Margareth Thatcher (1925-2013)

Post Reply
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#151 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Domaci izdajnik »

Image
Image
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/376581/Sl ... policajaca
Neoliberalistička vještica je otegla papke, crna zemljo dobro je pritisni!!! :dance: :evil:
Hajlac

#152 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Hajlac »

Jos vec jednom da ZLO zvano Kisindzer skikne pa da se pocne odmotavati klupko zvano hipokrizija, licemjerstvo i zakulisne radnje od strane "najvece demokratije" svijeta, kroz deklasificiranje internih dokumenata nekoliko SAD administracija pa ce puno prljavog vesa izaci na vidjelo.

Od najgore kampanje bombardovanja u istoriji - Kambodze (sto je direktni uzrok dolaska genocidnog Pol Pota na vlast), preko genocida Indonezije nad Istocnim Timorom pa do vojnog udara protiv demokratski izabranog predsjednika Cilea i dovodjenja na vlast zlocinackog diktatora Pinoceta.

Kolika je upletenost "najvece demokratije" najbolje pokazuje to da se i dalje kriju dokazi/dokumenti iz tog perioda tako da nikad do sad nije procesuiran i optuzen.

Kad vec pravni sistem ne funkcionise, makar je skromna utjera da ne postoji besmrtnost.
sredoje

#153 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by sredoje »

Hajlac wrote:od strane "najvece demokratije" svijeta, kroz deklasificiranje internih dokumenata nekoliko SAD administracija pa ce puno prljavog vesa izaci na vidjelo.

Od najgore kampanje bombardovanja u istoriji - Kambodze (sto je direktni uzrok dolaska genocidnog Pol Pota na vlast), preko genocida Indonezije nad Istocnim Timorom pa do vojnog udara protiv demokratski izabranog predsjednika Cilea i dovodjenja na vlast zlocinackog diktatora Pinoceta.

Kolika je upletenost "najvece demokratije" najbolje pokazuje to da se i dalje kriju dokazi/dokumenti iz tog perioda tako da nikad do sad nije procesuiran i optuzen.

Tema je Margaret Thatcher.
Sezam

#154 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Sezam »

sredoje wrote:
Hajlac wrote:od strane "najvece demokratije" svijeta, kroz deklasificiranje internih dokumenata nekoliko SAD administracija pa ce puno prljavog vesa izaci na vidjelo.

Tema je Margaret Thatcher.
Sve je to njena raja, Pinoce, Kisindzer...
Gojeni H

#155 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Gojeni H »

ultima_palabra wrote:Lider se ne postaje stvaranjem konflikata po svaku cijenu... pitajte prosječnog Britanca koliko je Maggie bila njegov lider.
Viva Zeljo

Pitao sam ja. Nema termina prosjecan Britanac po pitanju celicne gospodje. Javnost je veoma podijeljena ... i tako ce ostati dugo vremena.
Gojeni H

#156 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Gojeni H »

nosara wrote:
Gojeni H wrote:Energicna anti-komunistkinja...
Image

Mogu mislit kako joj je bilo... :D
Pisnula u gace. Jedan manje. Doduse ovaj im je tada trebao... bio je "nedefinisan". :D
Still, commie mother... :lol:
ultima_palabra

#157 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by ultima_palabra »

Gojeni H wrote:
ultima_palabra wrote:Lider se ne postaje stvaranjem konflikata po svaku cijenu... pitajte prosječnog Britanca koliko je Maggie bila njegov lider.
Viva Zeljo

Pitao sam ja. Nema termina prosjecan Britanac po pitanju celicne gospodje. Javnost je veoma podijeljena ... i tako ce ostati dugo vremena.
Do groba :mrgreen:

Tačno tako... ne može lider biti neko ko naciju podijeli na dvije zakrvljene polovine. To je kao da kažeš da je G.W. Bush bio lider.
Gojeni H

#158 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Gojeni H »

madner wrote:Ne znam zasto mislite da UK danas ekonomski bolje stoji od ostatka Evrope, izgubili su korak.
:shock: Jel' me zajebavas? :?:
Kakav ostatak Evrope? Juzne zemlje nemoj uzimati cak ni kao nepoznate u jednacini. Sve poznato, rezultat poznat, sve.
Balticke zemlje? Voda komsija.
Francuska? Bjaaazi ... do slijedeceg strajka.
Znaci ostaju Njemacka i Skandinavske zemlje. Danska ce u ambis za UK. Takvu politiku vode, zato su zadrzali monetu, otisli u Irak, itd. Norveska je dobra radi nafte. Svedi? Vidjecemo, nisam bas siguran a ekonomija je znatno manja.

Ipak na kraju ostaje proizvodni sektor Njemacke protiv britanskog finansijskog i high-tech.
S tim sto stari lisci i prevaranti imaju Komonvelt, te jos uvijek kontrolisu resurse u dobrom dijelu Afrike.
UK nije u dobrom stanju, ali u usporedbi s "ostatkom Evrope", UK je dobro k'o dobar dan ... God save the Queen!
sinuhe

#159 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by sinuhe »

Izuzetna osoba dok je podijelila naciju a dobila sve izbore :D osim onih zadnjih -stranackih :D
Gojeni H

#160 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Gojeni H »

"Nasi" seoski dripci, maticari i wanna-be jalijasi bi trebali procitati biografiju "celicne dame".
More bit' da bi se moglo sta i naucit'.
Kao pocetak, moglo bi se naucit' kako sacuvati dostojanstvo.
nosara

#161 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by nosara »

Gojeni H wrote:"Nasi" seoski dripci, maticari i wanna-be jalijasi bi trebali procitati biografiju "celicne dame".
Cije, radnicko...?

Lako je tudjim kurcem... Da nasi dripci ukinu socijalu i boracke naknade ti prvi bi pizdio, a za tobom i svi ostali... A to ti je tacerizam... Zaradi, a ako ne mozes, krepaj, ko te jebe... I pri tom se sam snadji za posao, od drzave neces dobit nista...

Pusti suplju...
Stojadin

#162 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Stojadin »

foluška wrote:pojedoše se kamuflirani velikosrbi što je žena podržavala nezavisnot BIH :dance: :dance:
ako to sto ne volim ovog zlocinca znaci da sam velikosrbin, onda s ponosom mogu reci da sam velikosrbin

jebala te takva logika velikobalijo
Gojeni H

#163 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Gojeni H »

nosara wrote:
Gojeni H wrote:"Nasi" seoski dripci, maticari i wanna-be jalijasi bi trebali procitati biografiju "celicne dame".
Cije, radnicko...?

Lako je tudjim kurcem... Da nasi dripci ukinu socijalu i boracke naknade ti prvi bi pizdio, a za tobom i svi ostali... A to ti je tacerizam... Zaradi, a ako ne mozes, krepaj, ko te jebe... I pri tom se sam snadji za posao, od drzave neces dobit nista...

Pusti suplju...
Nakon II svj rata, britansko drustvo je naucilo jednu vaznu lekciju a to je solidarnost. Ljudi su bili primorani da pomazu jedni drugima i tako se rodio NHS (Nacionalna Zdravstvena Sluzba). To ni Tacerka nije mogla sjebat'. Ugravirano je u svijest drustva kao kolektivna potreba.
A sta ja trebam placat abortuse? Frajer ne voli vadit' pa ja da vodim brigu o njegovim ceifovima.
O nemoralnosti i grijehu samog cina drugom prilikom.

Neko ko se bori s "desnje" strane ne moze biti zadovoljan obilatim socijalnim davanjima bez kontrole. Ne znam otkud ti da bih ja protestvovao protiv jace kontrole. Nisam ljevicar i lezihljebovic k'o ti. :lol:

Ja jesam za davanja onima koji ne mogu. Allah nije dao ni istu pamet ni fizicku snagu svakome isto. Postoje ljudi o kojima svi mi moramo voditi racuna.

Ali ...Komandant bataljona, uz svo duzno postovanje, koji dobije penziju od 1300 KM i drzava mu kaze: "Ili napustas posao ili ti ukidamo penziju", ne moze biti kriv. Aparat ga sprjecava da bude produktivni gradjanin ove zemlje. Da meni ponude isto, vjerovatno bih otisao u penziju, a jos uvijek hvala Allahu mogu stoljetne hrastove cupat'. Frajeru, ovaj sistem ne moze Amerika izdrzat'.
Dakle, ne tjerati covjeka od 35-40 godina u penziju. Kad dodjes do 65 banki onda penzija a sada radi i zaradi.

Kazu Tacerka ukinula rudnike. Pa rudnici su kod nas postali monarhije. Hoces primjere od Mramora, Kreke, Sikulja?
Mozes 3 rudarske skole i fakulteta zavrsit'. Sad je kriterij "babo u penziju, ti na pos'o".
Samo privatizirat'. Ali ne da bi se dobio isti monopol u drugim gacama, vec konkurencija i nova radna mjesta.

Zakljucak, najljepsi nosonjo foruma klih:
Jebem ti neradnike i polugase. Samo realna ekonomija. Zena s celicnim mudima je pokazala jedan od nacina kako.
nosara

#164 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by nosara »

Rekoh ti, ne dotice te se pa si zbog toga pametan... Zamisli situaciju da ovdje pogase sve sto ne donosi profit, ali sve, a ono sto donosi da rasprodaju... U par mjeseci par miliona nezaposlenih... Potrosnja niza 60%, proracuni prazni, nema platnog prometa...

Pretpostavljam, hrastove bi cupo iz korjena badava...?

Ovo je sa druge teme...
Nezvanično u petak fvlada izlazi sa izjavom da obustavlja isplate svim budžetskim korisnicima na 45 dana, što se invalidnina tiče svi šute i saginju glave, neka vam je bog na pomoći ako ga uopšte ima.
Tacerizam...
Sezam

#165 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Sezam »

Realna ekonomija ce dovesti britaniju na rub propasti, tj vec su tu. Nista vise ne proizvode, svi koji se razumiju u novac su ili u Hong Kongu ili u Berlinu, ostalo im je samo da ubijaju Arape za po koji barel nafte.

Eto to je Tacerizam.
Gojeni H

#166 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Gojeni H »

Sezam wrote:Realna ekonomija ce dovesti britaniju na rub propasti, tj vec su tu. Nista vise ne proizvode, svi koji se razumiju u novac su ili u Hong Kongu ili u Berlinu, ostalo im je samo da ubijaju Arape za po koji barel nafte.

Eto to je Tacerizam.
Nemoj se ti za stare prevarante sekirat'. Ono sto ne mogu dobit', oni ce otet'.
Gojeni H

#167 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Gojeni H »

nosara wrote:Rekoh ti, ne dotice te se pa si zbog toga pametan... Zamisli situaciju da ovdje pogase sve sto ne donosi profit, ali sve, a ono sto donosi da rasprodaju... U par mjeseci par miliona nezaposlenih... Potrosnja niza 60%, proracuni prazni, nema platnog prometa...

Pretpostavljam, hrastove bi cupo iz korjena badava...?

Ovo je sa druge teme...
Nezvanično u petak fvlada izlazi sa izjavom da obustavlja isplate svim budžetskim korisnicima na 45 dana, što se invalidnina tiče svi šute i saginju glave, neka vam je bog na pomoći ako ga uopšte ima.
Tacerizam...
Cuj ne dotice me se? Sta covjek rece i ostade ziv.
Sve me se druze dotice, kao i tebe. I onaj sto primi keks i sok me se dotice jer me levat tjera da i ja to uradim jer necu moci dobiti istu uslugu. Em mi je haram, em moram mislit' sta ce onaj ko nema.

Doduse sok i keks su bili u modi u komunizmu, sad je koverta zakon ... i oni postali profinjeni.

Elem ... konkurencija, konkurencija i konkurencija.
To vodi ka boljem proizvodu i usluzi.

Ko kaze da se ne moze privatizirati izdavanje vozacke i saobracajne dozvole? Ne jedna (ostaje monopol) vec 3 firme.
sinuhe

#168 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by sinuhe »

As an impatient reformer, she set about deconstructing Britain's almost eastern European state-dominated economy. Trades union barons were put to the sword, taxes cut and people empowered to own their own homes. It was a social revolution, the like of which has rarely been seen in these islands, and which endures to this day. Instead of a brain drain, we got an influx of talent and money, drawn by our low-tax, high-enterprise economy.
David Mellor, MP
"Perhaps the greatest prime minister of our age"

There is nothing I have done in my life that frightened me so much as standing up in the House of Commons as a wet-behind-the-ears new Liberal leader and being ritually handbagged by her in front of the radio microphones of the nation (TV in the Commons did not arrive until later). I opposed almost everything she did (but found myself following many of them when I tried to get the Bosnian economy going by lowering taxes and freeing up the market). Though there will be many who saw her as the author of much destruction that we still mourn, much that she pulled down needed to be pulled down.
Nas Paddy Ashdown

http://www.guardian.co.uk/politics/inte ... el-opinion
Edin H.

#169 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Edin H. »

Interesuje me kako ce se forumasi suprotstaviti tiraniji BBC-ja i odluci da na zvanicnoj top listi BBC1 ne puste najprodavaniju pjesmu sedmice "Ding Dong! The Witch is Dead" :oops:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-22126940
Gojeni H

#170 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Gojeni H »

Edin H. wrote:Interesuje me kako ce se forumasi suprotstaviti tiraniji BBC-ja i odluci da na zvanicnoj top listi BBC1 ne puste najprodavaniju pjesmu sedmice "Ding Dong! The Witch is Dead" :oops:

:?:
Ja sam sinoc skonto da ce ipak da je puste? Mozda grijesim.

Ma Carobnjak iz Oza je kralj. :D
Edin H.

#171 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Edin H. »

Gojeni H wrote:
Edin H. wrote:Interesuje me kako ce se forumasi suprotstaviti tiraniji BBC-ja i odluci da na zvanicnoj top listi BBC1 ne puste najprodavaniju pjesmu sedmice "Ding Dong! The Witch is Dead" :oops:

:?:
Ja sam sinoc skonto da ce ipak da je puste? Mozda grijesim.

Ma Carobnjak iz Oza je kralj. :D
Samo pet sekundi ce pustiti :-)

"Dzenaza" ce kostati 10 miliona funti :roll:
JohnnyS

#172 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by JohnnyS »

Oni koji bi parazitirali na grbači ljudi koji stvarno žele raditi mogu slaviti koliko hoće, ali djelo Margaret Thatcher je unatoč nekim demagoškim i populističkim mjerama još živo i zato joj hvala zbog nametanja sustava u kojem imaš koliko zaradiš i u kojem se vrednuje uspjeh pojedinca, a ne neke floskule o jednakosti svih
graue_maus

#173 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by graue_maus »

Edin H.

#174 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by Edin H. »

JohnnyS wrote:Oni koji bi parazitirali na grbači ljudi koji stvarno žele raditi mogu slaviti koliko hoće, ali djelo Margaret Thatcher je unatoč nekim demagoškim i populističkim mjerama još živo i zato joj hvala zbog nametanja sustava u kojem imaš koliko zaradiš i u kojem se vrednuje uspjeh pojedinca, a ne neke floskule o jednakosti svih
Apsolutni besmisao, upravo suprotno, uspostavila je klasni sistem u kojem je mali procenat bogatih jos bogatiji, a unistila one koje stvaraju, radnicku klasu. Skolovanje besmisleno skupo, ozbiljnijim univerzitetima prosjecan gradjanin bez obzira na talent nema sanse da se priblizi.Zato i Engleska sada se nalazi tu gdje jeste, sa unistenom industrijom, recesijom iz koje godinama nema pomaka. Sirotinja, invalidi i socijalno ugrozeni nemaju ama bas nikakve sanse da dobiju posao koji bi im onogucio kakvo, takvo prezivljavanje zbog tog krasnog sustava. Jedino je donekle odrzavaju mladi emigranti besmisleno jeftinim radom, gdje po 10 - 15 ljudi zivi u stom smjestaju. Generacija za generacijom koja prezivljava na socijalnoj pomoci. Beskucnika na sve strane. Prosjecan Englez je miljama daleko od standarda prosjecnog Evropljanina iz Zapadne Evrope, ali zato bankari koji su unistili banke tako da su ih morali spasavati novcem poreskih obveznika, imaju najvece plate i bonuse u Evropi. I zakonom su nedodirljivi.
Druga stvar je sto je konzervativcima uzor ekonomija i sistem Indije, kao sto sami rekose ekonomija s kojom cijenom rada treba da se bore.

Uostalom nosara & co su mahom vec sve napisali.
sinuhe

#175 Re: Margareth Thatcher (1925-2013)

Post by sinuhe »

I prije Thacher Britanija nije pratila zapandoevropski razvoj. U kojoj to zemlji Zapadne Evrope su strajkovi bili svakodnevnica 70-tih?
Post Reply