Long life ulja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#151 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

@golf
Za razliku od tebe i svih ociglednih problema od kojih patis moj auto je Made in BiH! :lol:
Posto vidim da si poceo da palamudish o svemu i svacemu, da te podjestim da jos uvijek nemas nikakvog dokaza za gluposti koje tvrdis da je Catrol u BiH smece i da se jos uvijek blamiras podvijenog repa! :D :D :D

p.s. Za komentar o tome da je steta sto zivim u BiH, bolje ti je da se na vrijeme zaustavis s tom pricom i da se nastavis blamirati sa pricom o uljima jer bi mogo ostat posran k'o sto uzivotu posran nisi bio! Toliko...
goran16v

#152 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

sema911s wrote:decki daj ba dodjite realnosti ,. ko vjeruje da nam je sita kvaliteta ulja ko vani
dodjete kod mene u ulicu komsija uzme bure nekog ulja,. i ima nekoliko garaza majstora koji mu skupljaju plasticne kanistere i on sipa cale mu je napravio masinu da cepove moze da zavari kao da su iz fabrike( od castrol, shell, optime, omv i razno raznih drugih ulja za motore a znam i da je poceo i sa nekim drugim uljima,. na vikendici je imao neku masinu za gume utiskivao je provo nove datume proizvodnje DOT,. pa je cuo sam poceo i da cijele gume mijenja,. a onda se okrenes na trusku , kinu,. i njihove plagijate kao bosch ksenon, metlice za brisace, do onih mirisa za auto,. pogledajte nekada bar code pa pogledajte dal se ono made in slaze sa brojem nja nj,.

onda gorivo koje deolazi iz rusije, ukraine preko srbije koje ima u sebi mnogo vise sumpora nego sto treba,. par pumpi jos uvjek prodaje olovna goriva,. ps. nadjite sijalicu da na njoj nepise china, il svjecice koje su markirane da su org,.,
Slucaj koji ti pominjes je prevara i dupljak, i niko ne tvrdi da toga kod nas nema, ali kad govorimo o kvaliteti ulja kod nas, npr. Catrola onda govirmo o ulju koje uvozi i [rodaje zvanicni uvoznik i distrubuter, a satro xenon sijalica iz Turske itd imas svugdje, pa i u svetoj Njemackoj i to je drugi par rukava u ovoj prici, dok je prica o gorivu (kvalitet goriva definise drzavni standard and ne proizvodjac) treci par rukava i ne moze se porediti s pricom o uljima!
sema911s

#153 Re: Long life ulja

Post by sema911s »

goran16v wrote:
sema911s wrote:decki daj ba dodjite realnosti ,. ko vjeruje da nam je sita kvaliteta ulja ko vani
dodjete kod mene u ulicu komsija uzme bure nekog ulja,. i ima nekoliko garaza majstora koji mu skupljaju plasticne kanistere i on sipa cale mu je napravio masinu da cepove moze da zavari kao da su iz fabrike( od castrol, shell, optime, omv i razno raznih drugih ulja za motore a znam i da je poceo i sa nekim drugim uljima,. na vikendici je imao neku masinu za gume utiskivao je provo nove datume proizvodnje DOT,. pa je cuo sam poceo i da cijele gume mijenja,. a onda se okrenes na trusku , kinu,. i njihove plagijate kao bosch ksenon, metlice za brisace, do onih mirisa za auto,. pogledajte nekada bar code pa pogledajte dal se ono made in slaze sa brojem nja nj,.

onda gorivo koje deolazi iz rusije, ukraine preko srbije koje ima u sebi mnogo vise sumpora nego sto treba,. par pumpi jos uvjek prodaje olovna goriva,. ps. nadjite sijalicu da na njoj nepise china, il svjecice koje su markirane da su org,.,
Slucaj koji ti pominjes je prevara i dupljak, i niko ne tvrdi da toga kod nas nema, ali kad govorimo o kvaliteti ulja kod nas, npr. Catrola onda govirmo o ulju koje uvozi i [rodaje zvanicni uvoznik i distrubuter, a satro xenon sijalica iz Turske itd imas svugdje, pa i u svetoj Njemackoj i to je drugi par rukava u ovoj prici, dok je prica o gorivu (kvalitet goriva definise drzavni standard and ne proizvodjac) treci par rukava i ne moze se porediti s pricom o uljima!

super ko je glavni uvoznik castrola za bih pogledaj koliko uvezu,. i koliko prodaju,.
koliko prodavnica ima ugovor sa njima generalnim uvoznikom pa pogledaj onda broj prodavnica koje prodaju taj castrol,.,
navedi drzavnu agenciju koja se brine o kvaliteti tih ulja i maziva i kada su i gdje dosli da provjere kvalitet( u njeackoj kontrolor ima pravo da u radnji sa police uzme kanister i provjeri kvalitet,., jesil cuo da se ovdje slicno sta delsilo,. da je pricalo bi se o tome) nit ko provjerava nit ta sluzba postoji,.
igdrom slucaja sam radio u jednoj firmi koja prodaje auto dijelove i tak o toj kvvaliteti ma kojooj kvaliteti
goran16v

#154 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Ko hoce lako moze saznati ko je zvanicni uvoznik i gdje kupiti provjereni original, a prica o dupljacima ili no name dijelovima koji se uvoze nema veze sa pricom da je ulje koje je zvanicno uvezeno smece u odnosu na ulje koje se prodaje vani.
Osim sto sama drzava oduzima i unistava dupljak robu (jedno vrijeme se svaki dan u novinama moglo procitati koliko je laznih "nike" tena oduzeto itd) vjerovao ili ne ali postoje firme tipa sarajevskog Trgoinspekta koje za potrebe drzave uzimaju uzorke i kontrolisu kvalitet robe na trzistu, odnosno da li stvarni sastav odgovara deklarisanom.
Golf 6 80 KS

#155 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

dodjete kod mene u ulicu komsija uzme bure nekog ulja,.
svi servisi i dobijaju ulja u buradima, jeftinije prođu,
pa sad vidi samo presipanje, dosipanje, miješanje ko zna s čime, a i sama upitna kvaliteta nabavljenog ulja u buradima, ali ne možeš ti pojasnit sjebanim kompleksašima, njima je važno da na ambalaži piše "zvučni" brend Castrol, makar se unutra neko napišo pa im poturio kao ulje :lol:
za sam Nipex, koji je diler VW za TK bila je prije nekoliko godina afera zbog koje za dlaku nije izgubio licencu, da uvoze nekvalitetne, neoriginalne dijelove iz Mađarske :-) i podvaljuju kao originale
kad su to radili za dijelove, možeš mislit šta su podvaljivali u segmentu ulja
a to je samo jedan od servisa i dilera
Last edited by Golf 6 80 KS on 30/03/2013 14:35, edited 1 time in total.
Golf 6 80 KS

#156 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

goran16v wrote:@golf
Za razliku od tebe i svih ociglednih problema od kojih patis moj auto je Made in BiH! :lol:
:lol:
ovo ti je vrh gluposti, koje je to ako nije tajna, ako misliš na golf 2 i to nije bilo domaće auto, pravili su na njemu samo zadnju osovinu u TAS-u i neke druge sitnice
goran16v wrote: Posto vidim da si poceo da palamudish o svemu i svacemu, da te podjestim da jos uvijek nemas nikakvog dokaza za gluposti koje tvrdis da je Catrol u BiH smece i da se jos uvijek blamiras podvijenog repa! :D :D :D
ne može se tebi ograničenom to dokazat, odustajem
goran16v wrote: p.s. Za komentar o tome da je steta sto zivim u BiH, bolje ti je da se na vrijeme zaustavis s tom pricom i da se nastavis blamirati sa pricom o uljima jer bi mogo ostat posran k'o sto uzivotu posran nisi bio! Toliko...
ti si već posran ali možeš i više ako želiš, niki problem
Ko hoce lako moze saznati ko je zvanicni uvoznik i gdje kupiti provjereni original,
"jaki" zastupnici, :lol:
ranije je bio (ne mogu se sad sjetiti) neka šaban firma iz Srebrenika, sad iz Gradačca :-) sutra vjerovatno iz Puračića
http://www.minaco.ba/castrol/index.php
Last edited by Golf 6 80 KS on 30/03/2013 14:40, edited 1 time in total.
goran16v

#157 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Dalke, sad definitivno i sam priznaje, genijalac nema dokaza za debilizam koji tvrdi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne odustaj, ostani jos neko vrijeme dok ovdje ne ostanes upisan zlatnim slovim kao nesto najsmjesnije sto se pojavilo! Vec si poznat u regiji i na najboljem si putu :lol:
Golf 6 80 KS

#158 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

tebe ne može niko prestić, vrh si, nedostižan si u debilizmu
goran16v

#159 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Golf 6 80 KS wrote:
Ko hoce lako moze saznati ko je zvanicni uvoznik i gdje kupiti provjereni original,
"jaki" zastupnici, :lol:
ranije je bio (ne mogu se sad sjetiti) neka šaban firma iz Srebrenika, sad iz Gradačca :-) sutra vjerovatno iz Puračića
http://www.minaco.ba/castrol/index.php
Pa ti si toliko nesposoban i ogranicen da nisi u stanju razlikovati inustrijska mazina od ulja za utomobile i naci ko je zvanicni uvoznik Catrol za BiH iako je to vec pomenuto na ovoj temi!

http://www.magnaoil.ba/
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ti si slucaj za Kreke!
Last edited by goran16v on 30/03/2013 14:48, edited 1 time in total.
goran16v

#160 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Golf 6 80 KS wrote:tebe ne može niko prestić, vrh si, nedostižan si u debilizmu
Samo nastavi skupljati poene i titula sampiona je tu. Cekamo glasove sa ostala 3 foruma! Sloboda je mozda druga liga, al' si ti prva! :lol:
Last edited by goran16v on 30/03/2013 14:49, edited 1 time in total.
Golf 6 80 KS

#161 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

goran16v wrote: http://www.magnaoil.ba/
Ti si slucaj za Kreke!
a nije i jedan i drugi castrol

zamisli ovaj ti zastupa i prodaje istovremeno i modriču, sjebo te do kraja sam tvoj link :lol:

ti si izgleda bio i još uvjek si pacijent iz Kreke :lol:

zastupa i UNICO filtere, da i protiv njih nemaš nešto protiv ???????????
Last edited by Golf 6 80 KS on 30/03/2013 14:56, edited 2 times in total.
Golf 6 80 KS

#162 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

goran16v wrote:
Samo nastavi skupljati poene i titula sampiona je tu. Cekamo glasove sa ostala 3 foruma! Sloboda je mozda druga liga, al' si ti prva! :lol:
kao što sam rekao, tvoju šampionsku titulu niko ne može skinuti, nema šanse
Golf 6 80 KS

#163 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

sjetio sam se pogledat čep za dosipanje ulja
istina je da piše "Castrol recommanded"
goran16v

#164 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Golf 6 80 KS wrote:
goran16v wrote: Ti si slucaj za Kreke!
a nije i jedan i drugi castrol
ti si izgleda bio i još uvjek si pacijent iz Kreke :lol:
Jest isto ko sto su Bosch frizider i Bosch svjecice.
Ovo je fascinantno, svaki put covjek pomisli da ces nesto ipak skoro i skontati ti pomjeris granicu! Na osnovu mjesta gdje je sjediste firme ti iznosis zakljucke o "jacini" zastupnista, a Minaco uredno na zvancnoj Castrol kao uvoznik Castrol inudustrijskih maziva stranici :lol:
goran16v

#165 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Golf 6 80 KS wrote:
goran16v wrote:
kao što sam rekao, tvoju šampionsku titulu niko ne može skinuti, nema šanse
I naravno osim sto neizmjerno inteligentan takodjer si i neizmjerno originalan! :lol:
Golf 6 80 KS

#166 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

goran16v wrote:
Ovo je fascinantno, svaki put covjek pomisli da ces nesto ipak skoro i skontati ti pomjeris granicu! Na osnovu mjesta gdje je sjediste firme ti iznosis zakljucke o "jacini" zastupnista, a Minaco uredno na zvancnoj Castrol kao uvoznik Castrol inudustrijskih maziva stranici :lol:
jadniče, pa suštinski indsutrija maziva je važnija
osim toga nisam detaljnije pregledao stranicu, tako da i sama ova podijlejenost zastupnika je samo još jedan minus za Castrol i dokaz o njihovom "ozblijnom" shvatanju ovog tržišta, pa s obzirom na sve, vrlo je jasno kakav se i kvalitet može očekivat
de ti meni reci što je isti zastupnik POČEO prodavat i Modriču ?? :)

i UNICO filtere, imaš li i šta protiv njih, da nije i tu neki "zvučni" brand "zakon" pa opet spadaš na ono "jebeš domaće" stoga me ne bi čudilo nova epizoda pljuvanja i po UNICO filterima i "hvalospjev" za neki "zvučni-uvozni" brand...sve u tvom stilu sjebanog kompleksaša
Golf 6 80 KS

#167 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

goran16v wrote:
I naravno osim sto neizmjerno inteligentan takodjer si i neizmjerno originalan! :lol:
da PONOVIM: tebe šampiona ne može niko skinut s trona, vrh si, nema dalje
motorola01

#168 Re: Long life ulja

Post by motorola01 »

Zar ti jos nisi dobio ban na osnovu reklame za Modricu?
goran16v

#169 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Golf 6 80 KS wrote:
jadniče, pa suštinski indsutrija maziva je važnija
osim toga nisam detaljnije pregledao stranicu, tako da i sama ova podijlejenost zastupnika je samo još jedan minus za Castrol i dokaz o njihovom "ozblijnom" shvatanju ovog tržišta, pa s obzirom na sve, vrlo je jasno kakav se i kvalitet može očekivat
de ti meni reci što je isti zastupnik POČEO prodavat i Modriču ?? :)

i UNICO filtere, imaš li i šta protiv njih, da nije i tu neki "zvučni" brand "zakon" pa opet spadaš na ono "jebeš domaće" stoga me ne bi čudilo nova epizoda pljuvanja i po UNICO filterima i "hvalospjev" za neki "zvučni-uvozni" brand...sve u tvom stilu sjebanog kompleksaša
Hahahahaha, kako me ti zabavljas to je nevidjeno!
Genijalcino, mog'o si ti stranicu godinu gledat dzaba kad nista kontas. :D :D :D :D :D Da si manje inteligentan na zvanicnoj stranici Castrola bi vidio da je Castorl Industrial odvojena divizija od Castrol Motor Oils i jos dvije (naftne platforme i program za plovila) i svak ima svoje zastupnike, ali kako to moze biti kao i kako jedna firma moze biti distributer vise proizvoda ne bih da ti objasnjavam, bojim se da si previse inteligentan da to skontas!!!! :lol:

p.s. Odmah da napisem mail Nedimu Causevicu tj Telopticu da jedan uvazeni strucnjak tvrdi iz TK da im je firma kara mushanova jer istovremeno proizvode licencirani Sinalco, domaci mlijecni program Milcos i Farma, a uvoze Colgate paste za zube i Nestle! Strucnjak tvrdi da ne moze sve istovremeno! :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by goran16v on 30/03/2013 16:29, edited 1 time in total.
goran16v

#170 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Golf 6 80 KS wrote:
goran16v wrote:
da PONOVIM: tebe šampiona ne može niko skinut s trona, vrh si, nema dalje
Vidim za promjenu odises inteligencijom i orginalnoscu!
goran16v

#171 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

motorola01 wrote:Zar ti jos nisi dobio ban na osnovu reklame za Modricu?
Neka ga jos malo, vidis da je idealna zabava za kisnu subotu!
Golf 6 80 KS

#172 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

jadniče, ne izbjegavaj odgovor na pitanje kako se distributer castrola odluči za Optimu ??
ko zna možda na kraju batali castrol skroz i odluči se samo za optimu, to bi te sjebalo skroz
goran16v

#173 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Golf 6 80 KS wrote:jadniče, ne izbjegavaj odgovor na pitanje kako se distributer castrola odluči za Optimu ??
ko zna možda na kraju batali castrol skroz i odluči se samo za optimu, to bi te sjebalo skroz
Ne izbjegavam odgovor jer sve i da ti objasnim i rasclanim na proste faktore ti to ne mozes skontati. :D
Uostalom bice odgovor kad bude argument da je Catrol u BiH smece a do tad drzi taj rep podvijen i izbjegavaj selo! Toliko o tome ko je ovdje jadan i ko izbjegava odgovor :lol:
Last edited by goran16v on 30/03/2013 23:25, edited 1 time in total.
golfiista

#174 Re: Long life ulja

Post by golfiista »

kao da svi vozite automobile sa turbinom i filterom čađi pa vam kao trebaju vrhunska ulja, smešno Neši...

Istina je da sva ulja koja imaju odobrenje od pojedinih proizvođača, apsolutno zadovoljavaju propisani kvalitet istih, jer se sva ulja prave od iste ili IDENTIČNE BAZE da bi se na kraju dodali aditivi od kojih i zavisi gradacija, viskozitet i sve ono što čini ulje boljim.Dakle to i nije neka nauka koliko mislite da jeste i kao ono shebat ćete motor zbog ulja.. Postupak dobijanja odobrenja i zadržavanja istog je rigorozan i zato nemojte se sikirati za Optimu, gubitak odobrenja je prevelik zalogaj da bi ga neko mogao sebi priuštiti.

Ja lično sipam Molovo ulje jer sam siguran u originalnost, a sipao bi i Optimu, ali neću iz nekih drugih razloga.

I jeste veliki problem zvučnijih ulja, pogotovu CAstrola i Valvoline, sumnja u originalnost.
Pro Auto i slični magazini žive od reklama, sponzora i slično i ne mogu se složiti da u našim uslovima vožnje može neko ulje, pa makar bilo i sa Marsa, izdržati i raditi svoj posao 30.000 km, nema šanse.
Golf 6 80 KS

#175 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

golfiista wrote:
Ja lično sipam Molovo ulje jer sam siguran u originalnost, a sipao bi i Optimu, ali neću iz nekih drugih razloga.

I jeste veliki problem zvučnijih ulja, pogotovu CAstrola i Valvoline, sumnja u originalnost.
ne možeš ti nekome to u vugla ućerat
na stranu sumnja u samu originalnost, ali neshvatiljivo da neko preferira skuplje "zvučno" ime na uštrb višeg nivoa kvalitete
ovaj bi gore "slučaj" dao za Castrol kategorije vw 502 više para, nego za Optimu ulje iz više kategorije vw 504
zar onda nije čisti kompleksaš kome je važno samo da bude roba brendirana, to su ti sjebani tipovi koji kupuju po Merkatoru ili BBI-ju "brandove" kojima uvaljuju istu falš robu koju mogu naći nekoliko puta jeftiniju na drugim prodajnim mjestima, ali ne mogu reći, jebiga, da su kupovali u merkaktoru ili BBI-ju, i neka ih deru, i treba ih :lol:
Post Reply