.... 
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#167 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Mahalsko šuškanje. U planovima za stupsku petlju otkriven ozbiljan propust u statičkim proračunima(šat goć da im to znaći).
Malo off ali....
Malo off ali....
- Hemera
#168 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
arman1 wrote:Mahalsko šuškanje. U planovima za stupsku petlju otkriven ozbiljan propust u statičkim proračunima(šat goć da im to znaći).
Malo off ali....
ma nije to ništa ozbiljno,popsutiće i sve će se skršiti ali ko da je to bitno....
- Hajvan
#169 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ja sam čuhnuo da će gazda Dalassa dobiti obeštečenje u vrijednosti cca. 4 miliona... za objekat s privremenom dozvolom...arman1 wrote:Mahalsko šuškanje. U planovima za stupsku petlju otkriven ozbiljan propust u statičkim proračunima(šat goć da im to znaći).
Malo off ali....
- sema911s
#170 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
gazda je neki opasan clan u sda,,. i da ima dozvolu na 1/3 zgrade,.,i ako mu sruse ovo ostalo,., taj njegov dio nece moc sam stajat i srusi cese,.,i zato ce dobit te pare,,.,. prica iz kafaneeHajvan wrote:ja sam čuhnuo da će gazda Dalassa dobiti obeštečenje u vrijednosti cca. 4 miliona... za objekat s privremenom dozvolom...arman1 wrote:Mahalsko šuškanje. U planovima za stupsku petlju otkriven ozbiljan propust u statičkim proračunima(šat goć da im to znaći).
Malo off ali....
- Hajvan
#171 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
isto kao i ona koju sam ja citirao...izmišljena.... i moja (upravo sad) ...i ona "mahalsko šuškanje"... 
-
shandrprcSA
#172 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
...a Koldzo kucu prodao za 3 miliona
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#173 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
oće im ikad biti dosta
- Hemera
#174 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
jastace...vidis da nisu nista uzeli....
- O'zone
- Globalni moderator
#175 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Svi koji znaju intezitet saobraćaja u Zagrebačkoj ulici u jutarnjim i popodnevnim satima obradovat će se ovoj vijesti
Imamo zagarantovano gužvanje do 1 Decembra a još kad krene školska godina pa djeca,puni trolejbusi,autobusi,vozila,...Zagrebačka ulica: Izmjena saobraćaja trajat će do 1. decembra
07. august 2013. u 13:43
Povodom izvođenja radova na rekonstrukciji - izgradnji Južne longitudinale u ulici Zagrebačka na dijelu raskrsnice s ulicom Vrbanja do raskrsnice s ulicom Derviša Numića u periodu od 12. augusta do 1. decembra u vremenu od 00.00 do 24.00 sata doći će do izmjene režima saobraćaja.
Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od toga da će se u ulici Zagrebačka na dijelu raskrsnice s ulicom Vrbanja do raskrsnice s ulicom Derviša Numića saobraćaj ograničiti na dvije saobraćajne trake za saobraćaj u dva smjera.
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo je Rješenje o izmjeni saobraćaja u ovoj ulici, javlja agencija Fena, na zahtjev "HP Investing" d.o.o. Mostar.